Ik ben opgegroeid in Werkhoven vlak bij Bunnik en Utrecht. Daar is een klein bos met een kasteeltje erin. Eigenlijk een landgoed wat Beverweerd heet. Vroeger was het kasteel een internationale school met een internaat. Nu niet meer. De meester schilder en vervalser Geert Jan Jansen woont er nu nog maar het kasteel is inmiddels gekocht door iemand die er grootse plannen mee heeft. Het kasteel was vroeger helemaal van steen maar toen is het aan de buitenkant gerestaureerd en is een groot deel glad gemaakt en licht geschilderd. Persoonlijk vind ik dat jammer maar ja ik ben al blij dat het er nog is en dat er eindelijk een bestemming is en dat het niet plat wordt gegooid.

Gebouwen in beweging is nog niet mijn ding 😉

Ik fietste of wandelde als kind altijd in het bos. Alleen…. lekker op avontuur, met een stokje in de sloten rotzooien en kikkerdril mee naar huis nemen. Een keer nam ik zelfs een meerkoet mee naar huis die ik bij de Kromme Rijn vond vlakbij het kasteel. Hij zat vol ijsklonten en ik vond het zielig. Alles wat zielig was nam ik mee naar huis. Niet iedereen was daar blij mee 😉 Maar ik wel. In de konijnenren achter op de plaats van mijn ouders mocht hij herstellen. Samen met een eend die ik in de kerktuin had gevonden tegenover het huis van mijn ouders. Ook vol ijsklonten. Toen de klonten geslonken waren en de beestjes goed gegeten hadden bracht ik ze weer terug. Met als dank een dikke lip omdat de meerkoet in mijn lip had gehapt. Dat was wel even een desillusie natuurlijk 🙂 het blijven wilde beesten….

De laan die naar het kasteel toeloopt.

Een week geleden was mijn moeder jarig en ik besloot mijn camera mee te nemen en gelijk van de mooie dag gebruik te maken. Er lag sneeuw en het zonnetje scheen. In de middag toen de visite weg was ben ik lekker het bos in gegaan. Ik wilde wel eens zien of ik Beverweerd kon laten ‘bewegen’ 🙂 Het werd een heerlijke middag.

Door de ‘flarden mist’ is het kasteel in de verte te zien.
Klik op een van de foto’s om de foto’s te vergroten in een carousel.

Ik wilde jullie bij deze allemaal ontzettend bedanken voor weer een heel mooi jaar. Bedankt voor de mooie ontmoetingen met jullie in real life of op social media. Ik hoop dat het nieuwe jaar in volle gezondheid mag zijn voor jullie. Met warmte, liefde en licht en natuurlijk volop creativiteit en inspiratie. En vergeet niet dat ook jij zelf een lichtje bent. Laat dat weer schijnen in het volgende jaar. Ga ervoor.

The making off:
Als afsluiter nog de ‘making off’ van deze laatste foto met een leuke tip voor het maken van sneeuw in Photoshop.

Deze foto is overdag gemaakt in Beverweerd. Het was zonnig met een blauwe lucht en sneeuw op de grond. Ik veranderde ter plekke in mijn camera mijn witbalans naar gloeilamp en de variable nd filter draaide ik wat dichter om een donkerdere sfeer te krijgen. Ook bewoog ik met mijn hand de camera tijdens een langere sluitertijd. Het blijft verrassend hoe een zonnige dag kan veranderen in nachtlandschap hierdoor. Daarom de naam ‘Moon trees’

Ik miste echter sneeuw in de lucht en het leek me deze keer eens leuk om die toe te voegen met Photoshop. Via You tube vond ik een filmpje hoe ik sneeuw met photoshop kon maken. Mocht je het leuk vinden om te weten hoe je dat moet doen. Bekijk dit filmpje eens.

Het maken van sneeuw begint bij 15:45 in het filmpje. Heel veel plezier en succes ermee.

Misschien vind je het leuk om nog een kijkje te nemen bij mijn andere nieuwe blog: Sneeuw aan de Waal.

Ik hoop je in het nieuwe jaar weer ergens tegen te komen. 🙂