In het perfecte plaatje op reis - Thailand

Vorig jaar November was ik met vriendin Trui op Texel. We hadden het over fotografie, wat anders ? ‘Ze zouden je moeten vragen voor het programma Het perfecte plaatje”!  zei Trui. ‘Ja dag’ zei ik. ‘Voor de camera is niets voor mij dat heb ik een keer gedaan voor Lensbaby en dat is zo moeilijk. Alles onthouden etc’.
Daar was ze het niet mee eens. ‘Dat kan jij best’. Nu is spreken inderdaad geen enkel probleem voor mij, het is zelf een passie, maar voor een camera is echt iets anders.

We hadden heerlijke dagen. Thuisgekomen doe ik de volgende dag mijn mailbox open en begin met afwerken van mijn mail. En ineens valt mijn oog op een aanhef met de woorden Pien en het perfecte plaatje. Trui kennende, ik dacht die haalt een grap met me uit. Even goed lezen.
Ook al leek de mail echt ik vertrouwde het nog niet helemaal. Te toevallig. Dus ik belde Trui op om het zeker te weten voordat ik zou reageren. ‘He Trui, neem je mij in de maling?’  ‘Hoezo?’ dus ik vertelde over de mail.  ‘Ga weg, dat meen je niet?’ ‘Nee dat heb ik echt niet gedaan’. ‘Maar je gaat het wel doen hoor’!

Ja waarom ook niet. Ik stuur een mail en dan zie ik het wel. Ik kan altijd nog nee zeggen. Soms moet je uit je comfort zone gaan. En zo had ik Pien na een kort en enthousiast mailverkeer 2 dagen later aan de telefoon en dat was zo’n leuk gesprek van beide kanten, dat ik gelijk om was. Het ging om een studio opname voor het perfecte plaatje op reis in Thailand.
Per mail werden foto’s uitgewisseld en tips en tricks op papier gezet zodat ze wisten waar we het over zouden hebben. In januari was het zover.
In de regen naar de studio’s in Hilversum. Ik was even bang voor een mega studio met veel mensen maar gelukkig bleken dat 3 jonge enthousiaste mensen te zijn in een klein kamertje, waaronder Pien. Pien en Lies waren top en stelden mij gelijk op me gemak. De camera man was ook super relaxt. ‘Op het blauwe kruis blijven staan en in de camera voor je kijken’. Even wennen onder de lampen en twee camera’s op je gericht. Lies stond naast de camera en zei even kort de tip waar we het over zouden hebben, en eerlijk gezegd ging het alles super relaxt en stond het er in nog geen half uur op. Ik was verbaasd want met Lensbaby zijn we echt een dag bezig geweest en kon het steeds overnieuw omdat ik weer wat vergeten was.
Jaartjes meer ervaring helpt dan echt wel. Eigenlijk jammer dat het zo snel voorbij was.  Het was super leuk.
Geheimhouding verplicht maar nu dan eindelijk mag ik het zeggen dat ik vanavond te zien ben in het perfecte plaatje om 20:30 op RTL4. Het perfecte plaatje op reis. Ik ben benieuwd wat ze uitzenden van alles. Ik zag in de vorige uitzendingen dat het voorbij vliegt. Dus dat wordt nog opletten ook. Veel kijkplezier!