Maak eerst een account.

Eerst maak je een account aan bij Later waarin je je instagram account koppelt en ook eventueel een Facebook account als je dat wilt. Dit aanmaken heb ik zelf op de computer gedaan. Daar heb ik ook de eerste foto’s geupload door ze vanuit mijn finder (of windows )naar het uploadvakje te slepen op het dashbord van Later. Maar je kunt ook gewoon op je telefoon uploaden. De onderstaande foto’s laten verder zien hoe je dat kan doen.

Hoe werkt het?

Links onderin zie je het media icoontje. Als je daarop klikt kom je in het upload menu. Via het + icoontje rechts onderin kun je (meer) beelden toevoegen. (foto links). Na het uploaden klik je op een foto die je wilt uploaden naar social media. Er opent zich een nieuw menu. Onderaan in dit menu staat create post (foto midden) Klik daarop en daarna kies je uit op welk account je het wilt posten. (foto rechts) Het kan zijn dat hij vraagt of je op het juiste account post als je er meerdere hebt toegevoegd. Check dit dan even.

later app

Vervolgens kun je de post gaan bewerken. Boven de foto kun je tekst typen en hashtgs toevoegen. De eerste keer is het handig om hashtag groepjes aan te maken. Dit doe je door links onder op het blaadje met hashtag icoontje te klikken (foto links) dan opent zich een nieuw schermpje met rechtboven in een woordje new. (foto midden) Klik hierop en je kunt op het volgende scherm hashtags toevoegen en vervolgens op save drukken. (foto rechts)

Als je de tekst en hashtags hebt toegevoegd kun je verder. Druk op next (foto links) Vervolgens moet je kiezen of je hem nu wilt posten of in wilt roosteren. (foto midden) Kies je pick a time(inroosteren) dan verschuint er een nieuw menuutje met dagen en tijden waaruit je kan kiezen. (foto rechts)

Zorg ervoor dat je notificaties hebt aanstaan van de Later app zodat Later een waarschuwing kan geven wanneer je post online moet. Je krijgt dan een berichtje in je berichten menu van de telefoon en bij de Later app icoon komt een 1tje te staan.

Zodra je de app opent kom je in het schedule scherm terecht. (Foto links) Hij geeft aan je foto ready to post is. Klik op post now in het blauw aangegeven vak. Vervolgens zie je dat Later de tekst en hashtags kopieert naar het clipboard.(foto midden) Zoek in de bovenste rij app icoontje naar kopieer naar instagram (scroll naar rechts) (foto rechts) en klik daarop.

Er opent zich een scherm waarin je kunt aangeven of je in je verhaal (stories) wilt posten of op je overzicht. Deze laatste optie kiezen we hier. In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om de juiste maat te laten zien. Let op!! Instagram post alleen vierkant of 4:5. De meeste langere foto’s 3:4 raken dan een stukje kwijt. Door op de hoekjes te klikken links onderaan kun je de foto veranderen van grote/maat dus vierkant of 4:5.Vervolgens kun je voor een filter kiezen als je dat wilt. (foto rechts)

Het volgende scherm is waarschijnlijk bekent. Dubbelklik naast het miniatuur foto’s en het woordje plak verschijnt. Zodra je daar op drukt wordt alle gekopieerde tekst uit later erin gezet. Check hier nog of je de andere social media wel of niet wilt meenemen in de post. En klik op OK rechts boven. En klaar ben je.

Je feed bekijken en aanpassen van te voren.

Als je een aantal post hebt aangemaakt kun je daarna kijken hoe je ze in je feed wilt plaatsen. Dit doe je door onderaan in het midden op het schedule menu te drukken. Je ziet dan de posts onder elkaar op tijd staan. (foto links)Wil je hier een aantal foto’s weghalen ga dan op een foto staan en swipe naar links (foto midden) en druk daarna op delete. Boven de lijst zie je preview staan met een aantal vierkantjes erachter. Klik je daarop kom je in het preview scherm van de telefoon. De foto’s die al op instagram staan hebben een instagram icoontje en zijn wat zachter van kleur de fellere foto’s zijn de foto’s die nog gepost moeten worden. (foto rechts)

Als je een keer klikt op een foto opent de foto zich en kun je de tekst aanpassen en hashtags. Duw je voorzichtig wat langer op een foto komt er een ander scherm waarbij de foto’s een 4pijl icoontje hebben. (foto links) Je kunt nu door te tikken en duwen op een foto je foto’s verplaatsen naar een andere plek.(Foto midden ) er zijn 2 foto’s verwisselt. Zolang je blauwe lijnen zit wil het zeggen dat je nog aanpassingen moet opslaan door rechts boven op save te drukken.

De feed optimaliseren naar mijn zin doe ik op mijn telefoon maar wil ik echt de tijden weer veranderen doe ik dit op de computer Je kunt dan gewoon de foto’s in de maandoptie verschuiven naar een andere tijd. Dit zal dan weer doorgegeven worden aan de app.

Je kunt op je computer ook heel makkelijk je feed aanpassen door rechtsboven op preview te klikken dan komt er een telefoontje tevoorschijn en zodra je daar met je muis overheen gaat komen ook die 4 pijltjes icoontjes in het beeld en kun je gaan schuiven. Ook zie je een kruisje staan links boven op de foto’s en kun je ze dus heel makkelijk verwijderen.

Wat ik zelf vaak doe is in de computer een aantal beelden op de agenda slepen. In de preview optie kijken hoe ik de feed mooi vindt en dan pas de tekst en tags invoeren dan doe ik niets voor niets.  Want voor hetzelfde geld gooi ik er toch weer foto’s uit. Maar dat kan natuurlijk ook in je telefoon. Het is net wat op dat moment makkelijk is of hoe het uitkomt.

Ik hoop dat het duidelijk is voor je. Er zijn genoeg filmpjes te vinden op you tube over de app.

De preview app lijkt heel erg hierop het werkt net een beetje anders. Voordeel van deze preview app is wel dat je ook een carousel kunt oploaden dus 10 foto’s achter elkaar wat je bij later moet betalen. De rest wijst zich vanzelf.