Smartphone Workshop ‘Smart Connecting with (your) nature’.

Wanneer we zeggen dat we het contact verloren zijn met de natuur, zijn we eigenlijk het contact verloren met onszelf, want ook wij zijn natuur. We zijn dat alleen vergeten. Onze wereld is een snelle wereld, we moeten veel doen, zijn prestatiegericht en er is veel communicatie via social media. Onze gedachten staan nooit stil. Dit is één van de redenen waarom we niet meer open staan voor de signalen en boodschappen van de natuur. We zijn gestopt met luisteren en voelen. We negeren onze intuïtie en twijfelen vaak aan onszelf. De antwoorden die we zoeken zitten in onszelf maar we weten niet meer hoe we erbij moeten komen.

Tijdens deze workshop gaan we met de smartphone wandelen in de natuur. Voorafgaand aan de wandeling krijg je uitleg van de belangrijkste functies van je smartphone camera. 
Door te gaan wandelen in de natuur en je hiermee te verbinden, kan je je hoofd weer leeg maken. Hiervoor zullen we speelse oefeningen doen om uit je hoofd te gaan en je zintuigen aan te zetten. Daarna lopen we op een vertragende manier door het bos en nemen we het bos waar met onze zintuigen. Wat trekt je aan ? En waarom? Waar wil je graag een foto van maken? Wat is het wat je raakt in het beeld wat je maakt?

Het vastleggen van wat jou raakt in de natuur kan je eenvoudig met je smartphone doen. Geen moeilijke instelingen en niet nadenken over belichting, sluitertijd en dat soort zaken. De telefoon doet het allemaal voor je. Op deze manier kan je jezelf juist focussen op de prachtige natuur die een ware spiegel voor je is. Als iets in de natuur je aandacht trekt, maar je herkent niet gelijk de ‘boodschap’, dan is het fijn dat je door het maken van een foto de mogelijkheid hebt dit thuis nog eens te onderzoeken. Je foto’s zijn een blijvende her-innering. Verbind je met de natuur en ontdek wat haar ‘fluisteringen’ jou te vertellen hebben.

Rhenen

Zondag 4 september 2022

9:30-13:00

€ 99,- pp. incl. ontvangst koffie en thee. Uitgebreide Hand-out met tips en tricks. En de belangrijkste en leukste handige apps. 

Min. 3, max. 6
(VOL)

Aanmelden Workshop

‘Kijk diep in de natuur en je begrijpt alles beter”

—Albert Einstein

“Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken”

John Muir.

Voor wie is deze workshop geschikt:

Iedereen die het leuk vind om naast smartphone fotografie ook met bewustwording bezig te zijn.

Wat mag je meenemen:

  • Je I-phone of android telefoon.
  • Zorg dat je voldoende geheugen hebt om te fotograferen.
  • Zorg dat je accu helemaal vol is en neem eventueel een powerbank mee zodat je nog tussendoor kan opladen als het nodig is. 
  • Download van te voren de snapseed app deze is voor zowel iphone als android en is gratis.