Reacties workshop 2015

Vind je het leuk om je reactie te delen met anderen over een van de workshops…..dan kan je dat hier doen onderaan de pagina dus even naar beneden scrollen ;-) !

Wil je over iets anders een reactie achterlaten dan graag via het gastenboek of de contactpagina. Het gastenboek vind je onder de contactpagina. Dank je wel.

De reactie die je me toestuurt via dit formulier zal ik zelf online zetten. Als je het leuk vind kun je via mijn email adres ook nog apart een foto mailen die je op de workshop gemaakt hebt en waar je erg blij mee bent, dan plaats ik die erbij. Dit emailadres staat in de mail die je ontvangt nadat ik je reactie heb ontvangen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Jeanet Groenewoud (Drachten) Woensdag 28 oktober 2015 Lensbaby specials autumn surprises*

Voor de 2e keer een workshop gevolgd bij Andrea, dit keer Autumn Surprise.
Een heerlijke dag gehad in fijn gezelschap en voor mijzelf zeer verrassende opnames gemaakt .
Mijn creativiteit is aangewakkerd en zal vaker uit de comfortzone treden.
Dank je wel Andrea , voor weer een zeer aangename workshop.

Jeanet gaat graag opzoek naar het licht en met erg veel geduld. Zoekend met haar camera tussen de varens genoot ze zichtbaar. En met verrassend resultaat zoals ze zelf ook al zegt. Eigen sferen creëren met de witbalans, bladeren met bokehcirkels en net dat ene blaadje bij de paddestoel maakt het compleet. Kortom genieten met deze mooie warme maar ook koele herfstbeelden van Jeanet.

Jeanet Groenewoud

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Alexandra Bijl (Almelo) Vrijdag 30 oktober 2015 Lighttour macro gevorderden*

Allereerst, wat heb ik een fantastische dag gehad. Ik had nog nooit een workshop gevolgd, eigenlijk altijd zelf aangerommeld. Merkte dat ik toch wel wat meer wilde, nieuwe inzichten en op een andere manier kijken/fotograferen.
Al mijn wensen en verwachtingen werden overtroffen. We hadden prachtig weer, met mooi licht, maar het enthousiasme, vrolijkheid, kundigheid, hulpvaardigheid en de warme persoonlijkheid van Andrea maken dat het een workshop is die ik zeker aan kan raden.  Andrea, ik vond het super!

Het was erg leuk om Alexandra eindelijk een keer te ontmoeten na al een tijdje vrienden te zijn op Facebook. En ze is inderdaad die lieve warme persoonlijkheid als ik dacht. Leergierig, enthousiast en met een big smile ging ze steeds aan de slag. Zichtbaar genietend van dit alles, wat je ook weer terug ziet in haar beelden. Sfeer, warmte , zachtheid en bokeh sieren haar beelden. Mooie zachte kleuren en oog voor de kleine dingen in de natuur. Het was een mooie bijzondere dag.

Alexandra Bijl
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Anne-Miek Mertens (Essen-België) Vrijdag 30 oktober 2015 Lighttour macro gevorderden*

Op vrijdag 30 okt was de afspraak in een hotel aan het Speulderbos gepland. eerst wat theorie; aan de hand van foto’s werd uitgelegd hoe ze tot stand zijn gekomen. Tussendoor koffie met een stuk appeltaart en dan …. Aan de slag.

Met een supermooie locatie, prachtig weer, schitterende herfstkleuren en het geweldige enthousiasme, motivatie, tip&trics en raad van Andrea lagen we al snel naast paddenstoeltjes. Blaadjes verleggen, rommeltjes opruimen, het juiste licht zoeken, compositie bepalen ….  Werken hoor ! Maar het zorgde er wel voor dat de tijd vooruit vloog, dus hoog tijd om te picknicken en wat te kletsen. Daarna aan de slag met blaadjes. Zowel gevallen blaadjes op de grond als nog vast aan de bomen. Superleuk en soms met verrassende resultaten.
En Andrea, je had er ook maar druk mee. Instellingen checken, onderwerpen helpen zoeken voor ons, voorbeeldfoto’s schieten; alles om er een leerrijke, inspirerende, creatieve en super top dag van te maken. En geloof me, wat mij betreft ben je daar zeker in geslaagd. Dankzij jullie was die vrijdag een topdag. Hard gewerkt, fijn gekletst, soms afgezien maar blij, heeel blij ! Ook nog met sommige beelden bij het bekijken ervan op de PC.
 
Dus met heeel fijne herinneringen denk ik terug aan die dag, hoop ik jullie nog eens terug te zien en … Houden we contact ?
Nogmaals, een heel dikke merci Anne-Miek Mertens

Anne-Miek heb ik eerder mogen ontmoeten tijdens de Lensbaby workshop in het voorjaar. Nu voor de gevorderden op zoek naar het licht. En met zeer fraaie en zachte resultaten. Misschien was het niet altijd makkelijk voor je Anne-Miek maar wat je in je hoofd hebt zal je ook voor elkaar proberen te krijgen. Petje af. Geweldig jou groei te zien tijdens die maanden op FB. En je doorzettingsvermogen tijdens een workshop. Je hebt een goed oog voor detail en je vrolijkheid, humor,zelfspot en positiviteit zijn aanstekelijk en sieren je. Daarnaast ben je een lief, warm en open persoon. Het was een bijzondere dag.

Anne-Miek Mertens

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Martine Lauwers ( Duffel België) Woensdag 28 oktober 2015 Lensbaby specials autumn surprises*

Gezelligheid, enthousiasme, graag willen leren en uitvoeren, bescheiden en grappig. Martine. Gevulde chocolade paddestoelen, en belgische koekjes. Wat een feestje. En daarnaast ook nog serieus aan het werk op de bosvloer met de Lensbaby. Mooi om Martine haar warme herfstbeelden terug te zien. Prachtige paddestoelen in een golvende zee van bladeren. Verschillende witbalansen geven een fraai resultaat naast het licht en donker in de foto’s.
Martine

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Marcel Tjon-A-Sam (Soest) Zondag 25 oktober 2015 Lighttour macro gevorderden

Marcel is een rustige, bescheiden, gedreven en een enthousiaste persoon tijdens de workshop. Zijn fraaie warme herfstbeelden sprankelen van de bokeh bubbels. Prachtig hoe hij het licht zo mooi vastlegt in zijn foto’s. Marcel het was erg leuk om je 2 keer in zo’n korte tijd te mogen ontvangen in de workshops en ook erg mooi om je aan het werk te zien met beide lenzen. Ik denk dat we nog veel creativiteit van je mogen verwachten.

Marcel Tjon-A-Sam

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Dianne Rombouts (Roosendaal) Zondag 25 oktober 2015 Lighttour macro gevorderden*

Zoveel positieve reacties gehoord over de workshops van Andrea en mooie resultaten gezien dat ik deze ook graag wilde volgen. Het is het eindje rijden meer dan waard. Duidelijke uitleg, inspirerend, goed georganiseerd, ontspannen en gezellig. Dank je wel Andrea en je ziet me zeker terug.

Dianne zoekt lekker haar plekje en is daar met veel geduld en enthousiasme bezig. Ze weet wat ze wil en weet dat ook te bereiken. Hele mooie zachte en pastelkleurige herfstbeelden zijn het resultaat. Mooi hoe de paddenstoeltjes alle ruimte krijgen in een zee van zachtheid. Bokeh, zachte serene beelden afgewisseld door Mystieke varens.

Dianne Rombouts

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Jan Klerks  Zondag 1 November 2015 in Dorst  via Natuurfotoworkshop. nl *

Vandaag de workshop creatieve herfst- en paddenstoelenfotografie (van natuurfotoworkshop.nl) gevolgd. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb: nieuwe inzichten gekregen en van daaruit een paar mooie opnamen gemaakt. Smaakt naar meer!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Annelore Smet (Beveren-Waas (Belgie) Zondag 16 augustus 2015 Lensbaby macro Let’s get started basis*

In deze workshop heb ik voor het eerst met de Lensbaby, die ik mocht lenen van Andrea, gefotografeerd. 

Ik had al veel over de Lensbaby gelezen en er prachtige foto’s van  gezien, dus ik dacht dat het  fotograferen met dat lensje wel zou meevallen……..  Het werd echter een hele uitdaging! 
Dankzij de passie, het enthousiasme en het geduld van Andrea kreeg ik langzaam wat meer zelfvertrouwen en werd het steeds leuker! 
De kers op de taart was voor mij de vlindertuin. Daar was ik na het nemen van de eerste foto onmiddellijk in de ban van het dromerig effect van de Soft Focus Optic en van de prachtige kleuren.  
Rest me nu alleen nog de Lensbaby te kopen en te oefenen, oefenen, oefenen…

Dankjewel Andrea voor alle tips, de uitstekende begeleiding en de leerzame feedback achteraf.  Een workshop bij jou is zeker voor herhaling vatbaar!

Annelore ken ik nog niet zo heel lang via FB en ik zie haar als een speer de ene techniek na de andere techniek onder de knie krijgen. Geweldig. En zo ook bij de Lensbaby workshop. In de ochtend nog wat voorzichtig maar aan enthousiasme geen gebrek en toen eenmaal de Soft Focus Optic erop zat ging ze helemaal los. Dat was wat ze graag wilde en dat het mooie softe plaatjes zijn geworden daar is geen twijfel over mogelijk. Prachtige sfeervolle dromerige beelden zijn het geworden met inderdaad de kerst op de taart de prachtige vlinders :)

Annelore Smet

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

José Dijkema (Groningen) Zondag 16 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Steeds als ik die mooie opnames van Andrea zag, dacht ik, dit wil ik ook kunnen. Het was elke maal genieten. Het duurde nog ruim een jaar voordat ik daadwerkelijk een Lensbaby kocht, die ik nu 5 weken heb. Best lastig dat scherp stellen, maar dankzij de tips tijdens de gezellige en leerzame workshop in de Utrechtse Botanische tuin, kan ik thuis weer verder met oefenen, en weet ik beter waar ik op moet letten, en nog belangrijker, wat je allemaal met de lensbaby kunt doen. Veel mogelijkheden, dus veel oefenen en oefenen om het tot een goed resultaat te brengen.
Andrea, bedankt voor wederom een leerzame workshop.

Het is zo mooi te zien hoe José zich in iets kan vastbijten en met zo’n enorm enthousiasme.  En het is zo gaaf om bij zo’n lieve ‘stoere’ vrouw van die mooie zachte beelden te zien ontstaan. De Lensbaby past bij je José. Heel mooi te zien. De zachtheid in de beelden, het licht en het lijnenspel, de kleuren. Maar ook de scherpte op de hommel wat echt niet makkelijk is met een Lensbaby. Een mooie serie.

José Dijkema

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Frans Batenburg (Ouderkerk a/d IJssel) Zondag 2 augustus 2015 * Gevorderden macrofotografie Light tour*

Nog nooit eerder een workshop gevolgd . Altijd zelf wat aan gerommeld en wilde wel eens andere iedeeen opdoen . Een eye-opener. Hard licht, zoeken naar sfeer in de achtergrond, scherpte/onscherpte alles kwam voorbij deze dag. Een kleine groep en daardoor veel aandacht voor iedereen . En daarbij het aanstekelijke enthousiasme van Andrea . Kortom een leerzame en inspirerende dag, een aanrader voor iedereen die eens anders macro’s willen fotograferen.

Frans heb ik leren’kennen’ via de blog en zoom. Altijd leuk om iemand dan in real life ontmoeten en bezig te zien met fotografie. Geduld, precisie en met veel gevoel voor compositie, gekozen scherptepunt, en kleurencombinaties heeft frans een hele mooie eigen sfeervolle serie neergezet.

Frans Batenburg

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Margo Biewinga (Drachten) Zondag 2 augustus 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Ik ben blij dat ik de workshop gisteren bij je gedaan heb! Ik had al best veel met de lensbaby geëxperimenteerd thuis, maar ik heb toch heel veel bij-geleerd en ontdekt. Je enthousiasme over de lensbaby is  aanstekelijk en je reacties en begeleiding vond ik heel stimulerend. Het was een leuke, leerzame en gezellige dag!

Margo, enthousiast, geniet van alles in de natuur, en heeft oog voor de kleine dingen. Margo is heel mooi bezig geweest met het licht en de kleuren met als resultaat deze mooie softe sfeerbeelden.

Margo Biewinga

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Gerda Wegman (Huissen) Donderdag 16 juli 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis

De workshop “Lensbaby Macro” was mijn eerste workshop op fotografie gebied. Het was een leerzame, heerlijke, gezellig dag.De uitleg van Andrea maakte me snel vertrouwd met de Lensbaby (Composer Pro, Sweet 50 mm en de macro tussen ringen). Ik zag ook al meteen verschil in mijn foto’s. Ook was ik zeer verrast blij met de mogelijkheden om diverse lenzen uit te mogen proberen. Ik ga dan ook zeker met deze ‘verslaving’ door. Andrea, BEDANKT.

Super enthousiaste Gerda is heerlijk los gegaan in de botanische tuinen in Utrecht. Mooie diverse fijne sfeertjes heeft ze neergezet en heel mooi te zien hoe ze het licht en de verschillende lenzen heeft gebruikt.
Gerda Wegman

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Gerard van Gaal  Zaterdag 27 juni 2015 * Flowing Creativity gevorderden*

Gerard heeft een heel mooi gevoel voor detail, sfeer maken en compositie. En de kleine wereld weet hij dan ook heel mooi vast te leggen. Kleine miniatuur kunstwerkjes waarin niets aan het oog voorbij is gegaan.

Gerard van Gaal

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Connie de Wit (Tilburg) Donderdag 18 juni 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis*

Op 18 juni jl. heb ik de workshop Lensbaby Macro Basis gevolgd onder bevlogen leiding van Andrea, in een gezellig klein groepje in de prachtige natuur van Renkum. Het was een heerlijke dag waarbij ik ontdekte dat je met dit ‘onding’ toch wel hele leuke foto’s kunt maken! Waar ik eerst dacht een miskoop te hebben gedaan door de Lensbaby aan te schaffen, ben ik er nu super blij mee. Het is inderdaad verslavend!!

Connie had voor de workshop nog niet echt met de Lensbaby kunnen werken. Dus dit was de eerste dat ze er zo intensief mee bezig was. Ondanks de harde wind wat een ‘klein drama’ is voor Lensbaby, heeft ze hier hele prachtige beelden neergezet met heel veel sfeer en mooie achtergronden. Mooi gebruik gemaakt van het licht en de schaduwvormen als echte eyecatchers in de foto. Ook creatief met de witbalans geeft een prachtig resultaat.
Connie de Wit


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Digna Overbeeke (Zeist) Zaterdag 16 mei 2015 * Flowing Creativity gevorderden *

In de tuin van Hemmen lagen de prachtige druppels te wachten en Digna is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Mooie intieme close-up beelden van druppels op irissen, een tulp en een hosta blad. De scherpte heel mooi op de druppels gelegd. Ook het bekende roze bloemetje van Hemmen heeft Digna mooi zacht neergezet.

Digna Overbeeke optie 1

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Tine Teeuw (Tiel) Donderdag 18 juni 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Voor de tweede keer een workshop bij Andrea gevolgd. Deze keer de  workshop Lensbaby Macro Basis. Omdat ik nog nooit met een lensbaby gewerkt had en er zelf nog geen had, kreeg ik de mogelijkheid om tijdens deze workshop een lensbaby te lenen om uit de proberen. Onder de inspirerende begeleiding en uitleg van Andrea een hele gezellige en leerzame dag gehad.
Mede door Andrea’s bevlogenheid over de lensbaby helemaal om voor deze lens. Wat is dat heerlijk en creatief  werken!
Andrea weer bedankt voor de heerlijke dag!

Tine is een zeer enthousiaste persoon en gaat helemaal op in de natuur en haar camera, heel erg mooi om te zien. Na de workshop gevorderden kwam ze een lensbaby workshop volgen met een geleende lens. Dit was dus haar eerste ‘ontmoeting’ met de Lensbaby en dát zou je niet zeggen. Harde wind of niet ze gaat zeer geconcentreerd te werk en speelt heel erg mooi de kleuren, beweging en de composities. Ze wilde graag nog een stapje maken in haar creativiteit en hoopte dat met de Lensbaby te kunnen doen. In mijn ogen is dat helemaal gelukt, een hele fraaie sfeervolle serie met mooie schaduw en licht werkingen. Graag gedaan Tine.
Tine Teeuw

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Jose Janssen (Duiven) Vrijdag 29 mei 2015 * Playfull learning macro beginners*

Lang uitgekeken naar deze dag. De manier van fotograferen van Andrea spreekt me erg aan en erg graag wil ik dit ook leren. Ik heb geen lensbaby en een camera die eigenlijk minder geschikt is voor dit werk, maar Andrea leert me om het beste uit mijn camera te halen zodat ik toch kan ook deze manier van fotograferen kan leren. Met jouw enthousiasme, geduld, vakmanschap en gezelligheid heb je er een geweldige dag van gemaakt. Ik heb veel geleerd door naar je te luisteren maar ook naar je te kijken, zo actief als jij bezig bent, je staat geen minuut stil, en hebt alle aandacht voor ons cursisten. Ik heb genoten!

Jose ik vind het geweldig om te zien wat je eindresultaten zijn. Erg mooi. Zoals Jose zelf al aangeeft heeft ze geen makkelijke camera om zachte macro beelden mee te maken. Het vraagt met name om een andere kijk dan met een macro lens. Daarom zijn we samen gaan zoeken hoe we toch een zachte achtergrond/omgeving konden krijgen in de foto’s. Je bent daar gelijk mee aan de slag gegaan en dat is je heel mooi gelukt Jose mijn complimenten. Mooi licht, sfeer, bokeh en detail in je foto’s. Mooi te zien hoe jij met veel geduld lekker aan het zoeken was naar wat jij wilde.

Jose Janssen

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Wim Janssen (Elst) Vrijdag 29 mei 2015 * Playfull learning macro beginners*

Hallo Andrea. Wat een geweldige dag heb je ons bezorgd !! Heel leerzaam en lekker relaxed heb je ons met jouw enthousiasme een stuk wijzer gemaakt op het gebied van de macro-fotografie.
Je hebt al mijn verwachtingen over deze dag ruimschoots overtroffen.
Nogmaals dank daarvoor.

Wim kwam samen met zijn zus Jose gezellig naar Hemmen toe. De camera van Wim kan niet handmatig scherpstellen en macro fotograferen is een uitdaging met deze camera. Dit vraagt dus om wat andere tips en tricks om zachte, rustige beelden te krijgen. Wim leuk te zien hoe snel je het advies iedere keer weer op nam en er relaxed mee aan de slag ging. Prachtig. De uienbol vind ik een erg verrassende foto met een mooi kleurkontrast. Ook de sfeer van de fluitekruid is mooi gedaan. En de geranium heb je bijna een grafische achtergrond gegeven op deze manier. Mooie beelden.
Wim Janssen

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Dieny van der Hulst (Emmen) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Donderdag 21 mei mijn eerste workshop. Ik had er naar uitgekeken en nu was het dan zo ver. Een hele dag alleen maar bezig zijn met het maken van foto’s met een leuke groep mensen. Een hele gezellige en vooral leerzame workshop. Het enthousiasme en de passie van Andrea werkt aanstekelijk. 
Andrea bedankt voor je goede uitleg, je tips en je aandacht het was super. Wat heb ik genoten van deze dag.
Ik hoop zeker nog een keer een workshop te volgen bij jou.

Stralende Dieny genoot zichtbaar tussen de bloemen met een grote lach op haar gezicht. Heerlijk alles uitproberen, prachtig licht, mooie softe beelden en heerlijke kleuren. Hoe de akelei voor het licht hangt is prachtig, de mooie softheid in de daslook en ereprijs en de fragile vergane glorie van de paardebloem pluis. Een mooie sfeervolle serie Dieny.

Dieny van der Hulst

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Jeanet Groenewoud (Drachten) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *
Een heerlijke dag gehad in de Botanische tuinen van Utrecht, fijn gezelschap en het weer was geweldig!
Wat de Lensbaby betreft , ik ben verslaafd aan het worden.
Al enkele maanden bezig en wilde nog de fijne kneepjes weten, Andrea je bent een groot voorbeeld voor mij!
Gr Jeanet

Jeanet stort zich vol enthousiasme op de bloemen en weet het licht heel goed te vinden en mooi vast te leggen in haar beelden. Lekker spelen is aan haar toevertrouwd. Softfocus optic, Sweet 50 en fancy apertures, alles uitproberen en het geeft prachtige dromerige en verrassende resultaten. Erg fraai Jeanet.
Jeanet Groenewoud

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Ellie Overgaauw (Coevorden) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *
Ik vond het een heel gezellige, leerzame workshop. Ik wist helemaal niets van lensbaby lenzen en had er zelfs nog nooit een vastgehouden. Mede door het enthousiasme van Andrea ben ik een fan geworden van dit mooie fijn lensje. 
De basisvaardigheden zijn goed uitgelegd, en verder is het aan mij, lekker buitenspelen en veel oefenen……heerlijk!!!
Dankjewel Andrea voor je kennis, je gezelligheid en je gedrevenheid, ik heb genoten!

Ellie had nog nooit de Lensbaby aangeraakt maar wilde hem graag lenen tijdens de workshop. Ik vind het dan ook geweldig als ik kijk naar de scherpte die ze voor de eerste keer voor elkaar krijgt. Daarnaast wisselen de zonnige en koele kleuren elkaar mooi af in de foto’s. Mooie zachte sfeertjes Ellie. Lees vooral ook even haar leuke blog over de workshops met mooie foto’s erbij.
Ellie Overgaauw

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Martine Lauwers (Duffel, België) Donderdag 21 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *
Eerste workshop bij jou. Met een goed gevoel en zeer tevreden thuis gekomen (na wel wat fileleed)met een pak lensbaby-info om zo snel als mogelijk verder te oefenen en te experimenteren. Ik heb genoten van jou enthousiaste manier van overbrengen hoe lensbaby werkt. 5 personen in de workshop is ideaal. Voor mij was het meer dan in orde, ook het weer!!! Hopelijk volg ik nog wel eens een workshop bij jou. Bedankt Martine

Martine weet wat ze neer wil zetten en gaat er helemaal voor. Mooi gebruik gemaakt van de omgeving en het bokeh. Maar ook de warmte en intimiteit in de beelden zijn erg fraai.Een hele mooie sfeervolle serie.

Martine Lauwers


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Freek Kooij (Hendrik Ido Ambacht) Zaterdag 16 mei 2015 * Flowing Creativity, macro gevorderden in Hemmen *
Op zaterdag 16 mei voor het eerst een workshop bij Andrea gevolgd op “aandringen” van oud workshoppers. Wat direct opvalt is de wijze waarop zij je als deelnemer mee neemt in haar verhaal. Ondersteunt met pakkende voorbeelden legt zij uit hoe je tot je beeldopbouw komt en laat je zien wat wel en niet werkt. Gedreven en vol enthousiasme is zij ondanks de regen met ons aan de slag gegaan. Zachtjes moet ik zeggen dat de regen ook nog heeft bijgedragen aan mijn foto’s.
Dank voor alle tips, dit geeft mij een handvat om weer verder aan de slag te gaan.

Freek wist de dag mooi te omschrijven. ‘Floating Creativity’…. die hou ik erin. En ondanks de regen was iedereen vrolijk en enthousiast bezig. Super. Geweldig te zien hoe Freek van de nood een deugd heeft gemaakt en zich op de druppels heeft gestort die er meer dan genoeg waren. Prachtige omlijsting van kleuren, vormen, schaduw en licht in iedere foto weer.
FreekKooij

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 
Jennie van der Kolk (Roosendaal) Zaterdag 16 mei 2015 * Flowing Creativity, macro gevorderden in Hemmen *
Wat een verrassende belevenis in Hemmen.
Deze bijzondere manier van fotograferen is eerder componeren.
Ik heb weer genoten en veel inspiratie en informatie mee naar huis genomen.

Jennie heb ik vorig jaar mogen ontmoeten bij de Basis workshop. Super om te zien hoe hoe ze sprongen heeft gemaakt in haar fotografie. Jennie heeft mooi met het licht, de schaduw en het bokeh gewerkt in de foto’s. Fijne warme beelden. Een uitsluiper was een mooi extraatje die dag, fraai vastgelegd.
SONY DSC

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 
Anneke van Prooijen (Dordrecht) Zaterdag 16 mei 2015 * Flowing Creativity, macro gevorderden in Hemmen *
Ik vond je uitleg met heel veel beelden erg verhelderend. We hadden een beetje pech met het weer (regen) zodat we de lessen niet echt in praktijk konden brengen, maar er was genoeg inspiratie voor andere macrofoto’s.

Anneke bleef vrolijk en gedreven ondanks de regen en ze heeft ook dankbaar gebruik gemaakt van de druppels in haar foto’s. Erg mooi hoe ze juist de sfeer heeft benadrukt door het subtiele gebruik van kleur of juist omzetting naar zwart wit. Dat close-up beelden in eenvoud ook erg krachtig kunnen zijn laat ze hier heel mooi zien met de tulp. Mooi gebruik gemaakt van het subtiele licht dat er was. Een hele mooie eigen ‘sprankelende’ serie.

Anneke van Prooijen……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Johan Kaijim  Vrijdag mei 2015 * Flowing Creativity, macro gevorderden in Hemmen *
Vrijdag 15 mei de macro-cursus gedaan, veel geleerd en 400 foto’s later kwam ik erachter dat ik nog veel te leren heb.
Duidelijke indeling van de cursus, theorie en praktijk zijn goed in evenwicht en Andrea weet haar enthousiasme voor fotografie en de natuur goed over te brengen.

Johan heeft een hele fijne serie neergezet waarin het licht steeds weer mooi is terug te vinden van warm stralend tot heel subtiel. Scherpte en onscherpte wisselen elkaar mooi af. Prachtig ook die teerheid van de druppel op de hosta.
Johan Kaijim


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 

Ans Bloem (Heesch) Zondag 3 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *
Zondag 3 mei de workshop gedaan bij Andrea. Voor de eerste keer mijn lensbaby in gebruik. Pfff dat valt niet mee.
Andrea legt rustig uit wat de bedoeling is en je krijgt alle aandacht. Wat leuk om te doen.
Het resultaat van de foto’s wat moet ik wennen aan het niet scherp zijn. Toch na nog een keer kijken en nog eens werd ik er toch blij van.
Andrea bedankt voor deze leuke leerzame en zeer vermoeiende dag.
Ans Bloem

Ans ging enthousiast aan het werk en vooral toen ze het licht opeens achter de bloemen kreeg zag ik een big smile. En dat is te zien aan de prachtige orchidee en de mooie groene bloem waarvan ik helaas de naam niet ken. Dat je met de Lensbaby ook prachtige scherpte in een foto kun krijgen zie je aan de foto rechtsboven. Links boven, schilderen met de Lensbaby. En de mooie kleurrijke eyecatchers in de andere beelden. Heel graag gedaan Ans en het is inderdaad een intensieve bezigheid met de Lensbaby.

Ans Bloem

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Anita Evers (Haghorst) Zondag 3 mei 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *
Een super gezellige en leerzame workshop met mijn lensbaby met Andrea, in de botanische tuinen in Utrecht. Na het bekijken van de foto’s zie je toch wel dat het vrij moeilijk is om scherp te stellen,maar ik heb er toch een paar gevonden waar ik blij mee ben.

Erg mooi om te zien hoe iedereen getrokken wordt naar andere onderwerpen. Anita werd sterk aangetrokken door al het mooie groen wat er was in de Botanische tuinen in Utrecht. Prachtige bladvormen, zwammen en bijzondere bloem vormen . En die heeft ze op haar mooie eigen wijze vastgelegd. Speels en soft maar ook als tegenhanger abstractie erin. Een hele mooie eigen serie, prachtig om te zien hoe Anita de natuur beleefd.

Anita Evers

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Gonny Sleurink-Dirkmaat (Kampen) Vrijdag 24 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *
Na het krijgen van een Lensbaby voor mijn verjaardag kon er niet goed mee uit de voeten. Wat is dan een beter recept dan een beginnersworkshop bij Andrea. In het schitterend bloeiende Thijssepark bij windstil weer en een lekkere temperatuur heb ik onder haar begeleiding een goed start gemaakt met foto’s waar ik trots op ben!

Deze pastelkleurige sfeervolle zachte beelden zijn gemaakt door Gonny. Een fraaie collectie in zachte tonen en erg mooi gebruik gemaakt van het licht. De roze anemonen blijven een dankbaar onderwerp en dat zie je ook hier weer in de foto’s van Gonny terug je kunt zo op zoveel manier vastleggen, echt genieten. De prachtige wilde tulp opkomend uit de hoek en juist die achterkant zo mooi teer met die nerven en de uitwaaierende onscherpte naar de randen toe. Maar ook de wolfsmelk heeft ze erg mooi neergezet dansend in het licht. Lente weelde.
Gonny Sleurink-Dirkmaat1

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ineke Brocken (Alkmaar) Vrijdag 24 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *
Een uitgelezen lentedag in een prachtig park.Andrea weet de plekjes te vinden…
Dankjewel Andrea voor je opgewekte, fijne begeleiding en aandacht die je ons gaf.
Ik kan nu van start met de lensbaby voor blije foto’s!

Ineke heeft deze zonnige lentebeelden gemaakt tijdens de Lensbaby basis workshop in het prachtige Thijssepark. Het begon windstil, wat ideaal is voor de Lensbaby, maar helaas ging dit veranderen en kwam de wind iets meer opzetten. Het was echter een hele zonnige dag en het was erg mooi om te zien hoe Ineke alles op alles zette om de scherpte te krijgen met de Lensbaby en mooie zachte zonnige sfeer in de beelden te leggen. En dat is zoals je hier kunt zien prima gelukt. Prachtige druppels in de ochtend, bloesem, de frisse lenteklokjes waar je vrolijk van wordt maar ook de volop bloeiende sleutelbloem heeft ze mooi zacht neergezet en de wolfsmelk maakt deze mooie lenteserie compleet.

Ineke Brocken

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Zwanny Naber (Ingen) Vrijdag 15 april 2015 * Workshop Specials Daslook, dubbele anemonen *

Helaas het Daslook stond er nog niet die dag maar wel de mooie tulpjes en dubbele anemonen. En wat hadden we een prachtig zonnig weer met dauw op alle bloemen. En Zwanny ging ervoor. Helemaal op haar eigen manier heeft ze de anemonen in vele sferen neergezet. Met en zonder dauwdruppels. Vol tegenlicht, contrastrijk maar ook schilderachtige beelden. Hier een aantal uit de vele mooie en eigen beelden die ik voorbij zag komen. De tulp is een echte eye-catcher in mijn beleving, prachtig met de schaduw delen erin die hem helemaal laten leven tegen dat frisse levendige geel. Anemonen waren favoriet zoals je ziet maar ook de foto met wants is een mooie toevoeging in de serie.

Zwanny Naber

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Yvonne van de Vlasakker (Tiel) Vrijdag 10 april 2015  * Workshop Lensbaby Specials Daslook, dubbele anemonen *

Yvonne is meerdere keren bij mij geweest en het is erg mooi om haar ontwikkeling en altijd blijvende enthousiasme te zien. Met de Lensbaby gaat ze ook steeds meer los. Prachtig om te zien. Vanaf volgende week woensdag hangt er een expositie van haar in de GGD Rivierenland in Tiel waar oa. een aantal van deze beelden te bewonderen zijn. De expositie zal daar maanden hangen dus heb je tijd en ben je in de buurt ga er dan zeker een keer kijken. Hier is de link naar de GGD Rivierenland  waar je het adres kan vinden.

Yvonne van de Vlasakker


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Joyce de Leeuw (Helmond) Vrijdag 10 april 2015  * Workshop Lensbaby Specials Daslook, dubbele anemonen *

Amelisweerd was een gouden tapijt met speenkruid en tulpjes naasts alle mooie anemonen die dag.  Door een koele kleurtoon te kiezen samen met het geel van het speenkruid heeft Joyce hier een sterk en anders beeld van het speenkruid neergezet in mijn beleving. De wilde tulp verfijnd en mooi weglopend in de onscherpte en niet de vergeten de sprookjes achtige anemonen.

Joyce de Leeuw

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Anja van den Berg (Zuidhorn) Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Je verheugt je maanden op de workshop lensbaby macrofotografie: ‘Let’s get started’ en dan eindelijk is het zover! Wat was het een leuke, leerzame en gezellige dag. Het weer werkte fantastisch mee; zonnig en windstil! 
Met liefde, geduld, positiviteit en passie heeft Andrea me meer wegwijs gemaakt in het ‘spelen’ met de lensbaby! Heel veel dank! 
Met een grote glimlach denk ik aan deze dag terug!

Anja stond al te stralen bij de auto. En die lach werd alleen maar groter tijdens de dag. Zonnig en vrolijk zijn de foto’s net als haar eigen uitstraling. Prachtige sfeerbeelden met veel zachtheid en heel mooi licht erin. Prachtig Anja.
Anja van der Berg

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Anne-Miek Mertens Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Een schitterende ervaring. Nog nooit met een lensbaby gefotografeerd. Als je nog niet enthousiast bent bij de start wordt je het wel door Andrea. Wat een drive ! Met het prachtige weer, een leuke groep, een mooie plek heb ik toch wel een paar foto’s waar ik voorzichtig blij mee was.

Anne-Miek had nog nooit met een Lensbaby gefotografeerd en had al snel de smaak te pakken. Super enthousiast en volhardend om het scherp te krijgen. Heel mooi te zien hoe snel ze het opgepakt heeft en de resultaten zijn schilderachtig mooi. Mooie close-ups en fraaie bokeh. Echt voorjaar.
Anne-Miek Mertens

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marie-José van Rijsbergen Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

De naam ‘Lensbaby’ is erg misleidend, want je zou verwachten dat het kinderlijk eenvoudig is om met deze lens te werken. Maar niets is minder waar. Dankzij de uitleg van Andrea ‘viel voor mij het kwartje’, en ben ik nu helemaal verslingerd aan dit lensje.

Marie-José liep al na een uur te stralen dat haar dag al goed was. Zoals ze zelf al aangeeft is het niet makkelijk om met de Lensbaby te werken maar dat kwartje viel al snel en dat is aan deze fraaie beelden te zien. Mooie dromerige lente beelden met fraaie achtergronden en mooie scherpte verlopen. Het licht heeft ze ook mooi gebruikt. Sla nog maar een keertje op je eigen schouder Marie-José.
Marie-José Rijsbergen

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Noortje Russel Donderdag 9 april 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Hai Andrea,

Het was een topdag: leerzaam, gezellig, zonnig en windstil! En ik ben heel blij dat je hebt weten te voorkomen dat ik mijn lensbaby ter adoptie ging aanbieden… Er valt nog veel te oefenen en leren, maar daar heb ik nu weer zin in! Dank je en tot ziens!!

Het is fijn te horen dat deze workshop je heeft overgehaald om de Lensbaby niet ter adoptie af te staan want dan zouden wij deze prachtige beelden moeten missen. Een prachtige narcissen droom tussen al die fraaie varianten van deze romantische anemoon beelden. Daar mag je trots op zijn Noortje en ook over je doorzettings vermogen. Ook deze keer heeft ze weer haar ervaringen in een leuke mooie blog opgeschreven.
Noortje Russel1

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Monique Visser Donderdag 2 april * Specials anemone delight *

Op 2 april j.l.  in alle vroegte vertrok ik om 6 uur naar Amelisweerd, Bunnik om de workshop Anemone Delight te gaan meemaken. Na een aantal storm en regenachtige dagen kwam bij aankomst een voorzichtig zonnetje tussen de wolken door, Andrea schijnt daar toch patent op te hebben om het weer naar haar hand te zetten. Na nog een klein buitje is het de verdere dag droog gebleven.
Samen met nog 2 kandidaten gingen we na de koffie, thee en koeken op zoek naar de bosanemoontjes  … omdat de zon nog niet echt haar werk had kunnen doen waren ze nog gesloten en gingen we eerst een rondje maken om andere bloemen te fotograferen. Deze dag hebben we liggen ‘dweilen’ over de modderige grond, zelf vond ik dit soms best frisjes maar heb wel liggen genieten tussen de anemomen, wat een prachtige fragiel en fotogeniek bloemetje is dit!
 
Enorm genoten van Andrea’s enthousiasme, vriendelijk- en vrolijkheid, daarnaast wil ze je aan alle kanten helpen als je hulp nodig hebt om een bewuste foto te kunnen maken maar altijd rekening houdend met de natuur om die zo min mogelijk te verstoren.
 
Groetjes, MoKoud was het zeker wel maar zoveel mazzel met de zon na al die dagen en Monique was in haar nopjes. Als ze even niet aan het fotograferen is zit of ligt ze heerlijk te genieten van de natuur. Een hele mooi impressie van haar hand. De mooie haast intieme beelden van de anemonen, de fraaie zonnige beelden van de narcis en scilla. En nog een zonnige close-up van de spin op de narcis. Genieten.

Monique Visser

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marie-Elise Rijke Donderdag 2 april * Specials anemone delight *

Marie-Elise Rijke heeft de smaak te pakken in Macro. Na een sneeuwklokjes workshop dook ze met eindeloos geduld de anemonen in. Ik kan alleen maar blij worden als ik dit soort zachte romantische beelden zien. Prachtig licht en kleuren. Mooie licht en donker nuances in de bloemen. Sprankelende lentebeelden alsof ze geschilderd zijn.

Marie Elise Rijke

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Lydeke Veldhuis-van de Geer Donderdag 2 april * Specials anemone delight *

Deze sfeervolle zachte beelden zijn van Lydeke Veldhuis. De overzichtsfoto vind ik zo mooi in alle zachtheid en fraaie zachte maar toch heldere licht. De blauwe scilla staat in een hele fraaie en bijzondere setting. Daarnaast de mooie eenvoud van de roze anemoon. Een hele mooie serie.
Lydeke Velhuis-van der Geer

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Frans Tijink Vrijdag 20 maart 2015 * Specials anemone delight *

Frans heeft een goed oog voor detail en compositie. Erg mooi om deze diverse beelden bij elkaar te zien. Een romantisch sneeuwklokje, prachtige diverse beelden van de anemoon maar ook de mooie abstracte beelden van de narcis zijn om te genieten.
Frans Tijink

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Maaike Veraart Vrijdag 20 maart 2015 * Specials anemone delight *

Maaike heeft zich heerlijk verloren in Close-up beelden en daar lenen narcissen zich ook zo mooi voor maar het is wel een hele uitdaging. Daar draait ze haar hand niet voor om en dat heeft dan ook hele frisse, verrassende zachte beelden opgeleverd met fraaie composities. Daarnaast wordt je ook nog eens heel erg blij van al dat geel met heldere blauw. Prachtig Maaike.
Maaike Veraart

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Nelke Schalken Vrijdag 20 maart 2015 * Specials anemone delight *

Heel erg mooi te zien hoe Nelke oog heeft voor de kleine dingen en dat op een hele mooie eigen manier vastlegt. Het contrast in de grasfoto met de zachtheid aan de rechterkant van het beeld en de mooie scherpe druppels in het grafische deel van het beeld levert een heel fraai en origineel beeld op met een mooi bokeh erin. Ook het middelste beeld is erg fraai door de kleuren en gelaagdheid van de bloemetjes in scherp en onscherp. En daarnaast nog de mooie warme en koele tinten bij de anemonen. Een fraai resultaat van de workshop Nelke.

Nelke Schalken

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marja Fafiani Zaterdag 14 Maart 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Gisteren hadden we de workshop Lensbaby met Andrea, wat een leuke workshop is dit. Meerdere keren met haar op pad geweest en het is echt een aanrader. Ik heb niet een van de makkelijkste Lensbaby`s nl de Muse maar Andrea weet mij altijd zo te inspireren dat ik er echt plezier in ga krijgen en ook niet van ophouden weet. Andrea het was super.

Marja is altijd even enthousiast en een echte doorzetter. De lensbaby Muse is voor beginners echt niet de makkelijkste want hij blijft niet in een buiging staan als je loslaat, de harmonica lens blijft flexibel. En ook nog eens harde wind wat eigenlijk al onbegonnen werk is voor een Lensbaby om het scherp te krijgen. Maar Marja heeft het geweldig voor elkaar gekregen om deze mooie dromerige beelden te creëren.
Marja Fafiani

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ria de Ruyter Zaterdag 14 Maart 2015 * Lensbaby macro Let’s get started basis *

Ria had het helemaal naar haar zin ondanks de wind en kou die er was. Optimistisch als altijd. Toen ze de narcissen in de gaten kreeg was haar dag helemaal goed. En dat ze daar plezier in had kun je wel zien bij al deze fraaie zachte beelden van de narcissen en de sneeuwklokjes. Erg mooi Ria.
Ria de Ruyter

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Rosalie Kummel Woensdag 11 Maart 2014 * Lensbaby Specials Snowdrops *

Rosalie heb ik vorig jaar met de Lensbaby workshop ontmoet in de herfst. Ze is super enthousiast en bijt zich er in vast om die lensbaby onder de knie te krijgen met hele mooie sprankelende resultaten. Prachtig bokeh, teerheid met mooie druppels en een heel erg mooi high key close-up beeld.

Rosalie Kummel

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marie-Elise Rijke Vrijdag 13 Februari * Specials Snowdrop Serenity 2015 * 

Marie- Elise is altijd helemaal gefocust op haar onderwerp en kan daar uren mee bezig zijn. Ze krijgt daar dan ook hele mooie beelden uit want ze gaat net zo lang door tot ze tevreden is. Erg mooi om te zien. Mooi hoe de sneeuwklokjes in de mist lijken te hangen en het grafische bijna abstracte beeld van de crocus is een hele mooie tegenhanger. Hele sfeervolle en eigen voorjaarsbeelden.

Marie-Elise Rijke

 

 

Bedankt

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Naam*

Email*

Woonplaats

Welke workshop gaat het over?

Je reactie

captcha

*=verplicht