Reviews 2022

Lydia van Wingerden * Lensbaby Autumn Magic 2022 *

Vrijdag 11 november de workshop gevolgd bij Andrea. De dag begonnen met een lekker kopje koffie en uitleg over de lensbaby. Daarna het bos in op zoek naar mooie plekjes. Andrea haar passie werkt aanstekelijk! Op een rustige en prettige manier geeft ze tips en uitleg en verdeeld haar aandacht over alle deelnemers.
Ik ging naar huis met foto’s waar ik blij van werd en ik weet zeker dat ik nog eens een workshop bij Andrea ga volgen. Dit smaakt absoluut naar meer.

Peter Lucassen * Multiple in Motion oktober 2022 *

‘fantastisch leuke cursus die mijn creativiteit een flinke boost zal geven; het is heerlijk om vanuit de hand te werken met een eenvoudig hulpmiddel als de variabele ND filter; ik denk dat ik dit ook ga proberen in stadslandschappen.’

Els Peter Nobbe * Multiple in Motion oktober 2022 *

Rob van der Veer * Dahlias 2022 *

Zalige workshop met veel nuttige input en praktische tips!

Marjo Smallenburg * Zee in beweging aug 2022 *

Op 19 augustus een superleuke en interessante workshop “Zee in beweging” gehad van Andrea. Zo leuk om me meer te verdiepen in ICM en wat heeft Andrea een prachtige locatie hiervoor uitgekozen.
Weer veel geleerd tijdens de workshop, maar ook van de feedback op de foto’s die we daarvoor in mochten sturen. De feedback heb ik als zeer waardevol ervaren.

Andrea, dankjewel voor je fijne workshop, gezelligheid, enthousiasme en tomeloze inzet om ons zo goed mogelijk te begeleiden. Ik kijk uit naar de volgende workshop.
Groetjes, Marjo.
Eigen website:  https://www.marjosnellenburg-fotografie.nl/

 

Trude Bosman * Lensbaby fun juli 2022 *

Dieny van der Hulst * Zee in beweging 2022 *

Riet Harwig-Kruithof * Creatieve macro/Abstract juni 2022 *

Andrea, Ik vond je workshop geweldig, boeiend en gezellig.
Ik heb er veel van opgestoken, vooral die tips en trucs.
Ik heb thuis al wat uitgeprobeerd, het resultaat zie je is de laatste foto.
Eigen website:https://www.fotohof.nl

Kaat Nobelen* Creatieve macro/Abstract mei 2022 *

Elma Maaskant * Creatieve macro/Abstract juni 2022 *

Dankjewel voor de superleuke en leerzame workshop Andrea.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en wat een fijne locatie, het was de 1,5 uur rijden absoluut waard.
Eigen website:www.elmamaaskant.nl

Jolanda van Dijk * Creatieve macro /Abastract juni 2022 *

Ik vond het een erg leuke, gezellige en interessante workshop. Heb heel veel trucjes en tips gehoord. Bijzonder mooie locatie. Ik stuur nog wat foto’s door via we transfer.
groetjes Jolanda van Dijk
Eigen website:http://jolandafotografie.mypixieset.com/

Doris van der Laak * Lensbaby city unlimited mei 2022 *

Petro Van Der Horst * Macro Magic mei 2022 *

Jeroen van Alphen * Creatieve Macro / abstract april 2022 *
Andrea daagt je uit tijdens de workshop macro/abstract met leuke creatieve opdrachten. Een beetje uit je comfort zone, maar daarom des te leerzamer. Ook leuk dat je Laowa macrolensen mag uitproberen.

Jos Smeets * Creatieve Macro/Abstract april 2022 *
In een prachtige omgeving van kasteeltuin Neerijnen hebben we ervaring kunnen opdoen met macrofotografie en hoe dit in te zetten voor abstracte beelden. De mogelijkheden en werkwijze werden door Andrea op een heldere, bondige manier uitgelegd. Er was veel ruimte om zelf bezig te zijn met voldoende aandacht voor de vragen van alle deelnemers. Het zal wel de ervaring zijn maar heel knap hoe ze dit doet. Ook voor de resultaten achteraf neemt ze tijd en geeft je tips over wat of hoe je je foto’s ook in de nabwerking kan verbeteren. Absoluut de moeite waard.

Peter Lucassen * Creatieve Macro / abstract april 2022 *

Bep Roggeveen * Creatieve Macro / abstract april 2022 *

Kaat Nobelen * Creatieve Macro/Abstract mei 2022 *

Wim Keesse * Creatieve Macro/Abstract april 2022 *
Eigen website: http://wimkeessenfotografie.nl

Anne van Rinsum * Texel fantasy scapes weekend april 2022 *
Eigen website: https://anne-natuurfotografie.jouwweb.nl/

Liesbeth Klaver * Zee in Beweging maart 2022 *
De workshop ICM in Zeeland heb ik met veel plezier gevolgd in Zeeland. Andrea is een hele goede docente. Ze houdt heel vriendelijk vol om je alles over ICM te leren. Dat is heel prettig omdat je met een toolkit ICM naar huis gaat, waar je heel goed mee uit de voeten kunt om je in  ICM verder te bekwamen.

Saskia Persoon * Arty Anemonen maart 2022 *
De workshop Arty Anemones is zeker een aanrader. Doordat het gezelschap klein is, krijg je voldoende aandacht. Ik vond het altijd wat lastig om een goede compositie te maken met de bosanamonen, maar na de tips van Andrea en met de gadgets gaat het nu een stuk beter. Was een gezellig en leerzame dag!

Ans van Harlingen * Lensbaby fun maart 2022 *

Claudia Kerkhoff * Lensbaby Arnhem maart 2022 *
In Arnhem voor de eerste keer kennisgemaakt met de lensbaby. De start verliep bij mij wat moeizaam omdat ik de instelling voor het fotograferen zonder lens niet kon vinden op mijn camera. Maar met hulp van Andrea ben ik eruit gekomen. Daarna lekker aan de slag gegaan. Andrea nam ons mee naar interessante plekken en gaf aanwijzingen en tips. Ik vond het een heel leuke workshop met bijzondere resultaten. Voor herhaling vatbaar. Nogmaals dank voor alles Andrea!

Joke Kerkhoff * Lensbaby Arnhem maart 2022 *


Reviews 2021

Linda Planken * Lensbaby forest *
In een klein gezellig groepje mocht ik naar hartelust experimenteren met de lensbaby edge 50 mm. Deze mocht ik lenen van Andrea.
Je krijgt genoeg aandacht, en ook genoeg tijd om zelf te proberen.
Hartstikke leuk! Misschien kom ik nog een keer macro bij Andrea proberen.

Elke Neggers * Long lasting light 2021 *

John van de Woestijne * Long lasting light 2021 *

Verrassend hoe Andrea mij elke keer weer weet te inspireren om op een ander manier te fotograferen en het uiterste uit je toestel te halen. Iedere workshop daagt je uit om op een ander manier naar de natuur of stad te kijken. Het volgen van workshops bij haar kan je het beste omschrijven als schilderen met licht, geïnspireerd door oude meesters als William Turner en latere kunstschilders die het pointillisme in Nederland vertegenwoordigen als Piet Mondriaan en Jan en Charley Toorop creëer je met haar aanwijzingen je eigen kunstwerkjes.

John van de Woestijne, foto@woestevis.nl

 

Marjo Buyten * Multiple in motion okt 2021 *
Welke workshop je ook volgt bij Andrea; haar enthousiasme en liefde voor de aangeboden technieken en lenzen werkt enorm aanstekelijk. Zo ook de workshop ‘multiple in motion’. De techniek werd helder uitgelegd aan de hand van voorbeelden en dan aan de slag; lekker experimenteren, kijken bij elkaar, verwonderen en langzaamaan de techniek meer in je vingers krijgen, zodat je weer een nieuw terrein hebt ontgonnen om eindeloos op voort te bouwen. Ik ben heel erg blij met deze nieuwe onuitputtelijke bron van inspiratie.

Monique Smit * Multiple in motion okt 2021 *
Welke workshop je ook volgt bij Andrea; haar enthousiasme en liefde voor de aangeboden technieken en lenzen werkt enorm aanstekelijk. Zo ook de workshop ‘multiple in motion’. De techniek werd helder uitgelegd aan de hand van voorbeelden en dan aan de slag; lekker experimenteren, kijken bij elkaar, verwonderen en langzaamaan de techniek meer in je vingers krijgen, zodat je weer een nieuw terrein hebt ontgonnen om eindeloos op voort te bouwen. Ik ben heel erg blij met deze nieuwe onuitputtelijke bron van inspiratie.

JanFolkerT * Lensbaby fun okt 2021 *
Super leuke inspirerende workshop, makkelijk te volgen en Andrea geeft veel tips en zoekt de leukste mooiste plekken voor je op.
ga zeker in de toekomst nog een andere workshop volgen.
een echte aanrader dus.

Gerard * Lensbaby autumn okt 2021 *

Natascha Verbij * Multiple in motion okt 2021 *
Super leuke inspirerende workshop, makkelijk te volgen en Andrea geeft veel tips en zoekt de leukste mooiste plekken voor je op.
ga zeker in de toekomst nog een andere workshop volgen.
een echte aanrader dus.

Annemarie Van Osenbrugge * creatieve macro sept 2021 *
Super leuke workshop in ontspannen sfeer, praktische tips en anders leren kijken. Als resultaat kwam ik met andere foto’s thuis dan gebruikelijk. Aanrader👍

Karin * Macro Abstract 24 sept 2021 *

Jos Roeykens * Zee in beweging 14 aug 2021 *

Marjo Snellenburg * Macro Magic sept 2021 *
Super workshop gehad van Andrea Gulickx in het Speulderbos: “Macro Magic Waterworld”. De workshop voldeed aan al die 3 onderwerpen.  Daarvoor trok Andrea haar trukendoos open, zodat wij ons heerlijk uit konden leven met lampjes, spiegeltjes en water. Altijd weer leerzaam en erg gezellig. Andrea, dank je voor je inzet om het iedereen naar de zin te maken.

Tineke van der Vlist * Dahlia Diva’s 3 sept 2021 *
We waren 10 september met z’n vieren in de Pluktuin in Ijzendoorn voor de Dahlia workshop met de Lensbaby onder leiding van Andrea. Ik had nog niet zo lang geleden de sweet 50 gekocht en wat is er dan mooier dan dat je de fijne kneepjes van het vak mag leren van de Lensbaby-prof Andrea Gulickx!  Dat kun je haar wel toevertrouwen hoor..haar enthousiasme en kennis deelt ze graag en met wat hulp van kleine schattige slakjes en prachtige dahlia’s, komt het zeker goed!
Dankjewel Andrea voor de gezellige dag, je goede tips en geduld. Ik heb er van genoten en vooral heel veel van geleerd!
Groeten Tineke van der Vlist
Eigen website:instagram @tvo174

Jacqueline Gijsbertsen * Dahlia Diva’s IJzendoorn 3 sept 2021 *
Ik heb de workshop als zeer prettig en leerzaam ervaren. We kregen vooraf goede informatie waarna we konden gaan oefenen in de tuin. Heel fijn dat Andrea regelmatig langskwam om tips en ideeën te geven, er was voldoende aandacht voor iedereen. Ik vond het ook fijn dat ze dingen liet zien met haar camera  en waar je op moest/kon letten. Vooral de tips over ‘het licht zoeken’ en de juiste achtergrond, vond ik erg waardevol. Er was een goede sfeer en veel gezelligheid, mede door het warme welkom (met koffie en taart), het enthousiasme en de vriendelijkheid van Andrea en bovenal haar deskundigheid. Kortom: een TOP workshop!
Instagram:jacqueline.gijsberts

Ruud Swinkels * Macro abstract 24 sept 2021 *

Jacqueline Boon-Tan * Lensbaby Fun IJzendoorn 17 juli 2021 *
In deze de workshop Lensbaby fun/Let’s get started heb ik de beginselen geleerd van het fotograferen met de Sweet 35. Ik vond het best moeilijk om het scherptepunt in het mooiste deel van de foto’s te krijgen. Het was echt hard werken en veel nadenken, maar ik ben blij met het resultaat. Andrea weet er veel van, haar oog voor het beste licht en achtergrond zijn voor mij leerzaam. Voor mij biedt de lensbaby meer creativiteit in mijn macrofoto’s en het is ook een handzame, lichtere lens in het gebruik. Kortom, ik ben fan!

Saskia Persoon * Macro Abstract 24 sept 2021 *

Ann Cornelis * Zee in beweging 14 aug 2021 *
Eindelijk konden we dan, na meermaals annuleren om de welgekende reden, de workshop “Zee in beweging” volgen. Wat een toffe, creatieve workshop ! ICM is echt mijn ding, zo leuk. Eerst legde Andrea de theorie zeer gedetailleerd uit en toen gingen we op pad naar de kust voor de praktijk. We kregen nog heel veel tips tijdens de workshop, maar de verrassing blijft toch tot je thuis bent en de beelden op je computer ziet. De ene verrassing na de andere. Super bedankt Andrea, een nieuwe wereld is voor mij open gegaan !

Sia Windig * Lensbaby Fun IJzendoorn 19 aug 2021 *
Fotograferen met de lensbaby is balanceren tussen (on)scherpte, compositie en achtergrond. Het vraagt een andere blik dan met gewone macrofotografie. De textuur van bladeren verandert voor je ogen. De achtergrond speelt opeens de belangrijkste rol.
Andrea legt duidelijk uit en geeft iedereen persoonlijke aandacht zodat je makkelijk en in een ontspannen sfeer kunt leren. Echt heel fijn dat je diverse lenzen uit kunt proberen. Deze workshop heeft een extra creatieve dimensie gegeven aan mijn abstracte en macrofoto’s. En wat een perfecte omgeving was de pluktuin!
Eigen website:https://www.siteseeingmetsia.nl/

Turbojdr * Lensbaby City Rotterdam 12 aug 2021 *
Super leuke ervaring. De weergoden waren ons welgezind en dat zorgde voor een zeer ontspannen en leerrijke dag.
Een aanrader voor mensen die willen kennismaken met een lensbaby!

Michelle Degruys * Zee in beweging 14 aug 2021 *
https://gallery.1x.com/member/michellede

turbojdr * Lensbaby Fun IJzendoorn 19 aug 2021 *
De grauwe dag begon met een fijne onthaal met aardbeien en cake! De workshop was een openbaring, enkel interessante tips neem ik mee voor de toekomst. Zelf vond ik het een marteling en moeilijker dan ik dacht. Maar het engelengeduld van Andrea hebben er voor gezorgd dat we allemaal met een zalig gevoel naar huis konden.
Bedankt voor de fijne dag!

Monique E. Teijgeman * Lensbaby City Rotterdam 12 aug 2021 *
Prachtige zomerdag, een cappuccino en dan van start met de introductie en uitleg. Geen druk, geen prestatie noch prestige. Volop aandacht en begeleiding.
Daarnaast zoveel tips gekregen om anders te kijken, dat er heel veel is waar je aan voorbij loopt, maar dan toch weer terug want daar is toch iets interessants om fotograferen. De volgende workshop is al aanstaande, ik verheug mier nu al op. Tot ziens!
Eigen website:moteyphoto.wordpress.com

Marianne Leendersen * Lensbaby City Arhnem juli 2021 *

Marianne Leendersen * Lensbaby City Arhnem juli 2021 *

Angelique Spanjaard-Oomen * Lensbaby 17 juli 2021 *

Zaterdag 17 juli hebben wij een fantastisch leuke workshop bij Andrea gevolgd.
In de pluktuin in IJzendoorn hebben wij de workshop lensbaby gedaan.
Andrea legt goed en duidelijk uit en komt regelmatig bij iedereen kijken en geeft tips over hoe je mooiere foto’s krijgt.
Ik heb echt een leuke dag gehad en op naar de volgende bij Andrea
Groetjes Angelique
Eigen website:www.fotogeliek.nl

Etienne dezutter * Lensbaby City Rotterdam 12 aug 2021 *
Het was een ervaring om je sessie te mogen bijwonen. Ik heb  er wel veel van op gestoken . Leuk om nog eens in R’dam te zijn! tot een volgende keer!
https://www.facebook.com/tjen.dezutter

Sandra Beek * Lensbaby 17 juli 2021 *

Een geweldige workshop met goede uitleg over het gebruik van de Lensbaby en tips voor mooie composities.
Absoluut een aanrader.

Marjo Buyten * Macro Magic 19 juni 2021 *

Hester Busse * Lensbaby city scapes Arnhem 4 juni 2021 *

Het gebruik van de lensbaby in de stad trok me aan. Niet dicht met je neus bij de grond tussen de bloemen of insecten, maar het wat ruigere werk.
Maar hoe werken de lenzen dan precies en hoe kun je ze creatief inzetten? Andrea legt erg goed uit, laat zien, bekijken, is enthousiast en geeft veel mogelijkheden aan. Amper de tijd om uit te proberen tot het allemaal goed werkt, maar ja, dat is de discipline voor zelfstudie daarna 🙂
Ik vond het in korte tijd intensief maar leuk!  en een klein groepje werkt prettig. Dank en tot een volgend moment , groet Hester

John van de Woestijne * Lensbaby city scapes Rotterdam 6 juni 2021 *

Margreet Rietstra * Macro Magic Losser 2021 *

Wat een leuke, creatieve workshop! Andrea is heel enthousiast en deelt veel van haar kennis en ervaring. Ze heeft voor iedereen persoonlijke aandacht en begeleidt de workshop prima! Er is ook volop ruimte om producten uit te proberen. Ik vond het een hele gezellige dag en heb weer veel geleerd!
Eigen website:https://www.instagram.com/margreetriedstra/


Petro van der Horst * Macro abstract 2 juli 2021 *

Paulien Rijker * Macro Magic Losser 2021 *

Mietje Berkers * Macro abstract 18 juni 2021 *

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik me vanaf de eerste minuut volledig op mijn gemak voelde bij Andrea. Andrea geeft levendige en heldere uitleg, veel tips en trucs en ze komt meekijken op je scherm om je “on the job” te coachen. Wat een heerlijke dag en wat heb ik veel geleerd over bijvoorbeeld het licht en de compositie.
Dank Andrea


Reviews Abstracte landschappen

 Marjo Snellenburg * 23 okt Beuken en berken 2020*

Op 23 oktober een super leuke workshop “Berken en Beuken” gehad bij Andrea. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en inspirerend. Ze weet haar kennis goed over te brengen en daarbij is het ook nog eens reuze gezellig. De mogelijkheid om na afloop 3 foto’s in te sturen voor feedback heb ik als zeer waardevol ervaren. Je leert daardoor anders naar je foto’s te kijken. Ik heb nu al veel zin in de volgende keer.

Jolanda Lambers * 28 Oktober 2020 Beuken en berken*

Brigitte Geerts * 23 Oktober 2020 Beuken en berken*

Anne van Rinsum * 28 Oktober 2020 Beuken en berken*

 Jacqueline de Groot * 23 okt Beuken en berken 2020*

Dit was m’n tweede workshop bij Andrea en vast niet de laatste. Andrea blijft zich namelijk vernieuwen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en haar kennis is groot. Ik kom graag terug!

Ronald van Dijk * Vrijdag 18 Oktober 2019 Beuken en berken*

Een erg leuke workshop waarin je tips krijgt om creatieve opnames te maken m.b.v. meervoudige belichting en beweging. Andrea geeft iedere deelnemer voldoende aandacht en geeft tijdens de workshop op haar eigen enthousiaste manier feedback en tips bij gemaakte resultaten. Leerzaam, leuk en gezellig!

Eigen website:https://ronaldvandijk.zenfolio.com

Marjo Snellenburg * Vrijdag 18 oktober 2019 Beuke en berken  *


Reviews smartphone fotografie

Op deze pagina staan de prachtige resultaten van de workshop deelnemers van de creatieve smartphone fotografie workshop. Klik op een foto in de carousel dan vergroot deze foto zich en kun je ze daarna allemaal groter bekijken. Veel kijkplezier!

Jurgen Kremer *Smart-Art Phone fotografie Arnhem mei 2022*

Andrea ik wil je enorm bedanken voor de leuke en zeer leerzame workshop. Dit zelfs op een zondagochtend waarvoor de wekker gezet moest worden, het was het geheel waard! De uitleg die je gaf wat er allemaal met een telefoon kan, al wordt die daar nog zelden voor gebruikt, om mooie foto’s mee te maken was verhelderend. Tijdens de rondgang in Arnhem, waar ik regelmatig kom, ga je anders kijken naar gebouwen en zie je de prachtige lijnen die wij als bouwontwerpers veelal op tekening zetten nu via je smartphone. Met simpele en goede tips worden foto’s beter en mooier. Nu kan ik onze website ook gaan bijwerken door zelf betere foto’s van de projecten te maken. Doel geslaagd van de ochtend! Daarnaast, wat een gezellige en ontspannen ochtend heb jij weten neer te zetten. Nogmaals dank en ik zal mij zeker nog een keer aanmelden voor een smartphone workshop.

Elvira *Smart-Art Phone fotografie Rotterdam*

Een superleuke en erg leerzame dag gehad! En wat weet Andrea veel te vertellen, erg inspirerend enkele een aanrader!

Marian Smeele *Smart-Art Phone fotografie Eindhoven Strijp S*
Na thuis de vooraf door Andrea geadviseerde app’s gedownload te hebben ben ik vol nieuwsgierigheid naar Eindhoven vertrokken.
Andrea’s uitleg over mogelijkheden van de camera in je iPhone was heel duidelijk. Stap voor stap werden de basis mogelijkheden van de apps getoond. En dan aan de slag.
Eerst onwennig met de vinger van de ene hand het scherpstelpunt aantikken en vrijwel direct met de andere hand de opname vastleggen.. Maar al doende leert men bleek ook op die dag maar weer eens .
Met trucs uit de app bewegende , creatieve, abstracte beelden en composities vastleggen. Wat een grote uitdaging.
Het was een hele leerzame en gezellige dag. Trots met de mooie resultaten weer naar huis.
Voor mij heeft het veel extra’s opgeleverd om in de toekomst zeker mee verder te gaan.

Diana van Dijk *Creatieve smartphone fotografie Arnhem *
Erg leuk om te doen. Eens niet op pad met een zware camera, maar mogelijkheden ontdekken op de smartphone. Camera en gebruiken van verschillende apps, alsook aandacht voor compositie en leuke tips.

Martijn Verkerk *Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *
De workshop was tot in de puntjes verzorgd en superleuk om te doen. De dag begonnen met een bakkie koffie en duidelijke uitleg over het gebruik van de camera op de smartphone. Daarna zelf aan de slag gegaan en veel handige tips ontvangen. Rotterdam heeft volop mooie plekken om te fotograferen en de dag is dan ook echt voorbij gevlogen.

Maaike den Houting ,  Zaterdag 28 sept 2019 * Groepsuitje Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *
Met 8 leden van de fotoclub op pad in Rotterdam met Andrea was een feestje. Duizenden foto’s maak ik met mijn mobiel, maar ik heb toch weer wat nieuwe functies en mogelijkheden ontdekt tijdens deze inspirerende workshop. Ik gebruik mijn mobiel eigenlijk altijd om gewone dingen even snel vast te leggen en pak de ‘echte camera’ voor het artistiekere werk. Maar nu ga ik de mobiel daar toch ook eens vaker voor gebruiken. Voordeel is dat mensen op straat zich niet zo ongemakkelijk voelen wanneer je een smartphone gebruikt. Veel minder intimiderend dan zo’n grote camera, waardoor je makkelijker mensen kunt fotograferen. Met wat leuke apps is het aantal mogelijkheden heel groot.

Christel , Mechelen ,België , Zondag 1 sept 2019 *  Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *
Op 1 september volgde ik de workshop smartphonefotografie in Rotterdam.
Nu ben ik zelf absoluut geen leek op dit gebied, maar toch was het ook voor mij een leerrijke dag.
Terwijl ik me vroeger eerder beperkte tot een klassieke manier van fotograferen, overtuigde Andrea me om volop gebruik te maken van de creatieve mogelijkheden van mobiele fotografie.
Met een hoofd vol ideeën keerde ik terug naar België. En zelfs in de trein werd er nog volop geëxperimenteerd.
Het was trouwens niet enkel leerrijk maar ook een heel gezellige dagje Rotterdam.
Eigen website:christelwellens.be/smartphonefotografie

Betty Mouthaan Zondag 1 sept 2019  *Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *
Super leuk, heel veel geleerd.
Leuk en op een ontspannen manier
Er zit zo veel meer in je telefoon, echt een aanrader.

Marjo Snellenburg  Vrijdag 7 juni 2019  *Creatieve smartphone fotografie Arnhem *

Op vrijdag 7 juni een inspirerende workshop Smart-Artphone in Arnhem gevolgd bij Andrea. Mijn voornaamste reden was het leren fotograferen met een telefoon, omdat ik die altijd bij me heb.
Na uitleg van Andrea wat allemaal mogelijk is met een telefoon zijn we aan het werk gegaan. Ik had werkelijk geen idee dat de mogelijkheden met een paar extra apps er bij bijna oneindig zijn.
Andrea had voor iedereen een aantal funtools mee genomen, zodat we naar hartenlust konden oefenen. Ook het bewerken van de foto’s in de telefoon was een complete verrassing voor mij.
Het was een super leuke, gezellige en leerzame dag. Ik heb vandaag erg veel geleerd. Dank je wel Andrea voor je enthousiasme en kundigheid.

Puck & Rajeev  zondag 26 mei 2019  *Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *

Monique Binkhorst  Vrijdag 8 maart 2019  *Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *

Ik heb vandaag een hele leuke, gezellige en inspirende workshop gehad van Andrea in Rotterdam. Haar enthousiasme voor de fotografie en de mogelijkheden met de smartphone is aanstekelijk. Na de uitleg zijn we op stap gegaan en de onderwerpen bleken bijna oneindig aanwezig, de draagbare oplader was daarbij onontbeerlijk. Mijn voornemen om minder met mijn telefoon bezig te zijn is gesneuveld en ik kijk er naar uit om er zelf meer mee te gaan experimenteren.

Trudi Sennhauser (Zaandam) Zaterdag 26 januari 2019 * Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *

Op 26 januari 2019 heb ik de super leuke smartphoneworkshop bij Andrea gevolgd. Ik heb erg veel geleerd en ga zeker vaker met mijn smartphone aan de slag. Ik heb niet alleen kennis tot mij genomen maar ook ontzettend gelachen als het weer eens anders ging als dat de bedoeling was. Wij mochten allerlei voorwerpen leengebruiken zoals lensjes, statief en andere voorwerpen. Voor iedereen was er persoonlijke aandacht en  een kleine verrassing voor experimenteel fotograferen.  Ik volg wel vaker workshop’s bij Andrea maar dit was de eerste keer met de smartphone.

Eigen website van Trudy absoluut ook even kijken 🙂 www.trudisennhauser.nl

Ellen (Arnhem) Zaterdag 26 januari 2019 * Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *

Gister de i-phone fotografie workshop gevolgd. Wat een super dag heb ik gehad in Rotterdam.Ik heb totaal geen fotografie ervaring, maar deze workshop is zo toegankelijk. Andrea weet met veel enthousiasme je mee te nemen in de legio mogelijkheden die er zijn. Ook veel ruimte voor eigen experiment. Ik kon er niet meer mee stoppen en vond het jammer dat de dag erop zat. Wachten op  de vervolg workshop. In de tussentijd lekker zelf aan de slag met alle nuttige en toffe info. Dank je wel Andrea.

Madelon van Rossum Zaterdag 26 januari 2019 * Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *

Elise Oggel Zaterdag 26 januari 2019 * Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *

Irene Zaterdag 26 januari 2019 * Creatieve smartphone fotografie Rotterdam *


Reviews Struin workshops en Last minute workshops

Anne-Miek Mertens  * Donderdag 19 april 2018 Last Minute Keukenhof *

Petro van der Horst  * Vrijdag 20 april 2018 Last Minute Keukenhof *

Jeroen van Alphen  * Donderdag 19 april 2018 Last Minute Keukenhof *

Met Andrea naar de Keukenhof geweest. Hoe maak je op een zonnige dag mooie foto’s in een drukke tuin? Met dank aan een enthousiaste Andrea leer je de tips en tricks. Dus de volgende keer als ik een (kasteel)tuin bezoek kom ik terug met een frisse net-wat-anders impressie. Bedankt voor de leerzame en ook gezellige dag.

 

Petro van der Horst * Zaterdag 17 juni 2017 Struinfotografie Wageningen *

Hoi Andrea,

Het was een fantastische dag, met een heel afwisselende “struin tocht”. Echt mooi gecombineerd met veel mogelijkheden om te fotograferen!

Bedankt voor een vrolijke, leerzame en heel gezellige workshop.

Groetjes Petro.

Sonja Bohte * Zaterdag 17 juni 2017 Struinfotografie Wageningen*

Beste Andrea,

Wat een dag was het! Top!
Zo veel geleerd van jou en de mede cursisten, en dan was het ook nog is super gezellig!
En jouw enthousiasme……eindeloos!

Lieve Andrea, nogmaals dank.

 

Petro van der Horst * Vrijdag 14 april 2017 Last Minute Keukenhof *

Monique van Gruisen  * Vrijdag 14 april 2017 Last Minute Keukenhof  *


Recencies playfull learning

Jose Janssen (Duiven) Vrijdag 29 mei 2015 * Playfull learning macro beginners*

Lang uitgekeken naar deze dag. De manier van fotograferen van Andrea spreekt me erg aan en erg graag wil ik dit ook leren. Ik heb geen lensbaby en een camera die eigenlijk minder geschikt is voor dit werk, maar Andrea leert me om het beste uit mijn camera te halen zodat ik toch kan ook deze manier van fotograferen kan leren. Met jouw enthousiasme, geduld, vakmanschap en gezelligheid heb je er een geweldige dag van gemaakt. Ik heb veel geleerd door naar je te luisteren maar ook naar je te kijken, zo actief als jij bezig bent, je staat geen minuut stil, en hebt alle aandacht voor ons cursisten. Ik heb genoten!

Wim Janssen (Elst) Vrijdag 29 mei 2015 * Playfull learning macro beginners*

Hallo Andrea. Wat een geweldige dag heb je ons bezorgd !! Heel leerzaam en lekker relaxed heb je ons met jouw enthousiasme een stuk wijzer gemaakt op het gebied van de macro-fotografie.Je hebt al mijn verwachtingen over deze dag ruimschoots overtroffen.Nogmaals dank daarvoor.


Reviews Prive wandeling/ workshop op maat

Jan van der Heijden *Prive Workshop Abstract/ zwart wit Botanische tuinen*

Trude Bosman *Creatieve macrofotografie Prive Workshop Amelisweerd*

Wat een heerlijke dag heb ik met Andrea gehad! Zo enthousiast, geduldig en professioneel is ze dat het lensbaby-virus nu ook op mij is overgeslagen. Heerlijk om in je eigen bubbel te zitten oog in oog met een crocus. En bij de foto’s die je maakt, geeft Andrea ter plekke feedback. Nog een beetje meer contrast of iets meer licht. Samen proberen en uiteindelijk heel erg genieten. Ik ben verkocht en hoop nog veel van Andrea te mogen leren in volgende workshops!

René Vos  (Almere) *Vrijdag 21 oktober  2016 Workshop een op een*

Afgelopen Vrijdag ging ik samen met René Vos op pad tijdens een privé workshop. Rustig, gedreven en een fijn mens. We boften ontzettend met het weer. Het was super leuk te zien dat René de uitdaging aannam om onder statief op pad te gaan. Het scheelt hem een hoop gesleep want geloof me hij kan prima zonder. Hij ging geen enkele uitdaging uit de weg en had zijn focus gezet op de dingen anders te doen dan normaal. ‘On’scherpte, witbalans in de camera aanpassen, het licht optimaal benutten en de lensbaby beter leren kennen. Laat dat maar aan René over. En dat zie je ook aan de fraaie creatieve resultaten. Enthousiast en leergierig, en ook graag zelf de verschillen willen zien met de macro en lensbaby. Het is leuk te horen dat de lensbaby voortaan in de tas mee mag. Een was een gezellige dag op stap samen met een enthousiaste René. Neem vooral een kijkje op zijn website/blog want naast Macrofotografie is René op vele vlakken thuis in de fotografie.

Wil je weten hoe René zelf de workshops heeft ervaren dan kun je dit hier zijn blog lezen.

Ineke Wesselink (Buren) * Prive Wandeling in Amelisweerd*

Wat heb ik ontzettend veel geleerd tijdens de ‘wandeling naar het licht”, het was hard werken, in moeilijke houdingen liggen, kijken, zoeken naar het juiste licht en standpunt. Dit steeds begeleidt door Andrea die mij begeleidde met veel geduld,inspiratie en enthousiasme. Thanks Andrea, ik ben blij met het resultaat en ga er zeker mee verder.


Reviews special workshops

Elisabeth Roggeveen *Macro Abstract 16 aug 2020 *

Aangekomen in het Amerongse bos werden we verwelkomt met warme koffie/thee op de parkeerplaats ivm de coronamaatregelen. Een drietal cursisten o.l.v. Andrea begonnen vol goede moed en met de benodigde fotoapparatuur aan de workshop in de ochtenduren. Na een kleine wandeling stuitten we op de eerste porseleinzwammen en nog wat ander klein grut. De fototassen werden geleegd en met kleine cube lampjes en Laowa macro lenzen ging men aan de slag. Zo vlogen de uren om en het einde kwam in zicht na nog wat gerommel tussen de natte beukenbladeren. Een vruchtbare workshop met hopelijk fantastische beelden waar we nog lang van kunnen genieten. Dank je Andrea voor je kennis en hulpvaardigheid tijdens deze workshop. We gaan elkaar vast nog zien volgend jaar!

 Ine van Schijndel-Boel *Macro Abstract 16 aug 2020 *

Vanwege het coronavirus heb ik lang naar deze workshop uitgekeken. Ik was altijd al gefascineerd door beelden genomen met de macrolens. Maar tijdens deze workshop zag ik door de lens zoveel moois. Dat kwam mede omdat we de Laowa lenzen konden uitproberen. Andrea legde van alle lenzen en attributen heel duidelijk de mogelijkheden en de verschillen uit. En dan aan de slag! Ruimte genoeg in de tuin in IJzendoorn die voor ons alleen was. Andrea gaf iedereen veel persoonlijke aandacht en praktische tips. Ondanks de warmte werd er intensief gewerkt, want we wilden allemaal zoveel mogelijk uitproberen. TOP! Heerlijk om er nu zelf verder mee te gaan experimenteren.

Inge Tijmes *Macro Abstract okt 2020 *

Jacqueline Tan *Macro Abstractie 16 aug 2020 *

Een leuke workshop waarbij Andrea met enthousiasme veel tips gaf. Ik vond het super dat we diverse Laowa macrolenzen mochten proberen om te ervaren wat de mogelijkheden zijn. Het fotograferen met de spiegel en waterdruppels was verrassend!

Eigen website:https://www.instagram.com/jacquelineboontan/?hl=nl

Jan FolkerT * Macro Abstract 16 aug 2020 *

Antonella Bocca * Macro Abstract nov 2020 *

Netty Kuijlaars *Macro Abstract 24 juli 2020 *

Vorige week een hele leerzame workshop gevolgd bij Andrea.En wat fijn dat je alle materialen uit mag proberen.Ik ging voor de Loawa 25 en 60.Geen makkelijke lenzen en ik weet ook nog niet of het wat voor mij is.Daarom was deze workshop erg waardevol.
Dank Andrea!
Groet Netty

Maria van der Hoofden * Macro Abstract 11 juli 2020 *

Patricia * Macro Zwart wit 19 okt 2019 *

Sonja Bothe * Herfst Abstract 13 okt 2019 *

Tjonge Andrea wat een input geef je toch! Naast je kennis en kunde breng je zoveel enthousiasme.
Je opent mijn ogen om verder te kijken… te beleven… te voelen… maar vooral te genieten.
Die beelden komen dan vanzelf!

Dank je wel voor deze heerlijke workshop!

Insta: @zielenbeeld

Inge Tijmes * Keukenhof 11 april 2019 *

Angeline Huys * Keukenhof 11 april 2019 *

Anne Marie Huys * Keukenhof 11 april 2019 *

Jolanda van Rijssen * Macro Zwart wit 12 april 2019 *

Gerda Pieters * Macro Zwart wit 12 april 2019 *

Margriet Silvis * Macro Zwart wit 12 april 2019 *
www.instagram.com/margrietsilvis/

Marjo Snellenburg * Arty Anemones 29 maart 2019 *

Op 31 maart een super leerzame en interessante workshop Arty Anemonen gehad in Oud Poelgeest bij Oegstgeest, o.l.v. Andrea Gulickx. Haar enthousiasme voor het fotograferen van deze tere bloemetjes werkte aanstekelijk. Ik heb me heerlijk uit kunnen leven en de tips van Andrea waren erg fijn.Wat leuk om dit te fotograferen. Het was ook nog eens heerlijk weer. Wat wil een mens nog meer. Ik was in elk geval erg voldaan en kijk al weer uit naar de volgende workshop.

 

Jacqueline de Groot * Arty Anemones 29 maart 2019 *

Heerlijke creatieve workshop waarbij je gedwongen word (niet door Andrea) om creatief te zijn t,a.v het maken van een abstracte compositie .Dit valt niet altijd mee , maar gaandeweg valt het kwartje onder begeleiding van Andrea. Andrea’s creativiteit stimuleert mijn creativiteit en dat is dan ook een reden om diverse malen terug te komen en mij verder te ontwikkelen.Een aanrader dus!

Eigen website:http://www.instagram.com/jacqueline_de_groot/

 

Ingrid Klerks * Arty Anemones 29 maart 2019 *

Petra Kesters * Arty Anemones 31 maart 2019 *
Eigen website: www.kesterfotografie.nl

Jeanet Groenewoud * Vrijdag 26 oktober 2018 Thema workshop Macro abstract herfst*

Heerlijke creatieve workshop waarbij je gedwongen word (niet door Andrea) om creatief te zijn t,a.v het maken van een abstracte compositie .Dit valt niet altijd mee , maar gaandeweg valt het kwartje onder begeleiding van Andrea. Andrea’s creativiteit stimuleert mijn creativiteit en dat is dan ook een reden om diverse malen terug te komen en mij verder te ontwikkelen.Een aanrader dus!

Eigen website: www.colorsofnature.nl

 

Sylvie Son * Vrijdag 26 okt 2018 Thema workshop Macro abstract herfst*

Jolanda van Rijssen * Zondag 14 okt 2018 Thema workshop Macro abstract herfst*

Clazien Attema * Vrijdag 26 okt 2018 Thema workshop Macro abstract herfst*

Astrid Broer * Vrijdag 26 okt 2018 Thema workshop Macro abstract herfst*

Tineke Tromp * Zondag 14 okt 2018 Thema workshop Macro abstract herfst *

Yolanda Sciarone * Zondag 14 okt 2018 Thema workshop Macro abstract herfst *

Karin Verbrugge * Vrijdag 13 mei 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen*

Rixt Smit * Zondag 15 April 2018 Thema workshop Macro Zwartwit Amelisweerd*

Brigitte van Krimpen * Vrijdag 13 mei 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *

Op Zondag 13 Mei  2018 heb ik een fantastisch leuke workshop Abstracte Macro bij Andrea gevolgd in de Botanische tuin van Utrecht.
De relaxte opstart,  inspirerende tips en bevlogenheid van Andrea hebben het weer een heerlijke leerzame dag gemaakt die veel te snel voorbij was.
Door de kleine groep en persoonlijke interactie maakt Andrea dat ik op zo’n dag mijn creativiteit nog meer laat borrelen en tevens mijzelf uitdaag om tot nog betere eind resultaten te komen.

Eigen website:www.brigittevankrimpen.nl

 

Jeanet Groenewoud * Vrijdag 13 mei 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *

Vandaag de workshop ,,abstract,, gevolgd , voor mij volkomen buiten mijn comfortzone. Kwam moeilijk op gang door de wind en mijn beperking  om bepaalde bewegingen te doen , en het anders leren kijken naar een beeld op je scherm.
Naarmate de dag vorderde kwam het in mij naar boven en begon ik toch interessante beelden te zien en lijnen , ook het bewegen tijdens het fotograferen vind ik erg leuk om te doen .
Andrea ondersteunt en komt met feedback , tijdens haar workshops word je enthousiast van haar creativiteit en dat is voor mij dan ook altijd een reden om workshops bij haar te volgen. Ik heb dan ook weer genoten vandaag en ben met beelden thuis gekomen waar ik blij van word.
Andrea bedankt ! en tot september .

Groeten Jeanet Groenewoud.
Eigen website:www.colorsofnature.nl

 

Kristel Hendriks * Vrijdag 13 mei 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *
https://defotositevankristel.wordpress.com/

Nicole Sies * Vrijdag 13 mei 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *

Suzan Verkuil * Vrijdag 13 april 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *

Na een lezing bijgewoond te hebben van Andrea, kwam de kriebel voor meer inspiratie , meer leren, meer weten. Andrea geeft goede nuttige uitleg over techniek en compositie gemengd met warme belangstelling naar degene die de workshop volgt.Dat maakt de workshop tot een ontzettend leerzame, leuke gezellige dag. ( en terug thuis heb je nog meer zin en inspiratie om je camera te pakken)

 

Willy Langmans  * Vrijdag 13 april 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *
https://www.facebook.com/willy.langmans

Petro van der Horst  * Vrijdag 13 april 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *
00

Saskia Schroëder  * Vrijdag 13 april 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *

Gerda Pieters  * Vrijdag 13 april 2018 Thema workshop Macro abstract botanische tuinen *

Cathy Chysens  * Zondag 25 februari 2018 Thema workshop Sneeuwklokjes *

Sonja Bohte  * Vrijdag 6 april 2018 Thema Macro Zwart wit *

Patricia Cyrus  * Vrijdag 6 april 2018 Thema Macro Zwart wit *

Jo Beunders ( Scherpenzeel )* Zondag 25 februari 2018 Thema workshop Sneeuwklokjes *

Ik vond het een erg leerzame workshop. Ik heb in deze ene dag mijn macrolens al vaker gebruikt, als in het afgelopen jaar. Mooi koud wintersweer en toch op de grond onder de sneeuwklokjes gekropen., Prima mooi gedoseerde info van Andrea gekregen met een duidelijke persoonlijke touch voor elke deelnemer.

Andrea hartelijk dank. Ik zal de macrolens zeker vaker gaan gebruiken.

Sietske Ebus * Zaterdag 28 oktober 2017 Thema workshop Herfst Abstractie Speulderbos *

Dit was heel inspirerend. Nieuwe technieken geleerd om mee verder te gaan.

Gonda van Wijk  * Zaterdag 28 november 2017 Thema workshop Herfst abstractie Speulderbos *

Maja Seesink  * Zaterdag 28 Oktober 2017 Thema workshop Herfst Abstractie Speulderbos*

Chantal van Dooren  * Zaterdag 28 november 2017 Thema workshop Herfst abstractie Speulderbos *

Els Wieringa  * Zaterdag 28 Oktober 2017 Thema workshop Herfst Abstractie Speulderbos*

Jaap Coorens  * Vrijdag 31 maart 2017 Thema workshop Anemonen *

Petro van der Horst * Vrijdag 31 maart Thema workshop Anemonen 2017 *

Een dag op de bosbodem van Landgoed oud Poelgeest tussen de bosanemonen en je kijkt heel anders omhoog, wat een fantastische plek. Spelen met achtergrond kleur, scherpte en witbalans zoveel mogelijkheden om te benutten. Zo kun je ook tussen de varens door fotograferen om een mooie voorgrond te krijgen en heeft ook de kerst versiering een tweede leven gekregen. Echt een geweldige workshop. Bedankt voor alle tips en feedback.

 

Dieny van der Hulst  (Emmen) *Vrijdag 14 oktober  2016 Creative autumn special Warnsborn*

Dieny is altijd enthousiast en wil graag nieuwe dingen leren. Reflecties, fraaie varens, paddestoelen fantasie met de lensbaby en krul beukentakken die in een zee van stralend bokeh lijken te verdwijnen. Haar creativiteit raakt nooit uitgeput.

Sietske Ebus  (Doorwerth) *Vrijdag 14 oktober  2016 Creative autumn special Warnsborn*

Deze prachtige, diverse en creatieve beelden zijn van Sietske Ebus. Zo mooi te zien wat je allemaal met water kunt doen. Abstractie in reflectie en fragiele druppels. En daarnaast nog dit super fraaie beeld met lange sluitertijd. Zo mysterieus mooi. 

Anne-Marie van der Nagel  (Deventer) *Vrijdag 14 oktober  2016 Creative autumn special Warnsborn*
Herfstschatten van moeder natuur. Anne-Marie dook op de grond en legde ze met veel enthousiasme vast. Met zowel de lensbaby als de macrolens. Oog voor al het klein en subtiele wonderschone details.

Ellie Overgaauw  (Coevorden) *Vrijdag 14 oktober  2016 Creative autumn special Warnsborn*

In de paar keer dat ik Ellie nu in een workshop heb gehad is een ding zeker, ze geniet met volle teugen van de natuur en het fotograferen. Mooi hoe ze hier laat zien dat een varen op een en dezelfde plek zo’n ander resultaat kan geven. Met reflecties werken was een nieuwe uitdaging waar Ellie graag gebruik van maakt met deze zeer fraaie resultaten.

Jeanet Groenewoud  (Drachten) *Vrijdag 14 oktober  2016 Creative autumn special Warnsborn*

Vrijdag 14 okt was het weer zover , de derde keer dat ik een workshop volg bij Andrea. Creativiteit verder ontplooien en nieuwe dingen uitproberen. Zo ook reflectie op het water met een telelens , wat een mooi effect geeft dat! en mijn paddenstoelen neus vond weer paddenstoelen . Ook met bladeren gespeeld en weer wat nieuws ontdekt hoe maak ik goud! Andrea bedankt !
Kijk ook even bij Jeanet op de site ze geeft zelf ook erg leuke workshops en is super enthousiast hierin.

Willeke van den Hoven  *11 september 2016 Creative Macrofotografie Hortus Botanicus Amsterdam*.

Beste Andrea,

Wat een prachtige foto’s, dank je voor de leuke en inspirerende workshop gisteren in de Hortus.

Jan Klerks  Zondag 1 November 2015 in Dorst  * via Natuurfotoworkshop. nl *

Vandaag de workshop creatieve herfst- en paddenstoelenfotografie (van natuurfotoworkshop.nl) gevolgd. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb: nieuwe inzichten gekregen en van daaruit een paar mooie opnamen gemaakt. Smaakt naar meer!

Martine Lauwers ( Duffel België) Woensdag 28 oktober 2015 * Lensbaby specials autumn surprises*

Gezelligheid, enthousiasme, graag willen leren en uitvoeren, bescheiden en grappig. Martine. Gevulde chocolade paddestoelen, en belgische koekjes. Wat een feestje. En daarnaast ook nog serieus aan het werk op de bosvloer met de Lensbaby. Mooi om Martine haar warme herfstbeelden terug te zien. Prachtige paddestoelen in een golvende zee van bladeren. Verschillende witbalansen geven een fraai resultaat naast het licht en donker in de foto’s.

Zwanny Naber (Ingen) Vrijdag 15 april 2015 * Workshop Specials Daslook, dubbele anemonen *

Helaas het Daslook stond er nog niet die dag maar wel de mooie tulpjes en dubbele anemonen. En wat hadden we een prachtig zonnig weer met dauw op alle bloemen. En Zwanny ging ervoor. Helemaal op haar eigen manier heeft ze de anemonen in vele sferen neergezet. Met en zonder dauwdruppels. Vol tegenlicht, contrastrijk maar ook schilderachtige beelden. Hier een aantal uit de vele mooie en eigen beelden die ik voorbij zag komen. De tulp is een echte eye-catcher in mijn beleving, prachtig met de schaduw delen erin die hem helemaal laten leven tegen dat frisse levendige geel. Anemonen waren favoriet zoals je ziet maar ook de foto met wants is een mooie toevoeging in de serie.

Monique Visser Donderdag 2 april * Specials anemone delight *

Op 2 april j.l.  in alle vroegte vertrok ik om 6 uur naar Amelisweerd, Bunnik om de workshop Anemone Delight te gaan meemaken. Na een aantal storm en regenachtige dagen kwam bij aankomst een voorzichtig zonnetje tussen de wolken door, Andrea schijnt daar toch patent op te hebben om het weer naar haar hand te zetten. Na nog een klein buitje is het de verdere dag droog gebleven.
Samen met nog 2 kandidaten gingen we na de koffie, thee en koeken op zoek naar de bosanemoontjes  … omdat de zon nog niet echt haar werk had kunnen doen waren ze nog gesloten en gingen we eerst een rondje maken om andere bloemen te fotograferen. Deze dag hebben we liggen ‘dweilen’ over de modderige grond, zelf vond ik dit soms best frisjes maar heb wel liggen genieten tussen de anemomen, wat een prachtige fragiel en fotogeniek bloemetje is dit!
Enorm genoten van Andrea’s enthousiasme, vriendelijk- en vrolijkheid, daarnaast wil ze je aan alle kanten helpen als je hulp nodig hebt om een bewuste foto te kunnen maken maar altijd rekening houdend met de natuur om die zo min mogelijk te verstoren.
Groetjes, Mo

Marie-Elise Rijke Donderdag 2 april * Specials anemone delight *

Marie-Elise Rijke heeft de smaak te pakken in Macro. Na een sneeuwklokjes workshop dook ze met eindeloos geduld de anemonen in. Ik kan alleen maar blij worden als ik dit soort zachte romantische beelden zien. Prachtig licht en kleuren. Mooie licht en donker nuances in de bloemen. Sprankelende lentebeelden alsof ze geschilderd zijn.

Lydeke Veldhuis-van de Geer Donderdag 2 april * Specials anemone delight *

Deze sfeervolle zachte beelden zijn van Lydeke Veldhuis. De overzichtsfoto vind ik zo mooi in alle zachtheid en fraaie zachte maar toch heldere licht. De blauwe scilla staat in een hele fraaie en bijzondere setting. Daarnaast de mooie eenvoud van de roze anemoon. Een hele mooie serie.

Frans Tijink Vrijdag 20 maart 2015 * Specials anemone delight *

Frans heeft een goed oog voor detail en compositie. Erg mooi om deze diverse beelden bij elkaar te zien. Een romantisch sneeuwklokje, prachtige diverse beelden van de anemoon maar ook de mooie abstracte beelden van de narcis zijn om te genieten.

Maaike Veraart Vrijdag 20 maart 2015 * Specials anemone delight *

Maaike heeft zich heerlijk verloren in Close-up beelden en daar lenen narcissen zich ook zo mooi voor maar het is wel een hele uitdaging. Daar draait ze haar hand niet voor om en dat heeft dan ook hele frisse, verrassende zachte beelden opgeleverd met fraaie composities. Daarnaast wordt je ook nog eens heel erg blij van al dat geel met heldere blauw. Prachtig Maaike.

Nelke Schalken Vrijdag 20 maart 2015 * Specials anemone delight *

Heel erg mooi te zien hoe Nelke oog heeft voor de kleine dingen en dat op een hele mooie eigen manier vastlegt. Het contrast in de grasfoto met de zachtheid aan de rechterkant van het beeld en de mooie scherpe druppels in het grafische deel van het beeld levert een heel fraai en origineel beeld op met een mooi bokeh erin. Ook het middelste beeld is erg fraai door de kleuren en gelaagdheid van de bloemetjes in scherp en onscherp. En daarnaast nog de mooie warme en koele tinten bij de anemonen. Een fraai resultaat van de workshop Nelke.


Reviews Lensbaby

Sandra Coufreur * Lensbaby Autumn 2020 *

De workshop van Andrea was in één woord, geweldig.  Ik heb zo enorm genoten van een paar uur intensief en vooral creatief bezig zijn. Veel nieuwe dingen geleerd en ook mijn lensbaby kunnen gebruiken en veel tips en trics gekregen.  Abstract fotograferen, ohh heerlijk wie had dat gedacht dat ik dat ooit zo schrijven.  Zo’n workshop gun je jezelf iedere maand ; ) ongeacht het onderwerp.  Andrea je bent een geweldige vrouw, dankjewel voor een hele fijne zondag.

Dea Snoeijer * Lensbaby Waterloopbos 25 sept 2020 *

Hele leerzame en leuke workshop in een prachtige omgeving. Goede uitleg, persoonlijke aandacht en mooie voorbeelden. Ik heb een geweldige dag gehad!

Marjoleine * Lensbaby omni 21 aug 2020 *

Geweldig om mee te maken! Andrea laatst ontdekt via internet. Van haar foto’s werd ik helemaal warm! Ik kon het genre wat ik wilde met mijn foto’s  wel omschrijven maar had er nog niet echt “plaatjes” bij. Tot ik de foto’s van Andrea zag, gemaakt met een Lensbaby en  Omni filters. That’s it! Andrea gemaild, en ik kreeg  tot mijn verbazing dezelfde dag een antwoord terug op mijn vragen over een Lensbaby. Diezelfde week nog een Lensbaby Sweet 50 aangeschaft voor mijn Sony A6000.  Gelukkig hadden er mensen zich afgemeld voor de workshop van 21-08. waardoor ik er in de prachtige pluktuin in IJzendoorn bij kon zijn. Zo fijn! Alleen wat ik ff niet in de gaten had was dat het een workshop was voor de Omni Creative Filters, niet zo zeer voor de Lensbaby…. Enfin… heb ik dat…Gelukkig had ik al mijn lenzen bij, maar helaas er was geen passende ring voor mijn 49 mm lens waardoor het Omnifilter erop paste. Dus dan maar gelijk geplaatst op de Lensbaby!! Uitdaging!!!Daar hou ik wel van!!!Hoewel ik niet zo voor kleuren vervormen ben in mijn foto’s toch  de color filter met mijn lievelingskleur rose op de Sweet 50 uitgeprobeerd. Waaaauwww! Wat een mooie foto’s!! Andrea nam zelfs de tijd om mij uitleg van het gebruik van de Lensbaby te geven! Dat was geen overbodige luxe want het bleek dat ik de converters niet goed op mijn Lensbaby had zitten.Andrea, super bedankt voor  alle tips, trucs, handigheidjes, aanwijzingen, geduld en inspiratie! Tot de volgende workshop!!!Do not only see a picture, FEEL IT!

Philippe * Lensbaby 20 juni 2020 *

Dag Andrea,

Ik vond het gisteren een hele interessante initiatie met de lensbaby. De lensbaby lag al een tijdje in mijn kast, zonder dat ik hem gebruikte en eindelijk heb ik er nu mee leren werken. Het was een super workshop, ik heb er veel van opgestoken en het was bovendien een hele leuke locatie.

Website van Philippe is www.graphifo.be

Marion Willems * Lensbaby 20 juni 2020 *

Ik had al een lensbaby composer pro met diverse optics en was er thuis, in de tuin, al veel mee te prullen. Tot grote frustratie want ik kreeg er geen fatsoenlijke foto mee gemaakt.

Tijdens de workshop “lensbaby” van 20 juni, werd me duidelijk dat het buigen van de lens minimaal moet zijn, wat de verschillende optics doen, waar je op moet letten met compositie en belichting. Het was en relaxte en leerzame dag, Andrea neemt de tijd om je persoonlijk te helpen, toverde allerlei handige attributen uit haar tas die we mochten gebruiken.

Ik heb super veel geleerd en ben nu officieel lensbaby-verslaafd.

 

Marion Willems

 

Karen Tonissen * Lensbaby  1 maart 2020 *

Hallo Andrea, Ik heb enorm genoten van de workshop.Het was leerzaam en je gaf iedereen de nodige aandacht.Ondanks dat wij niet buiten konden fotograferen vanwege de wind, vond ik het erg leuk bin de botanische tuin. Als er nog een keer een workshop is die mij zou aanspreken zou ik mij zeker weer aanmelden.Groetjes karen

 

Petro van der Horst * Lensbaby Omni 2019 *

 

Ineke Wesselink * Lensbaby City Unlimited Rotterdam 2019 *

Weer veel bijgeleerd over de lensbaby, en nu in de stad waardoor ik toch weer andere mogelijkheden ontdekte. Het enthousiasme van Andrea werkt aanstekelijk, ook fijn dat zij aan iedereen voldoende aandacht kan besteden door de kleine groepen. Daarbij tovert ze van allerlei accessoires uit haar fototas die je mag uitproberen. Deze workshop is zeker een aanrader!

 

Monique Brinkhorst * Lensbaby City Unlimited Rotterdam 2019 *

Ik wilde graag een keer de het systeem van Lensbaby proberen. De workshop begon, onder het genot van een Chai Latte en wat lekkers, met een duidelijke uitleg over de lensbaby.  Ik hen (nog) geen lensbaby en kon deze voor de workshop van Andrea lenen. Ze had ook alle verschillende lenzen en natuurlijk de omni filters die we konden gebruiken. Na de eerste uitleg zijn we het station ingelopen en heeft Andrea de lenzen gedemonstreerd en bij iedereen meegekeken of zij ook goed hadden begrepen hoe het werkte. Heel fijn en daarna konden we zelf gaan proberen. We kregen heel wat creatieve suggesties en zijn op verschillende locaties geweest waar we konden experimenteren met de lenzen. Ik heb een leuke en inspirerende dag gehad en heb er zeker een goed idee aan overgehouden over hoe de lensbaby werkt.  Daarnaast maakte  Andrea’s enthousiasme en creativiteit het wederom een leuke workshop.Aanrader!

 

Petro van der Horst * Lensbaby let’s get started 2019 *

Marijke Garritsen *Lensbaby City Unlimited Rotterdam 2019*

Marian Leenderse * Lensbaby Let’s get started 2019 *

 

Franka Slothouber * 11 Oktober 2019 Lensbaby Speulderbos *

Andrea’s enthousiasme werkt prettig en aanstekelijk. Zij deelt haar kennis en vindingrijkheid ontzettend gul en  legt alles heel helder uit. Ik vond het bovendien erg fijn dat Andrea regelmatig  een rondje maakte langs alle deelnemers aan de workshop, waardoor je meteen met alle tips en aanwijzingen in het veld aan de slag kon. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om een workshop bij Andrea te volgen. Het is gezellig, je vergroot je fotografische kennis en je komt weer een paar stapjes verder in je eigen creatieve proces. Top!

 

Patricia * 5 t/m 7  April 2019 Lensbaby Texel *

Mijn passie voor Lensbaby groeit met de dag en nadat ik de cursus “Let’s go started” bij Andrea had gevolgd heb ik me opgegeven voor de 3-daags workshop op Texel. En hoe leuk is het om 3 dagen lang te kunnen fotograferen met je favoriete lenzen en  eiland. Diversiteit aan locaties zijn er volop; strand, duinen en bos met schattige bosanemonen en ook het gebruik van lenzen, technieken en trucs.

Ik heb heel veel geleerd over het hanteren van de filters en sluitertijden. Filters had ik niet, maar die kun je lenen van Andrea. Zo ook de Edge lens geleend en ik ben (weer) helemaal enthousiast geworden en staat nu op mijn verlanglijstje.

Daarnaast zat ik in een hele leuke groep met enthousiaste mede-fotografen. De gastvrijheid van hotel Rebecca en het heerlijke eten is een dikke pluim waard.

En tenslotte wil ik Andrea bedanken voor haar uitgebreide uitleg, geduld en gezelligheid!

 

Mieke van Hiel * 2 juni 2019  Lensbaby Let’s get started *

Mijn eerste kennismaking met de lensbaby verliep niet ideaal. Te veel wind. Thuis gekomen liet ik alles bezinken en toen ik daarna naar mijn foto’s keek was ik super verrast!! Die lensbaby smaakt naar meer. Dank zij de fantastische workshop met Andrea ga ik me zeker verder verdiepen in de mogelijkheden van deze lens!! Een echte aanrader! Mieke

Nicolet van der Sluis * 26 april 2019  Lensbaby Let’s get started Thijssepark *

Van tevoren had ik van diverse kanten gehoord, dat het werken met een lensbaby best wel wat oefening vergt. Des te fijner dat Andrea leenlenzen ter beschikking stelt. Na een heldere uitleg over de werking ben ik zowel met  de Sweet 50 als de Sweet 80 aan de slag gegaan in het Thijssepark in Amstelveen. De workshop was zeer leerzaam en inspirerend. Door de kleine groep was er veel ruimte voor individuele begeleiding. Andrea wist de meest fotogenieke plekjes in het Park feilloos te vinden en had veel tips over wat zich heel goed of wat zich minder leent voor het fotograferen met een lensbaby. Aangezien ik niet ontevreden was met het resultaat, heb ik de Sweet 50 maar gelijk besteld. En nu maar lekker verder experimenteren! 🙂

Els van der Linden * 18 april 2019 Lensbaby Lelt’s get started Hallerbos  *

Petro van der Horst * 5-6-7 april  Lensbaby Texel weekend  *

Het Lensbaby Texel weekend was geweldig, alles werkte mee en het was een fantastische ervaring schreef ik vorig jaar. Wel de herhaling nu in het voorjaar was ook super, veel afwisselende foto mogelijkheden van zonsopgang tot zonsondergang, van lange sluitertijden fotografie tot macro. Het gebruik van de edge en de filtersets kwam goed aan bod met veel tips en uitleg. Handig ook dat je de filters kon lenen om ervaring op te doen. Tevens was er ook nog de mogelijkheid om creatief aan de gang te gaan met de “tools” die Andrea had mee genomen. Het resultaat was wat mij betreft echt heel bijzonder en super om te doen. Echt de locaties, het weer, de groep, het heerlijke eten allemaal prima, iedereen bedankt voor een fantastisch en creatief weekend. Andrea bedankt het was gewoon top! 🙂

Ann Cornelis * 18 april 2019 Lensbaby Lelt’s get started Hallerbos  *

Peter Poppe * 18 april 2019 Lensbaby Lelt’s get started Hallerbos  *
Eigen Website: www.peterpoppe.com

Martine Lauwers * Vrijdag 29 Maart 2019 Lensbaby sweet 35 *

Ik vind en vond het nog steeds leuk om bij jou een workshop te volgen,Je bent erg enthousiast in alles wat je overbrengt, en je verdeelt dit evenwichtig over iedere deelnemer.Weer heb ik veel bijgeleerd over nieuw materiaal, over manieren van fotograferen,
Ik vond het fijn om erbij te mogen zijn.

Lieve groetjes.
Martine

 

Martine Lauwers

Andius Teijgeler * zondag 24 maart 2019 lensbaby let get started*

Zeer waardevolle workshop waarin Andrea een aantal zaken prima uitlegt. Ze is attend en geeft iedereen aandacht en helpt je echt vooruit. Voor belangstellenden schreef ik een blog met mijn ervaringen!
kijk op https://www.natuurfoto-andius.nl/2019/03/25/lensbaby-sweet-50-workshop/
Eigen website: https://www.natuurfoto-andius.nl

Maria * Maart 2019 Lensbaby let’s get started *

Maria van der hoofden

Ingeborg Deppe * zaterdag 2 maart 2019 lensbaby let get started*

Heel veel geleerd. Andrea legt alles heel duidelijk uit en geeft individueel aanwijzingen, wat ik heel prettig vind.  Ben weer helemaal geïnspireerd door haar.

Eigen website: https://www.deppephotography.com/

Ann Cornelis * Zaterdag 3 november 2018 Lensbaby  let’s get started *

In het  begin was het wel wennen om te werken met de Lensbaby. Maar dank zij de deskundige begeleiding van Andrea kwam er geleidelijk beterschap in het resultaat.  Toen we dan de varens gingen fotograferen, had ik het ineens beet en kreeg ik er niet genoeg van. Het is een leuke lens met mooie effecten.  Zeer boeiende workshop !

Lenie Doorenkamp * Zaterdag 3 november 2018 Lensbaby  let’s get started *

Het was een bijzonder leerzame workshop, ondanks dat ik al een poosje een Lensbaby had, kon ik er niet veel mee. Door goede uitleg en hulp en inspiratie van Andrea ging deze wereld voor mij open. Zeker een aanrader!

website http://www.leniedoornkamp.nl/wordpress/

Paulien Geels * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby let’s get started *

Marie-Anne Koolen * Zaterdag 3 november 2018 Lensbaby  let’s get started *

Tineke Verheij * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby let’s get started *

Ester Besuijen * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby  let’s get started *

Ann Cornelis * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Zeer uitdagende workshop, de Edge 50 is niet de gemakkelijkste lens om mee te fotograferen. Maar dank zij de uitstekende begeleiding van Andrea lukte het dan uiteindelijk toch.  Naast een boeiende workshop was er ook de hoogstaande gastonomische keuken  van Hotel Rebecca en de supervriendelijke gastheer, gastvrouw en zijn personeel. Kortom : een uiterst geslaagd weekendje Texel.

Madelon van Rossen * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Wat een fantastisch weekend hebben we gehad: het weer was prachtig, de groep superleuk en het enthousiasme en de energie van Andrea eindeloos!

Zij loodste ons, deskundig en schijnbaar onvermoeibaar, van zonsondergang naar zonsopgang, van het strand ende  duinen naar de slufter, van de vuurtoren naar de tuin bij het hotel. Niet alleen kreeg iedereen ruim voldoende aandacht, uitleg of aanwijzingen, maar ook met te lenen lenzen en filters kon ze ons helpen. Kortom, het was een geweldig fijn en leerzaam weekend.

Hotel Rebecca was goed gekozen, met het heerlijk eten van Michel en de gastvrijheid van hem en zijn brigade!

Els van der Linden * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby let’s get started *

Berna de Vos * Vrijdag 12 oktober 2018 Lensbaby  let’s get started *

Jaap Coorens * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Andrea * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Ik heb enorm genoten van je workshop. Zeer leerrijk en vernieuwend.
De energie die jij uitstraalt Andrea is aanstekelijk.
Je gaf ons tips en tricks en dat waren er veel.
Ik heb enorm genoten van je Andrea en ben blij dat we op zo een meerdaagse fotoreisje elkaar beter leren kennen.
Voor herhaling vatbaar.
Dank voor alles

Petro van der Horst * 28 t/m 30 September 2018 Lensbaby Texel *

Het Lensbaby Texel weekend was geweldig, alles werkte mee en het was een fantastische  ervaring. Als voorbereiding al vast de handleiding van Andrea gelezen zodat de korte praktische uitleg goed aansloeg je kunt namelijk letterlijk veel kanten op met de edge 50. En toen direct naar het strand voor een mooie zonsondergang en de lange sluitertijden fotografie. De volgende ochtend stonden we in het donker te wachten op de zonsopkomst omgeven door veel geluiden van de vogels die op het wad bij eb naar eten zoeken. Langzaam werd het licht en konden we aan de slag met de edge tegelijkertijd kwam de vloed op, fijn spelen met kleur, scherpte banen en reflecties in het water. En dan verschijnt  Michel met het ontbijt en warme koffie!! De volgende locatie is bij de vuurtoren en dan gaan we pas echt los met de creatieve effecten en tools die Andrea heeft meegenomen. De gelukkig  aanwezige losse wolken spelen de hoofdrol in dit spel met de edge. Na het landschap gebeuren gaan we die middag over op macro fotografie aan de duin rand, paddestoelen en helmgras en alles wat ik nog meer zie. De begeleiding door Andrea was weer super met veel tips en energie wervelde ze langs ons allen, haar stappenteller liet dat duidelijk zien.  De locaties, het weer, de collega deelnemers, de mensen van hotel brasserie Rebecca en het fantastische eten echt alles was top. Iedereen super bedankt voor een fantastisch en creatief weekend.

Petro

Jeanet Groenewoud * Vrijdag 21 September 2018 Lensbaby Waterloopbos *

Vandaag de Workshop Lensbaby Forest Reflections  gevolgd , eindelijk eens wat meer met de edge 80 bezig zijn en handvaten om de scherpte te verplaatsen.
Heerlijk bezig geweest met reflecties, meervoudige belichting, en mijn filters van Benro kunnen gebruiken .
Heb creatieve beelden gemaakt, kon mezelf heerlijk uitleven op de mooie locatie .
Andrea het was me weer een genoegen om een workshop bij je te volgen , tot volgende maand !
Eigen website : https://www.colorsofnature.nl/

Gerrie Polak * Vrijdag 7 September 2018 Lensbaby aan zee *

Willy Langmans * Vrijdag 7 September 2018 Lensbaby aan zee *

Birgit Franik * Vrijdag 7 September 2018 Lensbaby aan zee *

I had a wonderful sunny day on Zeeland with Andrea and a friend of mine in a group of 6. The day started with tea or coffee and cake. Before we went to the beach Andrea gave us good tips and information on all kind of Lensbabys. Later on the beach she was always on our side to help and give more tips and inspiration.
Because it was a long journey we stayed another night in that wonderful Zeeland and did another walk on the beach the next day, so that we could apply the learned stuff.
I have already visited other workshops by Andrea and love to come back any time. Andrea is such a wonderful person and she always shares her knowledge and enthusiasm for the Lensbabys and the photography. Be careful it is infectious 😉
Thank you for the wonderful day!
Eigen website : https://www.seh-n-sucht.de/BLOG/

Lilian Gorissen * Zaterdag 11 Augustus 2018 Lensbaby Let’s get started*

Door de prachtige foto’s van Andrea was ook ik enthousiast geworden om met de Lensbaby aan de slag te gaan.  Dat viel nog niet mee. Ik heb er een poosje mee gestoeid maar toen toch weer de voorkeur gegeven aan mijn macrolens. Tot zaterdag 11 augustus……. De workshop start met een korte helder uitleg. De groep is klein zodat er tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht. Dat is fijn.
Na deze workshop ben ik opnieuw enthousiast aan de slag met de Lensbaby. Met de uitleg en tips van Andrea kan ik zeker verder. De Lensbaby is voor mij nog steeds een lastige lens die veel oefening vraagt. Dat ga ik dan ook zeker doen.
Het was een heerlijke dag. Dankjewel Andrea voor je enthousiasme.

Mayumi Harting *Zaterdag 25 Augustus 2018 Lensbaby Let’s get started *

Sylvie Sonneveld *Zaterdag 11 Augustus 2018 Lensbaby Let’s get started *

Vaans * Zondag 3 Juni 2018 Lensbaby Let’s get started*

Een tijdje geleden liep ik toevallig tegen een lensbaby aan. Na een beetje spelevaren bleek dit geen eenvoudig speeltje te zijn. Ik had dus even een zetje nodig.
Uiteraard kende ik het prachtige werk van Andrea en heb me, samen met mijn vriendin, ingeschreven voor de workshop Lensbaby let’s get started. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Als beginner in deze tak van sport weet Andrea je de juiste kneepjes over te brengen en je te enthousiasmeren. Met de juiste tips waar je op kunt letten, maak je al snel een paar mooie platen. Foto’s die in ieder geval naar meer doen smaken.
Haar kennis, ervaring en haar enthousiasme, gecombineerd met het vermogen om dit over te brengen maken een workshop bij Andrea meer dan de moeite waard. In een heel klein groepje wordt 100% van haar aandacht aan de deelnemers geschonken. Precies zoals het hoort!

Eigen website: www.fotograaf-venlo.eu

 

Cocky Anderson (Nijmegen) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started*

Zo’n 5 jaar geleden inspireerde Andrea mij al met haar prachtige macrofoto’s. Jarenlang lag ook ik regelmatig tussen de bloemetjes met een macrolens, op zoek naar het licht. Maar mijn inspiratie raakte op. Tijd voor iets nieuws! Dat werd voor mij de lensbaby, al jarenlang gepromoot door Andrea. Eerst moest ik er niets van hebben, maar uiteindelijk ben ik overstag gegaan. En de workshop heeft mij helemaal overtuigd! De lensbaby is geen makkelijke lens, maar met veel geduld legde Andrea stap voor stap uit hoe het werkt. En toen meteen het veld in, naar de sneeuwklokjes en een paar verdwaalde krokusjes. De lens heeft een half jaar werkeloos bij mij in de kast gelegen, maar nu ga ik ervoor. Na de workshop weet ik hoe het werkt en wat ik wel en niet moet doen. Ik heb weer helemaal zin in de lente en ga weer met frisse moed aan de slag. Dankjewel Andrea!

www.cockyanderson.nl

 

Jeannette Goderie (Hulst) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started *
Meer Foto’s van Jeannette.

Petro van der Horst *Zaterdag 21 April 2018 Lensbaby Let’s get started Thijssepark *

Anne-Miek Mertens (België) *Vrijdag 16 Februari 2018 Sneeuwklokjes *

Tineke Tromp (Hardenberg)  *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started *

Rudy Miltenburg (Houten) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started*

Geinspireerd door de foto’s van Andrea, hebben mij doen besluiten om mij aan te melden voor een workshop.Wat mij direct al aanspreekt is de kleine groep. Dit maakt de workshop al gezelliger dan met grotere groepen, is mijn ervaring. Mede door de kleine groep heeft Andrea ook voldoende tijd om je tijdens het fotograferen wat tips en tricks te geven, ook al heb je je even van de groep verwijderd, om plat op je buik een krokus te fotograferen.Andrea’s enthousiasme werkt aanstekelijk en ik kijk nu al uit naar de volgende workshop.Al met al een leuke, gezellige, maar vooral leerzame en inspirerende workshop!

Dicky Schouten (Leeuwarden) *Vrijdag 23 Februari 2018 Lensbaby Let’s get started*

Leuke introductie-workshop in de mogelijkheden van de lensbaby.  Heel fijn dat ik de lens mocht uitproberen. Ik ben enthousiast geworden  en ga er zeker mee door.

groeten,

Dicky Schouten

Erica de Haas (Arnhem) *Zaterdag 10 Februari 2018 Lensbaby aan Zee*

Goede voorbereiding/tijdig informatie via de mail zodat je het meeste uit de workshop kan halen. Andrea kende de lokatie en had een duidelijk plan voor de invulling van de workshop zodat we verschillende stukken strand konden fotograferen. Ik had de edge voor de workshop nog niet veel gebruikt en heb het idee dat ik er nu echt lekker mee aan de slag kan (en ben geweest(!)). Andrea geeft praktische tips en waar nodig oefeningen om de lensbaby volledig te benutten.

Tijdens de workshop kreeg ik goede, continue feedback op m’n fotos & suggesties om nog wat andere dingen te proberen waar de lensbaby zich goed voor leende. TOP, zeker een aanrader!!

www.ericadehaas.nl

 

Petro van der Horst (De Bilt) *Zaterdag 10 Februari 2018 Lensbaby aan Zee*

Lensbaby edge 50 aan zee, wel we begonnen met koffie en verse appeltaart en ondertussen veel uitleg en tips over de lensbaby en het gebruik van de grijsfilters in het landschap. Een enthousiast en warm begin van de dag. Tijdens de wandeling naar het strand alvast hier en daar de tips in praktijk gebracht. Het statief  heb ik nog nooit zoveel gebruikt, maar om alles in te stellen wel handig, waar leg je de scherpte, welk diafragma en welke sluitertijd veel uitproberen en draaien aan de lensbaby en het filter. En natuurlijk veel feedback on the spot van Andrea. De duinen, het strand, het bewegende water alles kwam langs. Alleen vertrok de zon na een stralende dag toch iets te vroeg achter de wolken en toen bleek de wind ook wel frisjes. Maar het was  een super dag met veel beelden om mee te nemen!

Tineke Smit-Broekhuizen (Amersfoort) *Zondag 5 November 2017 Let’s get started Speulderbos*

Het werken met de lensbaby vraagt veel oefening. Voor mij is het bijwonen van de workshops van Andrea dan ook een fantastische manier om er weer flink mee aan de slag te gaan! De hele dag door rent Andrea van de ene cursist naar de andere om vragen te beantwoorden, tips te geven en ideeën aan te dragen. Als mijn eigen  creativiteit me in de loop van de dag in de steek laat, tovert ze wel weer een attribuut uit haar tas te voorschijn waar ik mee kan gaan experimenteren. Doodmoe, maar voldaan en met een kaartje vol foto’s plof ik thuis nieuwsgierig achter de computer. En zelfs als veel foto’s tegen vallen, is daar weer Andrea met een opbeurende opmerking. De mislukte creaties lijken dan helemaal niet erg meer…. Op naar een volgend leermoment! Ik ga zelf aan de slag, maar ik kom zeker nog eens terug bij Andrea! Dank je wel!

 

Trudy Sennhauser *Zondag 5 november 2017 Let’s get started Speulderbos*

Wij zijn met een klein groepje cursisten en hebben prachtig weer en natuurlijk alle aandacht van Andrea.

Zij is volop met haar cursisten bezig en fotografeert dan zelf niet.

In het Speulderbos weet Andrea feilloos de mooiste plekken te vinden , met in deze jaargetijde natuurlijk de paddenstoelen.

Wij krijgen veel tips en trucs aangereikt, het is echt een openbaring.

Een geslaagde workshop dus, voor mij  is het nog wel even oefenen en natuurlijk de Lensbaby Pro II systeem kit aanschaffen.

Wellicht nog een vervolgworkshop want ik vind het lastig  om de Lensbaby in een keer te beheersen want er is zo veel meer mogelijk met de Lensbaby.

Trudi Sennhauser

Madelon van Rossen (Hellevoetsluis) *Zondag 5 November 2017 Let’s get started Speulderbos*

Henny Leijtens *Zondag 5 November 2017 Let’s get started Speulderbos*

Roeli van Til *Vrijdag 13 oktober 2017 Let’s get started Amerongen*

Vrijdag 13 oktober een super dag gehad in het bos bij Amerongen met een workshop voor de lensbaby.

Na een nuttige uitleg over het verwisselen en gebruik van de lens gingen we het veld in. We hadden geluk met een veldje hazenpootjes, die Andrea al voor aanvang van de workshop gespot had. Daar gingen we dan ook als eerste naar toe.

Ik had zelf een setje van drie lensbaby’s en wilde ook graag alle drie leren gebruiken. Lekker kunnen experimenteren met sweet 50, sweet 35 en edge 80.

In het veld kregen we goede feedback om ook andere invalshoeken te proberen. Zo ook wat gestoeid met verschillende witbalansen.

Leuke en leerzame dag.

De Lensbaby ga ik zeker vaker inzetten voor creatievere beelden.

Rob blanken *Vrijdag 13 oktober 2017 Let’s get started Amerongen*

Prima workshop die begint met een beknopte uitleg onder het genot van een kop koffie. Daarna het bos in met hazenpootjes en allerlei andere paddestoelen. Andrea geeft iedereen veel aandacht. Ze kijkt mee en geeft advies. Veel geleerd tijdens een leuke, inspirerende en gezellige dag.

www.rbblphotography.com

Nanda Bussers (Eindhoven) *Zaterdag 22 april 2017 Let’s get started Thijssepark*

Trude Bosman *Lensbaby let’s get started Prive Workshop Amelisweerd*

Wat een heerlijke dag heb ik met Andrea gehad! Zo enthousiast, geduldig en professioneel is ze dat het lensbaby-virus nu ook op mij is overgeslagen. Heerlijk om in je eigen bubbel te zitten oog in oog met een crocus. En bij de foto’s die je maakt, geeft Andrea ter plekke feedback. Nog een beetje meer contrast of iets meer licht. Samen proberen en uiteindelijk heel erg genieten. Ik ben verkocht en hoop nog veel van Andrea te mogen leren in volgende workshops!

Elisabeth Roggeveen (Heerewaarden) *Zondag 12 februari 2017 Let’s get started  Amelisweerd*

Ik maakte tijdens een lezing kennis met de diverse beelden van Andrea. Door het enthousiasme en de hartelijkheid beloofde het een prima workshop te worden. Na de ontvangst met koffie en “iets” erbij werd de werking van de lens uitgelegd en vervolgens gingen wij op weg naar het sneeuwklokje, het lijdend voorwerp van deze workshop. Ondanks de sneeuw en kou hebben we veel geleerd van de inspirerende uitleg en voorbeelden van Andrea. Dank je wel voor deze leerzame dag!

Tineke Smit Broekhuizen (Amersfoort) *Zondag 12 februari 2017 Let’s get started  Amelisweerd*

Al jaren lag de lensbaby in de kast. Soms kwam hij eruit en probeerde ik er een foto mee te maken, maar gefrustreerd legde ik hem weer snel terug. Tot afgelopen zondag! Sindsdien gaat het leven van mijn lensbaby er heel anders uit zien! Ik heb namelijk van Andrea geleerd hoe ik foto’s kan maken met deze lens! Het scherpstellen is nog een aandachtspunt voor me, maar wat heb ik veel tips gekregen. Door het dikke pak sneeuw dat er lag, waren er weinig bloemetjes te zien, maar ondanks dat bleef Andrea enthousiast met ideeën komen! Gefrustreerd raken omdat het niet lukt, kan niet met zo’n positieve workshopbegeleidster! Dank je wel en ik kom vast en zeker nog een keer terug om meer van je te leren!

Sylvia van Bommel  (Maasbracht) *Zondag 16 oktober 2016 Lensbaby Let’s get started  Amerongen*

Beste Andrea,

Wat was het een geweldige dag en wat hebben we veel geleerd.We zijn helemaal verslaafd.Bedankt voor deze totaal ervaring .Met vriendelijke groet,Sylvia en Constant

Constant van Bommel  (Maasbracht) *Zondag 16 oktober  2016 Lensbaby Let’s get started  Amerongen*

Beste Andrea,Wat was het een geweldige dag en wat hebben we veel geleerd.We zijn helemaal verslaafd.Bedankt voor deze totaal ervaring .Met vriendelijke groet,Sylvia en Constant

Ineke Mulder  (Badhoevedorp) *Vrijdag 19 augustus  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Afgelopen vrijdag de lensbaby Workshop ‘Let’s get started’ gevolgd. Ik had de lensbaby al even geleden via Marktplaats gekocht en dacht erover om hem weer weg te doen. Ik kon er echt geen foto mee maken waar ik blij van werd.Maar door de heldere uitleg en hulp van Andrea is het kwartje gevallen! En door haar inspirerende verhalen over het gebruik van het licht ga je als vanzelf anders kijken.Andrea laat je ook verschillende dingen uitproberen zodat je kunt ervaren wat jij het leukste vindt en wat het beste bij je past.Bedankt voor deze leuke, leerzame en vooral ook inspirerende dag!

Hartelijke groet,Ineke

Moniek Smeele  (Haaren) *Vrijdag 19 augustus  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Onder de indruk van de beelden van Monique die voor het eerst de lensbaby gebruikte. Subtiele plaatsing van scherpte, bijzondere composities, fraaie abstractie, mooie achtergronden en subtiel licht zie je in alle foto’s terug. Kortom genieten.

Jaap Coorens  (Leiden) *Zondag 17 juli  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Jaap maakte deze prachtige sfeervolle beelden met de Lensbaby. De kikker is toch wel heel bijzonder want dat is er nog maar weinig gelukt om die erop te zetten en vooral met deze scherpte omringt door zachtheid en dat door het glas. Mooi gebruik gemaakt van het licht in alle beelden. Fraaie achtergronden kortom een schilderachtige kleurrijke impressie maar daarnaast ook de tere zachte eenvoud van de varen waar het subtiele licht en kleurspel de vorm afmaakt.

Kati van Helden (Voorschoten) * Zondag 17 juli  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Ik heb al voor de workshop kennis gemaakt met Andrea via FB en heb een aantal vragen gesteld over de aanschaf van de Lensbaby. Zij had in een hele lange uitleg alles verteld wat ik wilde weten en kon snel mijn eigen ”baby” welkom heten. Later, pas weken later heb ik Andrea persoonlijk ontmoet tijdens de workshop in de Botanische Tuinen in Utrecht. Zij voldeed exact aan mijn verwachtingen door haar vriendelijke uitstraling en betrokkenheid. Zij was altijd in de buurt als je haar nodig had en had iedereen in de gaten, die van de groep afdwaalde. Zij was een prettige gezelschap en haar kundigheid over de Lensbaby-techniek sprak iedereen aan. De workshop heeft zij op een vriendelijke manier begeleid en daardoor was de dag een belevenis. Aan het einde van de middag kwam zij met iets lekkers aan voor iedereen, waardoor voor ons ineens duidelijk was waarom zij de hele middag met 2 zware rugzakken aan het zeulen was. Ik ben heel tevreden over haar manier van uitleg en begeleiding. groetjes,Kati van Helden website

José Kool (Oosterhout) * Zaterdag 18 juni  2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Wat een prachtige en goede foto’s worden er gemaakt tijdens je workshop Andrea. Ik heb genoten van de foto’s en verhalen over het fotograferen van de lensbaby.Jijzelf bent zeer betrokken en geeft iedereen goede aandacht en gerichte tips tijdens de workshop.Tot een volgende keer. Groetjes José Kool.

Martine van der Veken (Turnhout, België) * Zondag 1 mei 2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Het was de eerste keer voor Martine dat ze met een lensbaby werkte en ze was gelijk dol enthousiast. Haar beelden zijn dan ook betoverend met dat fraaie licht en die mooie pastelkleuren en bijzondere achtergronden. Een prachtige sfeervolle serie.

Anne-Marie Nagel (Deventer) * Zondag 1 mei 2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Het was een erg leerzame en gezellige dag. Het weer was stralend en de parasol kwam helemaal van pas.Aarzelend begon ik met de lensbaby foto’s te maken, niet wetend wat het effect zal zijn. Maar na aanwijzingen van Andrea begon ik de smaak te pakken te krijgen. Nu wil ik alleen maar meer. Andrea heeft mij enthousiast gemaakt. Bedankt Andrea en graag tot ziens!!

Hendrik Jan Zonneveld (Arnhem) * Zondag 1 mei 2016 Lensbaby Let’s get started Botanische tuinen Utrecht*

Hendrik Jan vindt het een leuke uitdaging om ‘out of the box’ te gaan. Experimenteren met de witbalans en op zoek naar de grenzen van de onscherpte. Mooi.

Dory Peeters (Venray) * Vrijdag 22 april 2016 Lensbaby Let’s get started in Dr. Jac.P thijssepark in Amstelveen*

Gisteren heb ik de workshop Lensbaby Macro Basis gevolgd. Deze was dit keer in het Dr. Jac. P. Thijssepark in Amstelveen. Echt een ontzettend mooi park met heel veel verschillende soorten bloemetjes. Echt een goede vondst van Andrea. :)Het was ontzettend leerzaam. Heel fijn dat Andrea ook voor de Canon-fotograaf een Lensbaby te leen heeft. Hiermee kon ik flink oefenen en heb er inmiddels zelf een besteld.Bedankt Andrea, voor de leuke en leerzame dag! 🙂

Annelore Smet (Beveren-Waas (Belgie) Zondag 16 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

In deze workshop heb ik voor het eerst met de Lensbaby, die ik mocht lenen van Andrea, gefotografeerd. 

Ik had al veel over de Lensbaby gelezen en er prachtige foto’s van  gezien, dus ik dacht dat het  fotograferen met dat lensje wel zou meevallen……..  Het werd echter een hele uitdaging! Dankzij de passie, het enthousiasme en het geduld van Andrea kreeg ik langzaam wat meer zelfvertrouwen en werd het steeds leuker! De kers op de taart was voor mij de vlindertuin. Daar was ik na het nemen van de eerste foto onmiddellijk in de ban van het dromerig effect van de Soft Focus Optic en van de prachtige kleuren.  Rest me nu alleen nog de Lensbaby te kopen en te oefenen, oefenen, oefenen…Dankjewel Andrea voor alle tips, de uitstekende begeleiding en de leerzame feedback achteraf.  Een workshop bij jou is zeker voor herhaling vatbaar!

José Dijkema (Groningen) Zondag 16 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Steeds als ik die mooie opnames van Andrea zag, dacht ik, dit wil ik ook kunnen. Het was elke maal genieten. Het duurde nog ruim een jaar voordat ik daadwerkelijk een Lensbaby kocht, die ik nu 5 weken heb. Best lastig dat scherp stellen, maar dankzij de tips tijdens de gezellige en leerzame workshop in de Utrechtse Botanische tuin, kan ik thuis weer verder met oefenen, en weet ik beter waar ik op moet letten, en nog belangrijker, wat je allemaal met de lensbaby kunt doen. Veel mogelijkheden, dus veel oefenen en oefenen om het tot een goed resultaat te brengen.Andrea, bedankt voor wederom een leerzame workshop.

Margo Biewinga (Drachten) Zondag 2 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Ik ben blij dat ik de workshop gisteren bij je gedaan heb! Ik had al best veel met de lensbaby geëxperimenteerd thuis, maar ik heb toch heel veel bij-geleerd en ontdekt. Je enthousiasme over de lensbaby is  aanstekelijk en je reacties en begeleiding vond ik heel stimulerend. Het was een leuke, leerzame en gezellige dag!

Gerda Wegman (Huissen) Donderdag 16 juli 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis

De workshop “Lensbaby Macro” was mijn eerste workshop op fotografie gebied. Het was een leerzame, heerlijke, gezellig dag.De uitleg van Andrea maakte me snel vertrouwd met de Lensbaby (Composer Pro, Sweet 50 mm en de macro tussen ringen). Ik zag ook al meteen verschil in mijn foto’s. Ook was ik zeer verrast blij met de mogelijkheden om diverse lenzen uit te mogen proberen. Ik ga dan ook zeker met deze ‘verslaving’ door. Andrea, BEDANKT.

Connie de Wit (Tilburg) Donderdag 18 juni 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Op 18 juni jl. heb ik de workshop Lensbaby Macro Basis gevolgd onder bevlogen leiding van Andrea, in een gezellig klein groepje in de prachtige natuur van Renkum. Het was een heerlijke dag waarbij ik ontdekte dat je met dit ‘onding’ toch wel hele leuke foto’s kunt maken! Waar ik eerst dacht een miskoop te hebben gedaan door de Lensbaby aan te schaffen, ben ik er nu super blij mee. Het is inderdaad verslavend!!

Tine Teeuw (Tiel) Donderdag 18 juni 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Voor de tweede keer een workshop bij Andrea gevolgd. Deze keer de  workshop Lensbaby Macro Basis. Omdat ik nog nooit met een lensbaby gewerkt had en er zelf nog geen had, kreeg ik de mogelijkheid om tijdens deze workshop een lensbaby te lenen om uit de proberen. Onder de inspirerende begeleiding en uitleg van Andrea een hele gezellige en leerzame dag gehad.Mede door Andrea’s bevlogenheid over de lensbaby helemaal om voor deze lens. Wat is dat heerlijk en creatief  werken!Andrea weer bedankt voor de heerlijke dag!

Dieny van der Hulst (Emmen) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Donderdag 21 mei mijn eerste workshop. Ik had er naar uitgekeken en nu was het dan zo ver. Een hele dag alleen maar bezig zijn met het maken van foto’s met een leuke groep mensen. Een hele gezellige en vooral leerzame workshop. Het enthousiasme en de passie van Andrea werkt aanstekelijk. Andrea bedankt voor je goede uitleg, je tips en je aandacht het was super. Wat heb ik genoten van deze dag.Ik hoop zeker nog een keer een workshop te volgen bij jou.

Jeanet Groenewoud (Drachten) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een heerlijke dag gehad in de Botanische tuinen van Utrecht, fijn gezelschap en het weer was geweldig!Wat de Lensbaby betreft , ik ben verslaafd aan het worden.Al enkele maanden bezig en wilde nog de fijne kneepjes weten, Andrea je bent een groot voorbeeld voor mij!Gr Jeanet

Ellie Overgaauw (Coevorden) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Ik vond het een heel gezellige, leerzame workshop. Ik wist helemaal niets van lensbaby lenzen en had er zelfs nog nooit een vastgehouden. Mede door het enthousiasme van Andrea ben ik een fan geworden van dit mooie fijn lensje. De basisvaardigheden zijn goed uitgelegd, en verder is het aan mij, lekker buitenspelen en veel oefenen……heerlijk!!!Dankjewel Andrea voor je kennis, je gezelligheid en je gedrevenheid, ik heb genoten!

Martine Lauwers (Duffel, België) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Eerste workshop bij jou. Met een goed gevoel en zeer tevreden thuis gekomen (na wel wat fileleed)met een pak lensbaby-info om zo snel als mogelijk verder te oefenen en te experimenteren. Ik heb genoten van jou enthousiaste manier van overbrengen hoe lensbaby werkt. 5 personen in de workshop is ideaal. Voor mij was het meer dan in orde, ook het weer!!! Hopelijk volg ik nog wel eens een workshop bij jou. Bedankt Martine

Ans Bloem (Heesch) Zondag 3 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Zondag 3 mei de workshop gedaan bij Andrea. Voor de eerste keer mijn lensbaby in gebruik. Pfff dat valt niet mee.Andrea legt rustig uit wat de bedoeling is en je krijgt alle aandacht. Wat leuk om te doen.Het resultaat van de foto’s wat moet ik wennen aan het niet scherp zijn. Toch na nog een keer kijken en nog eens werd ik er toch blij van.Andrea bedankt voor deze leuke leerzame en zeer vermoeiende dag.Ans Bloem

Anita Evers (Haghorst) Zondag 3 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een super gezellige en leerzame workshop met mijn lensbaby met Andrea, in de botanische tuinen in Utrecht. Na het bekijken van de foto’s zie je toch wel dat het vrij moeilijk is om scherp te stellen,maar ik heb er toch een paar gevonden waar ik blij mee ben.

Gonny Sleurink-Dirkmaat (Kampen) Vrijdag 24 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Na het krijgen van een Lensbaby voor mijn verjaardag kon er niet goed mee uit de voeten. Wat is dan een beter recept dan een beginnersworkshop bij Andrea. In het schitterend bloeiende Thijssepark bij windstil weer en een lekkere temperatuur heb ik onder haar begeleiding een goed start gemaakt met foto’s waar ik trots op ben!

Ineke Brocken (Alkmaar) Vrijdag 24 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een uitgelezen lentedag in een prachtig park.Andrea weet de plekjes te vinden…Dankjewel Andrea voor je opgewekte, fijne begeleiding en aandacht die je ons gaf.Ik kan nu van start met de lensbaby voor blije foto’s!

Yvonne van de Vlasakker (Tiel) Vrijdag 10 april 2015  * Workshop Lensbaby Specials Daslook, dubbele anemonen *

Yvonne is meerdere keren bij mij geweest en het is erg mooi om haar ontwikkeling en altijd blijvende enthousiasme te zien. Met de Lensbaby gaat ze ook steeds meer los. Prachtig om te zien. 

Joyce de Leeuw (Helmond) Vrijdag 10 april 2015  * Workshop Lensbaby Specials Daslook, dubbele anemonen *

Amelisweerd was een gouden tapijt met speenkruid en tulpjes naasts alle mooie anemonen die dag.  Door een koele kleurtoon te kiezen samen met het geel van het speenkruid heeft Joyce hier een sterk en anders beeld van het speenkruid neergezet in mijn beleving. De wilde tulp verfijnd en mooi weglopend in de onscherpte en niet de vergeten de sprookjes achtige anemonen.

Anja van den Berg (Zuidhorn) Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Je verheugt je maanden op de workshop lensbaby macrofotografie: ‘Let’s get started’ en dan eindelijk is het zover! Wat was het een leuke, leerzame en gezellige dag. Het weer werkte fantastisch mee; zonnig en windstil! Met liefde, geduld, positiviteit en passie heeft Andrea me meer wegwijs gemaakt in het ‘spelen’ met de lensbaby! Heel veel dank! Met een grote glimlach denk ik aan deze dag terug!

Anne-Miek Mertens Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een schitterende ervaring. Nog nooit met een lensbaby gefotografeerd. Als je nog niet enthousiast bent bij de start wordt je het wel door Andrea. Wat een drive ! Met het prachtige weer, een leuke groep, een mooie plek heb ik toch wel een paar foto’s waar ik voorzichtig blij mee was.

Marie-José van Rijsbergen Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

De naam ‘Lensbaby’ is erg misleidend, want je zou verwachten dat het kinderlijk eenvoudig is om met deze lens te werken. Maar niets is minder waar. Dankzij de uitleg van Andrea ‘viel voor mij het kwartje’, en ben ik nu helemaal verslingerd aan dit lensje.

Noortje Russel Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Hai Andrea,

Het was een topdag: leerzaam, gezellig, zonnig en windstil! En ik ben heel blij dat je hebt weten te voorkomen dat ik mijn lensbaby ter adoptie ging aanbieden… Er valt nog veel te oefenen en leren, maar daar heb ik nu weer zin in! Dank je en tot ziens!!

Marja Fafiani Zaterdag 14 Maart 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Gisteren hadden we de workshop Lensbaby met Andrea, wat een leuke workshop is dit. Meerdere keren met haar op pad geweest en het is echt een aanrader. Ik heb niet een van de makkelijkste Lensbaby`s nl de Muse maar Andrea weet mij altijd zo te inspireren dat ik er echt plezier in ga krijgen en ook niet van ophouden weet. Andrea het was super.

Ria de Ruyter Zaterdag 14 Maart 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Ria had het helemaal naar haar zin ondanks de wind en kou die er was. Optimistisch als altijd. Toen ze de narcissen in de gaten kreeg was haar dag helemaal goed. En dat ze daar plezier in had kun je wel zien bij al deze fraaie zachte beelden van de narcissen en de sneeuwklokjes. Erg mooi Ria.