Texel Fantasy scapes Weekend 

Een heel weekend experimenteren en creëren op Texel. Een weekend vol VRIJHEID! De vrijheid die je ervaart door de prachtige natuur op Texel maar ook door het loslaten van alle regels met fotograferen.
En dat in combinatie met de gastvrijheid  van Michel Arends en zijn vrouw Corine Arends die onze gastheer en gastvrouw zijn in Hotel Brasserie Rebecca. Dit gezellige hotel is gelegen in het Historische plaatsje De Waal wat het middelpunt van het eiland is. Michel is een fantastische chefkok en enthousiast fotograaf.

Dit weekend kent geen grenzen en jij mag je grenzen laten vervagen. Je wordt uitgedaagd om je remmen los te laten en te gaan voor wat jij leuk vindt. Wars van alle regels. Feedback is fijn maar jij bepaald wat je mooi vindt en waar je blij van wordt. Ik zal je daarin begeleiden en met je meekijken, tips en tricks geven en mijn ervaringen delen.

We werken met de Zee, duinen, bos en wat voor moois Texel nog meer te bieden heeft. We laten het op ons afkomen en laten onszelf verrassen. We gaan oa. werken met lange sluitertijden, meervoudige belichting en ICM (bewuste camara beweging) Daarnaast gaan we werken met leuke funtools. JIJ gaat je eigen fantasy scapes maken!! Op zoek naar zandbomen en uiteraard is er ook ruimte om de zandpaddestoeltjes te fotograferen op de horst als we daar toch bezig zijn met het vastleggen van de omgeving. Dit is een stukje lopen dus houd daar rekening mee.  

De workshop gaat altijd door ongeacht het weer. Het programma zal dan aangepast worden. De juiste plekken en het exacte programma bekijken we het weekend zelf.

Heb je geen filters, geen probleem !! Tijdens de workshop zijn er genoeg filters voor iedereen om te gebruiken en uit te proberen. Dit is mogelijk gemaakt door BENRO BENELUX!

Er zijn diverse filters om uit te proberen zoals diverse ND / grijsfilters , diverse ND-grad /grijsverloopfilters en polarisatiefilters. Natuurlijk zijn er ook de bijbehorende Benro houders en verloopringen naar de lensbaby 46 mm bij. Laat dit dan even weten via de aanmelding! Dit zijn normale filtersets die dus het beste te bevestigen zijn op de Edge 50 en 80.

Texel

18 t/m 20 september 2020

Vrijdagmiddag 18 sept 13:30 uur t/m zondag 20 sept rond 14:00 uur (na lunch)

€ 495,- pp ( met aanbetaling €200,- bij reserveren/aanmelden)
Lees hiervoor de algemene voorwaarden.

Inclusief:
2 overnachtingen in hotel Rebecca (1-persoonskamer)
2x ontbijt, 2x lunch(pakket) en 2x diner
workshops op vrijdagavond, zaterdag en zondagochtend
1x gezamelijke nabespreking/feedback in hotel

Exclusief:
Reiskosten en Bootovertocht
Drankjes
Persoonlijke uitgaven
Reis- en annuleringsverzekering

Min. 4, max. 6 (VOL)
Mocht je op de reservelijst willen dat kan via de aanmeldingslijst. Mocht er iemand uitvallen dan wordt ja als eerste op de hoogte gebracht.

Workshop recensies nvt

Aanmelden Workshop

Meer foto’s van de zee zie mijn portfolio!

Enjoy it!

Het programma:
Dit is een inschatting maar staat nog niet vast. Dat weekend bekijken we hoe we het optimale uit het weekend kunnen halen.

– Vrijdagmiddag op eigen gelegenheid met de boot naar Texel en inchecken in het hotel.
– Start 13:30 Vrijdagmiddag & zondondergang vastleggen
– 17:00 Vrijdagavond genieten van de kookkunsten van Michel en zijn team. Daarna naar de gewenste locatie voor zonsondergang.
– Zaterdagochtendvroeg!! zonsopgang ontbijt op locatie. 

– Lunch in hotel
– Zaterdag namiddag op locatie.
– 17:00 Zaterdagavond genieten van de kookkunsten van Michel en zijn team. Daarna naar de gewenste locatie voor zonsondergang.
– Zondagmorgen ontbijt in hotel, daarna naar de horst de duinen in.
– Zondagmiddag 13:00 lunch, na de lunch terug naar Den Helder.

Niveau:

Iedereen die van experimenteren en creëren houdt en de camera al onder de knie heeft.

Be Inspired!

Inspiratie foto’s van de deelnemers: 

Wat mag je meenemen:

 • Camera
 • Alle lenzen die jij wilt gebruiken. Mijn favoriete lens is de 24-70 voor ICM. Maar de 70-200 is ook fijn om mee te werken voor intiemere beelden. Vergeet geen macro lenzen of Lensbaby's natuurlijk. Pas op! Lensbaby zou ik zelf niet snel gebruiken voor ICM (bewuste camera beweging).
 • Filters
 • Heb je geen filters, geen probleem!! Tijdens de workshop is er een mogelijk om gebruik te maken van de kwalitatief hoogwaardige BENRO filters! 
 • Een variabele ND filters 8 of 10 stops is mijn favoriet voor ICM. Big stopper voor lange sluitertijden
 • Statief
 • Remote control
 • Batterijen
 • Geheugenkaartjes
 • Eventueel pen en notitieblok
 • Juiste kleding, laagjes is altijd prettig, regenbroek, laarzen of stevige wandelschoenen.

Download HIER het gratis ebook:
Welke Lensbaby moet ik aanschaffen?

Lensbaby Reviews

Naar reviews