Over Andrea

When I am making pictures

Hi, leuk dat je even langs komt, ik zal me even voorstellen…

Ik ben Andrea Gulickx en al sinds mijn jeugd ben ik gek op fotograferen en het bekijken van mooie beelden. Ik kan daar erg blij van worden, ze inspireren me. Een foto zegt voor mij meer dan duizend woorden.

Fotografie heb ik mezelf aangeleerd en ik ben daarmee begonnen in onze tuin. Maar algauw was die te klein en trok ik de natuur in. De natuur heeft eigenlijk altijd al een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Ook als klein kind liep ik er al alleen door te struinen. Ik laat me dan ook graag verrassen door de natuur zelf. Ik ben niet iemand die een foto van te voren bedenkt. Al kijkend door mijn lens ontstaat er een spel tussen licht, kleur, vorm en compositie.

Mijn grote passie is macro fotografie. Voor mij voelt het als schilderen met licht en kleuren vandaar ook de naam ’Painted by Light’ voor mijn kaartenset serie. Maar daarnaast vind ik het ook geweldig om landschappen,natuur of dieren te fotograferen. Daarin is nog zoveel te leren en dat vind ik het leuke eraan. Je blijft leren.

Vind je het leuk om nog iets meer over me te weten te komen dan kun je hier het interview lezen wat in mei op Nederpix is geplaatst.

 

andrea1

Hoe ik fotografie ervaar kan Georgia O’Keeffe als geen ander beter omschrijven:

‘I found I could say things
With colour and shapes
That I couldn’t say any other way
Things I had no words for!’

By Georgia O’Keeffe

Ik hoop dat mijn foto’s jullie mogen inspireren, zoals de natuur mij inspireert.