Sandra Coufreur * Lensbaby Autumn 2020 *

De workshop van Andrea was in één woord, geweldig.  Ik heb zo enorm genoten van een paar uur intensief en vooral creatief bezig zijn. Veel nieuwe dingen geleerd en ook mijn lensbaby kunnen gebruiken en veel tips en trics gekregen.  Abstract fotograferen, ohh heerlijk wie had dat gedacht dat ik dat ooit zo schrijven.  Zo’n workshop gun je jezelf iedere maand ; ) ongeacht het onderwerp.  Andrea je bent een geweldige vrouw, dankjewel voor een hele fijne zondag.

Dea Snoeijer * Lensbaby Waterloopbos 25 sept 2020 *

Hele leerzame en leuke workshop in een prachtige omgeving. Goede uitleg, persoonlijke aandacht en mooie voorbeelden. Ik heb een geweldige dag gehad!

Marjoleine * Lensbaby omni 21 aug 2020 *

Geweldig om mee te maken! Andrea laatst ontdekt via internet. Van haar foto’s werd ik helemaal warm! Ik kon het genre wat ik wilde met mijn foto’s  wel omschrijven maar had er nog niet echt “plaatjes” bij. Tot ik de foto’s van Andrea zag, gemaakt met een Lensbaby en  Omni filters. That’s it! Andrea gemaild, en ik kreeg  tot mijn verbazing dezelfde dag een antwoord terug op mijn vragen over een Lensbaby. Diezelfde week nog een Lensbaby Sweet 50 aangeschaft voor mijn Sony A6000.  Gelukkig hadden er mensen zich afgemeld voor de workshop van 21-08. waardoor ik er in de prachtige pluktuin in IJzendoorn bij kon zijn. Zo fijn! Alleen wat ik ff niet in de gaten had was dat het een workshop was voor de Omni Creative Filters, niet zo zeer voor de Lensbaby…. Enfin… heb ik dat…Gelukkig had ik al mijn lenzen bij, maar helaas er was geen passende ring voor mijn 49 mm lens waardoor het Omnifilter erop paste. Dus dan maar gelijk geplaatst op de Lensbaby!! Uitdaging!!!Daar hou ik wel van!!!Hoewel ik niet zo voor kleuren vervormen ben in mijn foto’s toch  de color filter met mijn lievelingskleur rose op de Sweet 50 uitgeprobeerd. Waaaauwww! Wat een mooie foto’s!! Andrea nam zelfs de tijd om mij uitleg van het gebruik van de Lensbaby te geven! Dat was geen overbodige luxe want het bleek dat ik de converters niet goed op mijn Lensbaby had zitten.Andrea, super bedankt voor  alle tips, trucs, handigheidjes, aanwijzingen, geduld en inspiratie! Tot de volgende workshop!!!Do not only see a picture, FEEL IT!

Philippe * Lensbaby 20 juni 2020 *

Dag Andrea,

Ik vond het gisteren een hele interessante initiatie met de lensbaby. De lensbaby lag al een tijdje in mijn kast, zonder dat ik hem gebruikte en eindelijk heb ik er nu mee leren werken. Het was een super workshop, ik heb er veel van opgestoken en het was bovendien een hele leuke locatie.

Website van Philippe is www.graphifo.be

Marion Willems * Lensbaby 20 juni 2020 *

Ik had al een lensbaby composer pro met diverse optics en was er thuis, in de tuin, al veel mee te prullen. Tot grote frustratie want ik kreeg er geen fatsoenlijke foto mee gemaakt.

Tijdens de workshop “lensbaby” van 20 juni, werd me duidelijk dat het buigen van de lens minimaal moet zijn, wat de verschillende optics doen, waar je op moet letten met compositie en belichting. Het was en relaxte en leerzame dag, Andrea neemt de tijd om je persoonlijk te helpen, toverde allerlei handige attributen uit haar tas die we mochten gebruiken.

Ik heb super veel geleerd en ben nu officieel lensbaby-verslaafd.

 

Marion Willems

 

Karen Tonissen * Lensbaby  1 maart 2020 *

Hallo Andrea, Ik heb enorm genoten van de workshop.Het was leerzaam en je gaf iedereen de nodige aandacht.Ondanks dat wij niet buiten konden fotograferen vanwege de wind, vond ik het erg leuk bin de botanische tuin. Als er nog een keer een workshop is die mij zou aanspreken zou ik mij zeker weer aanmelden.Groetjes karen

 

Petro van der Horst * Lensbaby Omni 2019 *

 

Ineke Wesselink * Lensbaby City Unlimited Rotterdam 2019 *

Weer veel bijgeleerd over de lensbaby, en nu in de stad waardoor ik toch weer andere mogelijkheden ontdekte. Het enthousiasme van Andrea werkt aanstekelijk, ook fijn dat zij aan iedereen voldoende aandacht kan besteden door de kleine groepen. Daarbij tovert ze van allerlei accessoires uit haar fototas die je mag uitproberen. Deze workshop is zeker een aanrader!

 

Monique Brinkhorst * Lensbaby City Unlimited Rotterdam 2019 *

Ik wilde graag een keer de het systeem van Lensbaby proberen. De workshop begon, onder het genot van een Chai Latte en wat lekkers, met een duidelijke uitleg over de lensbaby.  Ik hen (nog) geen lensbaby en kon deze voor de workshop van Andrea lenen. Ze had ook alle verschillende lenzen en natuurlijk de omni filters die we konden gebruiken. Na de eerste uitleg zijn we het station ingelopen en heeft Andrea de lenzen gedemonstreerd en bij iedereen meegekeken of zij ook goed hadden begrepen hoe het werkte. Heel fijn en daarna konden we zelf gaan proberen. We kregen heel wat creatieve suggesties en zijn op verschillende locaties geweest waar we konden experimenteren met de lenzen. Ik heb een leuke en inspirerende dag gehad en heb er zeker een goed idee aan overgehouden over hoe de lensbaby werkt.  Daarnaast maakte  Andrea’s enthousiasme en creativiteit het wederom een leuke workshop.Aanrader!

 

Petro van der Horst * Lensbaby let’s get started 2019 *

Marijke Garritsen *Lensbaby City Unlimited Rotterdam 2019*

Marian Leenderse * Lensbaby Let’s get started 2019 *

 

Franka Slothouber * 11 Oktober 2019 Lensbaby Speulderbos *

Andrea’s enthousiasme werkt prettig en aanstekelijk. Zij deelt haar kennis en vindingrijkheid ontzettend gul en  legt alles heel helder uit. Ik vond het bovendien erg fijn dat Andrea regelmatig  een rondje maakte langs alle deelnemers aan de workshop, waardoor je meteen met alle tips en aanwijzingen in het veld aan de slag kon. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om een workshop bij Andrea te volgen. Het is gezellig, je vergroot je fotografische kennis en je komt weer een paar stapjes verder in je eigen creatieve proces. Top!

 

Patricia * 5 t/m 7  April 2019 Lensbaby Texel *

Mijn passie voor Lensbaby groeit met de dag en nadat ik de cursus “Let’s go started” bij Andrea had gevolgd heb ik me opgegeven voor de 3-daags workshop op Texel. En hoe leuk is het om 3 dagen lang te kunnen fotograferen met je favoriete lenzen en  eiland. Diversiteit aan locaties zijn er volop; strand, duinen en bos met schattige bosanemonen en ook het gebruik van lenzen, technieken en trucs.

Ik heb heel veel geleerd over het hanteren van de filters en sluitertijden. Filters had ik niet, maar die kun je lenen van Andrea. Zo ook de Edge lens geleend en ik ben (weer) helemaal enthousiast geworden en staat nu op mijn verlanglijstje.

Daarnaast zat ik in een hele leuke groep met enthousiaste mede-fotografen. De gastvrijheid van hotel Rebecca en het heerlijke eten is een dikke pluim waard.

En tenslotte wil ik Andrea bedanken voor haar uitgebreide uitleg, geduld en gezelligheid!

 

Mieke van Hiel * 2 juni 2019  Lensbaby Let’s get started *

Mijn eerste kennismaking met de lensbaby verliep niet ideaal. Te veel wind. Thuis gekomen liet ik alles bezinken en toen ik daarna naar mijn foto’s keek was ik super verrast!! Die lensbaby smaakt naar meer. Dank zij de fantastische workshop met Andrea ga ik me zeker verder verdiepen in de mogelijkheden van deze lens!! Een echte aanrader! Mieke

Nicolet van der Sluis * 26 april 2019  Lensbaby Let’s get started Thijssepark *

Van tevoren had ik van diverse kanten gehoord, dat het werken met een lensbaby best wel wat oefening vergt. Des te fijner dat Andrea leenlenzen ter beschikking stelt. Na een heldere uitleg over de werking ben ik zowel met  de Sweet 50 als de Sweet 80 aan de slag gegaan in het Thijssepark in Amstelveen. De workshop was zeer leerzaam en inspirerend. Door de kleine groep was er veel ruimte voor individuele begeleiding. Andrea wist de meest fotogenieke plekjes in het Park feilloos te vinden en had veel tips over wat zich heel goed of wat zich minder leent voor het fotograferen met een lensbaby. Aangezien ik niet ontevreden was met het resultaat, heb ik de Sweet 50 maar gelijk besteld. En nu maar lekker verder experimenteren! 🙂

Els van der Linden * 18 april 2019 Lensbaby Lelt’s get started Hallerbos  *

Petro van der Horst * 5-6-7 april  Lensbaby Texel weekend  *

Het Lensbaby Texel weekend was geweldig, alles werkte mee en het was een fantastische ervaring schreef ik vorig jaar. Wel de herhaling nu in het voorjaar was ook super, veel afwisselende foto mogelijkheden van zonsopgang tot zonsondergang, van lange sluitertijden fotografie tot macro. Het gebruik van de edge en de filtersets kwam goed aan bod met veel tips en uitleg. Handig ook dat je de filters kon lenen om ervaring op te doen. Tevens was er ook nog de mogelijkheid om creatief aan de gang te gaan met de “tools” die Andrea had mee genomen. Het resultaat was wat mij betreft echt heel bijzonder en super om te doen. Echt de locaties, het weer, de groep, het heerlijke eten allemaal prima, iedereen bedankt voor een fantastisch en creatief weekend. Andrea bedankt het was gewoon top! 🙂

Ann Cornelis * 18 april 2019 Lensbaby Lelt’s get started Hallerbos  *

Peter Poppe * 18 april 2019 Lensbaby Lelt’s get started Hallerbos  *
Eigen Website: www.peterpoppe.com

Martine Lauwers * Vrijdag 29 Maart 2019 Lensbaby sweet 35 *

Ik vind en vond het nog steeds leuk om bij jou een workshop te volgen,Je bent erg enthousiast in alles wat je overbrengt, en je verdeelt dit evenwichtig over iedere deelnemer.Weer heb ik veel bijgeleerd over nieuw materiaal, over manieren van fotograferen,
Ik vond het fijn om erbij te mogen zijn.

Lieve groetjes.
Martine

 

Martine Lauwers

Andius Teijgeler * zondag 24 maart 2019 lensbaby let get started*

Zeer waardevolle workshop waarin Andrea een aantal zaken prima uitlegt. Ze is attend en geeft iedereen aandacht en helpt je echt vooruit. Voor belangstellenden schreef ik een blog met mijn ervaringen!
kijk op https://www.natuurfoto-andius.nl/2019/03/25/lensbaby-sweet-50-workshop/
Eigen website: https://www.natuurfoto-andius.nl

Maria * Maart 2019 Lensbaby let’s get started *

Maria van der hoofden

Ingeborg Deppe * zaterdag 2 maart 2019 lensbaby let get started*

Heel veel geleerd. Andrea legt alles heel duidelijk uit en geeft individueel aanwijzingen, wat ik heel prettig vind.  Ben weer helemaal geïnspireerd door haar.

Eigen website: https://www.deppephotography.com/

Ann Cornelis * Zaterdag 3 november 2018 Lensbaby  let’s get started *

In het  begin was het wel wennen om te werken met de Lensbaby. Maar dank zij de deskundige begeleiding van Andrea kwam er geleidelijk beterschap in het resultaat.  Toen we dan de varens gingen fotograferen, had ik het ineens beet en kreeg ik er niet genoeg van. Het is een leuke lens met mooie effecten.  Zeer boeiende workshop !

Lenie Doorenkamp * Zaterdag 3 november 2018 Lensbaby  let’s get started *

Het was een bijzonder leerzame workshop, ondanks dat ik al een poosje een Lensbaby had, kon ik er niet veel mee. Door goede uitleg en hulp en inspiratie van Andrea ging deze wereld voor mij open. Zeker een aanrader!

website http://www.leniedoornkamp.nl/wordpress/

Paulien Geels * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby let’s get started *

Marie-Anne Koolen * Zaterdag 3 november 2018 Lensbaby  let’s get started *

Tineke Verheij * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby let’s get started *

Ester Besuijen * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby  let’s get started *

Ann Cornelis * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Zeer uitdagende workshop, de Edge 50 is niet de gemakkelijkste lens om mee te fotograferen. Maar dank zij de uitstekende begeleiding van Andrea lukte het dan uiteindelijk toch.  Naast een boeiende workshop was er ook de hoogstaande gastonomische keuken  van Hotel Rebecca en de supervriendelijke gastheer, gastvrouw en zijn personeel. Kortom : een uiterst geslaagd weekendje Texel.

Madelon van Rossen * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Wat een fantastisch weekend hebben we gehad: het weer was prachtig, de groep superleuk en het enthousiasme en de energie van Andrea eindeloos!

Zij loodste ons, deskundig en schijnbaar onvermoeibaar, van zonsondergang naar zonsopgang, van het strand ende  duinen naar de slufter, van de vuurtoren naar de tuin bij het hotel. Niet alleen kreeg iedereen ruim voldoende aandacht, uitleg of aanwijzingen, maar ook met te lenen lenzen en filters kon ze ons helpen. Kortom, het was een geweldig fijn en leerzaam weekend.

Hotel Rebecca was goed gekozen, met het heerlijk eten van Michel en de gastvrijheid van hem en zijn brigade!

Els van der Linden * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby let’s get started *

Berna de Vos * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby  let’s get started *

Jaap Coorens * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Andrea * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Ik heb enorm genoten van je workshop. Zeer leerrijk en vernieuwend.
De energie die jij uitstraalt Andrea is aanstekelijk.
Je gaf ons tips en tricks en dat waren er veel.
Ik heb enorm genoten van je Andrea en ben blij dat we op zo een meerdaagse fotoreisje elkaar beter leren kennen.
Voor herhaling vatbaar.
Dank voor alles

Petro van der Horst * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Het Lensbaby Texel weekend was geweldig, alles werkte mee en het was een fantastische  ervaring. Als voorbereiding al vast de handleiding van Andrea gelezen zodat de korte praktische uitleg goed aansloeg je kunt namelijk letterlijk veel kanten op met de edge 50. En toen direct naar het strand voor een mooie zonsondergang en de lange sluitertijden fotografie. De volgende ochtend stonden we in het donker te wachten op de zonsopkomst omgeven door veel geluiden van de vogels die op het wad bij eb naar eten zoeken. Langzaam werd het licht en konden we aan de slag met de edge tegelijkertijd kwam de vloed op, fijn spelen met kleur, scherpte banen en reflecties in het water. En dan verschijnt  Michel met het ontbijt en warme koffie!! De volgende locatie is bij de vuurtoren en dan gaan we pas echt los met de creatieve effecten en tools die Andrea heeft meegenomen. De gelukkig  aanwezige losse wolken spelen de hoofdrol in dit spel met de edge. Na het landschap gebeuren gaan we die middag over op macro fotografie aan de duin rand, paddestoelen en helmgras en alles wat ik nog meer zie. De begeleiding door Andrea was weer super met veel tips en energie wervelde ze langs ons allen, haar stappenteller liet dat duidelijk zien.  De locaties, het weer, de collega deelnemers, de mensen van hotel brasserie Rebecca en het fantastische eten echt alles was top. Iedereen super bedankt voor een fantastisch en creatief weekend.

Petro

Jeanet Groenewoud * Vrijdag 21 September 2018 Lensbaby Waterloopbos *

Vandaag de Workshop Lensbaby Forest Reflections  gevolgd , eindelijk eens wat meer met de edge 80 bezig zijn en handvaten om de scherpte te verplaatsen.
Heerlijk bezig geweest met reflecties, meervoudige belichting, en mijn filters van Benro kunnen gebruiken .
Heb creatieve beelden gemaakt, kon mezelf heerlijk uitleven op de mooie locatie .
Andrea het was me weer een genoegen om een workshop bij je te volgen , tot volgende maand !
Eigen website : https://www.colorsofnature.nl/

Gerrie Polak * Vrijdag 7 September 2018 Lensbaby aan zee *

Willy Langmans * Vrijdag 7 September 2018 Lensbaby aan zee *

Birgit Franik * Vrijdag 7 September 2018 Lensbaby aan zee *

I had a wonderful sunny day on Zeeland with Andrea and a friend of mine in a group of 6. The day started with tea or coffee and cake. Before we went to the beach Andrea gave us good tips and information on all kind of Lensbabys. Later on the beach she was always on our side to help and give more tips and inspiration.
Because it was a long journey we stayed another night in that wonderful Zeeland and did another walk on the beach the next day, so that we could apply the learned stuff.
I have already visited other workshops by Andrea and love to come back any time. Andrea is such a wonderful person and she always shares her knowledge and enthusiasm for the Lensbabys and the photography. Be careful it is infectious 😉
Thank you for the wonderful day!
Eigen website : https://www.seh-n-sucht.de/BLOG/

Lilian Gorissen * Zaterdag 11 Augustus 2018 Lensbaby Let’s get started*

Door de prachtige foto’s van Andrea was ook ik enthousiast geworden om met de Lensbaby aan de slag te gaan.  Dat viel nog niet mee. Ik heb er een poosje mee gestoeid maar toen toch weer de voorkeur gegeven aan mijn macrolens. Tot zaterdag 11 augustus……. De workshop start met een korte helder uitleg. De groep is klein zodat er tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht. Dat is fijn.
Na deze workshop ben ik opnieuw enthousiast aan de slag met de Lensbaby. Met de uitleg en tips van Andrea kan ik zeker verder. De Lensbaby is voor mij nog steeds een lastige lens die veel oefening vraagt. Dat ga ik dan ook zeker doen.
Het was een heerlijke dag. Dankjewel Andrea voor je enthousiasme.

Mayumi Harting *Zaterdag 25 Augustus 2018 Lensbaby Let’s get started *

Sylvie Sonneveld *Zaterdag 11 Augustus 2018 Lensbaby Let’s get started *

Vaans * Zondag 3 Juni 2018 Lensbaby Let’s get started*

Een tijdje geleden liep ik toevallig tegen een lensbaby aan. Na een beetje spelevaren bleek dit geen eenvoudig speeltje te zijn. Ik had dus even een zetje nodig.
Uiteraard kende ik het prachtige werk van Andrea en heb me, samen met mijn vriendin, ingeschreven voor de workshop Lensbaby let’s get started. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Als beginner in deze tak van sport weet Andrea je de juiste kneepjes over te brengen en je te enthousiasmeren. Met de juiste tips waar je op kunt letten, maak je al snel een paar mooie platen. Foto’s die in ieder geval naar meer doen smaken.
Haar kennis, ervaring en haar enthousiasme, gecombineerd met het vermogen om dit over te brengen maken een workshop bij Andrea meer dan de moeite waard. In een heel klein groepje wordt 100% van haar aandacht aan de deelnemers geschonken. Precies zoals het hoort!

Eigen website: www.fotograaf-venlo.eu

 

Cocky Anderson (Nijmegen) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started*

Zo’n 5 jaar geleden inspireerde Andrea mij al met haar prachtige macrofoto’s. Jarenlang lag ook ik regelmatig tussen de bloemetjes met een macrolens, op zoek naar het licht. Maar mijn inspiratie raakte op. Tijd voor iets nieuws! Dat werd voor mij de lensbaby, al jarenlang gepromoot door Andrea. Eerst moest ik er niets van hebben, maar uiteindelijk ben ik overstag gegaan. En de workshop heeft mij helemaal overtuigd! De lensbaby is geen makkelijke lens, maar met veel geduld legde Andrea stap voor stap uit hoe het werkt. En toen meteen het veld in, naar de sneeuwklokjes en een paar verdwaalde krokusjes. De lens heeft een half jaar werkeloos bij mij in de kast gelegen, maar nu ga ik ervoor. Na de workshop weet ik hoe het werkt en wat ik wel en niet moet doen. Ik heb weer helemaal zin in de lente en ga weer met frisse moed aan de slag. Dankjewel Andrea!

www.cockyanderson.nl

 

Jeannette Goderie (Hulst) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started *
Meer Foto’s van Jeannette.

Petro van der Horst *Zaterdag 21 April 2018 Lensbaby Let’s get started Thijssepark *

Anne-Miek Mertens (België) *Vrijdag 16 Februari 2018 Sneeuwklokjes *

Tineke Tromp (Hardenberg)  *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started *

Rudy Miltenburg (Houten) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started*

Geinspireerd door de foto’s van Andrea, hebben mij doen besluiten om mij aan te melden voor een workshop.Wat mij direct al aanspreekt is de kleine groep. Dit maakt de workshop al gezelliger dan met grotere groepen, is mijn ervaring. Mede door de kleine groep heeft Andrea ook voldoende tijd om je tijdens het fotograferen wat tips en tricks te geven, ook al heb je je even van de groep verwijderd, om plat op je buik een krokus te fotograferen.Andrea’s enthousiasme werkt aanstekelijk en ik kijk nu al uit naar de volgende workshop.Al met al een leuke, gezellige, maar vooral leerzame en inspirerende workshop!

Dicky Schouten (Leeuwarden) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started*

Leuke introductie-workshop in de mogelijkheden van de lensbaby.  Heel fijn dat ik de lens mocht uitproberen. Ik ben enthousiast geworden  en ga er zeker mee door.

groeten,

Dicky Schouten

Erica de Haas (Arnhem) *Zaterdag 10 Februari 2018 Lensbaby aan Zee*

Goede voorbereiding/tijdig informatie via de mail zodat je het meeste uit de workshop kan halen. Andrea kende de lokatie en had een duidelijk plan voor de invulling van de workshop zodat we verschillende stukken strand konden fotograferen. Ik had de edge voor de workshop nog niet veel gebruikt en heb het idee dat ik er nu echt lekker mee aan de slag kan (en ben geweest(!)). Andrea geeft praktische tips en waar nodig oefeningen om de lensbaby volledig te benutten.

Tijdens de workshop kreeg ik goede, continue feedback op m’n fotos & suggesties om nog wat andere dingen te proberen waar de lensbaby zich goed voor leende. TOP, zeker een aanrader!!

www.ericadehaas.nl

 

Petro van der Horst (De Bilt) *Zaterdag 10 Februari 2018 Lensbaby aan Zee*

Lensbaby edge 50 aan zee, wel we begonnen met koffie en verse appeltaart en ondertussen veel uitleg en tips over de lensbaby en het gebruik van de grijsfilters in het landschap. Een enthousiast en warm begin van de dag. Tijdens de wandeling naar het strand alvast hier en daar de tips in praktijk gebracht. Het statief  heb ik nog nooit zoveel gebruikt, maar om alles in te stellen wel handig, waar leg je de scherpte, welk diafragma en welke sluitertijd veel uitproberen en draaien aan de lensbaby en het filter. En natuurlijk veel feedback on the spot van Andrea. De duinen, het strand, het bewegende water alles kwam langs. Alleen vertrok de zon na een stralende dag toch iets te vroeg achter de wolken en toen bleek de wind ook wel frisjes. Maar het was  een super dag met veel beelden om mee te nemen!

Tineke Smit-Broekhuizen (Amersfoort) *Zondag 5 November 2017 Let’s get started Speulderbos*

Het werken met de lensbaby vraagt veel oefening. Voor mij is het bijwonen van de workshops van Andrea dan ook een fantastische manier om er weer flink mee aan de slag te gaan! De hele dag door rent Andrea van de ene cursist naar de andere om vragen te beantwoorden, tips te geven en ideeën aan te dragen. Als mijn eigen  creativiteit me in de loop van de dag in de steek laat, tovert ze wel weer een attribuut uit haar tas te voorschijn waar ik mee kan gaan experimenteren. Doodmoe, maar voldaan en met een kaartje vol foto’s plof ik thuis nieuwsgierig achter de computer. En zelfs als veel foto’s tegen vallen, is daar weer Andrea met een opbeurende opmerking. De mislukte creaties lijken dan helemaal niet erg meer…. Op naar een volgend leermoment! Ik ga zelf aan de slag, maar ik kom zeker nog eens terug bij Andrea! Dank je wel!

 

Trudy Sennhauser *Zondag 5 november 2017 Let’s get started Speulderbos*

Wij zijn met een klein groepje cursisten en hebben prachtig weer en natuurlijk alle aandacht van Andrea.

Zij is volop met haar cursisten bezig en fotografeert dan zelf niet.

In het Speulderbos weet Andrea feilloos de mooiste plekken te vinden , met in deze jaargetijde natuurlijk de paddenstoelen.

Wij krijgen veel tips en trucs aangereikt, het is echt een openbaring.

Een geslaagde workshop dus, voor mij  is het nog wel even oefenen en natuurlijk de Lensbaby Pro II systeem kit aanschaffen.

Wellicht nog een vervolgworkshop want ik vind het lastig  om de Lensbaby in een keer te beheersen want er is zo veel meer mogelijk met de Lensbaby.

Trudi Sennhauser

Madelon van Rossen (Hellevoetsluis) *Zondag 5 November 2017 Let’s get started Speulderbos*

Henny Leijtens *Zondag 5 November 2017 Let’s get started Speulderbos*

Roeli van Til *Vrijdag 13 oktober 2017 Let’s get started Amerongen*

Vrijdag 13 oktober een super dag gehad in het bos bij Amerongen met een workshop voor de lensbaby.

Na een nuttige uitleg over het verwisselen en gebruik van de lens gingen we het veld in. We hadden geluk met een veldje hazenpootjes, die Andrea al voor aanvang van de workshop gespot had. Daar gingen we dan ook als eerste naar toe.

Ik had zelf een setje van drie lensbaby’s en wilde ook graag alle drie leren gebruiken. Lekker kunnen experimenteren met sweet 50, sweet 35 en edge 80.

In het veld kregen we goede feedback om ook andere invalshoeken te proberen. Zo ook wat gestoeid met verschillende witbalansen.

Leuke en leerzame dag.

De Lensbaby ga ik zeker vaker inzetten voor creatievere beelden.

Rob blanken *Vrijdag 13 oktober 2017 Let’s get started Amerongen*

Prima workshop die begint met een beknopte uitleg onder het genot van een kop koffie. Daarna het bos in met hazenpootjes en allerlei andere paddestoelen. Andrea geeft iedereen veel aandacht. Ze kijkt mee en geeft advies. Veel geleerd tijdens een leuke, inspirerende en gezellige dag.

www.rbblphotography.com

Nanda Bussers (Eindhoven) *Zaterdag 22 april 2017 Let’s get started Thijssepark*

Trude Bosman *Lensbaby let’s get started Prive Workshop Amelisweerd*

Wat een heerlijke dag heb ik met Andrea gehad! Zo enthousiast, geduldig en professioneel is ze dat het lensbaby-virus nu ook op mij is overgeslagen. Heerlijk om in je eigen bubbel te zitten oog in oog met een crocus. En bij de foto’s die je maakt, geeft Andrea ter plekke feedback. Nog een beetje meer contrast of iets meer licht. Samen proberen en uiteindelijk heel erg genieten. Ik ben verkocht en hoop nog veel van Andrea te mogen leren in volgende workshops!

Elisabeth Roggeveen (Heerewaarden) *Zondag 12 februari 2017 Let’s get started  Amelisweerd*

Ik maakte tijdens een lezing kennis met de diverse beelden van Andrea. Door het enthousiasme en de hartelijkheid beloofde het een prima workshop te worden. Na de ontvangst met koffie en “iets” erbij werd de werking van de lens uitgelegd en vervolgens gingen wij op weg naar het sneeuwklokje, het lijdend voorwerp van deze workshop. Ondanks de sneeuw en kou hebben we veel geleerd van de inspirerende uitleg en voorbeelden van Andrea. Dank je wel voor deze leerzame dag!

Tineke Smit Broekhuizen (Amersfoort) *Zondag 12 februari 2017 Let’s get started  Amelisweerd*

Al jaren lag de lensbaby in de kast. Soms kwam hij eruit en probeerde ik er een foto mee te maken, maar gefrustreerd legde ik hem weer snel terug. Tot afgelopen zondag! Sindsdien gaat het leven van mijn lensbaby er heel anders uit zien! Ik heb namelijk van Andrea geleerd hoe ik foto’s kan maken met deze lens! Het scherpstellen is nog een aandachtspunt voor me, maar wat heb ik veel tips gekregen. Door het dikke pak sneeuw dat er lag, waren er weinig bloemetjes te zien, maar ondanks dat bleef Andrea enthousiast met ideeën komen! Gefrustreerd raken omdat het niet lukt, kan niet met zo’n positieve workshopbegeleidster! Dank je wel en ik kom vast en zeker nog een keer terug om meer van je te leren!

Sylvia van Bommel  (Maasbracht) *Zondag 16 oktober 2016 Lensbaby Let’s get started  Amerongen*

Beste Andrea,

Wat was het een geweldige dag en wat hebben we veel geleerd.We zijn helemaal verslaafd.Bedankt voor deze totaal ervaring .Met vriendelijke groet,Sylvia en Constant

Constant van Bommel  (Maasbracht) *Zondag 16 oktober  2016 Lensbaby Let’s get started  Amerongen*

Beste Andrea,Wat was het een geweldige dag en wat hebben we veel geleerd.We zijn helemaal verslaafd.Bedankt voor deze totaal ervaring .Met vriendelijke groet,Sylvia en Constant

Ineke Mulder  (Badhoevedorp) *Vrijdag 19 augustus  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Afgelopen vrijdag de lensbaby Workshop ‘Let’s get started’ gevolgd. Ik had de lensbaby al even geleden via Marktplaats gekocht en dacht erover om hem weer weg te doen. Ik kon er echt geen foto mee maken waar ik blij van werd.Maar door de heldere uitleg en hulp van Andrea is het kwartje gevallen! En door haar inspirerende verhalen over het gebruik van het licht ga je als vanzelf anders kijken.Andrea laat je ook verschillende dingen uitproberen zodat je kunt ervaren wat jij het leukste vindt en wat het beste bij je past.Bedankt voor deze leuke, leerzame en vooral ook inspirerende dag!

Hartelijke groet,Ineke

Moniek Smeele  (Haaren) *Vrijdag 19 augustus  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Onder de indruk van de beelden van Monique die voor het eerst de lensbaby gebruikte. Subtiele plaatsing van scherpte, bijzondere composities, fraaie abstractie, mooie achtergronden en subtiel licht zie je in alle foto’s terug. Kortom genieten.

Jaap Coorens  (Leiden) *Zondag 17 juli  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Jaap maakte deze prachtige sfeervolle beelden met de Lensbaby. De kikker is toch wel heel bijzonder want dat is er nog maar weinig gelukt om die erop te zetten en vooral met deze scherpte omringt door zachtheid en dat door het glas. Mooi gebruik gemaakt van het licht in alle beelden. Fraaie achtergronden kortom een schilderachtige kleurrijke impressie maar daarnaast ook de tere zachte eenvoud van de varen waar het subtiele licht en kleurspel de vorm afmaakt.

Kati van Helden (Voorschoten) * Zondag 17 juli  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Ik heb al voor de workshop kennis gemaakt met Andrea via FB en heb een aantal vragen gesteld over de aanschaf van de Lensbaby. Zij had in een hele lange uitleg alles verteld wat ik wilde weten en kon snel mijn eigen ”baby” welkom heten. Later, pas weken later heb ik Andrea persoonlijk ontmoet tijdens de workshop in de Botanische Tuinen in Utrecht. Zij voldeed exact aan mijn verwachtingen door haar vriendelijke uitstraling en betrokkenheid. Zij was altijd in de buurt als je haar nodig had en had iedereen in de gaten, die van de groep afdwaalde. Zij was een prettige gezelschap en haar kundigheid over de Lensbaby-techniek sprak iedereen aan. De workshop heeft zij op een vriendelijke manier begeleid en daardoor was de dag een belevenis. Aan het einde van de middag kwam zij met iets lekkers aan voor iedereen, waardoor voor ons ineens duidelijk was waarom zij de hele middag met 2 zware rugzakken aan het zeulen was. Ik ben heel tevreden over haar manier van uitleg en begeleiding. groetjes,Kati van Helden website

José Kool (Oosterhout) * Zaterdag 18 juni  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Wat een prachtige en goede foto’s worden er gemaakt tijdens je workshop Andrea. Ik heb genoten van de foto’s en verhalen over het fotograferen van de lensbaby.Jijzelf bent zeer betrokken en geeft iedereen goede aandacht en gerichte tips tijdens de workshop.Tot een volgende keer. Groetjes José Kool.

Martine van der Veken (Turnhout, België) * Zondag 1 mei 2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Het was de eerste keer voor Martine dat ze met een lensbaby werkte en ze was gelijk dol enthousiast. Haar beelden zijn dan ook betoverend met dat fraaie licht en die mooie pastelkleuren en bijzondere achtergronden. Een prachtige sfeervolle serie.

Anne-Marie Nagel (Deventer) * Zondag 1 mei 2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Het was een erg leerzame en gezellige dag. Het weer was stralend en de parasol kwam helemaal van pas.Aarzelend begon ik met de lensbaby foto’s te maken, niet wetend wat het effect zal zijn. Maar na aanwijzingen van Andrea begon ik de smaak te pakken te krijgen. Nu wil ik alleen maar meer. Andrea heeft mij enthousiast gemaakt. Bedankt Andrea en graag tot ziens!!

Hendrik Jan Zonneveld (Arnhem) * Zondag 1 mei 2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Hendrik Jan vindt het een leuke uitdaging om ‘out of the box’ te gaan. Experimenteren met de witbalans en op zoek naar de grenzen van de onscherpte. Mooi.

Dory Peeters (Venray) * Vrijdag 22 april 2016 Lensbaby Let’s get started in Dr. Jac.P thijssepark in Amstelveen*

Gisteren heb ik de workshop Lensbaby Macro Basis gevolgd. Deze was dit keer in het Dr. Jac. P. Thijssepark in Amstelveen. Echt een ontzettend mooi park met heel veel verschillende soorten bloemetjes. Echt een goede vondst van Andrea. :)Het was ontzettend leerzaam. Heel fijn dat Andrea ook voor de Canon-fotograaf een Lensbaby te leen heeft. Hiermee kon ik flink oefenen en heb er inmiddels zelf een besteld.Bedankt Andrea, voor de leuke en leerzame dag! 🙂

Annelore Smet (Beveren-Waas (Belgie) Zondag 16 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

In deze workshop heb ik voor het eerst met de Lensbaby, die ik mocht lenen van Andrea, gefotografeerd. 

Ik had al veel over de Lensbaby gelezen en er prachtige foto’s van  gezien, dus ik dacht dat het  fotograferen met dat lensje wel zou meevallen……..  Het werd echter een hele uitdaging! Dankzij de passie, het enthousiasme en het geduld van Andrea kreeg ik langzaam wat meer zelfvertrouwen en werd het steeds leuker! De kers op de taart was voor mij de vlindertuin. Daar was ik na het nemen van de eerste foto onmiddellijk in de ban van het dromerig effect van de Soft Focus Optic en van de prachtige kleuren.  Rest me nu alleen nog de Lensbaby te kopen en te oefenen, oefenen, oefenen…Dankjewel Andrea voor alle tips, de uitstekende begeleiding en de leerzame feedback achteraf.  Een workshop bij jou is zeker voor herhaling vatbaar!

José Dijkema (Groningen) Zondag 16 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Steeds als ik die mooie opnames van Andrea zag, dacht ik, dit wil ik ook kunnen. Het was elke maal genieten. Het duurde nog ruim een jaar voordat ik daadwerkelijk een Lensbaby kocht, die ik nu 5 weken heb. Best lastig dat scherp stellen, maar dankzij de tips tijdens de gezellige en leerzame workshop in de Utrechtse Botanische tuin, kan ik thuis weer verder met oefenen, en weet ik beter waar ik op moet letten, en nog belangrijker, wat je allemaal met de lensbaby kunt doen. Veel mogelijkheden, dus veel oefenen en oefenen om het tot een goed resultaat te brengen.Andrea, bedankt voor wederom een leerzame workshop.

Margo Biewinga (Drachten) Zondag 2 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Ik ben blij dat ik de workshop gisteren bij je gedaan heb! Ik had al best veel met de lensbaby geëxperimenteerd thuis, maar ik heb toch heel veel bij-geleerd en ontdekt. Je enthousiasme over de lensbaby is  aanstekelijk en je reacties en begeleiding vond ik heel stimulerend. Het was een leuke, leerzame en gezellige dag!

Gerda Wegman (Huissen) Donderdag 16 juli 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis

De workshop “Lensbaby Macro” was mijn eerste workshop op fotografie gebied. Het was een leerzame, heerlijke, gezellig dag.De uitleg van Andrea maakte me snel vertrouwd met de Lensbaby (Composer Pro, Sweet 50 mm en de macro tussen ringen). Ik zag ook al meteen verschil in mijn foto’s. Ook was ik zeer verrast blij met de mogelijkheden om diverse lenzen uit te mogen proberen. Ik ga dan ook zeker met deze ‘verslaving’ door. Andrea, BEDANKT.

Connie de Wit (Tilburg) Donderdag 18 juni 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Op 18 juni jl. heb ik de workshop Lensbaby Macro Basis gevolgd onder bevlogen leiding van Andrea, in een gezellig klein groepje in de prachtige natuur van Renkum. Het was een heerlijke dag waarbij ik ontdekte dat je met dit ‘onding’ toch wel hele leuke foto’s kunt maken! Waar ik eerst dacht een miskoop te hebben gedaan door de Lensbaby aan te schaffen, ben ik er nu super blij mee. Het is inderdaad verslavend!!

Tine Teeuw (Tiel) Donderdag 18 juni 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Voor de tweede keer een workshop bij Andrea gevolgd. Deze keer de  workshop Lensbaby Macro Basis. Omdat ik nog nooit met een lensbaby gewerkt had en er zelf nog geen had, kreeg ik de mogelijkheid om tijdens deze workshop een lensbaby te lenen om uit de proberen. Onder de inspirerende begeleiding en uitleg van Andrea een hele gezellige en leerzame dag gehad.Mede door Andrea’s bevlogenheid over de lensbaby helemaal om voor deze lens. Wat is dat heerlijk en creatief  werken!Andrea weer bedankt voor de heerlijke dag!

Dieny van der Hulst (Emmen) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Donderdag 21 mei mijn eerste workshop. Ik had er naar uitgekeken en nu was het dan zo ver. Een hele dag alleen maar bezig zijn met het maken van foto’s met een leuke groep mensen. Een hele gezellige en vooral leerzame workshop. Het enthousiasme en de passie van Andrea werkt aanstekelijk. Andrea bedankt voor je goede uitleg, je tips en je aandacht het was super. Wat heb ik genoten van deze dag.Ik hoop zeker nog een keer een workshop te volgen bij jou.

Jeanet Groenewoud (Drachten) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een heerlijke dag gehad in de Botanische tuinen van Utrecht, fijn gezelschap en het weer was geweldig!Wat de Lensbaby betreft , ik ben verslaafd aan het worden.Al enkele maanden bezig en wilde nog de fijne kneepjes weten, Andrea je bent een groot voorbeeld voor mij!Gr Jeanet

Ellie Overgaauw (Coevorden) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Ik vond het een heel gezellige, leerzame workshop. Ik wist helemaal niets van lensbaby lenzen en had er zelfs nog nooit een vastgehouden. Mede door het enthousiasme van Andrea ben ik een fan geworden van dit mooie fijn lensje. De basisvaardigheden zijn goed uitgelegd, en verder is het aan mij, lekker buitenspelen en veel oefenen……heerlijk!!!Dankjewel Andrea voor je kennis, je gezelligheid en je gedrevenheid, ik heb genoten!

Martine Lauwers (Duffel, België) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Eerste workshop bij jou. Met een goed gevoel en zeer tevreden thuis gekomen (na wel wat fileleed)met een pak lensbaby-info om zo snel als mogelijk verder te oefenen en te experimenteren. Ik heb genoten van jou enthousiaste manier van overbrengen hoe lensbaby werkt. 5 personen in de workshop is ideaal. Voor mij was het meer dan in orde, ook het weer!!! Hopelijk volg ik nog wel eens een workshop bij jou. Bedankt Martine

Ans Bloem (Heesch) Zondag 3 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Zondag 3 mei de workshop gedaan bij Andrea. Voor de eerste keer mijn lensbaby in gebruik. Pfff dat valt niet mee.Andrea legt rustig uit wat de bedoeling is en je krijgt alle aandacht. Wat leuk om te doen.Het resultaat van de foto’s wat moet ik wennen aan het niet scherp zijn. Toch na nog een keer kijken en nog eens werd ik er toch blij van.Andrea bedankt voor deze leuke leerzame en zeer vermoeiende dag.Ans Bloem

Anita Evers (Haghorst) Zondag 3 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een super gezellige en leerzame workshop met mijn lensbaby met Andrea, in de botanische tuinen in Utrecht. Na het bekijken van de foto’s zie je toch wel dat het vrij moeilijk is om scherp te stellen,maar ik heb er toch een paar gevonden waar ik blij mee ben.

Gonny Sleurink-Dirkmaat (Kampen) Vrijdag 24 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Na het krijgen van een Lensbaby voor mijn verjaardag kon er niet goed mee uit de voeten. Wat is dan een beter recept dan een beginnersworkshop bij Andrea. In het schitterend bloeiende Thijssepark bij windstil weer en een lekkere temperatuur heb ik onder haar begeleiding een goed start gemaakt met foto’s waar ik trots op ben!

Ineke Brocken (Alkmaar) Vrijdag 24 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een uitgelezen lentedag in een prachtig park.Andrea weet de plekjes te vinden…Dankjewel Andrea voor je opgewekte, fijne begeleiding en aandacht die je ons gaf.Ik kan nu van start met de lensbaby voor blije foto’s!

Yvonne van de Vlasakker (Tiel) Vrijdag 10 april 2015  * Workshop Lensbaby Specials Daslook, dubbele anemonen *

Yvonne is meerdere keren bij mij geweest en het is erg mooi om haar ontwikkeling en altijd blijvende enthousiasme te zien. Met de Lensbaby gaat ze ook steeds meer los. Prachtig om te zien. 

Joyce de Leeuw (Helmond) Vrijdag 10 april 2015  * Workshop Lensbaby Specials Daslook, dubbele anemonen *

Amelisweerd was een gouden tapijt met speenkruid en tulpjes naasts alle mooie anemonen die dag.  Door een koele kleurtoon te kiezen samen met het geel van het speenkruid heeft Joyce hier een sterk en anders beeld van het speenkruid neergezet in mijn beleving. De wilde tulp verfijnd en mooi weglopend in de onscherpte en niet de vergeten de sprookjes achtige anemonen.

Anja van den Berg (Zuidhorn) Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Je verheugt je maanden op de workshop lensbaby macrofotografie: ‘Let’s get started’ en dan eindelijk is het zover! Wat was het een leuke, leerzame en gezellige dag. Het weer werkte fantastisch mee; zonnig en windstil! Met liefde, geduld, positiviteit en passie heeft Andrea me meer wegwijs gemaakt in het ‘spelen’ met de lensbaby! Heel veel dank! Met een grote glimlach denk ik aan deze dag terug!

Anne-Miek Mertens Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een schitterende ervaring. Nog nooit met een lensbaby gefotografeerd. Als je nog niet enthousiast bent bij de start wordt je het wel door Andrea. Wat een drive ! Met het prachtige weer, een leuke groep, een mooie plek heb ik toch wel een paar foto’s waar ik voorzichtig blij mee was.

Marie-José van Rijsbergen Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

De naam ‘Lensbaby’ is erg misleidend, want je zou verwachten dat het kinderlijk eenvoudig is om met deze lens te werken. Maar niets is minder waar. Dankzij de uitleg van Andrea ‘viel voor mij het kwartje’, en ben ik nu helemaal verslingerd aan dit lensje.

Noortje Russel Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Hai Andrea,

Het was een topdag: leerzaam, gezellig, zonnig en windstil! En ik ben heel blij dat je hebt weten te voorkomen dat ik mijn lensbaby ter adoptie ging aanbieden… Er valt nog veel te oefenen en leren, maar daar heb ik nu weer zin in! Dank je en tot ziens!!

Marja Fafiani Zaterdag 14 Maart 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Gisteren hadden we de workshop Lensbaby met Andrea, wat een leuke workshop is dit. Meerdere keren met haar op pad geweest en het is echt een aanrader. Ik heb niet een van de makkelijkste Lensbaby`s nl de Muse maar Andrea weet mij altijd zo te inspireren dat ik er echt plezier in ga krijgen en ook niet van ophouden weet. Andrea het was super.

Ria de Ruyter Zaterdag 14 Maart 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Ria had het helemaal naar haar zin ondanks de wind en kou die er was. Optimistisch als altijd. Toen ze de narcissen in de gaten kreeg was haar dag helemaal goed. En dat ze daar plezier in had kun je wel zien bij al deze fraaie zachte beelden van de narcissen en de sneeuwklokjes. Erg mooi Ria.