Stills and Flat lays of daily life

Laat je fantasty gaan tijdens deze workshop waarin je sfeerbeelden gaat maken van alledaagse of momenten. Dit doe je door middel van stillevens, waarbij je dagelijkse voorwerpen en achtergronden gebruikt om een verhaal te vertellen en de sfeer van het moment vast te leggen. Maar dat is niet alles; je gaat ook aan de slag met flat lays. Dit stelt je in staat om van bovenaf te fotograferen, objecten en elementen op een unieke manier te rangschikken en zo prachtige composities te creëren die de essentie van het dagelijkse leven weerspiegelen. Om je flat lay composities nog iets extra’s te gegeven en nog meer naar je eigen hand te zetten is er ook de mogelijkheid tot het spelen met kunstlicht waarmee je bijvoorbeeld speelse schaduwen kunt creëren.

Ga met ons mee op een reis door de creatieve lifestylefotografie en ontdek hoe je jouw unieke visie in beelden kunt omzetten. Laat je inspireren en leer nieuwe vaardigheden. We kijken ernaar uit om samen met jou te ontdekken en te creëren!

Wat ga je leren:

Basisprincipes van flat lays:
We beginnen met de basis. Je leert wat flat lays zijn, hoe ze effectief in te zetten en welke elementen belangrijk zijn om de sfeer te krijgen die je wilt.

Compositie en styling:
We gaan dieper in op hoe je voorwerpen rangschikt om een aantrekkelijke compositie te creëren. Je krijgt tips en trucs om je flat lays en stillevens visueel interessant te maken.

Gebruik van kleur en textuur:
Leer hoe je kleuren en texturen kunt gebruiken om sfeer en emotie in je flat lays en stillevens te brengen. We bespreken het gebruik van achtergronden, stoffen en accessoires.

Belichting en schaduw:
Ontdek hoe licht en schaduw van invloed zijn op je foto’s en hoe je hiermee kunt spelen om het gewenste effect te bereiken.

Creatieve thema’s en verhalen:
We moedigen je aan om je creativiteit de vrije loop te laten gaan en thema’s of verhalen in je flat lays en stillevens te integreren. Dit maakt je werk boeiender en persoonlijker.

foto’s Carola van Santen

Beusichem

Vrijdag 24 mei 2024

9:30-15:00

€ 169,- pp. Incl. ontvangst koffie, thee, iets lekkers.

Min. 4 max. 8
Vrijdag 24 mei 2024 ( VOL )

Workshop recensies klik op icoon


Beusichem

Vrijdag 13 september 2024 (Dalhia seizoen)

9:30-15:00

€ 169,- pp. Incl. ontvangst koffie, thee, iets lekkers.

Min. 4, max. 8 (combi met dahlia& plukbloemen)
Vrijdag 13 september 2024 (nog 3 plaatsen)

Workshop recensies klik op icoonNiveau:

Iedereen werkt op zijn eigen niveau. 
(Het is wel fijn als je al in de diafragmavoorkeuze stand of manueel fotografeert en weet hoe diafragma,sluitertijd en iso samenwerken. ) Maar laat dit je vooral niet afschrikken.

Twijfel je of deze workshop geschikt voor je is, neem dan even contact met me op.

Wat mag je meenemen voor deze workshop:

  • Camera en/of smartphone. Flatllays  zijn erg leuk en makkelijk om te doen met je smartphone.  Voor stillevens krijg je makkelijker sfeer met je camera en speciale lenzen zie lenzentips.. De smartphone kan niet altijd mooie zachte achtergronden geven. 
  • Statief 
  • Neem lenzen mee waar jij mee wilt werken. bv. Macrolenzen, Lensbaby lenzen zoals Lensbaby Velvet of juist de composer pro met diverse optics. Zodat je het helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Neem dan ook macro converters of voorzetlensjes mee zodat je op meerdere afstanden kunt werken. 50mm of 85 mm lens. VOOR DEZE WORKSHOP ZIJN HELAAS GEEN LEENLENZEN MOGELIJK VAN LENSBABY OF LAOWA.
  • Daglichtlampen als je die hebt maar geen must. Er zijn lichtbronnen aanwezig.
  • Batterijen
  • Geheugenkaartjes
  • Je eigen lunch, koffie en thee is aanwezig. 

ANDREA

“Andrea Gulickx is een gepassioneerde en creatieve fotografe. Ze deelt deze passie graag via haar workshop of lezingen. Haar enthousiasme voor het vastleggen van de kleinste details in de natuur is duidelijk te zien in haar werk. Andrea is niet bang om te experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen, wat haar foto’s een herkenbare dromerige maar ook artistieke uitstraling geeft. Haar portfolio is gevuld van prachtige close-ups en intrigerende composities die de schoonheid van de natuur op de door haar zo bekende manier laten zien. Andrea Gulickx is een inspiratie voor zowel beginnende als ervaren fotografen in de wereld van sfeer en macrofotografie.’

CAROLA

‘Carola, de beeldenvanger van alledaagse momenten, tovert de dagelijkse dingen om tot het meest romantische. Haar creativiteit en haar kijk op de dingen om haar heen, geven haar zoveel plezier dat ze zich ten doel heeft gesteld mensen te inspireren. En  anders of verder te kijken naar de simpele dingen om je heen. Met grote liefde voor de natuur weet ze de schoonheid van het buitenleven te vangen en te transformeren tot romantische tafereeltjes.
Geen dag zonder camera, want de eenvoud zit altijd dichtbij en om je heen. Haar werk brengt de zachtheid en romantiek tot leven en waar de harten van de kijkers sneller van gaan kloppen’.