Noaber 2013

Hein van der Vegt Noaber 2013

Hein van der Vegt heeft als passie oude motoren. Een prachtverzamling heeft hij. Het artikel is geschreven door Harrie Hoitink.

Hein van der Vegt 1

Hein van der Vegt 2

Hein van der Vegt 3

Hein van der Vegt 4

Hein van der Vegt 5

Hein van der Vegt 6

Hein van der Vegt 7

Hein van der Vegt 8


Gerrit Haakmeester Noaber 2013

Het artikel over Gerrit Haakmeester is geschreven door Harrie Hoitink. Gerrit Haakmeester heeft een prachtige rit gemaakt met paard en wagen van Vriezeveen naar Sint Petersburg. De route die Napoleon heeft gereden. Een boeiend man.

Gerrith 1

Gerrith 2

Gerrith 3

Gerrith 4

 

Gerrith 5

Gerrith 6

Gerrith 7

Gerrith 8

Gerrith 9

Hennie Burkels Noaber 2013

Henny Burkels heeft een bijzonder Hobby en bovenal is het ook nog eens zijn grote passie… miniatuurfietsjes verzamelen. Prachtig hoe Henny mij mee op reis nam door zijn verzameling ‘fietsjes’. Het werd een bijzondere middag. Dit artikel is geschreven door Harrie Hoitink.

Henny Burkels 10

Henny Burkels 2

Henny Burkels 4

Henny Burkels 6

Henny Burkels 5

Henny Burkels 7

Henny Burkels 8

Henny Burkels 9

Henny Burkels 11

Fietsroute rond Buren 2013

‘Buren ligt als een karakteristieke vesting midden in het Betuwse land. Het stadje bezoeken betekent eigenlijk ook het omliggende land van Buren verkennen. Fietsend door het landschap zijn de prehistorische sporen van verdwenen stromen en rivieren zichtbaar. Ook de Romeinen en Batavieren hebben er hun sporten achter gelaten’. Dit begin van het mooie artikel over fietsen rondom Buren is door Wim Huijser geschreven.

Buren 1

Buren 3

Buren 2

Buren 4

Buren 6

Buren 5

Buren 7

Buren 8

Buren 9

Buren 11

Buren 10

Buren 12

Buren 13

Buren 14

Hendrik Jan Noaber 2013

‘Hendrik-Jan Janssen gooide pardoes het roer om in zijn leven. Een topbaan aan de Universiteit van Nijmegen, een groot huis, aanzien, het kon hem allemaal gestolen worden, want Hendrik-Jan was ongelukkig. Hij ging schilderen, omringde zich met dieren en werd uitbater van boscafé Merlijn in Grafwegen bij Groesbeek. Daar viert hij elke dag het feest van het leven.’ Zo begint het boeiende artikel wat geschreven is door Harrie Hoitink.

Hendrik Jan 1

Hendrik Jan 2

Hendrik Jan 4

Hendrik Jan 3

Hendrik Jan 5

Hendrik Jan 6

Hendrik Jan 8

Hendrik Jan 7

Hendrik Jan 9

Hendrik Jan 10

 

Ge Nijkamp Noaber 2013

De woning van Ge Nijkamp in Borne staat bomvol boeken. Tienduizenden heeft hij er verzameld. Over de twentse taal, motoren en de oorlog. Ik ging een kijkje bij hem nemen voor het artikel Markant van de Noaber. Je vergeet bijna te fotograferen als je die mooie en boeiende verhalen hoort. Het artikel is geschreven door Harrie Hoitink.

Ge Nijkamp 2

Ge Nijkamp 4

Ge Nijkamp 3

Ge Nijkamp 5

Ge Nijkamp 6

Ge Nijkamp 7

Ge Nijkamp 8

Jan Westerlaken-Cider Noaber februari 2013

Jan Westerlaken heeft sinds enkele jaren op ambachtelijke wijze zijn  ’Uwe cider’ van appels uit eigen boomgaard. Met zijn productie van duizenden flesjes is hij een van de grootste cidermakers van Nederland. Ik vond het geweldig om bij het unieke proces aanwezig te zijn en het op de foto te leggen. Het artikel is geschreven door Wim Huijser. Mocht je meer willen weten over dit heerlijke drankje neem dan een kijkje op de website van Uwe Cider.

Cider Jan Westerlaken 1

Cider Jan Westerlaken 2

Cider Jan Westerlaken 3

Cider Jan Westerlaken 4

Cider Jan Westerlaken 5

Cider Jan Westerlaken 6

Cider Jan Westerlaken 7

Cider Jan Westerlaken 8


Gregorius Halman Noaber februari 2013

Deze reportage betreft de interessante kasteelheer Gregorius Halman uit de nieuwe rubriek ‘Markant’. Gregorius Halman is een prachtig persoon die zijn eigen fantasie heeft waargemaakt. Hij bouwt al 20 jaar aan een kasteel in zijn achtertuin. Als je er binnen stapt word je overdonderd door het feit dat een man dat allemaal gemaakt heeft. Het is dan ook prachtig. Het was me een genoegen om deze vrolijke kasteelheer, te mogen fotograferen. Blog Gregor Halman 2

Blog Gregor Halman 9

Blog Gregor Halman 1

Blog Gregor Halman 4

Blog Gregor Halman 5

Blog Gregor Halman 6

Blog Gregor Halman 7

Blog Gregor Halman 8