Diptych daily life

Diptych daily life

In de schijnbaar gewone momenten van ons dagelijks leven schuilt een diepgaande schoonheid en betekenis. Te vaak rennen we voorbij aan de kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke momenten van het leven. Één van de doelen van deze workshop is om je te laten zien dat elk moment, elke plek en elke persoon een verhaal te vertellen heeft. Het dagelijks leven biedt een schat aan inspiratie voor fotografen. Het maakt niet uit waar je bent, er is altijd iets bijzonders om vast te leggen. In een wereld die voortdurend verandert, kunnen we door middel van fotografie een blijvende herinnering creëren aan de alledaagse dingen die we anders zouden vergeten. In onze workshop moedigen we je aan om de tijd te nemen, te vertragen en de magie te ontdekken die in de simpelste dingen schuilt. Daarnaast gaan we samen met jou de kunst van diptychfotografie verkennen.

Diptychfotografie is een krachtige manier om verhalen te vertellen. Zie het als storytelling, maar dan met beelden. Het concept is eenvoudig: twee afbeeldingen worden samengebracht om een diepere betekenis of een contrast te creëren. In onze workshop zullen we je begeleiden bij het leren begrijpen van de kunst van diptychfotografie en hoe je het kunt gebruiken om jouw verhaal te vertellen. We leren je op welke manier je dat verhaal in het beeld kunt versterken. Uiteindelijk gaat deze workshop over het vertellen van jouw verhaal. We willen je helpen om jouw persoonlijke dagelijkse ervaringen vast te leggen en te delen. Of het nu gaat om het dagelijkse ritueel van koffiezetten in de ochtend of het observeren van de veranderende seizoenen in je achtertuin.

Wat ga je leren:

Basisprincipes van Diptych:
We leggen je uit welke elementen belangrijk zijn om een sterke diptych te maken die jouw verhaal versterkt.

Compositie en styling:
Je krijgt tips en trucs om je beelden, binnen of buiten, visueel interessant te maken.

Belichting en schaduwen:
Ontdek hoe licht en schaduw van invloed zijn op je foto’s.

foto’s Carola van Santen

Beusichem

Zaterdag 15 juni 2024

9:30-15:00

€ 169,- pp. Incl. ontvangst koffie, thee, iets lekkers.

Min. 4, max. 8
Zaterdag 15 juni 2024 (nog 2 plaatsen)

Workshop recensies klik op icoon


Beusichem

Vrijdag 27 september 2024

9:30-15:00

€ 169,- pp. Incl. ontvangst koffie, thee, iets lekkers.

Min. 4, max. 8
Vrijdag 27 september 2024 ( VOL )

Workshop recensies klik op icoonNiveau:

Iedereen werkt op zijn eigen niveau. 
(Het is wel fijn als je al in de diafragmavoorkeuze stand of manueel fotografeert en weet hoe diafragma,sluitertijd en iso samenwerken. ) Maar laat dit je vooral niet afschrikken.

Twijfel je of deze workshop geschikt voor je is, neem dan even contact met me op.

Wat mag je meenemen voor deze workshop:

 • Camera  
 • Statief 
 • Neem lenzen mee waar jij mee wilt werken. bv. Macrolenzen, Lensbaby lenzen zoals Lensbaby Velvet of juist de composer pro met diverse optics. Zodat je het helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Neem dan ook macro converters of voorzetlensjes mee zodat je op meerdere afstanden kunt werken. 50mm lens met voorzetringen. 85mm lens. Telelens voor buiten kan erg mooi zijn.
  VOOR DEZE WORKSHOP ZIJN HELAAS GEEN LEENLENZEN MOGELIJK VAN LENSBABY OF LAOWA.
 • Daglichtlampen als je die hebt maar geen must. Er zijn lichtbronnen aanwezig.
 • Batterijen
 • Geheugenkaartjes
 • Je eigen lunch, koffie en thee is aanwezig. 

ANDREA

“Andrea Gulickx is een gepassioneerde en creatieve fotografe. Ze deelt deze passie graag via haar workshop of lezingen. Haar enthousiasme voor het vastleggen van de kleinste details in de natuur is duidelijk te zien in haar werk. Andrea is niet bang om te experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen, wat haar foto’s een herkenbare dromerige maar ook artistieke uitstraling geeft. Haar portfolio is gevuld van prachtige close-ups en intrigerende composities die de schoonheid van de natuur op de door haar zo bekende manier laten zien. Andrea Gulickx is een inspiratie voor zowel beginnende als ervaren fotografen in de wereld van sfeer en macrofotografie.’

CAROLA

‘Carola, de beeldenvanger van alledaagse momenten, tovert de dagelijkse dingen om tot het meest romantische. Haar creativiteit en haar kijk op de dingen om haar heen, geven haar zoveel plezier dat ze zich ten doel heeft gesteld mensen te inspireren. En  anders of verder te kijken naar de simpele dingen om je heen. Met grote liefde voor de natuur weet ze de schoonheid van het buitenleven te vangen en te transformeren tot romantische tafereeltjes.
Geen dag zonder camera, want de eenvoud zit altijd dichtbij en om je heen. Haar werk brengt de zachtheid en romantiek tot leven en waar de harten van de kijkers sneller van gaan kloppen’.


Diptych Black & White and Monochrome

Diptych Black & White and Monochrome

Diptychfotografie is een krachtige manier om verhalen te vertellen. Een Diptych of, diptiek in het Nederlands is een tweeluik. Dit komt van het Griekse woord diptychos wat dubbelgevouwen betekend. Het wordt vaak gebruikt in de kunstwereld en verwijst naar twee of meerdere panelen die samen één kunstwerk vormen, meestal met een gemeenschappelijk thema. In de fotografie is een diptych een combinatie van twee foto’s die samen een betekenisvolle relatie hebben. Naast een diptych is er ook een triptych, een drieluik of zelfs polyptych wat uit nog meer panelen bestaat.

Deze soort van fotografie geeft je de mogelijkheid om jouw unieke en creatieve visuele verhaal te vertellen waarbij je contrasten of overeenkomsten benadrukt en je emoties oproept. Je vergroot daarmee de impact van je foto. In deze workshop diepen we samen dit concept uit, we kijken op welke creatieve manieren je hiervoor te werk kunt gaan. Of je nu al lang fotografeert of net aan je fotografische reis begint, deze workshop zal je inspireren om je breder te laten kijken en jouw foto’s naar een andere niveau te brengen. 

Zwart wit en monochroom fotografie lenen zich uitstekend voor het versterken van je verhaal. Werken met zwart-wit vraagt een hele andere manier van kijken. Contrasten, licht en schaduwspel worden belangrijker in een foto maar ook de vormen en het lijnenspel. Zwart-wit en monochroom foto’s hebben de kracht om emoties en verhalen te benadrukken zonder de afleiding van kleur. Ze kunnen ook een nostalgische, tijdloze en dramatische sfeer creëren. Omdat kleurinformatie ontbreekt, wordt de aandacht gevestigd op de compositie, vormen, lijnen en contrast.

Tijdens de workshop zal ik de verschillende manieren van combineren nog wat verder uitdiepen met jullie. Je mag alle kanten op qua fotografie. Jij vertelt jouw verhaal door beelden te combineren die elkaar versterken. Dat kan portret,  macro of landschap zijn, iets wat jouw aanspreekt tijdens de workshop en je graag wilt laten zien in een verhaal.

Arnhem Park Zypendaal/Sonsbeek

Vrijdag 19 Januari 2024
Zaterdag 30 maart 2024

9:00-13:00

€ 125,- pp. Incl. ontvangst koffie, thee, feedback op 3 foto's.

Min. 3, max. 6
Vrijdag 16 Februari 2024 (nog 1 plaats)
Zaterdag 30 maart 2024 (VOL)

Workshop recensies klik op icoon


Warnsborn Arnhem

Vrijdag 15 november 2024

9:00-13:00

€ 125,- pp. incl. ontvangst koffie, thee, feedback op 3 foto's.

Min. 3, max. 6
Vrijdag 15 november 2024 (nog 2 plaatsen)
.

Workshop recensies klik op icoonDeze workshop gaat o.a. over:

 • Compositie, perspectief, contrast, licht en lijnenspel.
 • Verhaal weergeven door middel van 2 of meerdere beelden die een visuele samenhang hebben.
 • Werken met de zwart wit / monochroom optie van je camera (raw + jpg)

Niveau:

 • Iedereen werkt op zijn eigen niveau.
  (Het is wel fijn als je al in de diafragmavoorkeuze stand of manueel fotografeert en weet hoe diafragma,sluitertijd en iso samenwerken. ) Maar laat dit je vooral niet afschrikken.
 • Twijfel je of deze workshop geschikt voor je is, neem dan even contact met me op.

Wat mag je meenemen voor deze workshop:

 • Camera.
 • Statief mag zeker.
 • Neem lenzen mee waar jij mee wilt werken. Voor macro bv. Macrolenzen, Vintage lenzen, Lensbaby lenzen en macro converters, 50mm met voorzetmensjes, Laowa lenzen.
 • (Led) lampjes als je die eventueel wilt gebruiken met macro om meer contrast te maken voor zwart wit.
 • Fotografeer je graag (intiem) landschap neem dan mee waar jij mee wilt werken. bv. lensbaby's, 50mm, 24-70 of telelens.
 • Batterijen
 • Geheugenkaartjes
 • Juiste kleding, laagjes is altijd prettig, regenbroek, laarzen of stevige wandelschoenen.
 • Eventueel een matje voor je knieën.
 • Je eigen lunch en drinken meenemen.

3 Daagse Basis Fotografie privé cursus Macro gericht

3 Daagse Basis Fotografie Prive Cursus macro gericht

Ben jij een beginnend fotograaf die zijn of haar camera nog aan het ontdekken is? Wil jij graag meester van je camera worden in plaats van op de automatische stand te werken? Houd jij van de kleine wondere wereld in de natuur? Maak jij het liefst gelijk mooie plaatjes en ben je liever niet bezig met de techniek? Dan is deze workshop echt iets voor jou, want hier krijg je de ‘saaie’ techniek visueel uitgelegd die je vervolgens gelijk in de praktijk kunt brengen.

Toen ik met fotografie begon, was het voor mij als beelddenker erg lastig om alle informatie te verwerken en ook nog eens goed te snappen. Plaatjes en persoonlijke uitleg werkten voor mij altijd beter. Deze workshop begint dan ook met een visuele presentatie waarin ik je stap voor stap meeneem door de belangrijkste functies van je camera. Aan de hand van vergelijkende beelden ga je begrijpen hoe het werkt. En natuurlijk ga jij dit zelf ook gelijk in de praktijk brengen in de prachtige tuin.

Deze creatieve drie-daagse basis privé cursus bestaat uit drie delen én kan per dag naar onderwerp van interesse worden ingevuld en op een andere locatie gegeven worden. Hier kunnen dan nog wel reiskosten bij komen. Alles in overleg.

 • Dag 1: Deze dag zal met name gaan over de belichtingsdriehoek, instellingen van je camera, compositie. Hoe gebruik je het licht? Locatie naar keuze.
 • Dag 2: Onderwerp en locatie naar keuze.
 • Dag 3: Onderwerp en locatie naar keuze.
 • 2 Zoom sessies van een half uur voor feedback.

Locatie(s)

Dag 1 : Locatie in Overleg afhankelijk van seizoen
Dag 2 : Locatie in Overleg afhankelijk van seizoen
Dag 3: Locatie in Overleg afhankelijk van seizoen

Data

Dag 1 Doordeweekse dag in overleg op ma di woe of donderdag 5 uur
Dag 2 Doordeweekse dag in overleg op ma di woe of donderdag 4 uur
Dag 3 Doordeweekse dag in overleg op ma di woe of donderdag 4 uur
Zoomsessie Doordeweekse dag in overleg op ma di woe of donderdag avond 1 uur

Tijd

Dag 1: 9:00 - 14:30 30 min lunchtijd inbegrepen
Dag 2: 9:00 - 13:00
Dag 3: 9:00 - 13:00
Zoomsessie 19:30 - 20:30
Alles in overleg dit is een uitgangspunt

Prijs

€ 795,- 3 dagen op locatie. excl reiskosten afhankelijk per locatie.
Na inschrijving volgt een persoonlijke mail met factuur voor 50% van het cursus bedrag. Na deze betaling is de boeking bevestigd. Daarna worden data en locaties gepland. Twee weken voor aanvang van de workshop volgt de tweede factuur met het resterende bedrag en eventuele reiskosten in overleg.
Twee zoom sessies van een half uur voor feedback.
Incl uitgebreide hand-out.
Ontvangst koffie en thee met iets lekkers
Let op: je reserveert met deze workshop drie dagdelen. zie algemene voorwaarden.

Aantal personen

1 persoon

reviews

Nog geen reviews

Aanmelden workshop

De belichtingsdriehoek

Diafragma, Sluitertijd en Iso

Witbalans

We gaan hier op een creatieve manier mee werken

Scherpstellen

Handmatig of automatisch scherpstellen?

Lichtmeting

Wanneer gebruik je nu welke belichting?

Scherptediepte

Hou jij van scherp of onscherp en hoe krijg je dat voor elkaar?

Bokeh

Wat is bokeh? En waar vindt je dat?

Manueel fotograferen

Jij wordt de baas over je camera.

Compositie

Wat zijn de regels en vooral hoe kan je die breken?

Deze workshop gaat o.a. over:

 • De belichtingsdriehoek, diafragma, sluitertijd en iso.
 • Scherptediepte
 • Scherpstel of focus technieken
 • Voorkeuze standen op je camera. Manuele-stand(M), diafragma voorkeuze (A of AV) of sluitertijd voorkeuze (S of TV)
 • Lichtmeting
 • Bokeh
 • Witbalans
 • Compositie

Wat heb je nodig?

 • Spiegelreflexcamera of systeemcamera
 • Macro lens. Heb je die niet laat het weten misschien kan ik een laowa leenlens voor je regelen. Je kunt ook in deze cursus met de lensbaby werken en hier extra tips voor krijgen. Eventueel leenlens voor Nikon en Canon oude vatting.
 • Statief geen must maar hou je van veel scherpte in je beelden dan is het wel handig
 • Ledlampje. Moet veel licht kunnen geven
 • Genoeg batterijen en geheugenkaartjes
 • Witte paraplu om je onderwerp in de schaduw te zetten, je kunt hem ook na de 1e dag aanschaffen zodat je eerst kunt kijken hoe we er mee werken, deze heb ik.
 • Eigen lunch meenemen. In de pluktuin kun je drinken kopen. Voor de 3e dag. Lunch en drank meenemen.


3 Daagse Basis Fotografie cursus Macro gericht

3 Daagse Basis Fotografie Cursus macro gericht

Ben jij een beginnend fotograaf die zijn of haar camera nog aan het ontdekken is? Wil jij graag meester van je camera worden in plaats van op de automatische stand te werken? Houd jij van de kleine wondere wereld in de natuur? Maak jij het liefst gelijk mooie plaatjes en ben je liever niet bezig met de techniek? Dan is deze workshop echt iets voor jou, want hier krijg je de ‘saaie’ techniek visueel uitgelegd die je vervolgens gelijk in de praktijk kunt brengen.

Toen ik met fotografie begon, was het voor mij als beelddenker erg lastig om alle informatie te verwerken en ook nog eens goed te snappen. Plaatjes en persoonlijke uitleg werkten voor mij altijd beter. Deze workshop begint dan ook met een visuele presentatie waarin ik je stap voor stap meeneem door de belangrijkste functies van je camera. Aan de hand van vergelijkende beelden ga je begrijpen hoe het werkt. En natuurlijk ga jij dit zelf ook gelijk in de praktijk brengen in de prachtige tuin.

Deze creatieve drie-daagse basis workshop bestaat uit drie delen én wordt niet alleen in de prachtige pluktuin in IJzendoorn gegeven maar ook een dag in de Kaapse Bossen in Doorn.

 • Dag 1: Deze dag zal met name gaan over de belichtingsdriehoek, instellingen van je camera, compositie. Hoe gebruik je het licht? We fotograferen dan verschillende onderwerpen in de tuin.
 • Dag 2: Op deze dag gaan we een stapje verder in de creativiteit door met grotere bloemen te werken, namelijk dahlia’s. Deze prachtige diva’s kun je op vele verschillende manieren vastleggen. De meeste dahlia’s staan in vazen op tafel dus je kunt het helemaal naar je hand zetten. Dromerig of abstract. Je leert hier naast het werken met natuurlijk licht ook te werken met externe lichtbronnen zoals lampjes.
 • Dag 3: De laatste dag zal in het bos plaatsvinden waar we de wondere wereld van de bosvloer gaan ontdekken. Paddestoelen, bladeren of beestjes. Ook hier wordt je creativiteit uitgedaagd.
 • Zoom sessies van een uur voor feedback. Hierin leer je niet alleen van de feedback van je eigen foto’s maar ook van die van je medecursisten.

Locatie(s)

Dag 1 : Pluktuin in IJzendoorn
Dag 2 : Pluktuin in IJzendoorn
Dag 3:  Doorn Kaapse Bossen

Data

Dag 1 woe 29 mei 2024
Dag 2 woe 4 sept 2024
Dag 3 woe 30 okt 2024
Zoomsessie woe data in overleg met de groep

 

Tijd

Dag 1: 9:00 - 14:30 30 min lunchtijd inbegrepen
Dag 2: 9:00 - 13:00
Dag 3: 9:00 - 13:00
Zoomsessie 19:30 - 20:30

Prijs

€ 395,- 3 dagen op locatie.
Eén gezamelijke zoom sessie van een uur voor feedback.
Incl uitgebreide hand-out.
Ontvangst koffie en thee met iets lekkers de eerste 2 workshop dagen.
Let op: je reserveert met deze workshop drie dagdelen. zie algemene voorwaarden.

Aantal personen

Min. 3, max 6 ( nog 5 plaatsen )

reviews

Nog geen reviews

Aanmelden workshop

De belichtingsdriehoek

Diafragma, Sluitertijd en Iso

Witbalans

We gaan hier op een creatieve manier mee werken

Scherpstellen

Handmatig of automatisch scherpstellen?

Lichtmeting

Wanneer gebruik je nu welke belichting?

Scherptediepte

Hou jij van scherp of onscherp en hoe krijg je dat voor elkaar?

Bokeh

Wat is bokeh? En waar vindt je dat?

Manueel fotograferen

Jij wordt de baas over je camera.

Compositie

Wat zijn de regels en vooral hoe kan je die breken?

Deze workshop gaat o.a. over:

 • De belichtingsdriehoek, diafragma, sluitertijd en iso.
 • Scherptediepte
 • Scherpstel of focus technieken
 • Voorkeuze standen op je camera. Manuele-stand(M), diafragma voorkeuze (A of AV) of sluitertijd voorkeuze (S of TV)
 • Lichtmeting
 • Bokeh
 • Witbalans
 • Compositie

Wat heb je nodig?

 • Spiegelreflexcamera of systeemcamera
 • Macro lens. Heb je die niet laat het weten misschien kan ik een laowa leenlens voor je regelen.
 • Lensbaby mag je ook meenemen. Heb je daar nog geen ervaring mee, advies is dan om de Lensbaby de tweede en/of derde cursus dag mee te nemen zodat ik je dan tips en tricks hiervoor kan geven. Dit is teveel op de eerste cursus dag.
 • Statief geen must maar hou je van veel scherpte in je beelden dan is het wel handig
 • Ledlampje. Moet veel licht kunnen geven
 • Genoeg batterijen en geheugenkaartjes
 • Witte paraplu om je onderwerp in de schaduw te zetten, je kunt hem ook na de 1e dag aanschaffen zodat je eerst kunt kijken hoe we er mee werken, deze heb ik.
 • Eigen lunch meenemen. In de pluktuin kun je drinken kopen. Voor de 3e dag. Lunch en drank meenemen.


Kleurenmagie, schatgraven in je innerlijke tuin

Kleurenmagie, schatgraven in je innerlijke tuin

Kijkend door het oog van de camera ontmoet je de mooiste kleuren en vormen. Je probeert een gevoel vast te leggen van iets dat je hart raakt. Bij het inzoomen komt er nog meer schoonheid tot leven. Kleur, beeld en vorm, de uiterlijke beelden zoals je ze ziet en op je lens vastlegt, kunnen je betoveren.

Maar het is niet alleen de uiterlijke schoonheid die je fascineert. Iedere kleur, elk beeld dat je schept zegt ook minstens zoveel over de schoonheid van je eigen kleurrijke binnenwereld. Kleuren spreken de taal van het gevoel, van je behoeftes, voor- en afkeuren van dit moment, van dat wat je bezielt. De wereld van kleur op die manier leren kennen is als schatgraven naar dat wat jij nodig hebt voor je eigen groei en ontwikkeling.

Je gaat je in deze workshop de magische wereld van kleur, bloem, licht en vorm op een vernieuwende creatieve manier ontdekken. Hierdoor krijgt je fotografie een extra dimensie, die voor verrassende resultaten zorgt.  Je leert als het ware met een nieuwe blik kijken naar de schitterende bloem die jij bent. Mogelijk ontdek je kanten van jezelf die je voorheen niet zag.

Tijdens deze workshop vindt er een ontmoeting van 2 werelden plaats. Op een kleurrijke creatieve manier zullen Jacinta Kogelman (die zich gespecialiseerd heeft in de helende werking van kleur, beeld, woord en de wijsheid van de ziel) en ik onze krachten gaan bundelen.

De buitenwereld, waarbij macrolenzen je tot in het hart van een bloem brengen en de binnenwereld, waarbij kleur en creativiteit je tot de kern van jezelf leiden. 

Een magische dag vol kleur, creativiteit, fotografie, passie en rust, ontmoeting en bezieling. Met laagdrempelige speelse creatieve werkvormen (een moment van verstilling, een kleurkaart trekken, creatief schrijven/tekenen) die in het moment zullen ontstaan.

Je gaat met een hernieuwd gevoel naar huis.
Via de taal van kleur, beeld en woord ben je in contact gekomen met jezelf en je innerlijk weten.
Je macrofotografie krijgt daardoor net iets meer verfijning en verdieping.

Pluktuin in IJzendoorn

Vrijdag 31 mei 2024
Vrijdag 28 juni 2024

9:30-15:00

€ 139,- pp. incl. ontvangst koffie en thee en iets lekkers. Lunch zelf meenemen. Je kunt bij de lunch zelf ook sapjes of thee en koffie bestellen. Aan het einde van de workshop kan je die afrekenen.

Min. 4, max. 8
Vrijdag 31 mei 2024 ( nog 6 plaatsen )
Vrijdag 28 juni 2024

Aanmelden Workshop

Voor wie is deze workshop geschikt:

Iedereen die het leuk vind om naast macrofotografie ook met bewustwording bezig te zijn.

Wat mag je meenemen:

 • Camera.
 • Macrolens
 • Vintage lenzen of Lensbaby lenzen mag ook maar dan is het handig als je er al mee kunt werken.
 • Raynox voorzetlens of converters, extra macro voorzetlensjes.
 • Batterijen
 • Geheugenkaartjes
 • Juiste kleding.
 • Matje voor je knieën, de paadjes in de tuin zijn van grind dus wel zo prettig.
 • Je eigen lunch meenemen, drank kun je eventueel kopen in de tuin.

JACINTA

“Jaren geleden, in 2012, toen ik Jacinta voor het eerst bij een macroworkshop van mij ontmoette had ik gelijk het gevoel dat we een keer samen iets zouden gaan doen. Door haar prachtige boek ‘Kleur je zinnen’ en kaartenset ‘SPIEGEL van de ZIEL’ kwam ik opnieuw in contact met haar. Ik was gelijk geraakt door haar bezieling in haar prachtige creatieve werk zowel in woord, beeld als kleur waarin haar passie voor,- en verbinding met de natuur duidelijk te zien is. Jacinta weet je met haar vele gaves en heldere vermogens in contact te brengen met je ziel. Dit doet ze op een verrassende en speelse manier.” – Andrea

ANDREA

“Andrea, heb ik leren kennen als een echte kleurenschatgraver. Met haar gevoel voor schoonheid, creativiteit, licht en kleur en haar fijnbesnaarde zintuigen weet ze anderen te inspireren tot het maken van de mooiste macrofoto’s. Haar liefde voor de natuur en alles wat groeit en bloeit straalt van haar foto’s af. Toen ze een paar maanden geleden mijn boek en kaartenset kocht en van mijn diensten gebruikt maakte, ontdekten we een nieuwsgierig makende gelijkgestemdheid. Samen duiken we de magische wereld van kleur in. Niet alleen vanuit de macrolens maar ook gezien vanuit het oog van je ziel.” – Jacinta.


Smartphone Workshop Smart Connecting with your nature

Smartphone Workshop ‘Smart Connecting with (your) nature’.

Wanneer we zeggen dat we het contact verloren zijn met de natuur, zijn we eigenlijk het contact verloren met onszelf, want ook wij zijn natuur. We zijn dat alleen vergeten. Onze wereld is een snelle wereld, we moeten veel doen, zijn prestatiegericht en er is veel communicatie via social media. Onze gedachten staan nooit stil. Dit is één van de redenen waarom we niet meer open staan voor de signalen en boodschappen van de natuur. We zijn gestopt met luisteren en voelen. We negeren onze intuïtie en twijfelen vaak aan onszelf. De antwoorden die we zoeken zitten in onszelf maar we weten niet meer hoe we erbij moeten komen.

Tijdens deze workshop gaan we met de smartphone wandelen in de natuur. Voorafgaand aan de wandeling krijg je uitleg van de belangrijkste functies van je smartphone camera. 
Door te gaan wandelen in de natuur en je hiermee te verbinden, kan je je hoofd weer leeg maken. Hiervoor zullen we speelse oefeningen doen om uit je hoofd te gaan en je zintuigen aan te zetten. Daarna lopen we op een vertragende manier door het bos en nemen we het bos waar met onze zintuigen. Wat trekt je aan ? En waarom? Waar wil je graag een foto van maken? Wat is het wat je raakt in het beeld wat je maakt?

Het vastleggen van wat jou raakt in de natuur kan je eenvoudig met je smartphone doen. Geen moeilijke instelingen en niet nadenken over belichting, sluitertijd en dat soort zaken. De telefoon doet het allemaal voor je. Op deze manier kan je jezelf juist focussen op de prachtige natuur die een ware spiegel voor je is. Als iets in de natuur je aandacht trekt, maar je herkent niet gelijk de ‘boodschap’, dan is het fijn dat je door het maken van een foto de mogelijkheid hebt dit thuis nog eens te onderzoeken. Je foto’s zijn een blijvende her-innering. Verbind je met de natuur en ontdek wat haar ‘fluisteringen’ jou te vertellen hebben.

Rhenen

Zondag 4 september 2022

9:30-13:00

€ 99,- pp. incl. ontvangst koffie en thee. Uitgebreide Hand-out met tips en tricks. En de belangrijkste en leukste handige apps. 

Min. 3, max. 6
(VOL)

Aanmelden Workshop

‘Kijk diep in de natuur en je begrijpt alles beter”

—Albert Einstein

“Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken”

John Muir.

Voor wie is deze workshop geschikt:

Iedereen die het leuk vind om naast smartphone fotografie ook met bewustwording bezig te zijn.

Wat mag je meenemen:

 • Je I-phone of android telefoon.
 • Zorg dat je voldoende geheugen hebt om te fotograferen.
 • Zorg dat je accu helemaal vol is en neem eventueel een powerbank mee zodat je nog tussendoor kan opladen als het nodig is. 
 • Download van te voren de snapseed app deze is voor zowel iphone als android en is gratis.

Smart-Art Phone workshop Antwerpen

Smart-Art Phone workshop Antwerpen

De Smartphone is vaak de enige camera die je altijd bij je hebt. Een ‘kiekje’ is snel gemaakt.

Als natuurfotograaf is het voor mij dé uitdaging om in het veld, het beeld zó te maken, dat het daarna op de computer alleen nog de standaard bewerking nodig heeft. De omgeving, compositie, perspectief en het licht zijn daarbij de belangrijkste elementen. Met een smartphone is dat voor mij niet anders. Apps zijn super handig en leuk maar creativiteit op locatie is voor mij een grotere uitdaging en meer fun. Ik experimenteer dan ook graag. In deze workshop wordt je niet alleen verrast, je gaat ook verrassen met je foto’s.

De workshop zal met name praktijk gericht zijn waarbij je zelf creatief aan de slag gaat in de stad Antwerpen. Hiervoor geef ik je vele leuke tips & tricks. Jouw ‘kiekjes’ veranderen in mooie creatieve Smart-Art foto’s. 

Tijdens de workshop worden apps niet uitgebreid besproken of gebruikt. Na de workshop krijgt je een hand-out waarin de tips en tricks van de workshop terug te lezen zijn én uitgebreide informatie over de leukste en handigste apps. Wat kun je ermee doen zijn, met welke app kun je leuke stories maken voor instagram en nog veel meer. Dit voor zowel Android als iPhone. 

Kortom een workshop vol creativiteit en fun!

Antwerpen

Zondag 2 juli 2024
Zondag 25 augustus 2024

€ 99,- pp. incl. ontvangst koffie en thee. Uitgebreide Hand-out met tips en tricks. En de belangrijkste en leukste handige apps. Excl. eventuele entree, parkeerkosten, vervoer per fiets door Antwerpen. Je hebt de velo Antwerpen app nodig. Deze moet van te voren thuis geactiveerd worden met je creditcard tijdelijk kost dit €2,- die wordt terug gestort.OP de dag zelf betaal je voor een fiets huren maar €5,- zie pagina velo app. Een super leuk en makkelijke ervaring in Antwerpen.

10:0-13:30

Min. 5, max. 7
Zondag 2 juli 2024
Zondag 25 augustus 2024

Workshop recensies klik op icoon

Aanmelden Workshop

Bekijk hier de resultaten van de workshop deelnemers.

RECENSIES DEELNEMERS

Deze workshop gaat o.a. over:

 • Camera uitleg
 • Belichting, focus, kader, compositie & perspectief.
 • 'Anders' leren kijken naar je omgeving.
 • Creatief gebruik maken van licht, reflecties, structuren en funtools. 
 • Je gaat aan de slag met kleine 'opdrachten'
 • Uitgebreide tips en uitleg van handige apps in hand-out.

Voor wie is deze workshop geschikt:

Iedereen die het leuk vind om mijn zijn of haar I-phone/smartphone te fotograferen en daar op een creatieve manier mee aan de slag wil.

Wat mag je meenemen:

 • Je I-phone of android telefoon.
 • Zorg dat je voldoende geheugen hebt om te fotograferen.
 • Zorg dat je accu helemaal vol is en neem eventueel een powerbank mee zodat je nog tussendoor kan opladen als het nodig is. 
 • Download van te voren de snapseed app deze is voor zowel iphone als android en is gratis.

Aanmelden online workshops 2021

  Voor en achternaam*

  Email*

  Adres en huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoonnummer liefst een 06 nummer*

  Workshopkeuze*

  Data & Locatiekeuze voor de op locatie Smartphone workshop

  Geef alsjeblieft je smartphone type hieronder door, geef je voorkeur data hier op als je later pas een datum uitkiest.

  Hoe heb je Andrea Gulickx Photography gevonden ?*

  Anders namelijk,

  Wat verwacht je / wil je graag leren. Wil je met meerdere mensen komen geef hierin aan met hoeveel personen en wie dat zijn, wel moeten deze personen zich zelf ook aanmelden en hetzelfde aangeven, geef hier ook aan als je een waardebon wilt inwisselen:

  Wil je de nieuwsbrief ontvangen?

  *=verplicht LET OP! zodra je op de knop verzenden hebt gedrukt kijk dan goed of je daarna het kleine zinnetje 'Bedankt je verzending is gelukt' onder de verzendknop ziet verschijnen anders is het niet gelukt. Scroll dus even terug naar beneden. Ook moet je binnen een minuut een automatische reply krijgen als het gelukt is.


  Online Smart-Art Phone Workshop

  Iphone & Android

  Online Smartphone Workshop met ZOOM.

  Tijdens deze 2 uur durende online workshop leg ik niet alleen alle opties van de smartphone camera uit maar geef ik je ook heel veel tips en tricks hoe je spannendere en verrassende beelden kunt maken.
  De groep is klein zodat er genoeg tijd voor iedereen is om de verschillende opties van de cameratypes van de smartphones goed te kunnen bespreken en om het persoonlijk te maken. De online sessie gaat via het ZOOM platform.

  Max 6 personen.
  Kosten € 65,- pp

  Smartphone workhop Amsterdam Noorzuidlijn zuidas
  Eindhoven Strijp S Smartphone workshop
  OPTIONEEL

  Uitbreiding op locatie workshop

  Je kunt alsnog voor € 34 op een later tijdstip in het jaar mee doen aan een smartphone workshop op locatie in Rotterdam, Arnhem of Eindhoven. Dit kan je op ieder tijdstip aanvragen en dan betalen. Ineens €99,- euro betalen kan ook en gelijk een datum kiezen.

  smartphone workshop rotterdam
  EXTRA APP UITLEG

  UITGEBREIDERE APP UITLEG

  Tijdens de workshop op locatie worden 2 apps besproken. Tijdens de online workshop zal ik extra apps toelichten. Je kunt dan live op mijn iphone scherm meekijken. De apps zijn zowel voor Iphone als Android. Daarnaast krijg je zoals gewoonlijk een uitgebreide handout toegestuurd en een klein filmpje over de meervoudige belichtings optie in de snapseed app.

  HOE & WANNEER

  Wat heb je nodig?

  • Laptop op Ipad met camera en microphone.
  • Smartphone.
  • Smartphone oplader bij de hand met snoer.
  • Zoom app downloaden.
  • Download de gratis Snapseed app voor Iphone.
  • Download de gratis Snapseed app voor Android.

  Wat leer je ?

  • Camera uitleg
  • Belichting, focus, kader, compositie & perspectief.
  • ‘Anders’ leren kijken naar je omgeving.
  • Creatief gebruik maken van licht, reflecties, structuren en funtools. 
  • Uitgebreide tips en uitleg van handige apps in hand-out.

  KOSTEN

  € 65,- pp. online sessie.
  € 99
  ,- pp. incl. workshop op locatie.
  € 34,- pp workshop op locatie later beslissen.

  TIJD

  19:00 - 21:00 uur

  DATA

  max. 6 personen


  No online course at the moment

  Aanmelden Workshop

  Workshops engels talig

  English speaking workshops

  Are you interested in an english-speaking workshop? Private or as a group? Are you looking for a few hours fun with members of your photoclub, or a smartphone workshop with your friends or for a small business event? 

  For more information about prices please send me an e-mail via the contact form.

  to contact form

  Andrea is an absolute gem!  I appreciated her sharing her knowledge and creativity.  Even though I have been shooting professionally for many years, I still learned so much from my workshop with her. Plus, she is such a lovely person, you can't help but enjoy your time spent together!  I had purchased a Lensbaby macro kit during Black Friday sales but had only pulled it out once or twice as I just couldn't get the hang of it.  Andrea was so helpful in teaching me how to use both what I had and some optics of her own.  Sadly, we had bright sun and lots of wind during our workshop, so shooting was challenging -- but I feel so much better equipped to go out on my own in better conditions now.  I wouldn't hesitate to recommend Andrea to others looking to expand their photographic creativity!

  — Stacy Nyikos, Lensbaby private workshop English

  About
  Contact
  Inspiration
  Ebook

  • E-book Abstract Landscape.
   ‘De Waal bewogen’