Noaber 2012

Hemmen Noaber 2012

Hemmen is een schilderachtig dorp in de Over-Betuwe, gelegen langs de linge. Een heerlijkheid, waar eeuwenlang het geslacht Van Lynden resideerde. Een inspirerende plek: groen, landelijk en rijk aan historie. Het dorp heeft een onverbrekelijke band met de kerk en het geloof. En de kerstboom komt ervandaan! Zo begint het mooie artikel geschreven door Wim Huijser.

Hemmen 1

Hemmen 2

Hemmen 3

Hemmen 9

Hemmen 5

Hemmen 10

Hemmen 11

Hemmen 12.pg

Hemmen 8

Lunterse Buurtbos Noaber 2012

Er is weer een nieuwe Noaber verschenen met daarin mijn fotoreportage over het Lunterse buurtbos. Het artikel is geschreven door Wim Huijser. Het Lunterse buurtbos is een prachtig stukje natuur met een mooie uitkijktoren waar een prachtige historie aan vast zit.lunteren 2

lunteren 1

lunteren 3

lunteren 4

lunteren 5

lunteren 6

lunteren 7

lunteren 8

lunteren 9

Ben Joosten Noaber 2012

Ben Joosten een waar kunstenaar met de letters. Een bijzondere man die ik niet zal vergeten evenals zijn vrouw Emmy. Helaas is Ben Joosten overleden op 82-jarige leeftijd  na een kortstondig ziekbed. Een jaar na mijn ontmoeting met hem….

Ben Joosten 1

Ben Joosten 2

Ben Joosten 3

Ben Joosten 4

Ben Joosten 5

Ben Joosten 6

Ben Joosten 7

Ben Joosten 8

Ben Joosten 9


Ed van het Heck Noaber 2012

De nieuwe Noaber ligt weer op de plank met daarin mijn fotoreportage over Ed van het Heck. Het artikel is geschreven door Harrie Hoitink. Het was een van de meest bijzondere reportages die ik ooit gemaakt heb. Gert-Jan Oplaat is in gesprek met Ed van het Heck onder het genot van het borreltje het Noabertje. Ed leeft in zijn eigen sprookje. Het was geweldig om hem en Roos te mogen ontmoeten en een kijkje in hun magische wereld te mogen nemen. Alles wat je op de foto’s ziet is door Ed zelf gemaakt. De schilderijen, poppen, alle meubels, noem maar op….. hij heeft het zelf gemaakt. Wat een kunstenaar.

Ed van het Heck 1

Ed van het Heck 2

Ed van het Heck 3

Ed van het Heck 4

Ed van het Heck 5

Ed van het Heck 7

Ed van het Heck 8

Ed van het Heck 9

Ed van het Heck 10

Ed van het Heck 11

Ed van het Heck 12

Ed van het Heck 13

Ed van het Heck 14

Ed van het Heck 15


Jan van Asperen Boeren Wagens Noaber 2012

De nieuwe Noaber is weer uit met daarin mijn fotoreportage over Jan van Asperen die boerenwagens restaureert.Jan van Asperen leeft in Alblasserdam.Naast zijn werk is hij grotendeels bezig met zijn passie, het restaureren van boerenwagens. Alles is handgemaakt en het kost uren en uren om de wagens weer in de oude staat terug te krijgen. Het artikel is weer geschreven doory Wim Huijser.

Boerenkarren 1

Boerenkarren 2

Boerenkarren 3

Boerenkarren 4

Boerenkarren 5

Boerenkarren 6

Boerenkarren 7

Boerenkarren 8

Boerenkarren 9

Boerenkarren 10


Betuwse Kersen Noaber 2012

De nieuwe Noaber is weer uit. Deze keer met de reportage van de Betuwse kersen in Deil. Een mooi familie bedrijf van de hartelijke familie van Gellicum. Het Bedrijf ‘de Oosterling’ van Marius van Gellicum en Lotte van de Sandt heeft prachtige boomgaarden en heerlijke kersen. Een must om langs te gaan als je in de buurt bent. Het was erg fijn werken met de familie. Dank jullie wel.

Kersen 1

Kersen 2

Kersen 3

Kersen 4

Kersen 5

Kersen 6

Kersen 7

Kersen 8

Kersen 9

Steenfabriek de ‘Vogelensahngh’ Noaber 2012

De nieuwe Noaber is weer uit. Deze keer staat er mijn fotoreportage in over de steenfabriek ‘Vogelensangh’ in Deesd. Dit is de enige nog op kolen gestookte ringoven van Nederland. Een prachtig stukje historie. Je krijgt niet snel de kans om zo’n mooie oude fabriek nog werkend te zien. Het bijzondere plek waar ze erg mooie stenen maken. Als jullie meer foto’s hiervan willen zien kijk dan op mijn website. Het artikel is geschreven door Wim Huijser.

steenfabriek 1

steenfabriek 4

steenfabriek 12

steenfabriek 13

steenfabriek 5

steenfabriek 6

 

steenfabriek 7

steenfabriek 9

steenfabriek 2

steenfabriek 15

steenfabriek 11

steenfabriek 14

steenfabriek 8

steenfabriek 3