Reacties WS Herfst 2014

Vind je het leuk om je reactie te delen met anderen over een van de workshops…..dan kan je dat hier doen onderaan de pagina dus even naar beneden scrollen ;-) !

Wil je over iets anders een reactie achterlaten dan graag via het gastenboek of de contactpagina. Het gastenboek vind je onder de contactpagina. Dank je wel.

De reactie die je me toestuurt via dit formulier zal ik zelf online zetten. Als je het leuk vind kun je via mijn email adres ook nog apart een foto mailen die je op de workshop gemaakt hebt en waar je erg blij mee bent, dan plaats ik die erbij. Dit emailadres staat in de mail die je ontvangt nadat ik je reactie heb ontvangen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Anja Boogerd (Amersfoort) Donderdag 6 november * Workshop Specials Awakening of Awareness *
Anja heb ik vorig jaar ontmoet tijdens een prive wandelworkshop. Heel mooi om haar groei in haar werk te zien maar ook haar eigen stijl die zich kenmerkt in hele pure beelden waar het onderwerp alle aandacht krijgt in mooie eenvoud en teerheid. Ook de mooie tonen en kleurnuances in de foto zijn fijntjes.
Anja Boogerd

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Marianne Bosch (Veldhoven) Vrijdag 10 oktober  * Flowing Creativity, Macro gevorderden *
Marianne heb ik de eerste keer ontmoet tijdens mijn eerste lensbaby workshop. Dit najaar is ze bij mij geweest voor de flowing Creativity in Hemmen. Deze 2 workshops heeft ze prachtig weten te combineren in een. Alle beelden zijn gemaakt met de Lensbaby. Het licht heeft ze heel mooi gebruikt in alle beelden, evenals de mooie composities en perspectieven. Een hele mooie warme en creatieve herfstserie.
Marianne Bosch
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Dick van Doorn (Woerden) Zaterdag 18 oktober  * Flowing Creativity, Macro gevorderden *
Dick weet het licht heel mooi te gebruiken in zijn foto’s. Ook de onscherpte schuwt hij niet en maakt daar mooie eigen beelden mee. De prachtige Dahlia straalt je tegemoet in het mooie sprankelende groen. Maar ook de heldere geranium ziet er teer uit tegen de zachte achtergrond. Een hele mooie serie.
Dick van Doorn

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Digna Overbeeke (Zeist) Zaterdag 1 november  * Playfull learning, Macro beginners *
Tijdens mijn eerste cursus met mijn nieuwe Macrolens heb ik geleerd dat ook – of moet ik zeggen: juist – hier geldt: less is more!
Dank voor je kennisoverdracht en individuele aandacht, Andrea. Ik verheug me nu alweer op een volgende cursus.

Digna wil heel graag leren en leert ook snel. Heel precies ging ze te werk met de paddestoelen en wilde graag andere beelden tevoorschijn toveren. En daar is ze heel mooi in geslaagd door voor mooie uitsnedes te kiezen tijdens het maken van de paddestoelen foto’s.Ook haar bloemen zijn plaatjes geworden met als klein detail een spinneragje wat zo’n foto net even wat meer geeft. De zonnehoed heeft ze in heel mooi licht vastgelegd.

Digna Overbeeke

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Els Wieringa (Woerden) Vrijdag 31 Oktober  * Autumn Delight *
Els gaat voor out of the box. Erg mooi te zien hoe ze graag overal haar eigen gevoel in stopt en niet bang is voor onscherpte. Sterker nog die zoekt ze erg graag op. Ze maakt heel erg mooi gebruik van het licht en de omgeving. Prachtige gedurfde sfeerplaatjes.
Els Wieringa
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Arjan van Hof (Mijnsheerenland) Zaterdag 8 November * Lensbaby Macro *

Ik fotografeer nu 5 jaar, met name als uitlaadklep. Ik reis graag en als vanzelfsprekend wordt je dan richting landschapsfotografie getrokken. Met mijn macrolens speelde ik in de achtertuin en kreeg verassende resultaten. Na de gevorderden workshop bij Andrea ook de Lensbaby workshop gevolgd. Naast een zeer positief en enthousiast mens is Andrea ook inspirerend. De les die ik geleerd heb is: Laat alle planning varen en improviseer met wat er is. Als vanzelf worden de foto’s sfeervol. Met de Lensbaby is het helemaal ‘out of the box’ en op gevoel fotograferen en voor het eerst maak ik foto’s die ik thuis aan de muur wil hangen. Dank Andrea

Ik ontmoette Arjan tijdens de gevorderden workshop in Hemmen en al een paar dagen later lag er de aanmelding van de Lensbaby workshop in de mail. Het enthousiasme van haar is dan ook niet te stuiten en als ze ergens voor gaat, dan duikt ze er ook in. Haar smile tijdens de Lensbaby dag werd steeds groter en groter en was er niet meer van af te krijgen. Dat is wat fotograferen op gevoel doet en out of the box gaan. Prachtig dan ook om haar bijzonder sfeervolle en ‘out of the box’ foto’s te zien. De Lensbaby verrast je altijd en laat je nooit in de steek.

Arjan van Hof

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Rosalie Kummel (Soest) Zaterdag 8 November * Lensbaby Macro *

Oh, wat was het leuk! Deze kennismaking met de lensbaby was zooo inspirerend. Er is een wereld voor mij open gegaan. Ik heb genoten van je kennis, kunde en enthousiasme. Ik kan absoluut verder gaan met uitproberen, ontdekken en verbeteren. 1000x dank!

Geweldig hoe Rosalie alle kleine wondertjes in de natuur weet te vinden en enthousiast er in duikt met de Lensbaby. Divers en creatief zijn deze mooie herfstbeelden van haar.

Rosalie Kummel
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Desiree Adam ( Daarlerveen ) Zaterdag 8 November * Lensbaby Macro *
Op 8 november heb ik de tweede workshop bij Andrea gevolgd, vorig jaar al de macro voor gevorderden, en dit keer de Lensbaby. Had zelf pas een lensbaby en had werkelijk geen flauw idee wat ik ermee kon, wel geprobeerd, maar niet gelukt zeg maar. Ik heb de Spark – de goedkoopste lensbaby die er is. Nu is dit gegeven niet helemaal correct, want als je er mooie macrofoto’s mee wilt maken, moet je er toch extra attributen bij hebben.  Die mocht ik deze dag lenen van Andrea. Ook haar heldere uitleg, het geven van tips terwijl je aan het fotograferen bent, en de mooie foto’s die het opgeleverd heeft hebben ook van deze workshop weer een topper gemaakt. Ik heb genoten en veel geleerd! Dank je wel, het is zeker de moeite waard!

Desiree heeft de Spark (harmonica Lensbaby) en dat is een nog grotere uitdaging binnen de Lensbaby. Hij is speelser maar nog veel moeilijker om scherp te krijgen. Je moet behoorlijk vaste handen/vingers hebben. Desiree ging er helemaal voor. En het is echt wel even doorzetten met de Spark. De aanhouder wint en zoals jullie zien heeft het prachtige sfeervolle warme en creative beelden opgeleverd.
Desiree Adam

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Karin Keijser (Amersfoort) Zaterdag 8 November * Lensbaby Macro *
Karin is best een beetje streng naar zichzelf als het gaat om of het wel of geen mooi beeld is. ;-) Een goede eigenschap…… maar met de lensbaby mag je lekker spelen. Alle regels loslaten en gewoon los gaan. Toen ze dat door kreeg….. De beelden spreken verder voor zich. Dromerige, sfeervolle en zachte beelden. Oog voor het kleine, kleurtonen en een mooie lichtval. Een erg mooie serie.
Karin Keijser

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Marleen Coppens (Uden) Zaterdag 8 November * Lensbaby Macro *
Marleen blijft altijd enthousiast. Leert graag en snel. Prachtig om ook dit keer weer haar werk te zien van de lensbaby. Alles uitproberen en doorgaan tot het helemaal naar de zin is :) Dat is haar dan ook weer helemaal gelukt. Prachtig licht, mooie sferen en kleurgebruik. Kleine schilderijtjes zijn het.
Marleen Coppens

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Leontine Fitskie (Zwijndrecht) Zaterdag 8 November * Lensbaby Macro *

Leontine Fitskie ging helemaal vol in de varens. Erg mooi om te zien hoe ze op 1 vierkante meter zoveel verschillende beelden heeft gemaakt. Prachtige warme kleuren met heel mooi warm licht erachter versus de koele kleuren met spannende achtergronden. Een sfeervolle serie waardoor je varens toch weer met andere ogen gaat bekijken.
Leontine Fitskie

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Tineke Bunte (Voorthuizen) Zaterdag 8 November * Lensbaby Macro *

Tineke leert graag en leer snel. Enthousiast en gedreven gaat ze lekker haar eigen gang en duikt de bosvloer op. Detail…. maar ook oog voor de omgeving, dat is heel mooi terug te zien in haar mooie verrassende foto’s.

Tineke Buntehof1

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marga Meesters ( Nieuwkuijk) Donderdag 6 November 2014 * Workshop Specials Awakening of awareness *
Warm, kleurrijk en divers kun je deze prachtige creatieve serie wel noemen van Marga. En wat die scherpte betreft Marga…. dat is helemaal goed gekomen. Een sfeervolle herfstimpressie.
Marga Meesters

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Yvonne van de Vlasakker (Tiel) Donderdag 6 November 2014 * Workshop Specials Awakening of awareness *
Na de Autumn Delight workshop deze herfst wilde Yvonne wel en keer helemaal out of the box dus schreef zich ook in voor de Awakening of Awareness. De groei en creativiteit in het haar foto’s is geweldig om te zien na alle workshops. De beelden worden steeds abstracter er gedurfder. Een prachtige ontwikkeling met mooie eigen beelden. Zoals voor mij toch wel het gedurfde middelste beeld als favoriet. Mooi hoe het licht op de voorste randen van de blaadjes valt, bijna niet meer herkenbaar wat het ook zo mooi abstract maakt.

Yvonne van de Vlasakker

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Jennie van der Kolk (Roosendaal) Zaterdag 1 November 2014 *Macro Beginners*
Fotograferen op de wijze van Andrea lijkt op schilderen.
Zij leerde mij namelijk op een bijzondere manier heel sfeervolle macro foto’s te maken.
De workshop was voor mij een verrassende belevenis.

Jenny was erg enthousiast en wilde leren schilderen met licht en kleuren. Dat is haar dan helemaal gelukt als je naar deze mooie intens warme beelden kijkt.Een prachtige herfstimpressie. Het blad links springt eruit met die mooie gloeiende achtergrond alsof hij in brand staat.
SONY DSC

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Diny Beijsens (Rijen) Zaterdag 1 November 2014 *Macro Beginners*
Diny een bescheiden, zachte en enthousiaste vrouw. Zo zijn ook haar foto’s. Zachte tonen, teerheid, en oog voor de kleine dingen zie je in de foto’s terug. Een ode aan de bosvloer.
Diny Beijsens

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Albertine Boere (Woerden) Vrijdag 31 Oktober 2014 *Workshop specials Autumn Delight*
Albertine wist wat ze wilde en leefde zich de hele dag uit. Met veel enthousiasme probeerde ze alle perspectieven uit en hoe ze nu het beste het licht te vangen. Tot in de kleinste details ging ze door. En ja dat is dan ook wel aan het resultaat te zien. Wat een sfeerplaatjes. Een hele fraaie serie.
Albertine Boere

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Pieter Boere (Woerden) Vrijdag 31 Oktober 2014 *Workshop specials Autumn Delight*
Pieter heeft me helemaal verrast die dag. Geweldig wat een diversiteit. Van scherp naar totale onscherpte. Bokeh, witbalans alles werd uitgeprobeerd. Mijn favoriet is toch wel het prachtige warme blad. Wat een schilderijtje. Ook de verrassende foto links onder met de scherpte vooraan en dan die mooie onscherpte erachter in het licht. Mooie diverse serie.
Pieter Boere

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Yvonne van de Vlasakker  (Tiel) Vrijdag 31 Oktober 2014 *Workshop specials Autumn Delight*
Yvonne overtreft zichzelf iedere keer weer als ze komt. Prachtige onscherptes. Mooie fantasie landschapjes en oog voor detail. Het licht is ook mooi aanwezig in de foto’s. Een fraaie serie.
Yvonne van de Vlasakker

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Menno Bangma  (Den Haag) Vrijdag 31 Oktober 2014 *Workshop specials Autumn Delight*
Menno leert snel en is erg enthousiast. Hij geeft niet snel op en neemt er de tijd voor om het zo te krijgen als hij wil. En dat is dan ook aan de resultaten te zien. Sfeervolle, diverse, eigen warme herfstbeelden met prachtig licht erin.Ook een erg mooie close-up.
Menno Bangma
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Jeanine Bronneberg (Gangelt-Langbroich, Duitsland) Woensdag 29 oktober 2014 * Workshop Specials Awakening of awareness *
Jeanine bruist de hele dag door van energie en zie je volop genieten. Een en al positiviteit. Overal ziet ze mogelijkheden en ontdekt ze de schatten van de natuur. Ze weet het beste uit haar camera te halen. Met deze prachtige diverse serie als resultaat. Dit deelt ze ook op haar leuke blog.

Jeanine Bronneberg 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Jolette Flapper (Eindhoven) Woensdag 29 oktober 2014 * Workshop Specials Awakening of awareness *
Jolette is super enthousiast en je ziet haar ook echt genieten van alles om haar heen. Ze dook heerlijk de bladeren in met een prachtig resultaat. De fraaie wants is een waar sierraad met die druppels. Echte ‘Treasures of the forsestfloor’. Meer beelden kun je zien op haar mooie blog.

Jolette Flapper

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Silvia Creemers (Buggenum) Woensdag 29 oktober 2014 * Workshop Specials Awakening of awareness *
Silvia is een warme bescheiden rustige vrouw maar als je die op de bosvloer loslaat dan zet ze haar tanden erin en is het niet gauw goed. Een echte volhouder. Op zoek naar ‘een ander beeld’ en dat is haar helemaal gelukt met deze serie. Erg mooi in lijnen en licht spel. Fragiel en teer in kleur maar ook in licht en vorm. Prachtig.
Silvia Creemer

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Desiree van Vliet (Veendendaal) Woensdag 22 Oktober 2014 *Workshop specials Autumn Delight*
Na de vorige workshop heeft Desiree de macro lens bijna niet meer aangeraakt vertelde ze. Maar ik denk na deze workshop dat daar verandering in is gekomen. Ze heeft deze dag helemaal ‘het licht’ gevonden. Geweldig dat enthousiasme en ze probeerde echt alles uit van alle kanten. Het is dan ook een hele mooie sfeervolle herfstserie geworden waarin het licht op prachtige wijze te zien is ieder keer weer op een andere manier.
Desiree van Vliet

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Irma Grotenhuis (Veldhoven) Woensdag 22 Oktober 2014 *Workshop specials Autumn Delight*
Irma, vrolijk, positief en ervoor gaan….. dat is Irma. Deze geweldige schilderijtjes zijn van haar. Zachte sprookjes foto’s. Gevoel, teerheid zachtheid met als favoriet voor mij de middelste foto. Het lijken wel 2 kleine paaseitjes maar het zijn galbolletjes op een blad. Geweldig als je dat zo vastlegt. Ook het blad als een golf in zachtheid heel erg mooi.

Irma Grotenhuis

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Noortje Russel (Boijl) Woensdag 22 Oktober 2014 *Workshop specials Autumn Delight*
Lieve Noortje heeft een zwak voor beestjes. En die spelen dan ook vaak de hoofdrol in haar verhalen zoals jullie vorig jaar misschien wel hebben gezien op haar blog. Zo niet dan moet je echt nog een keer een kijkje gaan nemen. Haar foto’s zijn warm, sfeervol en met oog voor de kleine dingen. Meer foto’s van de workshop en een heel leuk verhaal over een muisje lees je op deze blog.

Noortje Russel

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Jose Middelhuis (Wageningen) Zaterdag 18 Oktober 2014 *Macro Gevorderden *
Warm, eigen, creatief zijn de beelden van Jose. Jose is een warme en positieve vrouw die niet gauw opgeeft. Ze heeft een mooie dosis doorzettingsvermogen en is echt super enthousiast als het om fotograferen gaat. Je ziet haar met volle teugen genieten. En dat zie je ook aan haar mooie beelden terug. Vooral links boven vind ik een heel bijzonder beeld door het licht maar ook de grotere vage paddenstoel en dat kleine scherpe hoedje die nog net achter de vaagheid vandaan piept. Kleine sprookjes van de bosvloer.
Jose Middelhuis

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Willemien Kappetein (Tiel)  Woensdag 15 Oktober 2014 * Lensbaby  Macro * 
Willemien is een ‘licht’ mens en met haar aanstekelijke enthousiasme duikt ze in de onderwerpen opzoek naar het licht. Prachtige warme sfeerbeelden levert het op met hele fraaie kleurtonen en het licht erg mooi gebruikt in de foto’s. Kleine schilderijtjes.
Willemien Kappetein

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Alinda van ‘t Schip (Almere) Woensdag 15 Oktober 2014 * Lensbaby Macro* 
Alinda was samen met Liset Jarig op de workshop dag. Dat was natuurlijk al een feestje op zich. Met haar type camera in combinatie met de lensbaby was het even iets meer zoeken maar met het geduld en enthousiasme van Alinda komt dat helemaal goed. Prachtige warme sfeervolle herfstfoto’s zijn het geworden. De varen met de fraaie koele tonen en lichtval de paddenstoelen… echt genieten.
Alinda van 't schip

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Liset van den Hoek (Huizen) Woensdag 15 Oktober 2014 * Lensbaby Macro* 
Jarige Job Liset kwam aan met een heerlijke doos gebak dus dat begon al heerlijk die ochtend. Ze had nog nooit foto’s gemaakt met de lensbaby en kon, omdat ze een Nikon had mijn lenzen uitproberen. Voor iemand die nog nooit een lensbaby heeft aangeraakt heeft ze het heel snel onder de knie gekregen en met deze dromerige pastellerige sfeerplaatsje als resultaat. Super om te zien natuurlijk.
Liset van den Hoek

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Christian Däscher (Hilversum) Zaterdag 11 Oktober 2014 * Lensbaby Macro * 
Christian heb ik al een paar keer mogen ontmoeten en altijd geweldig te zien hoe hij zich ergens in vastbijt en de mooiste plaatjes eruit weet te toveren. Zo ook weer met de Lensbaby. Out of the box is geen probleem voor Christian.Creatieve, sfeervolle foto’s met een mooie kleurenspel. Een prachtige serie is het geworden.
Christian Däscher

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Tom Smit Zaterdag 11 oktober 2014 * Lensbaby Macro *
Tom, de rust zelve, humor en een brede dosis aan kennis heeft zich heerlijk uitgeleefd deze dag. Spelen was de opdracht en daar is hij glansrijk in geslaagd. Met een grote smile op zijn gezicht kwam hij met ongelooflijk leuke beelden van een kleine kabouter die hij in de natuur had geplaatst. Zo leuk…. wat een humor. Have Fun dat is waar het om gaat. Maar daarnaast weet hij ook de paddenstoeltjes op hele mooie diverse wijze vast te leggen.
Tom Smit

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marian Waanders (Ugchelen) Zaterdag 11 oktober 2014 * Lensbaby Macro *
En daar sta je dan tussen al die mannen die lieve bescheiden Marian. Maar Marian staat haar mannetje wel. Vrolijk als altijd en enthousiast dook ze de grond op en ging aan de slag. En na het zien van Tom zijn ‘albert heijn’ kabouter was ze helemaal verkocht. Humor, abstractie, oog voor compositie en detail zet ze prachtig in beeld.

Marian Waanders

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ruud van der Bliek  Zaterdag 11 oktober 2014 * Lensbaby Macro *
Ruud is een bescheiden persoon die lekker zijn gang gaat. Hij leert graag en pikt de dingen heel snel op. Niet gauw tevreden maar weet zich nu heel goed te focussen en het beste uit zijn onderwerp te halen. En dat is dan ook te zien aan de resultaten. Ook out of the box denken in de onscherpte daar is hij niet bang voor. Een hele mooie serie in warme tinten maar ook de mooie zachte in toon beelden zijn heel fraai.
Ruud van der Bliek

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Bedankt

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Naam*

Email*

Woonplaats

Welke workshop gaat het over?

Je reactie

captcha

*=verplicht