Andere Magazines 2013

Bewustzijn magazine 2013

Een aantal weken geleden mocht ik een reportage maken van de kunstenares Henny van Daalen voor het Magazine Bewustzijn. Het mooie interessante artikel wat is geschreven door Wim Huijser. Henny van Daalen woont in Valburg en ze maakt prachtige kleurrijke schilderijen waar de vrouwen vaak centraal in staan. Het is dan ook een kleurrijke reportage en voorkant van het blad geworden dank zij de mooie schilderijen van Henny. Het was erg leuk om deze warme vrouw te ontmoeten en haar passie te mogen vastleggen.

Henny van Daalen 1

Henny van Daalen 2

Henny van Daalen 3

Henny van Daalen 4

Henny van Daalen 5

Henny van Daalen 6

Henny van Daalen 7

Henny van Daalen 8


Landidee Augustus nummer 2013

Vorig jaar mei en september mocht ik voor het blad landidee op pad voor een artikel over Eendenkooien geschreven door Wim Huijser. Ik dacht wauw dat is gaaf. Maar algauw kwam ik er achter dat die eenden werden gevangen om te worden verkocht aan restaurants terwijl ik dacht dat het tegenwoordig alleen nog maar was om geringd te worden. Af en toe gaat het dus tegen je gevoel in wat je moet fotograferen maar je bent altijd weer een mooie ervaring rijker weet ik nu uit ervaring.

Achteraf kan ik toch zeggen dat het geweldig was om te doen en dat kwam maar door een iemand namelijk; Bert Kooijmans de kooiker zelf. Bert heeft zoveel passie voor zijn vak dat is prachtig om te zien. Het vak is hem met de paplepel ingegoten. Bert Kooijmans is in zijn familie al de derde generatie kooiker. Zijn grootvader werkte in 1903 al in deze eendenkooi. Prachtig te horen wat er allemaal in dat mooie kleine stukje natuur verscholen tussen de bomen gebeurd is. Het kooihuisje ademt nostalgie uit. Over de natuur weet hij heel veel te vertellen, dus die dag ook nog een hoop geleerd.
Het was geweldig om een paar uurtjes met hem en zijn hondje kwintie ‘op pad’ te zijn.

Het spreekwoord ‘de pijp uitgaan’ heeft nu een hele andere dimensie voor mij gekregen. Dat komt namelijk vanuit dit beroep. De wilde eenden worden een vangarm /pijp ingelokt waarna ze aan het einde letterlijk de pijp uit gaan. Dat was wel even slikken….

Eendenkooien 1

Eendenkooien 2

Eendenkooien 3

Eendenkooien 4

Eendenkooien 5

Eendenkooien 6

Eendenkooien 7

Eendenkooien 8

Eendenkooien 9

Eendenkooien 10

Eendenkooien 11

Eendenkooien 12

Eendenkooien 13

Eendenkooien 14

Staatsbosbeheer Buitenleven 2013

staatsbosbeheer helenaveen 1

staatsbosbeheer helenaveen 2

staatsbosbeheer helenaveen 3

staatsbosbeheer helenaveen 4

staatsbosbeheer helenaveen 5

staatsbosbeheer helenaveen 6