Apps waarmee je snel en handig op Instagram en facebook kunt posten en vooruit kunt plannen,

Tijdens mijn vakantie heb ik alle tijd gehad om eens lekker in een aantal creative apps te duiken die ik zelf nog niet echt uitgeprobeerd had. Sommige stonden al een jaar ongebruikt op mijn telefoon. Wat dat betreft ben ik echt een verzamelaar 😉

De populariteit van Instagram blijft groeien. Ik zie steeds meer fotografen die eerst alleen op facebook zaten nu ook op Instagram. Daarom wil ik als eerste een een aantal apps met jullie delen die je het makkelijk maken om op Instagram te posten. Met deze apps heb je de mogelijkheid om je post niet alleen in te plannen maar je kan ook kijken hoe je feed er van te voren gaat uitzien. Misschien denk je nu …dat maakt me niets uit. Dat herken ik, maar ik moet zeggen dat ik, sinds ik mijn Andreaiphonestories account heb daar toch anders over ben gaan denken. Bij mijn Andreaiphonestories wil ik verhaaltjes laten zien en dat ziet er automatisch meer als een geheel uit, als een verhaal. En die rustige, duidelijke uitstraling vind ik ook leuk om te hebben voor mijn AndreaGulickx account. Misschien toch dat grafische piet-l(tr)utje in mij. 

Met deze onderstaande apps kun je makkelijk naar Instagram uploaden. 

Zelf gebruik ik de Later app en de Preview app.

Waarom deze 2 ?
Dit waren de eerste 2 die ik tegen kwam. De andere 2 heb ik later pas ontdekt, maar ik ken ze niet. Zelf vind ik Later en Preview erg fijn werken dus heb ook geen behoefte om andere uit te proberen.

Waarom gebruik ik beide?
De apps zijn gratis maar als je meerdere accounts hebt op bv instagram en deze ook beide wilt gebruiken in een app moet je vanaf het 2e account betalen. Logisch, maar ik wilde eerst kijken of het iets voor me was zonder daar gelijk voor te gaan betalen. En ik vind het eigenlijk ook wel fijn en overzichtelijk om ze apart te houden dan weet ik ook zeker dat er bij het uploaden niets mis gaat en het naar het juiste account wordt verstuurd. Dus ik heb het zo gelaten.

Bij zowel Later als Preview kun je ook via de computer uploaden, gelijk posten of inplannen. Dat wil niet zeggen dat de posts automatisch ge-upload worden want dat laat Instagram niet toe. Je krijgt een melding van de app op het geplande tijdstip. Zorg dan wel dat je notificaties aanzet voor de later app. Hoe de Later app werkt kun je in mijn nieuwste blog lezen.

Bij beide apps kun je tags bundelen en als een groepje bewaren waar je dan een naam aan geeft zodat je ze niet steeds opnieuw hoeft in te voeren. Dit is erg fijn en werkt dus sneller dan dat je dat steeds in instagram met uploaden moet intoetsen. Dat scheelt toch weer tijd.

Waar kun je deze apps vinden?

later app
later app
preview app

Preview IOS: https://itunes.apple.com/us/app/preview-planner-for-instagram/id1126609754?mt=8
Preview Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sensio.instapreview
Voordeel van Preview is dat je ook in een carousel kunt posten en bij Later moet je daarvoor betalen.

preview app
planoly app
unum app

Je moet bij alle apps eerst een account aanmaken. Je koppelt je instagram account en eventueel facebook account of twitter.  Zo is het mogelijk om gelijk naar alle social media tegelijk te posten.

Is het dan wel zoveel handiger. Ja zolang je ergens wifi of 4g hebt, dus op internet kan zijn je bestanden bereikbaar en kun je vanaf welke plek dan ook posten je hebt je foto’s altijd bij je. Op vakantie kan dat heel fijn zijn.

Hou de blog in de gaten deze week nog een blog over creatieve apps.