Al lange tijd kijk ik vol bewondering naar de prachtig ingesproken filmpjes van Conservation International. Zo mooi en krachtig gedaan. Ik ben er helemaal weg van. Ik blijf ze bekijken. Het ontroerd me, de beelden maar vooral ook de teksten die zijn ingesproken door acteurs en actrices. Ze staan allemaal op mijn inspiratie pagina bij video inspiratie.

Als ik dat zie… wil ik zo graag nog meer voor de natuur kunnen betekenen dan wat ik nu doe. Zoals bijvoorbeeld door middel van mijn fotografie laten zien hoe mooi de natuur is, maar belangrijker nog hoe belangrijk het voor ons is als mens. En met mijn workshops de mensen meer bij de natuur betrekken en ook die kleine mooie dingen laten zien die zo snel over het hoofd gezien worden. Ik steun verschillende fondsen met een donatie en ik heb me sinds kort als vrijwilliger voor het prachtige natuurblad de Nieuwe Veluwe aangeboden om reportages voor ze te maken. Toch wil ik nog meer doen, iets wat in mijn vermogen licht met de middelen die ik heb. Ik hou van de natuur en de natuur heeft al zoveel voor mij gedaan. Ook het boek ‘HET VERBORGEN LEVEN VAN BOMEN’ van Peter Wohlleben heeft me aan het denken gezet. De natuur is zo boeiend en er is nog zoveel te leren over de natuur. Het boek is een echte aanrader mocht je het nog niet gelezen hebben. Erg mooi en ontroerend geschreven.

Wij mensen zetten helaas niet altijd van die slimme stappen. Soms schaam ik voor me wat mensen kunnen doen, zoals het afslachten van de olifanten en neushoorns voor hun slagtanden  en horens. De regenwouden die aan het verdwijnen zijn. Ook in Nederland wordt er aardig gekapt en is dat nu echt altijd nodig? En er zijn nog zoveel dingen die ik zou kunnen opnoemen. Wij zouden toch de verstandigste moeten zijn?

De NATUUR heeft ONS niet nodig. WIJ hebben de NATUUR nodig. (quote van Conservation International )

Gelukkig wordt het bewustzijn dat de natuur ons niet nodig heeft, maar wij de natuur wel…. steeds groter. Maar het kan niet groot genoeg zijn. Geïnspireerd door Conservation International dacht ik waarom maak je zelf niet een inspirerende campagne? Zoals jullie weten hou ik van beeld met tekst en ik hou ervan om op gevoel een foto met een quote te verbinden of andersom. Iets wat mensen aan het denken zet of wat ze ’toevallig’ net nodig hebben die dag. Ik hoop dat deze persoonlijke ‘Nature Speaks campagne’ iedereen verder aan het denken zet. Maar natuurlijk ook te genieten van de natuur op de foto’s. Voel je vrij de foto’s op FB, Twitter of Linkedin te delen. Het kan niet ver genoeg reiken. Ik hoop iedere week er een te posten dus hou het in de gaten….

Wij (bomen) communiceren op meer manieren dan jullie je kunnen voorstellen.
We vertroetelen de aarde. We helen de aarde. We vergeven jullie en we blijven jullie zuurstof geven.
Ook wij ‘groeien’, we raken aan, WIJ zijn een.
Ik hoop dat ik je nu raak!

I AM NATURE......You are not the only one who can communicate.And do you really?

Wij (bomen) communiceren op meer manieren dan jullie je kunnen voorstellen.
We vertroetelen de aarde. We helen de aarde. We vergeven jullie en we blijven jullie zuurstof geven.
Ook wij ‘groeien’, we raken aan, WIJ zijn een.
Ik hoop dat ik je nu raak!

It’s not that easy being green;Having to spend each day the color of the leaves.When I think it could be nicer being red, or yellow or gold-or something much more colorful like that.

It’s not easy being green.It seems you blend in with so many other ordinary things.And people tend to pass you over ‘cause you’re not standing out like flashy sparkles in the water-or stars in the sky.

But green’s the color of Spring.And green can be cool and friendly-like.And green can be big like the ocean, or important like a mountain, or tall like a tree.

When green is all there is to beIt could make you wonder why, but why wonder? Why Wonder, I am green and it’ll do fine, it’s beautiful!And I think it’s what I want to be.

 Muppets – It’s Not Easy Being Green Lyrics | Jo Raposo

I AM NATURE......I DON'T NEED YOU.... YOU NEED ME.....

Elke twee seconden gaat een stuk bos zo groot als een voetbalveld tegen de vlakte. Vele diersoorten worden bedreigt zoals de orang-oetan en de berggorilla. Ook zijn bossen belangrijk voor het zoetwater in de wereld. Zo zorgt de Amazonerivier, die door het oerwoud stroomt, voor een vijfde van het zoete water in de wereld. En niet het minst belangrijk……. bomen zorgen voor zuurstof…. en wij hebben zuurstof nodig. Bomen horen bij onze toekomst als we willen dat er een toekomst is…..Helaas wordt er ook in Nederland veel gekapt en is dat altijd nodig?

I AM THE FOREST........think before you act.....

Het klimaat veranderd, het weer wordt onvoorspelbaarder. De seizoenen vervagen. De rivieren in Nederland en de wereld blijven stijgen zelf nu in de zomer. Met mijn project de Waal / bewogen hoop ik op mijn manier aan jullie te kunnen laten zien hoe mooi die rivier is. Hierover horen jullie binnenkort meer.

I AM THE RIVER.....