Reacties workshop 2014

Vind je het leuk om je reactie te delen met anderen over een van de workshops…..dan kan je dat hier doen onderaan de pagina dus even naar beneden scrollen ;-) !

Wil je over iets anders een reactie achterlaten dan graag via het gastenboek of de contactpagina. Het gastenboek vind je onder de contactpagina. Dank je wel.

De reactie die je me toestuurt via dit formulier zal ik zelf online zetten. Als je het leuk vind kun je via mijn email adres ook nog apart een foto mailen die je op de workshop gemaakt hebt en waar je erg blij mee bent, dan plaats ik die erbij. Dit emailadres staat in de mail die je ontvangt nadat ik je reactie heb ontvangen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ina Indemans Vrijdag 15 Augustus 2014 * Lensbaby macro *
Ina Indemans maakte deze zonnige beelden tijdens de Lensbaby workshop in de Botanische tuinen van Utrecht. Ina gaat voor schepte waar het scherp moet zijn. En dat is bij de Lensbaby een hele grote uitdaging. De ‘verbuiging’van de lens is mooi te zien in de 2 buitense beelden waarbij de focus ook echt op het onderwerp in het midden komt en de scherpte ook echt scherp is. Zeker ook bij het middelste beeld is het razend scherp. Een bewijs dat de lensbaby ook echt ontzettend scherp kan zijn.
Ina Indemans

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Anja Boogerd (Amersfoort) Woensdag 25 juni 2014 * Prive Wandeling*

‘Het is 25 juni 2014 en ik rijd in alle vroegte naar de Beken van Renkum waar ik om 8:00 uur heb afgesproken met Andrea voor mijn wandelworkshop macrofotografie.

Wanneer ik aankom op de parkeerplaats zie ik dat het niet veel moeite zal kosten om Andrea te vinden. Het zal wel aan het vroege tijdstip liggen want ik zie maar drie auto’s! En ja hoor…even later komt Andrea lachend op me af. Ze was vast even polshoogte gaan nemen op onze eerste stop van de ochtend. Na een korte kennismaking en een kop thee gaan we direct aan de slag. De zon schijnt uitbundig, dat stemt al vrolijk. Na een korte uitleg ga ik direct aan het schieten, …al doende leert men. We lopen van plek naar plek in dit prachtige gebied en steeds weer krijg ik handige tips. Ik leer deze ochtend over het meer rekening houden met de omgeving, het gebruikmaken van het licht, het vastleggen van een ‘dromerige’ sfeer, gebruik te maken van hulpmiddelen in de omgeving en over Andrea. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Na een paar jaar weinig te hebben gefotografeerd slaat haar enthousiasme op me over waardoor ik het virus weer helemaal te pakken heb! Een zeer waardevolle ochtend met een prachtige omgeving, mooi weer, veel nieuwe kennis en een uitstekende docent! Een echte aanrader.’

Wat mooier dan samen je passie te delen tijdens een wandelende workshop en in alle stilte van de natuur te genieten. En deze keer met Anja Boogerd een lieve, enthousiasten, bescheiden vrouw vol passie voor de natuur. Een hele mooie ochtend waarin we elkaar inspireerden. Het is leuk hoe je tijdens de wandelingen iemand beter leert ‘kennen’ en zo vond ik het geweldig te horen dat Anja prachtige gedichten bundeltjes maakt samen met haar man Jan Piet. Anja voorziet deze mooie gedichten bundeltjes met haar prachtige foto’s. Via de link kun je ze bekijken. Ook in haar foto’s zit zachtheid en romantiek die ze heel mooi weet vast te leggen, mooi gebruik makend van het licht en de omgeving.

Anja Boogerds


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Els Wieringa (Woerden) Vrijdag 29 augustus 2014 *Macro gevorderden*
Els verraste niet alleen ons maar ook zichzelf. Kompleet out of de box dook ze de onscherpte in. En wat een enthousiasme….. zo mooi om te zien. Prachtige en gedurfde resultaten. Genieten.

Els Wieringa
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marieke van Essen (Ede) Vrijdag 29 augustus 2014 *Macro gevorderden*
Passie voor de natuur dat is Marieke ten voeten uit. Humor en geduld zijn nog 2 kenmerken en als ze bezig is is ze een en al concentratie. Marieke heeft haar scherptepunt heel mooi gekozen bij de Helenium. Daarom danst hij als het ware in het warme geel. Een en al zachtheid. Ook de oranje bloem in de blauwe koele achtergrond heeft ze prachtig de ruimte gegeven in mooie subtiele bokeh. Zonnehoed niet voor niets vaak een favoriet dat zie je ook weer bij Marieke. Erg mooi om de bloem linksonder zo van de onderkant te fotograferen met de krullende blaadjes omhoog.

Marieke van Essen
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Gonny Sleurink-Dirkmaat (Kampen) Vrijdag 29 augustus 2014 *Macro gevorderden*
Een vrolijke noot en helemaal in de camera als ze bezig is. Mooi creatief gebruik gemaakt van de witbalans. Mooie composities en prachtige kleuren. Daarnaast weet ze het licht heel goed te vinden en te gebruiken in de foto’s. Foto’s waar je blij van wordt.

Gonny sleurink

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Jolanda Ragetli (Amersfoort) Vrijdag 29 augustus 2014 *Macro gevorderden*
Zachte warme beelden van Jolanda precies zoals Jolanda zelf is. Ze weet heel mooi een eigen draai eraan te geven met mooie gedurfde composities. Liefhebster van de natuur met een oog voor detail. En een voorbeeld daarvan is het kleine rode spinnetje op de witte anemonen van de 2e foto.
Jolanda Ragetli

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Tine Teeuw ( Tiel) Vrijdag 29 augustus 2014 *Macro gevorderden*
Prachtige kleurrijke sfeerbeelden van Tine met een schilderachtige warme en vrolijke uitstraling. Mooie schilderachtige achtergronden en goed gebruik gemaakt van het licht waardoor de kleuren heel mooi intens zijn.
Tine Teeuw

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Monique Walet (Utrecht) Vrijdag 22 augustus 2014 *Macro gevorderden*
Monique’e enthousiasme kent geen grenzen. Mooie sfeervolle beelden waarin ze de witbalans heel creatief gebruikt heeft. Mooi scherpteverloop in de foto’s en fraaie zachte achtergronden. Een mooi schilderachtig geheel.
Monique Wallet

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Els Firens (Berchem, Belgie) Vrijdag 22 augustus 2014 *Macro gevorderden*
Els zag je genieten tijdens het fotograferen. Haar foto’s zijn kleurrijk en warm. De mooie herhaling van de zonnehoed. Het tegenlicht heeft ze mooi gebruikt en licht heel mooi de haartjes rond de knoppen en stelen van de paddelelie op rechts.(armeluis orchidee) Geweldig dat ze helemaal uit Belgie is gekomen.
Els Firens

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marianne Bosch (Veldhoven) Woensdag 22 mei 2014 *Lensbaby Macro*
Sfeervolle zachte, dromerige beelden heeft Marianne uit de Lensbaby weten te toveren. Mooi gebruik gemaakt van het licht. Ook schuwt ze niet voor de onscherpte en geeft er een mooie eigen draai aan. Daarnaast een hele mooie impressie van margrieten in het veld waarin je goed de bijzondere uitstraling van de Lensbaby kunt zien. Kortom genieten dus.

Marianne Bosch

..………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

René Brugman (Amsterdam) Vrijdag 15 augustus 2014 *Lensbaby Macro*
Vrijdag 15 augustus de Workshop Lensbaby gevolgd bij Andrea,wat een geweldige ervaring om bij haar een workshop te volgen het geduld en uitleg en de hulp die je van haar krijgt is gewoon top te noemen niks is teveel dus daarvoor dank, het was de 1e maar zeker niet de laatste workshop.
Gr René
René was ontzettend enthousiast en heeft prachtige sfeerbeelden neergezet in warme en koele kleurtonen. Erg mooi zo bij elkaar. Het mysterieuze van het koele en het zonnige vrolijke van de warme beelden. Een plezier om naar te kijken.
René Brugman

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Leontine Fitskie (Zwijndrecht) Vrijdag 15 augustus 2014 *Lensbaby Macro*
Leontine had de lensbaby deze workshopdag voor het eerst in haar hand. Dat zou  je niet zeggen als je de beelden ziet. Knap hoe ze hier heel goed het effect van de  minimale scherpte laat zien van de lensbaby en mooi gebruik heeft gemaakt van het licht.Ook de kleurtonen zijn mooi mysterieus.
Leontine Fitskie

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Yvonne van de Vlasakker  (Tiel) Vrijdag 15 augustus 2104*Lensbaby Macro*
Yvonne geeft in haar beelden heel mooi de ruimte aan het onderwerp. Daar is de lensbaby dan ook uitermate geschikt voor. Hij vervaagt de achtergrond heel erg mooi en de focus blijft daardoor op het onderwerp in de ‘sweet spot’. Maar ook close weet ze het licht erg mooi te gebruiken want dan nog belangrijker wordt. Een fraaie serie.
Yvonne van de Vlasakker

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Edzo Boven (Elshout) Vrijdag 20 juni 2014 *Macro Gevorderden *
Edzo is een vrolijke persoonlijkheid met een flinke doses enthousiasme. Deze sfeervolle kleurrijke schilderachtige beelden heeft hij heel erg mooi neergezet en hij heeft het licht erg mooi gebruikt.

Edzo Boven

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Jowan Iven (Beek en Donk) Vrijdag 20 juni 2014 *Macro Gevorderden *
Ik ken Jowan al enige tijd via blogger. Al een aantal jaren geleden vroeg Jowan aan mij of ik geen workshops ging geven. Super leuk natuurlijk maar ik was daar nog niet mee bezig. Jowan maakt in mijn ogen al prachtige beelden dus ik vond het ontzettend leuk om hem dit seizoen te mogen ontmoeten. Hier zie je de fraaie resultaten van iemand die heel precies te werk gaat, weet wat hij wil en ontzettend veel passie heeft voor macrofotografie. Zeer fraaie resultaten met een mooi eigen handschrift waarin hij onscherpte niet schuwt. Prachtig om iemand zo vanuit zijn gevoel te zien werken. Neem ook een kijkje op de blog/website van Jowan waar nog meer fraaie beelden zijn te zien.
www.jowaniven.nl.

Jowan Iven copy
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Menno Bangma (Den haag) Vrijdag 20 juni 2014 *Macro Gevorderden *
Big smile, enthousiasme en gedrevenheid passen bij Menno. Maar ook kritisch op zichzelf wat natuurlijk prima is. Een doorzetter. Verrassend en mooi te zien hoe hij een blad kan laten spreken op deze mooie manier zoals je in het midden ziet. Hij verraste ook zichzelf daarmee, mooier kan toch niet zeg ik altijd maar. Maar ook de schilderachtigheid, fraaie lichtsituaties en kleuren zijn prachtig om te zien in zijn beelden.
Menno Bangma
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Janine Bronneberg (Gangelt-Langbroich-Duitsland) Vrijdag 20 juni 2014 *Macro Gevorderden *
Verwachtingsvol,kon ik met mijn camera (compactcamera) ook dat bereiken wat ik graag wil? Andrea zoekt mee, leert je inzien dat het net zo goed is wat je bereikt. Leert je om te gaan met de beperkingen van de camera  zodat je een weg van tevredenheid vindt. Heel veel geleerd van een gedreven vrouw die je meevoert in een wereld van licht en schoonheid in de natuur.

Janine liep bruisend en enthousiast met haar camera door het bos en de tuin. Haar doorzettingsvermogen, maar ook vooral het tevreden zijn met het beste wat je uit je camera kan halen als die beperkingen heeft, vind ik bewonderenswaardig. En dat siert haar. Die beperkingen houden haar niet tegen en dat kun je hier zien maar ook op haar blog…Mooie warme kleurrijke beelden.

http://jeanysphotos.blogspot.de/?zx=b16600f33277eae3
Janine Bronneberg
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Jolette Flapper (Eindhoven) Vrijdag 20 juni  2014 *Macro Gevorderden *
Het schilderspallet van de bescheiden lieve Jolette is wonderschoon. Wat een kleuren… maar ook het licht is erg mooi gebruikt. Zorgvuldig en een mooie eigenheid in haar foto’s. Erg mooie resultaten waar ze trots op mag zijn.

Je kunt ze ook op haar blog bewonderen.
http://fotogedoe.blogspot.nl
Jolette Flapper
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ton Rothengatter  Zaterdag 14 juni 2014 *Macro Gevorderden *
Zachte sfeervolle beelden van Ton. Helemaal enthousiast ging hij in de tuin aan de gang en dat is te zien in de foto’s. Mooie zachte herhalingen in de achtergrond en de beestjes zijn een fraaie toevoeging.
Ton Rothengatter
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Kees de Wit (Haarlem) Vrijdag 13 juni *Macro Gevorderden *
Vrolijk en enthousiast is een goede omschrijving voor Kees. Hij heeft veel gevoel voor licht en kleur. Fantastisch te zien hoe het torretjes verdwijnt in de bubbles van kleuren op de 2e foto. Prachtige sfeervolle beelden.
Kees de Wit
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Silvia Creemers (Buggenum) Vrijdag 13 juni 2014 *Macro Gevorderden *
Een mooie stijlvolle…. eigen stijl, zachtheid maar ook expressie in een mooie silhouetvorm met een fraai verloop in de achtergrond. Prachtige achtergronden en fraai lichtgebruik. Silvia heeft het allemaal in huis.
Silvia Creemers

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Tineke Bunte (Voorthuizen) Vrijdag 13 juni 2014 *Macro Gevorderden *
Kleurrijk, zacht, mooi licht, fraaie herhalingen,tederheid dat is wat je in de foto’s van Tineke terug kunt vinden. De libelle die ze zelfs in de schaduw heeft weten te zetten (en dat is niet makkelijk op het warmst van de dag). Daarom ook die mooie oplichtende achtergrond erbij.
Tineke Bunte

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Marie-Elise Rijke (Helmond) Zaterdag 31 mei 2014 *Macro Gevorderden *
Marie-Elise heeft het licht prachtig gebruikt. Dromerige beelden met een mooie eigenheid. Maar ook vooral het abstracte van een blad weet ze prachtig neer te zetten. Het licht is daarin nog belangrijker omdat je zo dicht op het onderwerp zit. En dat zit er heel mooi in.
Marie-Elise Rijke
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Lydeke Veldhuis (Someren) Zaterdag 31 mei 2014 *Macro Gevorderden *
Lijn en lichtspel weet Lydeke mooi vast te leggen. Fraaie achtergronden maar ook een mooie ingetogenheid bij de laatste foto waarin ze niet bang is het onderwerp alle ruimte te geven. Mooi gedaan.
Lydeke Veldhuis

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Maaike Veraart (Roosendaal) Vrijdag 6 juni 2014 *Macro Beginners *
Hallo Andrea,
Wat heb ik genoten van de workshop op 6 juni. De aankomst alleen al was super: een omgeving van mooie natuur, heerlijke rust en alleen vogeltjes te horen. Het theoretische gedeelte heeft me kennis laten maken met jouw manier van omgaan met fotografie en dat spreekt met erg aan. Tijdens het fotograferen heb ik veel aan jouw feedback gehad, al lukte het me niet om ook meteen alles goed te doen dus… veel oefenen. In de kasteeltuin nodigde wel uit om nog langer te fotograferen maar de zon was wel uitputtend ondanks jouw alerte hulp met de ‘witte paraplu’. Kortom een zeer geslaagde workshop die mij inspireerde en vraagt om een vervolgworkshop!

Ook Maaike heeft het licht heel mooi in het beeld gebracht. De schilderachtigheid niet alleen in de achtergrond maar ook in de onderwerpen.
Maaike Veraart
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Nelke Schalken (Wouw) Vrijdag 6 juni 2014 *Macro Beginners *
Deze prachtige sfeervolle schilderachtige beelden met frisse warme kleuren en licht zijn van Nelke Schalken. Zeer gedreven en enthousiast was ze bezig in het bos en de tuin zo mooi om te zien.
Nelke Schalken
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Martin Stronks (Zevenaar) Vrijdag 6 juni 2014 *Macro Beginners *
Martin zijn enthousiasme was erg mooi om te zien. De mooie beelden met het zachte licht en kleuren spreken dan ook voor zich.
Martin Stronks

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Paul Oostveen Zaterdag 17 mei 2014 *Macro Gevorderden *
Paul was er ook bij op de gezellige workshop dat in twente. Gedreven en precies ging hij te werk. Bescheiden, maar hij weet wat hij wil. Met veel gevoel voor kleur en het licht in de achtergrond heeft Paul deze mooie sfeerbeelden gemaakt.
Paul Oostveen

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Irma Grotenhuis (Veldhoven) Vrijdag 30 mei 2014 *Macro Gevorderden *
Irma… gedreven…. haar enthousiastme en passie zijn niet alleen te zien als je haar bezig ziet maar ook terug te vinden in  haar beelden. Zorgvuldig gekozen composities en een mooi scherpteverloop in haar foto’s. Een fijn licht en kleuren spel.
Irma Grotenhuis
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Yvonne van de Vlasakker ( Tiel ) Zaterdag 31  mei 2014 *Macro Gevorderden *
Het enthousiasme van Yvonne werkt aanstekelijk. Met een grote lach op haar gezicht liep ze gewapend met de camera rond. Fraaie sfeervolle beelden met mooi gebruik van het licht, de omgeving en fijne zachte kleuren. Het licht in de astrantia’ s maken ze tot een mooie eyecatcher.

Yvonne van de Vlasakker

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Inneke Gerritsen Vrijdag 30 mei 2014 *Macro Gevorderden *
De foto’s van Inneke hebben een hele mooie subtiele zachtheid met fijne zachte kleuren. Mooi gebruik gemaakt van het licht en de omgeving in de achtergrond. Engelen geduld met beestjes. Scherp op de rand van de bloem en dat met die wind is niet makkelijk.
Inneke Gerritsen

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Hanneke van Ravestein (Vlijmen) Zaterdag 24 mei 2014 *Macro Gevorderden *
Hanneke heeft haar hart opgehaald in de tuin van Hemmen. Bloem en beestje heeft ze sfeervol en met een mooie dromerige eenvoud vastgelegd. Het licht in de middelste foto heeft ze prachtig ‘gevangen’.
Hanneke van Ravenstein
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Annie van Deursen Zaterdag 17 mei 2014 *Macro Gevorderden *
Annie heb ik ontmoet tijdens de workshop van de fotoclub in Twente. Ze heeft een prachtige sfeervolle serie neergezet waarin het licht en de kleuren erg mooi gebruikt zijn. Ze weet haar foto’s een hele mooie eigen draai te geven. Vooral het schilderachtige beeld van bladeren rechts is fraai en gedurfd.Daarin is het licht altijd erg belangrijk en dat heeft ze heel mooi gebruikt.
Annnie van Deursen

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Tiny Gosselink (Enschede) Vrijdag 30 mei 2014 Macro Gevorderden *

Hoi Andrea,
Ik heb vreselijk genoten van de prachtige workshop die ik afgelopen vrijdag bij je heb gevolgd. Het was prachtig en fotogeniek weer. De theorie was erg leerzaam en je was voortdurend bij de praktijk alert of het goed ging.
Je spontaniteit en je passie is een hele grote pré. Ik wens je heel veel succes in de toekomst. Groetjes Tiny
Tiny Gosselink

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ghita Pluijmaekers (Leiden) Zaterdag 31 mei 2014 Macro Gevorderden *
Een workshop die verder ging dan diafragma en sluitertijd. Andrea gaf in haar presentatie heel mooi weer hoe zij tot die prachtige dromerige foto’s komt. We kregen nuttige tips mee om daarna zelf aan de slag te gaan. Dat viel nog niet mee, maar het plezier was er zeker tijdens het fotograferen. En ik ga deze zomer lekker door oefenen met alles wat ik geleerd heb. Ik heb een hele leuke dag gehad. Groetjes Ghita

Meer mooie beelden kun je hier zien.
http://www.carpediem2.punt.nl/content/2014/06/Workshop-Macrofotografie-Flowing-Creativity

Ghita Pluijmaekers

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Leontine Fitskie (Zwijndrecht) Vrijdag 23 mei 2014 Macro Beginners *

Eindelijk dan mijn workshop bij Andrea. Ik heb al wat workshops gevolgd bij “mijn” fotojuf Loulou maar ik wilde graag bij Andrea een workshop volgen omdat haar foto’s me erg aanspreken. Ik heb heel veel opgestoken en vooral de uitdaging van de kleurtoning achter je voorwerp te plaatsen en gebruik te maken van je bohek! Ik heb echt genoten deze dag!

Leontine Fitskie

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Burry van der Brink Zaterdag 17 mei 2014 Macro Gevorderden *
Het is altijd leuk om mensen achter de naam of  ’de avatar’ te ontmoeten. Zo ook met Burry. Ik ‘ken’ haar al enkele jaren van Zoom.nl en sinds een aantal maanden ook van FB. Maar zaterdag de 17de mei ontmoeten wij elkaar eindelijk eens in ‘real life’. Hartstikke leuk om haar te zien genieten van het fotograferen met een grote lach op haar gezicht. Daar doen we het voor!  Hier zijn de prachtige dromerige resultaten van Burry.

Burry van der Brink
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Joyce de Leeuw (Helmond) Donderdag 22 mei 2014 * Lensbaby Macro *
Joyce is al meerdere keren met mij op pad geweest en altijd weet zij heel mooi haar eigen sfeer in de foto’s te leggen. Ze wilde graag een nieuwe uitdaging dus schreef zich in voor de Lensbaby macro workshop. Het waaide hard die dag en het viel niet mee om iets scherp te krijgen. Dit is toch al een uitdaging met de lensbaby. Maar ze bleef volhouden met haar enthousiasme en deze prachtige foto’s zijn het resultaat.

Joyce de Leeuw Lensbaby

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Regina Hilligehekken (Ochten) Zaterdag 24 mei 2014 Macro Gevorderden *
Afgelopen zaterdag (24 mei) de gevorderden workshop macrofotografie gevolgd. Weer veel geleerd en geoefend en kreeg de smaak weer echt te pakken. Ondanks dat ik na de vorige workshop niet veel geoefend hebt, lukte het me toch weer om snel in het ritme te komen dankzij de tips van Andrea. Ik ga eens kijken wat ik hierna voor een workshop kan volgen:-)
Regina van Hilligehekken

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Albertine Boere (Woerden) Vrijdag 16 mei 2014 Macro Gevorderden *
Deze mooie frisse foto’s zijn gemaakt door Albertine. Enthousiast ging ze opzoek naar het licht en weet dat heel mooi in het beeld te brengen.

Albertine Boere

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Evelien van der Bliek (Nijverdal) Zaterdag 17 mei 2014 Macro Gevorderden *
Zaterdag 17 mei gaf ik een workshop in Twente. Een hele gezellige dag. Ik was uitgenodigd door de fotoclub ‘Natuurfocus’ waar ik Evelien heb ontmoet. Super enthousiast ging ze aan de slag en dat is te zien aan het resultaat.

Evelien van der Bliek

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Noortje Vrijdag 16 mei 2014* Macro Gevorderden *

Noortje heeft prachtige foto’s gemaakt tijdens de workshop in Hemmen afgelopen Vrijdag. Een echte aanrader om even op haar blog te gaan kijken. Noortje kan ontzettend leuk en boeiend schrijven. De foto hieronder van haar spreekt al ‘boekdelen’.

Lieve Andrea,

Afgelopen week volgde ik de workshop Flowing Creativity (macro voor gevorderden) bij je, en wat een stroom aan creativiteit heb je bij me losgemaakt! Het was een geweldig inspirerende en heerlijke dag, waar ik een blog over heb geschreven: http://russelslof.com/2014/05/20/flowing-creativity/ Mét eerste foto’s, dus misschien ook wel leuk voor anderen om te zien hoeveel je in één zo’n dag leert. Dank daarvoor!

Schermafbeelding 2014-05-27 om 17.56.46

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Pieter Boere (Woerden) Vrijdag 16 mei 2014 Macro Gevorderden *
Pieter ging met een grote smile op zijn gezicht heel gedreven te werk in de tuin en het bospark eromheen. Mooi ingetogen, en hij wist ieder keer weer het licht op een subtiele manier in de foto te brengen.

Pieter Boere
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Marieke van Essen (Ede) Woensdag 23 mei 2014 * Workshop Specials Awakening of Awareness *
Vorig jaar heb ik mijn eerste workshop Playful Learning bij Andrea gevolgd. En ik moet eerlijk zeggen dat ik meteen helemaal fan was van haar manier van fotograferen en zoeken naar mooi licht.
Nadat ik een jaar heb kunnen experimenteren, vond ik het wel weer eens tijd voor een andere creatieve, inspirerende workshop en heb ik mij opgegeven voor Awakening of Awareness in de Keukenhof. De missie was om kleuren, lijnen, de grens van onscherpte en natuurlijk het licht op een andere manier te zoeken, waardoor er wat abstractere beelden ontstaan. Het was best lastig om te schakelen, maar na wat tips van Andrea en wat zoeken werd het leuker en uitdagender.
Ik heb er weer veel van geleerd en heb een hele leuke dag gehad. Genoeg inspiratie voor de komende tijd in ieder geval! Dank je wel, lieve Andrea! Groetjes Marieke

Marieke van Essen

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Joyce de Leeuw (Helmond) Vrijdag 28 maart 2014* Workshop Specials Anemone Delight *
Joyce heb ik vorig jaar ontmoet bij de workshop Flowing creativity. Ook in deze workshop ging ze weer helemaal op in de bloemen pracht. Prachtig kleuren en licht in de achtergrond. De teerheid van de bloemen weet ze mooi te benadrukken.
Joyce de leeuw

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Marja Fafiani (Amsterdam) Zaterdag 22 Maart 2014* Workshop Specials Anemone Delight *
De enthousiaste Marja heeft engelen geduld en kan heerlijk uren met een bloempje bezig zijn zonder dat je haar hoort. Ook al regent en waait het hard. De narcissen en anemonen heeft ze met een prachtige zachtheid vastgelegd maar ook de kleine blauwe skilla kreeg alle aandacht van haar.

Marja Fafiani

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Anja Geerts (Druten) Zaterdag 22 Maart 2014* Workshop Specials Anemone Delight *
Anja heb ik vorig jaar mogen ontmoeten bij de Flowing Creativity workshop. Anja heeft de anemonen en narcis op een hele mooie schilderachtige manier vastgelegd. Mooi gebruik gemaakt van het licht. Een feestje om naar te kijken.

Anja Geerts

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ria de Ruyter (Zaandam) Zaterdag 22 Maart 2014* Workshop Specials Anemone Delight *
Ria heeft vorig jaar de workshop Flowing Creativity bij mij gedaan en kwam weer samen met Marja Fafiani de Workshop Specials Anemone Delight volgen. Het weer zat niet mee maar Ria was een echte ‘die hard’ en was niet weg te slaan van de bosvloer. Ze heeft deze dag mooi weergegeven met haar druppels en zachte tere knopjes die dichtbleven door het mindere weer. Het vergeet-me-nietjes staat prachtig te stralen in het groen.

Ria de Ruyter

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Babs Coppens (Uden) 30 Januari 2014* Workshop Specials Snowdrop Serenity *
Deze mooie schilderachtige foto’s zijn van Babs Coppens, een enthousiast fotografe. Het licht en het spelen met de witbalans weet ze mooi subtiel te gebruiken.

Babs Coppens
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Bedankt

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Naam*

Email*

Woonplaats

Welke workshop gaat het over?

Je reactie

captcha

*=verplicht