Noaber 2015

Markant: Mieke van Dijk (Nazomer 2015)

Het was geweldig om Mieke van Dijk te mogen ontmoeten en vast te leggen. Wat een sprankelend mooi kleurrijk mens is dat. Zoals Jolanda de Kruyf al schrijft ze is de gedroomde oma van alle kleinkinderen. Zo een die tussen knutselpret en speurtocht óók de boel nog even lekker op stelten zet. Een excentrieke vermomming en gek stemmetje en huppekee, Mieke van Dijk is ineens iemand anders. Als ze niet zelf in de verkleedkleren stapt, fantaseert er lustig op los in de ‘etalage van Doetichem’. Twee manshoge beelden fungeren er als paspoppen met een verhaal.
Mieke01

Mieke02

Waterwerken van Van Beuningen op de Noorderheide bij Vierhouten. (Nazomer 2015)

Hoe komt iemand op het idee om een betonnen beek met een lengte van enkele kilometers door zijn ‘achtertuin’ aan te leggen? Terwijl Jaap van Eijck, Marja Otter en Egbert Benjamins met hun gereedschap over de schouder het spoor van de beek volgen, komen ze tot de conclusie dat het gewoon een jongensdroom moet zijn geweest. Spelen met water, welke jongen wil dat nou niet? Zo begint het artikel geschreven door Wim Huijser.

Het was een mooie plek om een paar uurtjes op rond te dolen met al die gele brem in bloei. Niet iets wat ik iedere dag zie.

Vierhouten 01

Vierhouten 02

Vierhouten 03

Vierhouten 04

Vierhouten 05

Vierhouten 06

Vierhouten 07
Walter Bongers

Elke dag doorstaat Walter Bongers een bijzondere beproeving. Vrijwillig. Of het nu ijskoud is, met vorst, of ‘s zomers bloedjeheet, hij fietst elke dag – slechts gekleed in korte broek en T-shirt van zijn woonplaats Terborg naar de recreatieplas Stroombroek in Braamt. Daar aangekomen gaan de kleren uit en volgt een duik in het water. “Het houdt me gezond en geeft me ongelooflijk veel energie”. Dat is nodig. Walter Bongers heeft een loodzwaar leven vol beproevingen achter de rug. Hij kende bittere armoede en veel verdriet. Het was voor mij en voorrecht om een paar uurtjes met Walter op te mogen trekken en zijn bijzondere ritueel te mogen mee maken. Hij raakte me in mijn hart wat een bijzonder mens ondanks wat hij heeft meegemaakt. Ik heb na de fotoreportage nog een heel fijn gesprek gehad met Walter, wat ik niet meer zal vergeten. Dank je wel Walter. Je bent een mooi mens.
WBongers 01

WBongers 02

WBongers 03

WBongers 04

WBongers 05

WBongers 06

WBongers 07

WBongers 08

Kerkhof in Balgoij

Balgoij rust weer in vrede. Als er één plek is waar rust het kenmerk is , dan is het een kerkhof. Maar niet in Balgoij, een dorp aan de Gelderse Maas met nog geen 1.000 ‘mines’, zoals ze daar de inwoners noemen. “Rust in Vrede” staat er gebeiteld in het marmer; daar waar echter even geen sprake van toen het kerkbestuur ongeveer 50 prachtige oude graven wilde ruimen. Nu is de rust weergekeerd. Zo begint het verhaal geschreven door Wim Huijser. Het was een gezellige ochtend met alle vrijwilligers op het kerkhof en in de kantine.
Balgoij 01

Balgoij 02

Balgoij 03

Balgoij 04

Balgoij 05

Balgoij 06

Balgoij 07

Balgoij 08

Joucke Modderkolk

Rockabilly herenkapper Joucke Modderkolk had een droom: een ouderwetse barbershop beginnen waar mannen in de watten worden gelegd met een scheer- en knipbeurt, een potje bier of glas whisky en een dikke sigaar. Waar muziek van Elsvis wordt gedraaid en vrouwen niet welkom zijn. Jouckes droom werd werkelijkheid: de achterhoek kreeg ene mannenparadijs. Zo begint die mooie artikel geschreven door Harrie Hoitink. Toch was ik meer dan welkom die middag en ik vond het ontzettend leuk om Joucke met zoveel passie bezig te zien. En een super sfeertje in zijn barbershop.
Joucke Modderkolk 10
Joucke Modderkolk 01

Joucke Modderkolk 02

Joucke Modderkolk 03

Joucke Modderkolk 04

Joucke Modderkolk 05

Joucke Modderkolk 06

Joucke Modderkolk 06a

Joucke Modderkolk 07

Joucke Modderkolk 08

Joucke Modderkolk 09

Joucke Modderkolk 11

Joucke Modderkolk 12

Joucke Modderkolk 13