Passie Podium

Wat voelt het fijn om je passie te volgen en te leven. Ik ben er erg dankbaar voor. Het bracht me op het idee van het ‘Passie Podium’.

Op het ‘Passie Podium’ wil ik mensen graag de gelegenheid geven om hun passie met anderen te delen. Dit kan in de vorm van een verhaaltje en/of met foto’s. Het zijn mensen die bij mij geweest zijn in een workshop en waar ik mijn passie mee heb mogen delen. Mensen, die naast fotografie, ook nog een andere passie hebben die ze graag willen leven en delen. Deze passies worden eens in de 6 weken gedeeld via mijn blog en daarna komen ze hier op een vaste plek te staan.

 

José Middelhuis in dit 6e Passie Podium is een doorzetter voor passie….

José heb ik afgelopen najaar ontmoet op een van de workshops in Hemmen. Ze vertelde dat het voor haar lastig was om een hele dag de workshop te volgen omdat dat lichamelijk moeilijk voor haar was dus zochten we naar een oplossing. De José die ik heb leren kennen is een hele positieve en stralende vrouw die volop geniet van alles om haar heen. Mooi om te zien. Zeker ook als je leest wat ze toch allemaal heeft meegemaakt. José is voor mij het bewijs dat je met wilskracht, doorzettingsvermogen, en een positieve instelling ontzettend veel kan bereiken. Ze is een mooie creatieve vrouw met vele passies, geweldig… en zo inspirerend. Laat je verrassen door de mooie creaties van José.

José Middelhuis (07-01-2015)

 

Jose00Laat ik me voorstellen aan jullie. Ik ben José Middelhuis creativiteit is mijn passie. Ik woon ruim 30 jaar in Wageningen ben net 60 jaar geworden. Ik ben een positieve vrouw en het glas is bij mij halfvol en dat heeft me veel goeds gebracht in mijn leven. Van oorsprong kom ik uit Twente en dat kunnen de meeste mensen wel  “hoor’n” aan mijn uitspraak. ;) Ik heb 3 kinderen mogen opvoeden met veel plezier al was het soms intensief omdat ik dit voor een groot deel alleen heb gedaan. Nu wonen ze op zichzelf en is er een nieuwe fase. Sinds 2010 ben ik getrouwd met Marion en wonen wij samen met 2 poezen 2 honden en 2 kippen in Wageningen. Ik heb als aktiviteitenbegeleidster gewerkt bij mensen met ernstige dementie en daarnaast was ik bezig met “mijn creativiteit.” Deze creativiteit is verschillende kanten op gegaan. Zo heb ik een korte periode getekend.een langere periode geschilderd voornamelijk nat in nat, boetseren en werken in pastel en speksteen Aansluitend begon ik met beeldhouwen in hardsteen. Met deze steen “Vrouw” ben ik 9 maanden bezig geweest dat vond ik wel “passend” als of ze is geboren. Meestal is het zo dat ik niet werk vanuit een idee maar vanuit wat er ontstaat of zich laat vinden zoals in deze groene Serpetijn steen.vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Jose02

Foto links: speksteen albast ‘begin’
Foto rechts: Vrouw

Door mijn gezondheid moest ik stoppen met beeldhouwen en ben 10 jaar in de WAO geweest. Na een periode van “rouw” omdat ik niet meer kon werken en beeldhouwen ontdekte ik de textiel. Het traditionele quilten zoals hieronder was niet waar ik plezier in had. Zelf ben ik langzaam weer in het arbeidsproces begonnen. Ik ben meer dan “alléén” moeder. Hoewel ik het moederen een beroep op zichzelf  vind heeft dit veel mooie kanten. Ik begon met 2 x 3 uur per week in een smaakpanel tot ik weer 24 uur werkte als aktiviteitenbegeleidster. Dit bleek teveel en het was nodig om minder werken. Daarnaast bleef ik altijd bezig met diverse materialen waar ik iets creatiefs uit voortkwam. Niets doen past niet bij mij mij.
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Jose07

Foto links: traditionele quilt “lappendeken”
Foto Rechts: “zwaluwen”

Ik gebruik meestal textiel en heb er mijn eigen draai  aan gegeven zoals met de “lapjes katten.“ Die vaak snel verkocht waren. De manier van werken die ik vaak doe is door de transporteur van de naaimachine uit te zetten. Dat zijn de tandjes die de stof voortbewegen. Daardoor doet de naaimachine niets en kan ik zelf de stof verplaatsen. Zo zou je ahw je naam kunnen schrijven met de naaimachine alhoewel het heel wat training vraagt. Materialen die ik gebruik zijn diverse stoffen, (snoep) papier, verf, tyvek (dat is parachute stof en het wordt in de bouw gebruikt) diverse garens, druk-knoopjes etc. Ik gebruik oud materiaal en geef het een tweede leven. Stof van een  jas, ‘n blouse papier, ritsen of een oorbel die stuk is. Stukjes hout of schelpen die ik op het strand vindt. Schroefjes die mooi verroest zijn en veertjes. Meestal materiaal met een herinnering  kleding van een bekende of een pagina uit een boek dat al 100 jaar oud is. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan het gevonden of gekregen materiaal wel een plekje geven in een werkstuk.

Jose05

Foto links: lapjeskatten 6 met lapjes, papier, drukknoopjes
Foto rechts: sierkussens de titel is Kunst(s)katten

Soms krijg ik opdrachten zoals van een jongeman die voornamelijk  in Equador woont. Hij heeft me via internet gevonden. Naast zijn werk om onze natuur te sparen speelt hij Djembé dat is een afrikaanse trommel. Hij vroeg mij of ik daarvoor een tas wilde maken met dieren erop die leven op de Galapogos eilanden. Een leguaan, schildpad, zeemeermin (of die daar rondzwemt weet ik niet )en andere dieren. Leuk is het om te weten dat ik koffiedik en thee gebruikt heb om de stof  voor het strand te kleuren. Ik heb de tas met plezier gemaakt en was trots op het resultaat. Zelf heb ik mijn website gemaakt en blog al heb ik daar de laatse tijd niets meer aan kunnen werken). Papier scheppen is ook leuk. Oude enveloppen die ik in stukken scheur en door de blender doe met natuurlijk materiaal erdoor zodat je hele kleine stukjes houtvezels erin ziet. Ik doe er stukjes kant door of gedroogde bloemen die ik bewaard heb van onze bruiloft. Leuk om daar mee te spelen.

Jose01

Djembé tas “Galapagos”

Spelen is het goede woord. Terwijl ik bezig ben met een werkstuk ontstaat er soms een gedicht:

Spelen als een kind,
Vrij zijn,
spelen als een kind,
vrij voelen
spelen al seen kind,
vrij-blijvend
kind zijn

Jose08

Foto links: “spelen als een kind”
Foto rechts: “Viooltje” met pastel gemaakt

Bij het werkstuk “ochtendgroet”

In de stille vroege morgen
bij het eerste ochtendlicht
hoor ‘k dan als ik luister
het zingen van een vogeldicht
het gestjilp en gefluister
van de merel een lied
Een begroeting van de ochtend
en de dag die voor ons ligt.

Jose03

Links: “ochtendgroet” gemaakt van een oud velours gordijn.
Rechts: landschapje geschilderd en geborduurd dat je op kunt rollen op een ouderwets naaigarenklosje titel ”mijn land, prachtig land”

Ik ben nu lange tijd ziek heb weinig energie door een burnt-out, fybromialgie, lyme, veel ontstekingen in mijn spijsverteringsorganen heb nierstenen en ben inmiddels in de WIA. Het sociale leven ging niet meer en ik kon mijn werk en kunst niet meer beoefenen. Het leven was voor mij over-leven. Wilde graag “alleen” of met de honden in de natuur zijn en kon nauwelijks mensen om me heen verdragen. Af en toe bezig met een legpuzzel. Maanden later begon ik soms een foto te maken en heb begin dit jaar een camera gekocht.
Macrofotografie trok mij omdat ik niet veel kon lopen. Bij Andrea heb ik één workshop gevolgd in twee keer (ivm mijn energie.) In de natuur zijn vindt ik heerlijk en het werkt helend. Vroeg opstaan kan nog niet. Wie weet later wel omdat ik graag insecten of andere dieren zou willen fotograferen. Foto’s maken is ook een passie  geworden. Ik heb nu een dieet en  gelukkig hou ik van koken en dat komt me nu goed van pas. Het zou fijn zijn dat mijn energie meer terug gaat komen zodat ik mijn kunst weer op kan pakken. Als dat niet gebeurd dan komt er altijd wel weer iets op mijn pad.

Jose04

Foto links: Papierobject het zwarte papierkant is gemaat van een papieren servet wat ik heb doorgestikt titel titel “Openheid”
Foto Rechts: gemaakt van zelfgeschept papier een geboetseerde baby, gesmolten plastic etc titel is “Evolutie” , gemaakt v d expositie Point of no return 2012

Jose09

Foto links: boekje gemaakt van een kapot kinderboekje titel “natturlijk verbonden”
Foto rechts: “ Meeuwen”

Hoe moeilijk “stil” zitten ook is het brengt  iets nieuws. De mooiste ideeën ontstaan in stilte. Voorheen was ik altijd aan het multitasken en ik heb met mezelf afgesproken dat niet meer te willen. Zo kan ik meer genieten van mijn leven en van de kleine dingen om mij heen. Ik leef nu, be-leef en dat voelt veel intenser. Door mijn passie te volgen krijg ik energie. Het geeft mij een gelukkig gevoel maakt me sterker. Terwijl ik eerder verlegen of ingetogen ben voel ik me juist meer zelfverzekerd als ik praat over mijn kunst of passie welke naam je het ook maar wilt geven. Ik ben er zo graag mee bezig dat ik  niet zonder kan. Het hoort bij mij.

Jose06

Foto links: geschilderd “eenzaam”
Foto rechts: paardenbloem techniek nat in nat

Als jullie het leuk vinden neem een kijkje op mijn website of blog en ik zou het fijn vinden om een reactie te horen. Mochten er mensen zijn in de  omgeving Wageningen die het leuk vinden om (macro) foto’s te maken en eens samen op pad te willen gaan, stuur een mailtje.

Ik ben lid van Zoom.nl en kun je wat van mijn foto’s zien. Ik sta als JMiddelhuis vermeld

http://textiel-anders.nl
http://textielanders.blogspot.nl

Ik wens jullie veel fotoplezier in 2015
Groeten José

 

Menno Bangma in dit 5e Passie Podium heeft een zwak voor katten en wat voor een soort….

Menno Bangma heb ik vorig jaar ontmoet tijdens de workshop in Hemmen. En dit jaar ging hij weer een keer mee op pad. Hij is een ontzettend positief en enthousiaste persoon. En niet alleen als het gaat over fotografie maar zeker ook over zijn ander passie die hij samen deelt met zijn vrouw, namelijk ………….’Bengalen”. Toen ik vroeg wat dat precies waren kwam gelijk de iPhone met prachtige foto’s tevoorschijn. Ooowwwwww, tja dan ben je toch gelijk verkocht als je die prachtige katten en kittens ziet. Wat een geweldige beestjes. Ik ben al superfan van het luipaard een panter of Jaquar. Zo’n miniformaat wil je dan toch gelijk hebben? Ze zijn dan ook niet voor niets erg gewild en de nestjes zijn dan ook al gauw gereserveerd. Hoe Menno en zijn vrouw hun cattery “Praslin” opgericht hebben kun je hier lezen.vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Menno Bangma (27-11-2014)

Bengalen Passie

Deze keer gaat het passie-podium over Katten. Katten veroveren het internet. Er gaat geen dag voorbij of je ziet wel iets op Youtube of je Facebook pagina voorbij komen over katten. En nu dus ook op de site van Andrea. Deze keer dan wel erg fotogenieke katten.

Onze kattenpassie is stukje bij beetje gegroeid. Het begon met een poes die een mix was tussen pers en brits korthaar. Die konden we via via overnemen. Ze was nog ‘heel’ dus leek het mijn vrouw wel leuk om daar eens een nestje mee te nemen. Hoe werkt dat eigenlijk? Oke, we hebben in ieder geval een kater nodig. Maar waar vind je die? Alles is in Nederland zo’n beetje gecastreerd voor goede redenen. Dit was onze eerste stap in de wereld van katten fokken. De meeste fokkers hadden niet zoveel op met ons bastaardpoesje. En al snel werden we gevraagd of we alle papieren wel hadden inclusief de nodige testuitslagen, zodat ze er zeker van konden zijn dat ze niets onder de leden had en de fokkerij niet zou besmetten. Maar ze is nog maagd, dachten wij. Anyway, na lang en veel zoeken kwamen we bij een oud vrouwtje terecht (ja echt) die haar Britse korthaar kater wel ter beschikking wilde stellen. Wat een prachtbeest. Een ongecastreerde kater is een imposante verschijning van 6-7 kg. Zo gezegd zo gedaan en negen weken later hadden we ons eerste nestje kittens.

Na dat bezoek waren we echter gevallen voor de prachtige Britse korthaar katten van dat vrouwtje. We begonnen met een blauwe, vervolgens een chocolate (bruin) en tenslotte een lilac (creme-grijs). En we hebben onze cattery “Praslin” opgericht. Naast zo nu en dan een nestje gingen we ook eens kijken bij shows, want dat is een uitgelezen mogelijkheid om te kijken hoe de ideale Brit eruit hoort te zien. En je kunt andere rassen ook eens van dichtbij bekijken. Van ranke siameesjes, kale sphinxen tot forse maine-coones van 12 kg. En toen gebeurde het. Het was ergens rond de derde of vierde show dat mijn vrouw een rondje langs de velden deed en tegen de eerste Bengaal aanliep. Een panter in huis formaat. Haar hart sloeg over en ze was verkocht.

02-09-12 292_v2

Bengalen zijn eigenlijk hybride katten. Een kruising tussen een Aziatische luipaard kat en een gedomesticeerde kat. En dat levert een interessant karakter op. Zo zijn ze super aktief, houden van water en zijn intelligent. Oftewel, ze springen met je mee onder de douche of in bad, kunnen deuren en keukenlaadjes openen, zitten als eerste in elke doos of boodschappentas die je meeneemt naar huis, kunnen apporteren en je kunt ze aan een lijn leren lopen. Het zijn de honden onder de katten zegt men. En verder zijn veel mensen die allergisch zijn voor katten, niet allergisch voor Bengalen. Een andere aparte eigenschap is dat kittens vanaf vier weken tot twaalf weken in de “fuzzies” zitten waarbij ze, net als jonge cheetahs, pluizige lange haren hebben. Na twaalf weken klaren ze helemaal op en wordt het eindresultaat van hun patroon zichtbaar. Bengalen zijn nog vrij onbekend in Nederland, er zijn een dozijn fokkers. De meeste fokkers zitten in de VS en Canada. Daar is het ras ook ontstaan zo’n veertig jaar geleden. De “eerste generatie” bestond uit katten met vooral zwarte vlekken op een goudkleurige vacht. De “tweede generatie” is veel recenter en die zijn voorzien met een patroon van markante rozetten: de donkerbruine vlekken die zwart omlijnd zijn. Daarnaast zijn er verschillende typen, zilveren vacht, marmeren-patroon of zelfs charcoals. Maar onze voorkeur gaat uit naar de goudkleurige vacht met zwart-bruine rozetten.

01

In de maanden na de show speurde mijn vrouw het Internet af. We kwamen in contact met een Canadese fokker die prachtige katten had. We hebben uiteindelijk twee jaar moeten wachten op onze eerste Bengaal, maar toen was het zover. Ze zou om tien uur landen met de directe vlucht uit Vancouver. Nadat het vliegtuig geland was werd ze naar het dierenhotel gebracht voor alle controles, stempels en papieren. Rond enen konden we haar ophalen. Daar aangekomen werd de transportmand aan ons overgedragen. We konden niet wachten dus, hup, deurtje open. En alsof er niets aan de hand was kwam de kleine ‘wauw’ uit de mand tippelen, luid spinnend en kopjes gevend.  Wat een beauty.

02

In de loop van de tijd hebben we er nog een paar poesjes bijgenomen en hebben we nu ook zelf een kater. We fokken inmiddels zeven jaar Bengalen als hobby en de interesse is wereldwijd. We hebben mensen in alle uithoeken van de wereld blij kunnen maken met onze kittens, van Zuid-Korea tot Zuid-Afrika, van Moskou tot Miami. Naast het karakter proberen we katten met zo’n mooi mogelijk patroon en contrast te fokken en op te laten groeien tussen onze kinderen.

De passie zit dan ook in een aantal dingen. Allereerst is het uiterlijk en gedrag van deze huispanter super. Ook voor onze kinderen. Daarnaast is het geweldig om Google-translate mailtjes te krijgen van mensen uit bijvoorbeeld China, Japan, Thailand of Maleisië. Of voor een weekend een Spanjaard op bezoek te krijgen die zijn kitten komt op halen, maar geen woord over de grens spreekt. Of om zelf op bezoek te gaan naar Canada om je nieuwe fokpoes op te halen. En tenslotte de tevredenheid van de nieuwe eigenaren. Veel mensen sturen het eerste jaar maandelijks foto’s op om te laten weten hoe geweldig het gaat. En soms krijg je na drie jaar een foto, met de vermelding dat het kitten van toen nu zijn International Champion titel in de wacht heeft gesleept. En voor sommige gezinnen met kinderen komt er een droom uit met zulke katten.

05
Maar hoe zoek je nu een kat uit als die zo ver weg zit, vraagt je je misschien af. Kijk, hier komt het fotografie aspect in beeld. Je zult het met foto’s moeten doen en dus is de kwaliteit van de foto erg belangrijk. Dat combineerde mooi met de liefde voor fotografie, want van deze katten wil je goede foto’s kunnen maken. En dus hebben we onze apparatuur geüpgraded en zijn we veel gaan oefenen.  Die kittens zijn vaak watervlug, maar je kunt er wel erg leuke foto’s van maken. En daarmee houden we de nieuwe eigenaren wekelijks op de hoogte via nieuwe beelden. Zowel close-ups, actie foto’s of gewoon grappige beelden.

06


08

04

07

Kittens Heaven 5 mei 2012-17

L-nest
Kittens_bottom

 

Marian Steenbergen in dit 5e Passie Podium heeft vele mooie passies….

Marian Steenbergen heb ik vorig jaar bij een van mijn workshops mogen ontmoeten. Ik heb haar leren ‘kennen’ als een lieve, warme, stralende vrouw die rustig kan zijn, maar ook erg uitbundig, vooral als ze het over haar passies heeft. En dat zijn er een aantal zoals je hieronder kunt lezen. Fantastisch als je zoveel mooie hobby’s hebt en ze met zoveel passie uitvoert en dat is te zien. Prachtig.

 

Marian Steenbergen (01-07-2014)

Andrea heeft mij benaderd om over mijn passies te vertellen voor de rubriek Passie Podium.

10514867_888012894558847_690836023_n

Waar zal ik beginnen..

Laat ik mij eerst maar even voorstellen.

Mijn naam is Marian Steenbergen en ik ben geboren(1953) en getogen in Apeldoorn.

Al vroeg in mijn jeugd wist ik dat ik ‘schooljuf’ wilde worden en zo is het ook gegaan. Weliswaar kwam ik er al snel achter dat ik dit vak schromelijk had onderschat en heb er na tien jaar een punt achter gezet. Kindjes kwamen, tijd om te moederen, maar ook tijd om mijn hobby tekenen op te pakken.
10517150_888012897892180_2107574376_nVan het één kwam het ander, van workshop tot cursus tot opleiding Kunstacademie. Het was pittig de vijfjarige opleiding te combineren met het moederschap, maar ik had het niet willen missen. Het schilderen blijft een uitdaging en een eeuwige zoektocht, net als het leven zelf. Inmiddels geef ik ook al acht jaar les aan volwassenen, en het is echt heel leuk mensen over drempels heen te helpen en ze te zien ‘groeien’.

Afgelopen februari had ik een expo in het collectief van Apeldoornse kunstenaars, die ik als titel meegaf “Sterren op het doek”,  afgeleid van het gelijknamige programma op de tv. Maar ik doe niet alleen portret.. ik wil me vrij voelen in datgene wat ik doe, en ben daarin nogal wispelturig, maar thema’s keren na verloop van tijd altijd weer terug. ( zie: www.mariansteenbergen.nl)

10490227_888012901225513_759116534_n

Fotografie is pas van een veel latere periode. Had ik als tiener een Agfa-click-clack, die meeging op de gebruikelijke zaterdags ritjes in mijn vaders eerste auto, later werd dat een Sony-pocket-camera, ook handig overal mee naar toe… Zo bracht ik eens met vriendinnen een bezoek aan Apenheul en vond het toch wel heel jammer, dat ik amper kon ‘zoomen’ met dat apparaatje… Ook begon ik te ontdekken dat zelfs zo’n pocket-camera een menu met instellingen had, waar ik tot die tijd nooit naar keek. Mijn behoeftes begonnen te verschuiven, en zo kocht ik een hybride-camera, vanwege het lichtgewicht omdat ik al jaren met schouderklachten rondloop. Van diafragma, sluitertijden, en ISO had ik geen kaas gegeten, en besloot maar eens een cursus te volgen.  Het buiten-zijn, wandelen en experimenteren met de ‘kiekdoos’ sleepte me door een burn-out. Ook dan ontdek ik, dat ik te kort kom aan die camera, waar ik toch wel aan verknocht ben, maar ga over op de SLR. Ga wederom een cursus volgen, al merk ik dat ik niet voor volle 100% ga voor ‘de-volmaakte-technische-plaat’, misschien ontbreekt het mij aan geduld of aan ontbreken van technisch inzicht, of gewoon niet echt geinteresseerd daarin. Het gaat me om sfeer-beelden… ik noem mezelf gekscherend wel eens een “Seasons”-fotograaf.. en stilletjes zou ik hopen ‘ontdekt’ te worden, wàt een uitdaging….! maar okee… daar ga ik niet van uit,  ik beleef veel lol aan het fotografreren… voel het als een uitdaging te groeien… doe eens een workshop hier en eens een workshop daar… en overal pak je wel nuttige tips mee.. Zo ook bij de workshop, die ik bij Andrea volgde vorige zomer… haar tips paste ik zo nu en dan intuïtief toe, maar ben me nu veel bewuster van het zoeken naar het juiste licht, de compositie.. en dat zijn leuke dingen.
10517182_888012904558846_1882411139_n

Veel mensen vragen of ik dan die paddestoel of wat ik dan ook vastleg op de plaat, ga naschilderen.. en dan is het antwoord ‘nee’… Het schilderen staat los van de fotografie…althans zo voel ik dat nu. Vreemd genoeg constateer ik dat ik nog hetzelfde kijk door de zoeker, als in mijn academietijd, waarin ik ook periodes bezig was met planten. Nu ik me een tijdje geleden een lensbaby heb aangeschaft, groeit het idee, om  landschappelijke ‘sferische beelden’ in de fotografiezou willen gebruiken om die om te zetten in, abstracte landschappen op het doek .  Wie weet gaat me dat ooit lukken. Maar ook het Photo-Shoppen ligt nog in het verschiet.

En alle goede dingen bestaan uit drie… Dan is daar het zingen… waarschijnlijk ook al geboren op de lagere school, waar ik een aantal muzikale ‘meesters’trof, tot grote ergernis van mijn pa.. want “daar leer je niks van”.. kennis is macht was zijn motto en ik deed alle dingen, die daar ver van af stonden. Het is jammer, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan…Zingen doe ik in de badkamer… heb in verschillende koren gezongen en sinds 2 jaar maak ik deel uit van  Vocal Group Glazzy in Deventer. Een pretentieuze, harmonieuze, gezellige, gemotiveerde groep, steeds meer de a-capella-kant op, met voornamelijk prachtig nederlands -niet zo doorsnee-repertoire.. Vorig jaar oktober hebben we twee concerten op de planken gezet, en na de zomerstop gaan we er weer hard tegen aan.. in mei 2016 komen we weer met nieuw repertoire op de planken.
10477825_888012907892179_863660479_n

 

Ina de Vries in dit 4e Passie Podium kan geweldige verhalen schrijven….

Vorig jaar ontmoette ik Ina de Vries op een van mijn workshops. Een vrolijke maar ook rustige persoonlijkheid die lekker haar eigen gang ging met de bloemetjes. En als ik haar nu zou willen omschrijven, nu ik haar een beetje beter heb leren ‘kennen’ via FB dan komt een woord gelijk bij mij op. Humor. En die humor gebruikt ze op vele fronten. Ik vind haar portretten van bekenden geweldig, echt hilarisch maar ook haar prachtige humoristische zelfportretten die ze iedere keer weer neerzet. Een levensgrote fantasie heeft ze en met die rijke fantasie heeft ze samen met haar vriend Arjen Vriezekolk en schitterend Kinderboek gemaakt. Ik hoop dat  de uitgever zo slim is om ja te zeggen tegen dit boek. Want een boek dat zo grappig en mooi geschreven is als dit, en zo mooi geïllustreerd verdient een plaats in de boekenkast of je nu kinderen hebt of niet.

 

Ina de Vries (30-05-2014)

bathrouploadandreacolumn

 

Hey allen,

Ik zal mij even voorstellen..mijn naam is Ina de Vries

Ik ben gevraagd door Andrea (en dat vind ik een hele eer) om mijn passie met jullie te delen op het passie podium.

En ondanks dat ik toch enigszins plankenkoorts heb trek ik de stoute schoenen aan en probeer een leuk stukje te typen.

Ik heb niet 1 passie..ik heb er heel erg veel. Als ik het toch onder moet brengen in een enkel woord zal dat zijn dat “creativiteit” mijn passie is.

Altijd aan het brainstormen en heel veel willen doen..en alles TEGELIJK!
Mijn hoofd zit altijd vol met allerlei ideeën, heb bv pas geleden een poppenhuis gekocht bij de kringloop die ik helemaal wil inrichten tot kabouterhuis met potjes en mini pannenlapjes tot kleine slofjes en blozende appeltjes van fimo. Probeer ook de laatste week de “Moonwalk” onder de knie te krijgen. Tot nu toe lijkt het nog nergens naar, maar ik moet en ik zal het leren.

Ik vind het heerlijk in de tuin te werken,als het moet sproei ik de planten nog terwijl het regent.

Ben helemaal verslaafd aan Angry Birds..

Mijn huisdieren zijn eveneens mijn passie..ik heb twee katten Owy en Jellemijn, een schotse Collie genaamd Kes en een eigen Angry Bird namelijk mijn valkparkiet Nelson.

 

 

Ik fotografeer natuurlijk ook en daar ken ik Andrea van. Ook ik hou erg van macro fotografie, maar mezelf als een bekendheid te portretteren is ook iets waar ik helemaal blij van wordt (mits het eindresultaat lonend is) Michael Jackson, Audrey Hepburn, Einstein, Ozzy Osbourne, het meisje van Vermeer, the Spice Girls, niets is mij te gek.

Ik heb teveel passies om hier allemaal te projecteren dus ik zal het hebben over een nieuwe passie van me en dat is ..schrijven.

Samen met mijn vriend Arjen ben ik bezig een kinderboek uit te brengen. Dit schijnt een bijna onmogelijke klus te zijn, mits je een bekende Nederlander of nog beter een bekende wereldburger bent.

Helaas ik ben niet bekend, heb nooit in een soapserie gespeeld, ben niet de vrouw van een filmmaker, tennisser of oliemagnaat dus moet het op eigen kracht onder de aandacht brengen.

Het boek is uiteindelijk klaar en ligt al bij een uitgever en nu ongeveer 8 week wachten op de uitslag.

Ik heb ongeveer een jaar erover gedaan om het boek helemaal te schrijven en te corrigeren. Mijn vriend is illustrator en heeft het boek voorzien van prachtige illustraties.

Als ik een illustrator had moeten regelen was ik handen vol geld kwijt geweest..Arjen doet het voor niets (heb ik ook eens mazzel)

De titel van het boek is “De Roestige Ridder”.

Het gaat over een klein jongetje Roderick genaamd die al van jongs af aan een passie heeft…en dat is om Ridder te worden.

Na het laatste schooljaar krijgt hij voor zijn rapport de sleutel tot een oude dekenkist op zolder en tovert een ridderpak tevoorschijn…en dan beginnen de avonturen.
zolderkleur55 copy

Hij gaat op zoek naar een kasteel die tevens bewoond wordt door een plaaggeest. Hij ontmoet Enak de reuzendwerg uit het bloemenmoeras.

Ook krijgt hij als huisdier een roze olifantje die veelal in de kroonluchter hangt.
luchterkleur

Vijf katten worden te vondeling gelegd bij het kasteel en dat beloofd niet veel goeds. Een ander hoofdstuk raakt hij bevriend met een sneeuwpop die hij zelf heeft gemaakt…Dame Blanche.
dame blanche

Een bezoek aan de tandarts..krijsende boren en zingende zagen.

De vriendschap tussen hem en het kruidenvrouwtje Violet, of Vlijtig Liesje de naaister uit het dorp die altijd iets extra’s toevoegt aan de herstelwerkzaamheden. Menig houthakker is na een winkelhaak in zijn blouse weggegaan met pailletjes op zijn kraag. Dan hebben we nog de schatkamer..het vertrek van de plaaggeest.
treasury

Een hoofdstuk over het ontstaan van de herfst, dwergen die met penselen het bos te lijf gaan en blaadjes inkleuren.

storm

Het jaarlijks sportevenement…met een verrassende winnaar.

Van roze verf en toverballen tot rondjes rennen om de heilige eik met in elk oor een takje peterselie.

En natuurlijk sluit ik het boek af met de “groepsfoto” er is dus ook een fotograaf aanwezig en Arjen heeft mij die rol toebedeeld. Ik mag op mijn blauwe scooter door het verhaal rijden met een bos camera’s om mijn nek.
scooter copy

Het boek is voor Arjen en mij gaan leven, elk karakter is weldoordacht ontstaan en zijn goede vrienden van ons geworden. Nog beter gezegd  is…ik ben een beetje van hun gaan houden.
candyshop

Ze zijn een deel van mijn leven geworden en nu hoop ik echt oprecht dat er een uitgever tussen zit die met ons allen in zee wil.

Ik ben inmiddels al begonnen met deel twee…In dat boek gaat Roestige Ridder op reis met een bonte luchtballon samen met zijn roze olifant.

En elke keer als de ballon de grond raakt raken ze weer verwikkeld in de meest gekke avonturen.

 

Bedankt Andrea dat ik hier iets mocht vertellen en ik wens jullie allemaal een mooie zomer!

 

Alle tekeningen zijn gemaakt door Arjen Vriezekolk (degene waar ik elke ochtend een beschuitje mee eet :-)

www.inaphotography.weebly.com

www.vriezekolk.nl

Sippen in het ochtendgloren1

 De illustraties in deze blog hebben copyright en mogen niet gebruikt worden!

 

 

 

Anneke Davids in dit 3e Passie Podium houdt van ‘de wind in de zeilen’.
Daarnaast is ze enthousiast, lief, open, eerlijk, en erg gedreven….en als passie naast de zeilboot …….fotografie. Haar macrofoto’s vind ik sterk door haar eigen style met een grafische tint erin. En ik word geraakt door haar portretten en zeker door haar kinderportretten. Naast de mooie ingetogenheid van sommige portretten spat de ondeugendheid er vanaf bij andere portretten. Soms ontmoet je mensen en dan is er gewoon gelijk een klik. Je herkent dingen van jezelf in de ander en begrijpt hoe de ander denkt, voelt of fotografeert. En in dit laatste is dat zeker ook het geval. De manier waarop ze fotografeerd en van beelden houd is zeer herkenbaar.

Schermafbeelding 2014-04-08 om 13.58.17

Anneke Davids ( 11-04-2014 )

Hoi!

Ik ben Anneke Davids en mijn passie is fotografie! Ik ben 35 jaar en woon samen met mijn vriend Jelte in Hengelo ov.

Ik ben in 2002 in aanraking gekomen met fotograferen. In 2001 hebben mijn vriend en ik een rigoureuze beslissing genomen. We hebben het huis verkocht, ontslag genomen en een fantastische Landrover gekocht. Na een half jaar geklust te hebben aan de auto zijn we ingestapt en zijn we gaan rijden. Op naar het avontuur, een nieuw leven en wellicht was dat in een ander land dan Nederland.

Tijdens de reis hadden we een analoge camera van Minolta en een oude Pentax bij ons. We waren nog geen week onderweg en ik wist toen al dat fotografie een belangrijk onderdeel zou worden van de reis. Wat zou ik graag die reis opnieuw willen maken met de kennis en de camera van nu! Na een fantastisch jaar te hebben gehad in Afrika hebben we besloten dat ons toekomst in Nederland lag. Ik ben de helft van een tweeling. Een deel van mij was achtergebleven in Nederland en ik kon en wilde haar niet missen!

DSCF1438 bv kopie

Terug in Nederland heb ik na 2 jaar een Nikon D70 gekocht. Wat was ik daar blij mee. Digitaal en ik kon tot in tegenstelling met de Minolta schieten wat en hoeveel ik wilde. Maar de automatische stand wilde ik niet meer gebruiken! Ik ben aan beide heupen geopereerd en heb maanden op bed gelegen. Pijnlijk en niet leuk, maar ik had wel zeeën  van tijd voor de handleiding van de camera J. De camera had na een tijdje voor mij geen geheimen meer. Toen wist ik het. Ik wil fotograferen!

Op dit moment houd ik mij voornamelijk bezig met portret, macro en een klein beetje landschapsfotografie. Portret is leuk. Vooral de emotie van kinderen. Heerlijk!_DSC6787 kopie

_DSC7641 kopie
_DSC9462 kopie

_DSC6426 kopie

_DSC6632 BV ZW kopie

_DSC4748 kopieWij hebben een zeilboot en varen regelmatig op het wad. Ik ben verliefd op het wad en de eilanden. Zo mooi daar! Vandaar een klein beetje landschap._DSC2006 BV KL kopie

_DSC3353 BV KL kopie

Maar daar ligt niet mijn hart. Ik ben door Andrea in aanraking gekomen met macro fotografie. Dat weet ze niet eens denk ik. Op zoom.nl spraken haar foto’s mij enorm aan. En omdat ik heel vaak denk Anneke houd eens wat meer afstand van je onderwerp dacht ik dat macro fotografie wel bij mij zou passen. Ik ben vriendjes met Andrea op Facebook geworden en heb vorig jaar een workshop bij haar gevolgd. Andrea nogmaals bedankt! Er ging een wereld voor mij open J. Ik ben nog zoekende naar een eigen stijl. Ik merk dat ik naar grafische beelden in de natuur zoek.  Ik ben benieuwd waar dat naar toe gaat.

_DSC0683 BV KL

_DSC0760 BV KL kopie

_DSC2993 kopie

_DSC8938 kopie

_DSC9031 kopieIk probeer het fotograferen te leren door het volgen van cursussen, workshops en  door heel veel te kijken naar foto’s van anderen. Ik kan uren kijken naar de prachtige foto’s van iedereen en laat mij graag inspireren. Ik kan echt blij worden van een mooie foto. Ik besef mij heel goed dat mijn techniek niet altijd goed is. Ik probeer een foto wel altijd technisch zo goed mogelijk te maken en feedback ontvang ik graag. Maar ik geef toe. Ik ben een beetje eigenwijs. Pas als ik blij word van een foto is voor mij de foto gelukt. Ook al is de techniek niet altijd zoals het zou moeten zijn. Volg je buik, doe en maak de dingen waar je gelukkig en blij van wordt!

_DSC8223 kopie

_DSC6490 BV ZW kopie

Andrea en ik hebben contact gehouden en zij heeft mij gevraagd of ik iets wilde vertellen over mezelf en over mijn passie voor fotografie op de Passie Podium op haar website. Andrea ik ben vereert! Ik vind het erg leuk dat we elkaar hebben leren kennen. Voor mij ben je een voorbeeld en een inspiratiebron. Dank je wel!

Oja bijna vergeten. Ik heb een zwarte bril ;)

Wil je meer weten over Anneke neem dan een kijkje op haar site. http://www.adavids-fotografie.nl

X

X

X

 

Op dit 2e passie podium stel ik jullie graag voor aan een lieve, mooie en creatieve vrouw….. Antoinette van Herpen.

Antoinette heeft bij mij de workshop Basis gedaan. We kennen elkaar al heel wat jaren vanaf mijn eerste werkgever in de mode. Leuk om te zien hoe we bijna allemaal uit de mode zijn gegaan en een nieuwe passie hebben gevonden. Zo ook Antoinette…..

PP-Logo

Antoinette van Herpen (26-02-2014)

Wat is passie? – Wat is mijn passie?

Hier kan ik vele antwoorden op bedenken. De encyclopedie omschrijft passie als; ‘een sterk gevoel van liefde, een groot verlangen naar iets, hartstocht, maar ook het lijdensverhaal van Christus’. In mijn levensverhaal ken ik veel passies en vooral ook het gepassioneerd met iets bezig zijn, ik noem bijvoorbeeld creativiteit, fotografie, onderwatersport, de natuur. Dit kan tijdens periodes van mijn leven steeds verschillen. Maar als ik kijk naar mijn puurste passie, de rode draad in mijn leven, dan is dat toch wel mijn leven ‘van harte leven’. Dit klinkt misschien heel ongrijpbaar en ontastbaar, maar voelt wel als mijn levensweg, als dat wat mij voedt en energie geeft. En juist de duiding wat van harte leven is, is voor mij een voortdurend onderzoek, een ontdekkingstocht in mezelf, een weg naar binnen, om dit vervolgens ook weer naar buiten te kunnen brengen. Het te kunnen lèven!

Levensvragen beantwoorden, ervaringen aangaan, mezelf ontmoeten in contact met anderen, de eigen wijsheid en antwoorden in mijzelf ontdekken maken dat ik veelal vanuit verwondering leef. Vanuit een soort honger naar een dagelijkse leergang en om tegelijk te kunnen ZIJN wie ik BEN. 

Anointette van Herpen

Enkele jaren geleden heb ik mijn eigen onderneming PuurPotentieel mogen starten. Ik geef levensloopbegeleiding aan individuele cliënten en procesbegeleiding bij verlies en verandering binnen organisaties. Hierin kan ik mijn passie volledig manifesteren. Niet alleen voor mezelf maar juist ook om andere mensen te helpen ontdekken wat er in zichzelf allemaal besloten ligt en dit voor hen zichtbaar, hoorbaar, voelbaar en tastbaar maken. Ik nodig mensen uit om ook de weg naar binnen te maken, zichzelf volledig te ontmoeten om vervolgens hun Pure Potentieel naar buiten te brengen. Om ook ‘van harte te leven’, met alles wat ze daar onderweg bij tegenkomen.
Het van harte kunnen leven is niet altijd makkelijk. Op de kruis- en keerpunten van ons leven liggen soms enorme uitdagingen op dit vlak. En precies hierin vinden mijn persoonlijke passie, potentie en professie elkaar. Vanuit deze vaak kwetsbare, angstige of confronterende situaties kan ik ruimte en veiligheid creëren om mensen even helemaal zichzelf te kunnen laten zijn. Ik breng hen weer in verbinding met hun innerlijke belevingswereld. Ik help hen om volledig te ervaren wat er is, om hernieuwde inzichten te krijgen en om uiting te geven aan hun meest diepe gevoelens. Zo kunnen er bewust nieuwe keuzes gemaakt worden en opnieuw richting worden bepaald.

Ik help mensen weer vrijmaken wat er in potentie AL is; talenten, wijsheid, antwoorden, vreugde, creativiteit, liefde, schoonheid, kracht, verbinding, passie en meer!

Ik geloof ook dat mensen heel veel potentie in zich hebben om elkaar te helpen door het delen van ervaringen en met elkaar te reflecteren. Zo breng ik graag mensen met elkaar in verbinding om samen stappen te kunnen zetten op hun eigen weg. Ik doe dit onder de noemer ‘Cirkels van Potentie’. Dit voorjaar organiseer en begeleid ik bijvoorbeeld de groepsvierdaagse ‘Jezelf (her)vinden in rouw’. Voor meer informatie zie de websites PuurPotentieelPuurAfscheid en de folder.

Andrea en ik lopen al zeker 20 jaar samen door het leven en we hebben nog steeds van harte contact met elkaar. We delen op zekere tijden wegen en kruispunten, en verliezen elkaar niet uit het oog. Dank Andréa voor wie jij bent en voor het geboden podium vandaag!
Banner CvP web

 

 

Als eerste wil ik jullie op het Passie Podium graag voorstellen aan een mooie en spirituele vrouw: Willemien Kappetein.

Samen gaan we graag op pad om te fotograferen. Buiten het fotograferen maakt Willemien prachtige, intuïtieve schilderijen. Naast het fotograferen en schilderen is het haar grote passie om met meer bewustzijn in het leven te staan, wat zij graag wil delen met anderen door haar bedrijfje Bewust in Zijn.
Ik geef haar hierbij graag het woord. De foto hier beneden is van Willemien. 

Willemien Kappetein (04-12-2013)

Willemien

Allereerst dank je wel Andrea, dat ik als eerste op het Passie Podium iets over mijn passie(s) mag vertellen. Dankjewel voor het delen van jouw Passie, de fotografie, waardoor er bij mij nog meer bewustzijn is ontstaan over de schoonheid en de wonderen van de natuur.

Tijdens een heerlijke, zonnige ochtend in het Amerongse Bos werden wij ons bewust van de prachtige kleuren van de herfstbladeren op de grond, de dauwdruppels daarop en het mooie licht wat hier op viel. We hoefden er niet lang over na te denken om onze camera’s uit onze tassen te halen, onze tassen te laten vallen en zelf op de grond te gaan liggen, tussen het dek van de bladeren. Door het oog van de camera zagen we de prachtigste beelden voorbij komen. Wat is dit genieten….!!! Wat heerlijk om (net als de bomen) even alles los te laten. Wat geeft de natuur ons toch het voorbeeld! “Loslaten tussen de losgelaten bladeren van de bomen”.

Een van de beelden die ik heb vastgelegd die morgen, is de foto in deze blog. Een foto die mij fascineerde, maar ook ontroerde. Er was zoveel in te zien, zoveel om te beschrijven. De twee bladeren die daar samen lagen en een soort van kommetje hadden gevormd, een bedding waarin iets nieuws kon gaan groeien. Eén blad ligt in het donker en is vager, het andere blad staat in het licht en laat zich iets meer zien, de overgang van het donker naar het licht. Het water op het steeltje, dat wordt verwarmd door het licht, zodat het weer kan gaan stromen. Het licht om de groei te stimuleren en het water om de bloei te bevorderen. Daaromheen een prachtig palet aan herfstkleuren, verlicht door de zon en het licht.

Wat ik zag in de foto was dat deze niet alleen losgelaten bladeren laat zien, maar dat dezelfde bladeren tegelijkertijd de basis vormen voor een nieuw begin. Hoe symbolisch! Terwijl de natuur haar bladeren loslaat en zich verder terugtrekt, ontstaat tegelijkertijd een bedding voor nieuw leven. Een nieuwe cyclus van creëren, groeien en ontvangen.

In mijn workshops van Bewust in Zijn, is loslaten een steeds terugkerend thema. Loslaten van oude energie, die om welke reden dan ook in je energiesysteem is achter gebleven. Loslaten van energie van anderen. Loslaten van programmeringen, die niet meer op het Nu van toepassing zijn. Loslaten van de door onszelf gecreëerde plaatjes, die ons blikveld beperken, waardoor we niet vrijuit kunnen leven. En we leren steeds weer, dat al dit loslaten ruimte creëert. Ruimte voor andere dingen. Ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Ruimte om te ontdekken wie je wezenlijk bent.

En wat geweldig, dat ik nu een foto heb gemaakt, waarin de natuur dit systeem van loslaten en creëren in één beeld laat zien. Ontroerend hoe de natuur het allemaal aandraagt….! We hoeven het ons alleen maar bewust te worden, het te observeren en het tot ons te laten komen. Om er vervolgens met nog meer plezier van te genieten….

Dit bewustzijn bracht mij bij de winterzonnewende, een moment van stilstand van de zon, waarna het licht van de zon weer keert. Het licht komt weer terug. De natuur, die op het moment van de winterzonnewende volledig naar binnen is gekeerd, en zich op hetzelfde moment opmaakt om weer naar het Licht te gaan. Een moment van stilte, tussen het loslaten van de natuur tijdens de herfst en het voorbereiden van een nieuwe groei in de lente.

Er groeide behoefte in mij om de natuur te volgen en op 20 december 2013, de avond voor de winterzonnewende een Lichtmeditatie te houden. Om samen met de natuur ons eigen moment van stilte te creëren. Stilte tussen het loslaten van het afgelopen jaar en het voorbereiden van weer een nieuw jaar. Zonder stilte is er geen nieuw begin.

Willemien.

Wil je meedoen aan deze Lichtmeditatie?

Dat kan! Klik op deze Link en er opent zich een pdf met alle informatie.