Kleurenmagie, schatgraven in je innerlijke tuin

Kijkend door het oog van de camera ontmoet je de mooiste kleuren en vormen. Je probeert een gevoel vast te leggen van iets dat je hart raakt. Bij het inzoomen komt er nog meer schoonheid tot leven. Kleur, beeld en vorm, de uiterlijke beelden zoals je ze ziet en op je lens vastlegt, kunnen je betoveren.

Maar het is niet alleen de uiterlijke schoonheid die je fascineert. Iedere kleur, elk beeld dat je schept zegt ook minstens zoveel over de schoonheid van je eigen kleurrijke binnenwereld. Kleuren spreken de taal van het gevoel, van je behoeftes, voor- en afkeuren van dit moment, van dat wat je bezielt. De wereld van kleur op die manier leren kennen is als schatgraven naar dat wat jij nodig hebt voor je eigen groei en ontwikkeling.

Je gaat je in deze workshop de magische wereld van kleur, bloem, licht en vorm op een vernieuwende creatieve manier ontdekken. Hierdoor krijgt je fotografie een extra dimensie, die voor verrassende resultaten zorgt.  Je leert als het ware met een nieuwe blik kijken naar de schitterende bloem die jij bent. Mogelijk ontdek je kanten van jezelf die je voorheen niet zag.

Tijdens deze workshop vindt er een ontmoeting van 2 werelden plaats. Op een kleurrijke creatieve manier zullen Jacinta Kogelman (die zich gespecialiseerd heeft in de helende werking van kleur, beeld, woord en de wijsheid van de ziel) en ik onze krachten gaan bundelen.

De buitenwereld, waarbij macrolenzen je tot in het hart van een bloem brengen en de binnenwereld, waarbij kleur en creativiteit je tot de kern van jezelf leiden. 

Een magische dag vol kleur, creativiteit, fotografie, passie en rust, ontmoeting en bezieling. Met laagdrempelige speelse creatieve werkvormen (een moment van verstilling, een kleurkaart trekken, creatief schrijven/tekenen) die in het moment zullen ontstaan.

Je gaat met een hernieuwd gevoel naar huis.
Via de taal van kleur, beeld en woord ben je in contact gekomen met jezelf en je innerlijk weten.
Je macrofotografie krijgt daardoor net iets meer verfijning en verdieping.

Pluktuin in IJzendoorn

Vrijdag 31 mei 2024
Vrijdag 28 juni 2024

9:30-15:00

€ 139,- pp. incl. ontvangst koffie en thee en iets lekkers. Lunch zelf meenemen. Je kunt bij de lunch zelf ook sapjes of thee en koffie bestellen. Aan het einde van de workshop kan je die afrekenen.

Min. 4, max. 8
Vrijdag 31 mei 2024 ( nog 6 plaatsen )
Vrijdag 28 juni 2024

Aanmelden Workshop

Voor wie is deze workshop geschikt:

Iedereen die het leuk vind om naast macrofotografie ook met bewustwording bezig te zijn.

Wat mag je meenemen:

  • Camera.
  • Macrolens
  • Vintage lenzen of Lensbaby lenzen mag ook maar dan is het handig als je er al mee kunt werken.
  • Raynox voorzetlens of converters, extra macro voorzetlensjes.
  • Batterijen
  • Geheugenkaartjes
  • Juiste kleding.
  • Matje voor je knieën, de paadjes in de tuin zijn van grind dus wel zo prettig.
  • Je eigen lunch meenemen, drank kun je eventueel kopen in de tuin.

JACINTA

“Jaren geleden, in 2012, toen ik Jacinta voor het eerst bij een macroworkshop van mij ontmoette had ik gelijk het gevoel dat we een keer samen iets zouden gaan doen. Door haar prachtige boek ‘Kleur je zinnen’ en kaartenset ‘SPIEGEL van de ZIEL’ kwam ik opnieuw in contact met haar. Ik was gelijk geraakt door haar bezieling in haar prachtige creatieve werk zowel in woord, beeld als kleur waarin haar passie voor,- en verbinding met de natuur duidelijk te zien is. Jacinta weet je met haar vele gaves en heldere vermogens in contact te brengen met je ziel. Dit doet ze op een verrassende en speelse manier.” – Andrea

ANDREA

“Andrea, heb ik leren kennen als een echte kleurenschatgraver. Met haar gevoel voor schoonheid, creativiteit, licht en kleur en haar fijnbesnaarde zintuigen weet ze anderen te inspireren tot het maken van de mooiste macrofoto’s. Haar liefde voor de natuur en alles wat groeit en bloeit straalt van haar foto’s af. Toen ze een paar maanden geleden mijn boek en kaartenset kocht en van mijn diensten gebruikt maakte, ontdekten we een nieuwsgierig makende gelijkgestemdheid. Samen duiken we de magische wereld van kleur in. Niet alleen vanuit de macrolens maar ook gezien vanuit het oog van je ziel.” – Jacinta.