Heb je de lezing de Waal / Bewogen gemist in het stroomhuis, dan is er nu een herkansing in het streekmuseum van Tiel.

Morgenmiddag 17 maart is de 2e opening van de expositie de Waal / bewogen. Deze zal geopend worden door de dichter en schrijver Willem van Toorn.

Deze expositie zal samen getoond worden met Archeologische vondsten rondom de Waal, uit de steentijd,ijzertijd, Romeinse tijd en middeleeuwen uit eigen collectie en BATO.

Ook in deze locatie zullen wij weer een lezing geven.

Wanneer: Op Zondag 26 maart om 14:00 nemen Andrea Gulickx en Wim Huijser u mee op hun bewogen reis langs de Waal in deze lezing.

Waar: Streekmuseum in Tiel, Plein 48, 4001 LJ, TielTelefoon: 0344-614416

Begint om : 14:00Entreekosten voor de lezing zelf niet, maar misschien de entree van het Museum maar dat zal ik nog even checken. Hou dus de blog in de gaten.Anders zijn de kosten:Entree MuseumVolwassenen: € 4,50Kinderen : € 1,50 euroMuseumkaart : gratis

De afgelopen jaren stond fotograaf Andrea Gulickx regelmatig op dijken langs de Waal en de IJssel om landschapsfoto’s te maken bij reportages van Wim Huijser over Jac. P. Thijsse. Dat vormde voor haar de aanleiding tot een experiment met de stroming van water, licht en oude prenten. Met een lange sluitertijd legde Andrea de beweging van de rivier vast.

Voor Wim vormden de ‘bewogen’ foto’s van Andrea het vertrekpunt voor een slingerende reis door de Nederlandse poëzie.In 2017 resulteert dat onder andere in een reizende tentoonstelling in beeld, woord en geluid onder de noemer: De Waal / Bewogen.

Op deze woensdag 1 februari nemen Andrea Gulickx en Wim Huijser u mee op hun bewogen reis langs de Waal.

Andrea vertelt over haar fotografisch experiment en hoe de stilte en dynamiek van het rivierenland een nieuwe stroming in haar werk op gang bracht.