Begin oktober is het zover en ligt het boek bij drukkerij Libertas Pascal in Utrecht. Martine Eelman heeft een geweldig klus geklaard en ik ben superblij en trots op het resultaat.

Nu de volgende stap die best spannend is. Peter Voorbij laat eerst een digitale druk maken om zo het eerste gevoel bij het boek te krijgen en ik ben er nu al super blij mee.

Maar als uiteindelijk de eerste proefdrukken van de pers er zijn weet ik dat de keuze van het papier precies is waar ik op hoopte. De hoge aaibaarheids factor, de foto’s die nog schilderachtiger worden. Het boek is nog mooier dan ik gehoopt had. 

Een week later gaat op een ochtend de telefoon en heb ik Peter aan de lijn. De final productie van het boek gaat beginnen. Het binnenwerk van het boek gaat nu de kaft eromheen krijgen. Over een uur start de productie. Ik spring in mijn auto want ik mag dit proces op de foto vast leggen en dat laat ik me natuurlijk niet afnemen. Dat is wel heel bijzonder.

Een paar dagen later staat er een vrachtwagen voor de deur. De boeken zijn er. Dan is het even slikken als je al die dozen ziet staan. Dat zijn er toch wel heel wat. Maar gelukkig gaat de helft ook weer weg.