Smart-Art phone zwart wit Workshop

De Smartphone is vaak de enige camera die je altijd bij je hebt. Een ‘kiekje’ is snel gemaakt.

Als natuurfotograaf is het voor mij dé uitdaging om in het veld, het beeld zó te maken, dat het daarna op de computer alleen nog de standaard bewerking nodig heeft. De omgeving, compositie, perspectief en het licht zijn daarbij de belangrijkste elementen. Met een smartphone is dat voor mij niet anders. Apps zijn super handig en leuk maar creativiteit op locatie is voor mij een grotere uitdaging en meer fun. Ik experimenteer dan ook graag. In deze workshop wordt je niet alleen verrast, je gaat ook verrassen met je foto’s. We gaan in deze workshop in zwart wit werken waardoor je ook weer op een andere manier leert kijken naar je omgeving.

De workshop zal met name praktijk gericht zijn waarbij je zelf creatief aan de slag gaat in de natuur. Hiervoor geef ik je niet alleen tips & tricks maar ook een aantal funtools. Jouw ‘kiekjes’ veranderen in mooie creatieve Smart-Art foto’s. Fotografeer je ook met een DSLR camera dan heb je dubbel ‘fun’ want de tips en tricks kun je daar ook toepassen.

Tijdens de workshop worden apps niet uitgebreid besproken of gebruikt. Na de workshop krijgt je een hand-out waarin de tips en tricks van de workshop terug te lezen zijn én uitgebreide informatie over de leukste en handigste apps. Wat kun je ermee doen zijn, met welke app kun je leuke stories maken voor instagram en nog veel meer. Dit voor zowel Android als iPhone. 


Tijdens de workshops heb je ook de gelegenheid om kennis te maken en te werken met externe lensjes op je camera. Dit zal de Olloclip multi device zijn die op iedere camera past. Deze olloclip bestaat uit een macro lensje en een wide angel. Super leuk om mee aan de slag te gaan.
Er zijn statiefjes die je kunt uitproberen van Mefoto en Benro om bijvoorbeeld te experimenteren met lange sluitertijden of timelapse.

Een dag vol creativiteit en fun!

Amerongse bos 

Zondag 14 maart 2021 Amerongen
Vrijdag 20 aug 2021 Amerongen

9:00-13:00

€ 90,- pp. incl. ontvangst koffie en thee. Excl entree, Parkeergeld. Uitgebreide Hand-out met tips en tricks. En de belangrijkste en leukste handige apps. 

Min. 2, max. 3
Zondag 14 maart 2021 Amerongen
Vrijdag 20 aug 2021 Amerongen

Workshop recensies klik op icoon

Aanmelden Workshop

Bekijk hier de resultaten van de workshop deelnemers.

RECENSIES DEELNEMERS

Deze workshop gaat o.a. over:

  • Camera uitleg
  • Belichting, focus, kader, compositie & perspectief.
  • 'Anders' leren kijken naar je omgeving.
  • Creatief gebruik maken van licht, reflecties, structuren en funtools. 
  • Je gaat aan de slag met kleine 'opdrachten'
  • Uitgebreide tips en uitleg van handige apps in hand-out.

Voor wie is deze workshop geschikt:

Iedereen die het leuk vind om mijn zijn of haar I-phone/smartphone te fotograferen en daar op een creatieve manier mee aan de slag wil.

Wat mag je meenemen:

  • Je I-phone of android telefoon.
  • Zorg dat je voldoende geheugen hebt om te fotograferen.
  • Zorg dat je accu helemaal vol is en neem eventueel een powerbank mee zodat je nog tussendoor kan opladen als het nodig is. 
  • Download van te voren de snapseed app deze is voor zowel iphone als android en is gratis.