Review Tenba Shootout LE 18L Backpack

Klein maar fijn.

Voor mijn iPhone fotografie was ik op zoek naar een kleine praktische tas. Ik kwam uit bij de Tenba Shootout 18 L. Een perfecte maat voor mij om mee te nemen tijdens mijn smartphone trips en smartphone workshops. Ik had echter in mijn achterhoofd dat ik de tas ook voor macro fotografie wilde gebruiken. Hij moest dus multi inzetbaar zijn. En dat is helemaal gelukt.

Mouse-hover of een tik met je vinger op de foto wanneer je met je telefoon kijkt geeft de info over de foto.

Indeling en ruimte

Het is verbazend te zien hoeveel er in dit klein uitziende ’tasje’ gaat. Dit komt ook doordat hij vrij diep is. Voor mijn smartphone fotografie heb ik inmiddels alweer heel wat spullen verzameld. Dit zijn echter kleinere artikelen die al snel door elkaar heen vallen. Het fijne aan de Tenba tas is dat hij indeelbaar is in vele kleine vakken door de vele dividers die erbij geleverd worden. Hierdoor kan je alles goed gescheiden houden. Daarnaast past mijn gimbal voor mijn smartphone er goed in en mijn favoriete Tenba tools etui ( Tenba 636-214 duo 4 cable pouch) ontbreekt nooit. In deze etui heb ik al mijn smartphone lensjes bij elkaar zitten. Super handig om zo alles in een keer in bijvoorbeeld mijn handtas te doen. En op die manier ligt niet alles los in mijn grote tas, daar vind ik de lensjes te klein voor. Je gaat het jezelf steeds gemakkelijker maken door de tijd heen.

Als ik een Lensbaby workshop geef en ik mijn leenlenzen moet meenemen, dan kan ik 2 lensjes boven elkaar plaatsen waardoor heel veel mee kan en ik geen grotere tas hoef te gebruiken. Er zitten extra elastische straps bij om de spullen die in de vakken zitten goed op zijn plek te houden. Aan de achterkant tegen je rug bevindt zich een apart vak voor een 13”laptop.

Ook wordt er een extra band meegeleverd zodat je je statief stevig kunt bevestigen aan de buitenkant. Die gebruik ik echter nooit omdat ik niet met statief werk tijdens macrofotografie en mijn lichte smartphone statief plaats ik in het zijvak aan de zijkant. Het ministatiefje wat ook gelijk een selfie statief is, past prima in het grote voorvak op de klep.

Voor macrofotografie vul ik dit grote vak vaak met creatieve tools die we gebruiken tijdens de workshops maar je kan er ook een regenbroek in doen. In de handige extra kleinere vakjes die ook op de voorkant van de klep zitten kun je bijv. je telefoon kwijt, je sleutels of ander klein spul. Een leuk en handig extraatje is het geheugenkaart tasje aan een koord wat zich in een van de kleine vakken bevindt.

De klep is aan de binnenkant voorzien van transparante vakken waar ik mijn batterijen, snoeren, step up ringen en draai filters in stop.

Draagcomfort.

Wat me gelijk opviel aan de tas is het draagcomfort. De draagbanden zijn lekker dik en voelen zacht aan op je schouders, wat ik ook nodig heb. Het rugpaneel heeft een dikke zachte vulling waarin een ventilatie systeem zit. De banden zijn ruim verstelbaar dus voor zowel mannen als vrouwen prima te gebruiken. Al dat comfort verwacht ik niet gelijk bij zo’n kleine tas maar dat maakt hem voor mij ook zo favoriet. Mijn schouders en rug zijn er heel erg blij mee want ik kan hem soms behoorlijk volproppen.

De extra heupband zorgt er voor dat je de tas, wanneer je die afdoet, makkelijk naar voren kunt draaien op je heup. Op die manier kun je heel makkelijk bij de zij-ingang van de tas en bij je apparatuur. Super handig deze ingang, maar eentje die ik eerst altijd vergat gewoon omdat ik een gewoontediertje ben en toch altijd die tas weer neerzet en via de klep openmaak. Zonde want het is echt handig. De heupband kun je er ook afhalen, wat handig is als er wat minder gewicht in zit.

Aan de achterkant van de rugzak is een aanpasbare trolley strap geplaatst zodat je deze gemakkelijk op een trolley of rolkoffer kunt plaatsen en zelfs die vergeet ik vaak in plaats van dat ik het mezelf makkelijk maak.

Materiaal

De tas is van stevig nylon gemaakt met een waterafstotende coating en extra toegevoegd is nog eens een meegeleverde regenhoes. Wat ik zelf erg prettig vind is de rubberen onderkant waardoor de tas droog blijft als je hem op de onderkant neerzet en makkelijk is schoon te maken. Sommige rugzakken hebben nogal eens de neiging om om te vallen als je hem op de onderkant neerzet maar dat is bij deze absoluut niet het geval. De tas heeft super stevige YKK ritsen. De zipperpullers zijn erg fijn want die heb ik nog wel eens kapot getrokken bij andere tassen en dat gaat me echt niet lukken hier.

Wat ik persoonlijk ook fijn vind is dat de tas er professioneel uitziet maar tegelijkertijd niet teveel opvalt. Dat heb ik liever dan een tas die schreeuwt  “Hier zit een dure camera in, Jat mij!”

 

 

Conclusie

Zijn grote broer de Shoot-out 32 Liter heb ik ook even uitgeprobeerd. Een dijk van een tas. Maar voor mij is deze maat toch fijner die gaat standaard mee met de workshops.

Kortom voor mij een multifunctionele tas waar veel in kan en ontzettend fijn draagt. Ook een Dijk van een tas al oogt hij niet groot.