Texel Weekend Lensbaby

Een heel weekend fotograferen op Texel met je Lensbaby. En dat in combinatie met de gastvrijheid  van Michel Arends en zijn vrouw Corine Arends die onze gastheer en gastvrouw zijn in Hotel Brasserie Rebecca. Dit gezellige hotel is gelegen is in het Historische plaatsje De Waal wat het middelpunt van het eiland. Michel is een fantastische chefkok en enthousiast fotograaf.

In dit weekend gaan we aan de slag met de Zee, duinen, bos en wat voor moois Texel nog meer te bieden heeft. We gaan werken met lange sluitertijden in combinatie met filters vanaf statief. (Dus geen ICM intentional camera movement, bewuste camera beweging) Dit tijdens zonsopgang en zonsondergang. Er zijn diverse stranden en haventjes die tal van mogelijkheden bieden. Ook is macro een optie in de verschillende natuurgebieden van Texel. Een heel weekend waarin we de Lensbaby optimaal gaan gebruiken. De Lensbaby edge 50 of edge 80 zullen in deze workshop veel aandacht krijgen. In combinatie met filters is de edge 50 en 80 de makkelijkste lens om mee te werken. Ook de Lensbaby Velvet is prima te gebruiken met filters. De sweet 35 en 50 zijn lastiger in combinatie met filters maar uiteraard zijn beide lenzen geweldig om mee te werken in het landschap zonder filters en voor macrofotografie op Texel.

De workshop gaat altijd door ongeacht het weer. Het programma zal dan aangepast worden. De juiste plekken en het exacte programma bekijken we het weekend zelf.

Heb je geen filters, geen probleem!! Tijdens de workshop is het mogelijk om gebruik te maken van de kwalitatief hoogwaardige BENRO filters!

Er zijn diverse filters om uit te proberen zoals diverse ND / grijsfilters , diverse ND-grad /grijsverloopfilters en polarisatiefilters. Natuurlijk zijn er ook de bijbehorende Benro houders en verloopringen naar de lensbaby 46 mm bij. Laat dit dan even weten via de aanmelding! Dit zijn normale filtersets die dus het beste te bevestigen zijn op de Edge 50 en 80.

OOK TIJDENS DIT WEEKEND KUN JE DE LENSBABY LENEN. HELAAS ALLEEN VOOR  CANON OF  NIKON. Van beiden types ZIJN ER ER  2 STUKS. MAAR ER ZIJN DRIE EDGES, TWEE EDGE 50 EN EEN EDGE 80. IEDEREEN MAG AFWISSELEND DAARVAN GEBRUIK MAKEN.

TEXEL

5 t/m 7 april 2019 (nog 1 plaats) en 20 t/m 22 september 2019 (nog 2 plaatsen)

Vrijdagmiddag 5 april 14:00 uur t/m zondag 7 april rond 13:00 uur (na lunch)
Vrijdagmiddag 20 sept 14:00 uur t/m zondag 22 sept rond 13:00 uur (na lunch)

€ 495,- pp ( met aanbetaling 50% bij reserveren/aanmelden)
Lees hiervoor de algemene voorwaarden.


Inclusief:
2 overnachtingen in hotel Rebecca (1-persoonskamer)
2x ontbijt, 2x lunch(pakket) en 2x diner
workshops op vrijdagavond, zaterdag en zondagochtend
1x gezamelijke nabespreking/feedback in hotel


Exclusief:
Reiskosten en Bootovertocht
Drankjes
Persoonlijke uitgaven
Reis- en annuleringsverzekering

Min. 4, max. 6

5 t/m 7 april ( nog 1 plaats vrij )
20 t/m 22 september (nog 2 plaatsen vrij )

Workshop recensies nvt

Aanmelden Workshop

Meer foto’s van de zee zie mijn portfolio!

Enjoy it!

Het programma:
Dit is een inschatting maar staat nog niet vast. Dat weekend bekijken we hoe we het optimale uit het weekend kunnen halen.

– Vrijdagmiddag op eigen gelegenheid met de boot naar Texel en inchecken in het hotel.
– Vrijdag middag start werken met de lenzen en uitleg flters. Zonsondergang en het werken met lange sluitertijden met filters en statief.
– Avond genieten van de kookkunsten van Michel en zijn team.
– Zaterdagochtend zonsopgang fotograferen daarna ‘fantasie’ landschap met gadget hoor je pas op de workshop zelf. 

– Lunch op locatie of in hotel afhankelijk van de dag zelf.
– Namiddag werken met het Lensbaby OMNI creatieve filter systeem waarmee je  bijzondere lichtsituaties kunt creëren in je beelden.
– Zondagavond zonsondergang fotograferen.
– Zondagmorgen invulling wordt dat weekend bepaald.
– Zondagmiddag na de lunch terug naar Den Helder.

Niveau:

Iedereen die de techniek van de camera beheerst en in bezit is van een Lensbaby. Hij is ook te leen voor een Nikon of Canon camera.

Be Inspired!

Inspiratie foto’s van de deelnemers: 

Wat mag je meenemen:

 • Camera
 • Lensbaby Composer, Composer Pro. Velvet 56/80
 • Lensbaby optics:
 • Edge 50 en 0f 80. Deze werken goed met een filterset met grijsverloopfilters, nd filters of polarisatiefilter, big stopper. Of met circulaire nd filters, circulaire bigstopper, of een circulaire polisatie filter
 • Sweet 35 en/of 50. Omdat de diafragma ring aan de voorzijde zit en je hier de filters aan moet bevestigen werken deze alleen fijn met draaibare nd filters, variabele nd filters of een circulaire polisatie filter.
 • Lensbaby Velvet 56. Deze werken goed met een filterset met grijsverloopfilters, nd filters of polarisatiefilter, big stopper. Of met circulaire nd filters, circulaire bigstopper, of een circulaire polisatie filter.
 • Heb je geen filters, geen probleem!! Tijdens de workshop is het mogelijk om gebruik te maken van de kwalitatief hoogwaardige BENRO filters!

  Er zijn diverse filters om uit te proberen zoals diverse ND / grijsfilters , diverse ND-grad /grijsverloopfilters en polarisatiefilters. Natuurlijk zijn er ook de bijbehorende Benro houders en verloopringen naar de lensbaby 46 mm bij. Laat dit dan even weten via de aanmelding! Dit zijn normale filtersets die dus het beste te bevestigen zijn op de Edge 50 en 80.

 • Eventueel Lensbaby macroconverter
 • Step up ring van 46 mm (composer filtermaat) naar de maat van je adapterring van je filterset of je circulaire filters. Dit kan 62, 67 of 77 zijn of 85. Check met je filterset of de maat van je circulaire filters.
 • ND filters of Big stopper zie boven uitleg per lens.
 • Polarisatie filter zie uitleg boven per lens.
 • Statief
 • Batterijen
 • Geheugenkaartjes
 • Eventueel pen en notitieblok
 • Juiste kleding, laagjes is altijd prettig, regenbroek, laarzen of stevige wandelschoenen.

Download HIER het gratis ebook:
Welke Lensbaby moet ik aanschaffen?

Lensbaby Reviews

Naar reviews