Special Story Telling

Deze special workshop voor, Macro en Lensbaby Macro gemengdzijn bedoeld voor degene die de Lensbaby ‘Let’s het started’ basis workshop hebben gevolgd of de Macro Beginners of gevorderden.  Dit zijn thema gerichte vervolg workshops voor de lensbaby. Gebruikmakend van bijzondere seizoensgebonden onderwerpen, gaan we verder waar we gebleven zijn in de basis workshop en gaan we je creativiteit nog verder ontwikkelen. Misschien wil je nog graag wat specifieke begeleiding of een paar extra ogen die met je meekijken op een bepaald vlak. De workshops zullen in kleine groepen worden gehouden. Dit doe ik om alle deelnemers veel persoonlijke aandacht te kunnen schenken, maar ook om rekening te houden met de kwetsbare natuur. Persoonlijk, creatief, enthousiasme, een leuk weerzien, uitwisselen van ervaringen na de vorige workshop en prachtige locaties met hele mooie onderwerpen zijn de belangrijkste ingredienten van die dag. De genoemde data staan in principe vast, maar we blijven voor de onderwerpen natuurlijk afhankelijk van een soms wat grillige Moeder Natuur. Ik zal met jullie afstemmen indien de aanwezigheid van de onderwerpen aanzienlijk vervroegd of verlaat is.

DSC_5276
DSC_1364-Edit
DSC_3774-Edit

Workshop Specials ‘Story Telling’ Volgens het woordenboek is een foto “een afbeelding die je met je camera maakt”. Registratie dus. We weten allemaal dat een foto veel meer kan zijn. Een foto kan je namelijk boeien, nieuwsgierig maken of zelfs emotie oproepen. Maar waarom? Dat heeft natuurlijk met het onderwerp te maken, maar een veel belangrijker factor is de manier waarop het onderwerp in beeld is gebracht. Soms word je positief verrast door je eigen foto. Je verbaast je er dan over dat het simpele onderwerp toch spontaan een heel sterk beeld heeft opgeleverd. Soms ben je ook teleurgesteld. Je geweldige onderwerp is op de foto veranderd in nietszeggend resultaat. Wat maakt nu dat verschil in die belevenis? Om die vraag te kunnen beantwoorden, moet je eerst weten, begrijpen of voelen wat het onderwerp voor jou interessant maakt en waarom je het dus ‘met de kijker’ wilt delen en wat je daarbij wilt overbrengen. Is het de kleur, de vorm, de schittering of iets anders? Als je dat weet, moet je proberen dat kenmerk te ‘vertalen’ en in het beeld zien ‘te vangen’. Maak je gebruik van de omgeving van het onderwerp of is het beter het onderwerp heel close te benaderen en het intiem te houden? Gebruik je kleur of juist ingetogenheid? Welke belichting heb je nodig om de juiste sfeer mee te geven? Wat kan de witbalans hierin betekenen? Ieder jaargetijde zal waarschijnlijk ook uitnodigen tot een ander thema. Tijdens de workshop gaat het er om te leren begrijpen waarom een beeld jou en anderen boeit, maar vooral ook om die kennis te gebruiken bij het kunnen regisseren van het verhaal dat je wilt vertellen met je foto.
vvvvvvv
Aantal cursisten: min 3, max 5
vvvvvvv
Locatie: Amerongen in 2016 of Amelisweerd in 2017

vvvvvv
Data: Vrijdag 24 maart 2017 Amelisweerd in Bunnik ( nog 3 plaatsen vrij)
vvvvvv
Tijd: 9:00 – 15:00
vvvvvv
Prijs: 
€ 90,-   (incl btw) Incl koffie, thee en iets lekkers. Zelf graag eten en drinken meenemen voor de lunch.( PS : Alsjeblieft alleen aanmelden als je een Lensbaby’Let’s het started’ basis workshop hebt gevolgd of een basis of gevorderden macrofotografie workshop) 

Aanmeldformulier 

Naam*

Email*

Adres en huisnummer*

Postcode en Woonplaats*

Telefoonnummer

Workshopkeuze en datum*

Eventuele opmerkingen

captcha

*=verplicht