Opname 'Gelderse Koppen'

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van de redactie van TV programma Gelderse Koppen (omroep Gelderland). 

In deze mail stond dat de redactie van het TV programma ‘Gelderse Koppen’  belangstelling had om een TV-item met mij ( lees boek ‘De waal bewogen’) te maken op donderdag 7 december 2017. Dat is natuurlijk super leuk als je zo’n berichtje krijgt. Dus gelijk gebeld en de afspraak werd gemaakt samen met Wim Huijser.

Gisteren was het dus zover. Ik had van te voren de weersberichten bekeken en het zou hard waaien die dag dus ik had me lekker dik aangekleed. Gelukkig stond er geen regen op het programma voor de ochtend. We hadden afgesproken bij de blauwe kamer omdat dit logistiek gezien handiger was dan de Waal. Er worden namelijk heel wat items op een dag opgenomen dus dat is passen en meten. Om half 10 kwam de hele crew aan inclusief Harm Edens die jullie vast wel kennen. oa van het natuurprogramma ‘Buitengewoon’.

Tijdens de opnames zouden we 2 beelden laten zien van de expositie ‘ de Waal bewogen’.  De grote alluminium borden vingen veel wind, dus dat was nog wel een kunstje, maar het is gelukt. Wim mocht een aantal gedichten voorlezen en Harm zou Harm niet zijn als er nog even gek gedaan moest worden. ‘Een mini expositie in de buitenlucht aan de rivier. Dus daar stonden we met de beelden omhoog richting de pont. Ach als je dan toch lekker voor joker mag staan dan kunt je maar beter met een mooi bord voor je kop staan toch? 😉 Het stond er binnen 1,5 uur op. Dat ging sneller dan ik dacht. Een leuk en professioneel team waar we mee mochten werken. Een super leuke ervaring.