Creatieve macro met de Lensbaby OMNI filtersystem

In deze workshop gaan we aan de slag met het nieuwe speeltje van Lensbaby de ‘OMNI’ het creatieve filter systeem.

Vanaf begin dit jaar gebruikte ik in enkele workshops lamp kristallen om bijzondere flairs en licht effecten in je beeld te krijgen. Makkelijk was het niet voor de deelnemers want je hebt een hand nodig om de kristal voor je lens te laten hangen maar je hebt ook het liefst 2 handen aan de camera. Het was een hele uitdaging zonder statief. Mijn verrassing was groot toen ik zag dat Lensbaby een nieuw gadgets had ontwikkeld wat dit een stuk makkelijker zou maken. Met de OMNI kun je kunt echt helemaal los gaan om prachtige lichteffecten te creëren in je beelden. En dat gaan we dan ook doen in deze workshop.

LENEN:
In deze workshop kunnen alle deelnemers (maximaal 6), een Lensbaby OMNI lenen. Op deze manier kun je eerst eens kijken of het iets voor je is. Dit betreft zowel de basis set als de color omni sets

VOOR WELKE LENS TYPES IS DE LENSBABY OMNI GESCHIKT?
Deze creatieve filterhouder is NIET alleen voor Lensbaby geschikt. Je kunt deze Lensbaby OMNI op alle lenzen gebruiken tot filtermaat 82 mm. Dit is dus niet een speciefieke lensbaby workshop. Neem de lens (lenzen) mee die je graag wilt gebruiken.
Tijdens deze workshop maak je gebruik van de grote 77 mm OMNI filterset. Deze set bevat set-up / down ringen zodat je de houder ook op 62, 67 72 en 82 lensdraden kunt gebruiken.
Heeft jou lens een kleinere diameter geef je filtermaat (maten) dan  aan in het vak opmerkingen zodat ik de juiste step up ring(en) voor je mee kan nemen. 

NOTE:
De Lensbaby Double glass optic (DGO) heeft filtermaat 39 maar omdat de lens naar binnen gaat bij focussen heb je buiten de stepup ring van 39 naar 62 ook nog extra hoogte nodig. Op deze manier voorkom je dat de OMNI houder vastloopt als de Lensbaby DGO naar binnen gaat met focussen. Dit zou je kunnen voorkomen door bijvoorbeeld 1 of 2 goedkope uv filters te kopen die je op elkaar kunt schroeven en op de DGO kunt zetten. Haal wel het glas eruit. Het dient alleen als ophoger. Daarbovenop schroef je dan de step up ring.

Deze beelden zijn met losse kristallen of prisma’s gemaakt, dus niet met de OMNI dat zal er nog spectaculairder uitzien.

ZELF AANSCHAFFEN?
Wil je er zelf een aanschaffen bedenk dan voor welke lenzen je het wilt gebruiken. Er zijn namelijk 2 maten. Wil je hem op meerder lenzen gebruiken dan is de grote vaak wel het handigste.

Small
Oorspronkelijke grootte: 58mm
Step up/down rings: 49mm, 52mm, 55mm

Large
Oorspronkelijke grootte: 77mm
Step up/down rings: 62mm, 67mm, 72mm, 82mm

Lensbaby OMNI workshop

IJzendoorn

Vrijdag 20 mei 2022
Voor deze data is het ook mogelijk om een laowa lens te lenen omdat het een combi workshop is met creative macro / abstract. De60 en 100 mm zijn allebei heel fijn in combi met het lensbaby omni creatieve filtersysteem.

9:15-13:15

€ 119,- pp. incl. ontvangst koffie, thee, feedback op 3 foto's. Lunch en drank meenemen.

Min. 3, max. 6
(Nog 1 plaats) deze workshop is in combi met de creatieve macro abstract workshop. Je kunt dus ook laowa lenzen lenen bij deze data.

Workshop recensies klik op icoon

Aanmelden Workshop

Doorn

Zondag 25 september 2022

9:15-13:15

€ 119,- pp. incl. ontvangst koffie, thee, feedback op 3 foto's. Lunch en drank meenemen.

Min. 3, max. 6 (nog 5 plaatsen)

Workshop recensies klik op icoon

Aanmelden Workshop

Do you like to see my Lensbaby portfolio?

Enjoy it!

Deze workshop gaat o.a. over:

 • Werken met het Lensbaby OMNI creatieve filter systeem waarmee je bijzondere lichtsituaties kunt creëren in je beelden.
 • Hoe gebruik je de OMNI in combinatie met het licht en wat zijn de mogelijkheden?
 • Werken met de verschillende 'Magic Wands' en de effecten ervan bekijken.
 • Creatief met de witbalans in combinatie met de OMNI.

Niveau:

Iedereen die de techniek van de camera beheerst, van creativiteit houdt en graag verrast wil worden. 

Be inspired!

Inspiratie filmpjes van de deelnemers: 

Wat mag je meenemen:

 • Camera
 • Alle type macrolenzen of Lensbaby's 
 • Lensbaby macroconverters
 • Batterijen
 • Geheugenkaartjes
 • Witte (studio) paraplu, hierover ontvang je een mail na aanmelden.
 • Juiste kleding, laagjes is altijd prettig, regenbroek, laarzen of stevige wandelschoenen.
 • Matje voor je knieën.
 • Statief

Download HIER het gratis ebook:
Welke Lensbaby moet ik aanschaffen?

Lensbaby Reviews

Naar reviews