8 mei 2014 is het literaire boek ‘ Voetsporen, op schrijverspad door het land van de grote rivieren’ geschreven door Wim Huijser vers van de pers gekomen.

Een prachtig literair boek met daarin de ‘Tussenstap’ hoofdstukken, bestaande uit mijn reportage foto’s die oa in de Noaber zijn gebruikt. Ik ben er super trots op. Ik ben geen literair leesmens maar dit is een bijzonder boek. Wim Kruipt in de huid van vele schrijvers die heel wat hebben afgewandeld. Het boek leest erg prettig, niet alleen door de boeiende verhalen en mooie gedichten maar ook door de zeer fraaie vormgeving gemaakt door drukkerij Blauwdruk uit wageningen. Harry Harsema (uitgever en vormgeving), Daphne de Bruijn (vormgeving) en Ria Dubbeldam (eindredactie) hebben er een prachtig boek van gemaakt. Er is voor een heel bijzonder papier soort gekozen wat in mijn ogen het boek rijker maakt en niet zomaar een literair boek. Het leeft en lijkt te ademen. De foto’s krijgen hierdoor ook een meer ‘oudere look’ die ik helemaal bij het boek vind passen. Ik ben er super blij mee. Ook zitten er veel oude zwartwit foto’s in. Kortom een prachtig afwisselend boek.  Een boek wat je niet mag missen in de boekenkast als je van wandelen en lezen houdt.

8 mei donderdagavond waren we aanwezig bij de presentatie van het boek in de openbare bibliotheek in Wageningen. Bijzonder om mee te maken.

Bestaat toeval ? Ik vond het in ieder geval erg leuk te horen dat het Thijssepark waarin ik mijn workshops geef een link heeft met het boek. Namelijk met de illustere auteur Jac. P. Thijsse die vele mooi boeken heeft gemaakt met zijn bekende schilderingen erin.

Achterop het boek de volgende tekst:Een literair lees- en wandelboek door het Gelderse Rivierengebied.

Het Nederlandse landschap is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor Nederlandse schrijvers. Illustere auteurs als Nescio, Jac. P. Thijsse en Jacob van Lennep maakten lange voetreizen die zij gebruikten in hun literaire werk.

Wim Huijser treedt in de voetsporen van tal van schrijvende wandelaars die in de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw het Gelderse Rivierenland bezochten. Hij stelde een bloemlezing samen van twee eeuwen literaire wandelbelevenissen tussen Rijn, Linge,Waal en Maas. Daaraan voegt Huijser observaties toe over eigenaardigheden van het landschap, zoals verzonken rivieren, slingerende dijken en ambachtelijke steenfabrieken. Hij wisselt zijn rijk geïllustreerde verhalen af met een tiental wandelroutes en ommetjes, onder meer langs de Linge tussen Leerdam en Geldermalsen en door de Bemmelse Waard en Park Lingezegen.

 

In 2013 is Regiomarketing Gelderland gestart met de campagne ‘Gelderland; mooiste Waterkant van Nederland’ met als doel om de rivieren te profileren als toeristische trekpleister. Toerist én inwoner worden verleid tot varen, fietsen, struinen en wandelen langs de Waal, Rijn, Maas en de IJssel. Ook deze zomer lanceert Regiomarketing Gelderland verschillende activiteiten rondom de rivieren, waaronder een Struinapp (gemaakt door Abellife) en een boek over de grote rivieren.

13 mei werd de Struinapp ‘Wildernis aan de Waal’ feestelijk geopend waar we met zijn allen bij waren. Een leuke mooie en zonnige dag. Wim Huijser gaf een boekpresentatie in Oortjeshekken, een prachtige locatie. Vijf fonkelnieuwe routes in de uiterwaarden tussen Beuningen en Millingen aan de Rijn met fragmenten uit het boek ‘Voetsporen, op schrijverspad door het land van de grote rivieren’.

Mocht je de app willen downloaden dan moet je ook onder de naam Abellife zoeken in de app store.

Heb je interesse in dit boek het is oa te bestellen via www.uitgeverijblauwdruk.nl