CREATIEVE MACRO COMBI  MET ABSTRACT WORKSHOP MET LAOWA LEENMOGELIJKHEID

Of je de theorie nu wel of niet beheerst, deze Mix van macro en/of abstractie zal voornamelijk gericht zijn op het stimuleren van jou creativiteit. Kleuren, vormen, licht en lijnenspel zijn de belangrijkste ingrediënten voor een sfeervolle macrofoto, of je nu houdt van dromerige of abstracte beelden. Op welke manier gebruik je het licht in je foto en hoe creëer je daarmee je eigen sfeer? Hoe gebruik je de omgeving om jouw beeld net dat beetje extra te geven en welke compositie geeft daarbij de juiste balans.

In deze workshop kun je uiteraard met je eigen lenzen werken. Heb je geen macro lens dan is dit bij uitstek een workshop voor jou omdat je hier de mogelijkheid hebt om een macro lens te lenen van Laowa. Maar natuurlijk ook als je interesse hebt in de Laowa lenzen want het zijn geen standaard lenzen. Wat is er nu zo leuk aan het werken met een Laowa lens?

Je hebt met deze lenzen de mogelijkheid om een foto te maken waarbij je de ruimte aan de paddestoel geeft en een dromerige omgeving creëert. Dit kun je natuurlijk ook met een ‘gewone’ 1x vergroting macro lens doen. Het bijzondere van de 60mm, 65mm en 100mm lens is echter dat je daarnaast ook op 2x vergroting kunt werken en je dus nog dichter op je onderwerp kunt zitten en dit nog eens extra vergroot in je beeld. Er gaat weer een hele andere wereld voor je open. Hou je van abstractie dan is dit bij uitstek een mooie lens ervoor. Dichtbij het onderwerp betekent dat kleuren, vormen, licht en lijnenspel de foto moeten maken. Er is weinig tot geen omgeving meer die de sfeer kan maken in je beeld. Licht en schaduw worden hierdoor nog belangrijker. Ondanks dat je zo dicht op je onderwerp zit is het verbazend te zien hoeveel verschillende lichtnuances er in het beeld kunnen zitten. Dit vereist veel geduld, heel goed kijken naar vormen en lijnenspel maar nog wel het belangrijkste hoe zet je het licht in je beeld.

De Laowa 25mm gaat zelfs tot 5x vergroting hiermee kun je de mooiste kleinste details uitvergroten. Hierbij heb je dan wel je statief nodig en het liefst nog een macro slider. Er zullen een aantal sliders aanwezig zijn tijdens de workshop die je kunt lenen.

We duiken deze dag in de wondere wereld van de macro en jij geeft zelf aan waar je interesse ligt.

Tijdens deze workshop heb je OOK de mogelijkheid om verschillende type Laowa leenlenzen uit te proberen. Deze zijn er voor de Canon / Nikon / en Sony. De types die je tijdens deze workshop kunt proberen zijn de:
Geef bij het aanmeldingsformulier aan welk camera type je hebt en welke Lenzen je wilt uitproberen deze dag. Je kunt er dus meerdere testen deze dag.
Laowa
60mm f2.8 Ultra Macro 2x vergroting.
Laowa 65mm f2.8 Utra Macro 2x vergroting Fuji-|X (op verzoek)
Laowa 25mm f2.8 Ultra Macro 2,5 – 5x vergroting.
Laowa 100mm f2.8 Ultra Macro APO lens 2x vergroting.

Er zijn ook diverse Converters/Adapters om de lenzen op camera’s met een MFT/M43, Fuji X, Sony E en Sony A-vatting te plaatsen.

Heb jij interesse in een van deze lenzen en volg je dit jaar een workshop bij mij dan kun je van mij een kortingscode krijgen. Laat het me dan weten.

Amerongen

Zondag 20 oktober 2024

9:00-13:00

€ 125,- pp. incl. ontvangst koffie, thee, feedback op 3 foto's.Eigen lunch en drank meenemen.

Min. 3, max. 6
Zondag 20 oktober 2024 Amerongen

Workshop recensies klik op icoon

Aanmelden Workshop

Kaapse bossen Doorn, ontvangst in buitenlucht bij deze data.
Garderen in 2024

Zondag 3 november 2024

9:00-13:00

€ 119,- pp
Nieuwe prijs in 2024 €125,- incl. ontvangst koffie, thee, feedback op 3 foto's.Eigen lunch en drank meenemen.

Min. 3, max. 6
Zondag 3 november 2024 Garderen ( nog 4 plaatsen )

Workshop recensies klik op icoon

Aanmelden Workshop

Deze workshop gaat o.a. over:

 • Compositie en perspectief
 • Creatief met licht
 • Creatief met de witbalans
 • Spelen met de achtergrond
 • Astractie en lijnenspel

Niveau:

Iedereen werkt op zijn eigen niveau. Deze dag heb je de mogelijkheid om diverse Laowa lenzen uit te proberen waarmee je niet alleen met 1 x vergroting maar ook 2x vergroting kan werken.Een abstracte wereld gaat dan voor je open. We gaan ook werken met ‘funtools’ om zo je eigen fantasie abstracties te maken.
(Het is fijn als je al in de diafragmavoorkeuze stand of manueel fotografeert en weet hoe diafragma,sluitertijd en iso samenwerken. ) Maar laat dit je vooral niet afschrikken.

Twijfel je of deze workshop geschikt voor je is, neem dan even contact met me op.

Be inspired!

Inspiratie filmpjes macrofotografie: 

Wat mag je meenemen:

 • Camera.
 • Macrolens 100 of 105mm of bv 50mm, 60mm, 90mm. Laowa lenzen. Géén 150 of 180 mm of 200mm.
 • Tussenringen of voorzetringen is een must.
 • Zelf werk ik graag met de Raynox als voorzetlens
 • Batterijen
 • Geheugenkaartjes
 • Hoekzoeker indien je die gebruikt.
 • Bonenzak indien je die gebruikt.
 • Witte (studio) paraplu, hierover ontvang je een mail na aanmelding.
 • Juiste kleding, laagjes is altijd prettig, regenbroek, laarzen of stevige wandelschoenen.
 • Je eigen lunch en drinken meenemen.