Annemoon op zoek naar het licht

Het is alweer lang geleden en ik loopt zoals gewoonlijk weer erg achter met mijn blogs. 21 april was een heerlijke zonnige dag die ik de hele dag in onmogelijke bochten heb doorgebracht op de grond. Ondanks dat was het genieten. Eindelijk liet de lente zich zien en de annemonen straalden in de zon. Hier alnog een impressie van die dag. Op vele manieren is het licht te vinden en te gebruiken en daar ben ik dan ook het liefste mee bezig. De sfeer is voor mij het belangrijkste en die word vaak bepaald door de omgeving. De scherpte komt daarom bij mij op de 2e plaats al probeer ik wel altijd een scherpte erin te houden voor de diepte.

Ik ga altijd zonder ‘plannen’ de natuur in. Nike AIR Max 2017 Goedkoop O ja….. zeker…. ik wil de anemonen fotograferen maar….. Nike Air Max Heren that’s it. Nike Free 3.0 V4 Goedkoop Ik bedenk niet hoe ik dat nu eens ga doen. Hoe kan dat immers…… je weet niet wat je aantreft. In mijn beleving beperk je jezelf als je op pad gaat met de bedoeling om het deze keer eens anders te doen. Ga met een ‘open mind’ op pad en laat je verrassen door de natuur. Kijk alleen maar. Zo ontstaan de mooiste beelden omdat je het vanuit je gevoel doet en niet vanuit een intentie. NIKE AIR MAX 2017 HEREN DAME LOVERS ZWART WIT Ik word dan ook nooit teleurgesteld maar juist altijd verrast. En natuurlijk heb ik ook dagen dat er niet veel uit komt maar dan ben ik niet teleurgesteld want ik had geen verwachtingen.

Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te nemen van de workshops kijk dan hier.

Een druk beeld hier beneden. Nike Free 3.0 V2 Goedkoop Het lukte me niet om een mooie compositie te krijgen maar het effect in lagen qua bloemen en zon en schaduw vond ik wel grappig.

‘Lean on me’ (beneden)

Het leuke is om een bloemetje in heel veel verschillende scenes te zetten zonder iets te verplaatsen. Dat blijft altijd een sport van me. Steeds weer een heel ander beeld met dezelfde bloem. Ben creatief en zoek ernaar. Loopt niet op een onder werp af en maak een foto. Ga gewoon eens zitten op een plek waar je het niet verwacht of in eerste instantie geen foto zou maken en kijk dan is wat je eruit kan halen.

‘Springbreeze green’ (foto beneden) En dan weer een verrassing….. die heb ik nog nooit gezien. Ik liep er dan ook al bijna voorbij. Het waren er zo weinig. Maar ze zijn prachtig.

‘Green wave’ (foto beneden)
‘Hide behind a shadow’ (foto beneden)

Dat waren de annemoontje.

13 Responses to “Annemoon op zoek naar het licht”

 1. Teuni juni 13, 2013 at 06:39 #

  Hoi Andrea,
  je hebt er een hele mooi serie van gemaakt.
  Leuk om te lezen hoe je op zoek bent naar mooi licht, compositie en wat de achtergrond doet in je foto. Dat is precies waar ik ook mee bezig ben.
  Wat hebben we een fijne hobby. Daarbij heerlijk in de natuur vertoeven, wat willen we nog meer. :)
  groet,
  Teuni

  • Andrea juni 13, 2013 at 06:46 #

   Dank je Teuni,ja dat is echt genieten toch? Je foto’s zijn ook prachtig met je mooie kleuren en licht en achtergrond. Je bent erg mooi bezig! Groetjes Andrea

 2. Hillie Traas juni 13, 2013 at 09:56 #

  Prachtige serie foto’s Andrea ,
  ik heb genoten bij het bekijken .
  Groetjes , Hillie

  • Andrea juni 13, 2013 at 10:01 #

   Dank je wel Hillie leuk dat je even geweest bent.

 3. José juni 14, 2013 at 21:40 #

  Ben ik weer,
  Anemoontjes, zijn zulke leuke bloemetjes en zo fotogeniek,
  maar zoals jij ze vastlegd, WOW.
  Was meteen erg gecharmeerd van de 2de, maar toen kwamen er nog weer veel mooie bij. Machtigprachtig.Heb genoten!

  groetjes José

  • Andrea juni 15, 2013 at 19:00 #

   Ha José erg leuk te horen dank je wel! :)

 4. Wouter van de Weerd juni 17, 2013 at 10:06 #

  Hoi Andra,
  Ik was al benieuwd of je nog aan bloggen toe zou komen, met al jouw workshops enzo ;-)

  Gelukkig dus wel, want dit is weer een fraaie serie geworden.
  Ik blijf het toch altijd verbazingwekkend vinden hoe een bekend bloemetje toch weer op zoveel manieren prachtig gefotografeerd kan worden.
  Vooral foto’s 5, 6, 7, 9 en 10 en de blauwe anemonen (waar heb je die gevonden???) spreken me erg aan.

  Groetjes, Wouter

  • Andrea juni 17, 2013 at 10:11 #

   He Wouter, Ja het was ook bijna niet te doen vandaar de lange pauze :) Die heb ik ook in Amelisweerd gevonden het is maar een heel klein plukje wat er staat en ik liep het bijna voorbij.De kleur valt niet zo op en zeker omdat het zo weinig is. Het staat langs het pad achter het grote witte huis naar achteren het bos in aan de weiland kant. Beter kan ik het helaas niet uitleggen maar ik hoop dat je het snapt. Groetjes Andrea

   • Wouter van de Weerd juni 24, 2013 at 07:39 #

    Hoi Andrea,
    Dank je voor je antwoord! Volgens mij snap ik wel waar je bedoelt. Ik zal er volgend jaar zeker eens (goed) gaan kijken :-)
    Groetjes, Wouter

 5. Loes Belovics juni 20, 2013 at 18:43 #

  Kleurrijk, speels, sierlijk, schilderachtig,inspirerend, ofwel: weer écht Andrea :-)
  Heb alles weer met groot genoegen en bewondering bekeken.
  Groetjes Loes

 6. Ghita juni 23, 2013 at 15:09 #

  Wat een mooie creatieve foto’s van de bosanemoontjes. Ik weet hoe leuk het is om languit op de grond te liggen en de bloemetjes vanuit allerlei standpunten (lichtval) te fotograferen. De laatste vind ik het mooist, fijne zachte tinten maar ook springbreeze green springt eruit.

  groetjes Ghita

Leave a Reply:

Gravatar Image