Het succes van de Lensbaby OMNI Creative Filter System is groot en daar speelt Lensbaby snel op in. Na een eerste uitbreidings set is nu ook een 2e uitbreidingsset verkrijgbaar. De Lensbaby Omni Color Expansion Pack. 2 weken geleden kreeg ik de vraag of ik deze Lensbaby Omni Color Expansion Pack wilde uitproberen. Hier zeg ik natuurljk geen nee tegen. Ik hou wel van een beetje experimenteren.

Een review over de Lensbaby OMNI Creative Filter System kun je in  deze blog lezen. De Lensbaby OMNI Creative Filter System heb je dus eerst nodig wil je dit pakket kunnen gebruiken.

Lensbaby Omni Color Expansion Pack

Diverse Tools

De Lensbaby Omni Color Expansion Pack bestaat uit verschillende tools.

Teardrop en Crescent Multicolor kristals.
Deze twee verschillend gevormde kristallen zijn zijn bedekt met een spectrale coating. Dit geeft een enorme verscheidenheid aan veranderende prismatische kleuren en fractale effecten. De vlakken die gespiegeld worden zijn gekleurd.

Crisscross Rainbow filter.
Deze crisscross Rainbow filter geeft net zoals in de basis set een regenboog effect (regenboogflairs). Deze crisscross filter geeft ditzelfde effect maar naar 2 kanten toe waardoor je een soort crisscross effect krijgt. Ik heb zelf deze nog niet getest ik was meer benieuwd naar wat ik met de kleurfilters kon bereiken. 

Lumi Films
De negen verschillende kleuren Lumi Films voegen kleur, lichtlekken en vervallen filmeffecten toe. Vier van de negen films hebben een soort van perforatie erin zitten die flairs veroorzaken in de kleuren van de filters.

Color Gels
Deze vijf colorgels voegen een strook kleuroverlay toe op je foto. Deze heb ik nog niet getest. Voor mij zagen de andere er interessanter uit.

Lensbaby omni color expansion pack-10
Lensbaby omni color expansion pack-40

Aan de slag

Ik heb er voor gekozen om de filterset eerst met macrofotografie te combineren omdat dat voor mij het beste in mijn schema paste. Ik moet zeggen het was een hele uitdaging voor mij om dit in combinatie met macro te gebruiken. In het begin vond ik het erg lastig om de kleurfilter tools er niet te duidelijk qua vorm op te krijgen. Je ziet met macro alles. Ik moest ook veel meer zoeken om het gewenste effect te krijgen dan bij de basis set. Maar als het dan lukt dan is het wel heel gaaf. Omdat de kleuren vrij intens kunnen zijn zocht ik ook wel mijn onderwerpen er op uit. Om het er ‘natuurlijk’ of ‘kloppend’ voor mijn gevoel te laten uitzien is met zoveel kleur best lastig. En je hebt zoveel keus aan kleurtjes. De olieachtige kleurlaag die erop zit geeft weer andere kleuren dan die je verwacht dus het is ook zoeken naar een juiste filter. Super verrassend is het, dat kan ik je wel vertellen. Al snel had ik er heel veel lol in dat het zoveel kleur toevoegde en werd ik er erg blij van. Je maakt zo je eigen ‘sprookjes’ beelden. Maar je kan het ook genuanceerd toevoegen als is dat wat moeilijker dan met de neutrale (zonder kleur) sets. Je moet dan echt goed de kleuren bij je ondewerp uitzoeken.
Om sneller reflectie resultaat en de juiste licht en kleurval te pakken te krijgen heb ik een van de tools ook vaak in mijn hand genomen. Als ik dan de juiste hoek had gevonden probeerde ik dat weer te krijgen wanneer hij erop geklikt zat.
Het gave is je hebt geen filter in photoshop of lightroom achteraf meer nodig.

De volgende uitdaging is in de stad. Daar komt vast weer een blog van.

Hieronder zal ik een aantal voor en na beelden plaatsen zodat je kunt zien wat de toevoeging is. Ook een aantal beelden waarin je de kleur toegevoegd ziet.

Gebruikte lenzen
De paddestoel beelden en de foto met het blad zijn met een Lensbaby composer pro II met sweet 50 gemaakt met lensbaby converters.

De andere beelden zijn gemaakt met de Laowa 60 mm.
De spinnewebjes waren erg tricky ze waren maar 5 cm groot. Je ziet dat ik er aardig bovenop werk en alleen door een van de tools in de hand te nemen en er tussen te schuiven lukte mij dit zonder het web te raken. Niet makkelijk maar wel het beste om er zeker van te zijn dat het web niet kapot ging.

Lensbaby omni color expansion pack-17 Lensbaby omni color expansion pack-17
Lensbaby omni color expansion pack-44 Lensbaby omni color expansion pack-43
Lensbaby omni color expansion pack-12
Lensbaby omni color expansion pack-50
Lensbaby omni color expansion pack-36
Lensbaby omni color expansion pack-37 Lensbaby omni color expansion pack-38

Conclusie

Lensbaby is er weer in geslaagd om iets bijzonders uit te brengen. Een uitdagende nieuwe set tools waar je wel even de tijd voor moet nemen om het te leren gebruiken, maar daar krijg je dan ook weer veel voor terug. De kleur die het in je beeld toevoegt en alle mooie effecten maken je beelden nog meer tot een feestje. De Lensbaby Omni Color Expansion Pack komt absoluut in mijn tas erbij.

Half november komt er voor de Lensbaby Omni filterset een Color Expension Pack uit voor een adviesprijs van €69,95.

Lensbaby omni color expansion pack-51