Diptych daily life

In de schijnbaar gewone momenten van ons dagelijks leven schuilt een diepgaande schoonheid en betekenis. Te vaak rennen we voorbij aan de kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke momenten van het leven. Één van de doelen van deze workshop is om je te laten zien dat elk moment, elke plek en elke persoon een verhaal te vertellen heeft. Het dagelijks leven biedt een schat aan inspiratie voor fotografen. Het maakt niet uit waar je bent, er is altijd iets bijzonders om vast te leggen. In een wereld die voortdurend verandert, kunnen we door middel van fotografie een blijvende herinnering creëren aan de alledaagse dingen die we anders zouden vergeten. In onze workshop moedigen we je aan om de tijd te nemen, te vertragen en de magie te ontdekken die in de simpelste dingen schuilt. Daarnaast gaan we samen met jou de kunst van diptychfotografie verkennen.

Diptychfotografie is een krachtige manier om verhalen te vertellen. Zie het als storytelling, maar dan met beelden. Het concept is eenvoudig: twee afbeeldingen worden samengebracht om een diepere betekenis of een contrast te creëren. In onze workshop zullen we je begeleiden bij het leren begrijpen van de kunst van diptychfotografie en hoe je het kunt gebruiken om jouw verhaal te vertellen. We leren je op welke manier je dat verhaal in het beeld kunt versterken. Uiteindelijk gaat deze workshop over het vertellen van jouw verhaal. We willen je helpen om jouw persoonlijke dagelijkse ervaringen vast te leggen en te delen. Of het nu gaat om het dagelijkse ritueel van koffiezetten in de ochtend of het observeren van de veranderende seizoenen in je achtertuin.

Wat ga je leren:

Basisprincipes van Diptych:
We leggen je uit welke elementen belangrijk zijn om een sterke diptych te maken die jouw verhaal versterkt.

Compositie en styling:
Je krijgt tips en trucs om je beelden, binnen of buiten, visueel interessant te maken.

Belichting en schaduwen:
Ontdek hoe licht en schaduw van invloed zijn op je foto’s.

foto’s Carola van Santen

Beusichem

Zaterdag 15 juni 2024

9:30-15:00

€ 169,- pp. Incl. ontvangst koffie, thee, iets lekkers.

Min. 4, max. 8
Zaterdag 15 juni 2024 (nog 2 plaatsen)

Workshop recensies klik op icoon


Beusichem

Vrijdag 27 september 2024

9:30-15:00

€ 169,- pp. Incl. ontvangst koffie, thee, iets lekkers.

Min. 4, max. 8
Vrijdag 27 september 2024 ( VOL )

Workshop recensies klik op icoonNiveau:

Iedereen werkt op zijn eigen niveau. 
(Het is wel fijn als je al in de diafragmavoorkeuze stand of manueel fotografeert en weet hoe diafragma,sluitertijd en iso samenwerken. ) Maar laat dit je vooral niet afschrikken.

Twijfel je of deze workshop geschikt voor je is, neem dan even contact met me op.

Wat mag je meenemen voor deze workshop:

  • Camera  
  • Statief 
  • Neem lenzen mee waar jij mee wilt werken. bv. Macrolenzen, Lensbaby lenzen zoals Lensbaby Velvet of juist de composer pro met diverse optics. Zodat je het helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Neem dan ook macro converters of voorzetlensjes mee zodat je op meerdere afstanden kunt werken. 50mm lens met voorzetringen. 85mm lens. Telelens voor buiten kan erg mooi zijn. VOOR DEZE WORKSHOP ZIJN HELAAS GEEN LEENLENZEN MOGELIJK VAN LENSBABY OF LAOWA.
  • Daglichtlampen als je die hebt maar geen must. Er zijn lichtbronnen aanwezig.
  • Batterijen
  • Geheugenkaartjes
  • Je eigen lunch, koffie en thee is aanwezig. 

ANDREA

“Andrea Gulickx is een gepassioneerde en creatieve fotografe. Ze deelt deze passie graag via haar workshop of lezingen. Haar enthousiasme voor het vastleggen van de kleinste details in de natuur is duidelijk te zien in haar werk. Andrea is niet bang om te experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen, wat haar foto’s een herkenbare dromerige maar ook artistieke uitstraling geeft. Haar portfolio is gevuld van prachtige close-ups en intrigerende composities die de schoonheid van de natuur op de door haar zo bekende manier laten zien. Andrea Gulickx is een inspiratie voor zowel beginnende als ervaren fotografen in de wereld van sfeer en macrofotografie.’

CAROLA

‘Carola, de beeldenvanger van alledaagse momenten, tovert de dagelijkse dingen om tot het meest romantische. Haar creativiteit en haar kijk op de dingen om haar heen, geven haar zoveel plezier dat ze zich ten doel heeft gesteld mensen te inspireren. En  anders of verder te kijken naar de simpele dingen om je heen. Met grote liefde voor de natuur weet ze de schoonheid van het buitenleven te vangen en te transformeren tot romantische tafereeltjes.
Geen dag zonder camera, want de eenvoud zit altijd dichtbij en om je heen. Haar werk brengt de zachtheid en romantiek tot leven en waar de harten van de kijkers sneller van gaan kloppen’.